Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:31
OnLine: 35, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 44 - Opinie
Dodane: 15-02-2010 13:25
#orzi91 - user - 0%
Odcinek ciekawy. Myśle że do SSJ jeszcze 3-4 odcinki. Trudno będzie akirze skrócić fabułe z 291 do 99 odcinków :/

Dodane: 15-02-2010 15:30
#by_ikar - systemadmin - max%
Informacja to ludzi którzy czekają na wersje online, nie wiem dokładnie co jest przyczyną tego że jeszcze nie pojawił się na megavideo, ale na chwilę obecną polecam pobrać chociażby wersje SD (avi) a jak tylko się pojawi online to od razu wrzucę.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 15-02-2010 16:54
#Agrael - user - 70%
Swietny odcinek, dużo akcji i mało gadaniny. Coś czuje i coraz częsciej tak myśle że nie pokażą całego DBZ, albo odcinków bedzie więcej niż setka. A do SS jeszcze niby tylko parę odcinków, ale i tak niby czym się tu podniecać? Nic nowego nie pokażą.

Dodane: 15-02-2010 17:08
#Marcin00 - user - 90%
by_ikar napisał/a:
Informacja to ludzi którzy czekają na wersje online, nie wiem dokładnie co jest przyczyną tego że jeszcze nie pojawił się na megavideo, ale na chwilę obecną polecam pobrać chociażby wersje SD (avi) a jak tylko się pojawi online to od razu wrzucę.

To już wiem, czemu miałem białe tło xD a ja się tu denerwowałem że adobe mi coś odmawia posłuszeństwa :) Wracając do odcinka to był dobry, dużo akcji... Odcinek gdzie już Goku opada z sił, szkoda mi go :p

--------------------

Dodane: 15-02-2010 17:34
#Fenel - user - 10%
Fajnie wymyślony jest fragment ciężkiej walki z Freezą, kiedy Kaio uświadamia Yamuche, Tiena i Chaoza, że Goku cały czas używa Kaiokena.

Co do całego odcinka - jak napisałem wcześniej - najlepsze przed nami. Pozostaje czekać i delektować się walką ;) .

--------------------
Dodane: 15-02-2010 20:13 - Edytowane przez Bociak dnia 15-02-2010 20:15
#Bociak - user - max%
No i prawdziwa batalia się zaczęła. Odcinek był dla mnie wyśmienity. Dynamiczna, ciekawa walka Goku sprawiła że miło się oglądało ten epizod. Dziwi mnie jednak to dlaczego nie wyrzucą wątku Ginyu, jeśli chcą streścić cały DBZ w tak małej ilości odcinków. No cóż ich projekt, ich sprawa, ale nie wydaje mi się by był to dobry pomysł.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 15-02-2010 22:49
#Kyuubi00 - user - 30%
Bociak napisał/a:
Dziwi mnie jednak to dlaczego nie wyrzucą wątku Ginyu, jeśli chcą streścić cały DBZ w tak małej ilości odcinków. No cóż ich projekt, ich sprawa, ale nie wydaje mi się by był to dobry pomysł.

z tego co wiem to kai ma być bez filerów a wątek z ginjiu był w mandze

Dodane: 15-02-2010 22:54
#Roby2oo0 - user - 20%
Po prostu uznali, że scena z Ginyu jest ważna ale i tak jest dobrze, w następnym odcinku się skończy, a w Z-ce trwało to ze trzy odcinki ;)

Dodane: 16-02-2010 13:41
#songomat - user - 70%
No odcinek świetny. Goku już zauważył że jest słabszy od Frezzera ale i tak się nie podda. Genki Dama już niedługo, a potem to już z górki SSJ i Freeza będzie pluł krwią :)

--------------------
Dodane: 18-02-2010 22:09
#pek93 - user - 0%
Mi także odcinek bardzo się podobał. Również uważam że wątek z żabą jest niepotrzebny. A tak wogóle to małe sprostowanie gdzie jest powiedziane ze DBK ma mieć 99 odcinków. Nawet na tej stronie jest napisane cytuje: "Najważniejszym punktem tej serii jest skrócenie fabuły z 291, do ponad 100 odcinków, do dla jednych może okazać się głupotą, jednak z drugiej strony walki, dialogi dziać się będą szybciej, co oznacza iż ciągle coś będzie się działo."
Wiec może być nawet 150 odcinków bo przecież to też jest ponad 100. :) Narazie :p

Dodane: 18-02-2010 22:35
Już od dawna wiadomo że bd 99 odcinków. Moim zdaniem pojawi się też 100 odcinek taki jakiś bonusowy w stylu jak ten poprzedni 'Yo Yo Songo and his friends return'. Dziwi mnie tylko czemu saga frezera tak się ciągnie, ja obliczyłem że powinna się skończyć już na 37 odcinku jeżeli chcą się wyrobić z resztą sag...a jeżeli Kai wzoruje się na mandze to powinna być też dodana History of Future Trunks co już zajmuje +/- 1-2odcinki a gdzie reszta pytam? android saga, cell saga i buu saga, trudno będzie zmieścić tyle rzeczy w niecałych 40 odcinkach bo myślę że na 50 odcinku zakończy się frezer saga.
Ogólnie to coś czuję że DBKai jest testem na ilość widzów przed telewizorami i sprawdzeniem ile jest fanów tego anime. Możliwe że jeżeli oglądalność serii Kai bd wysoka to Akira dorobi kontynuację 'Z' - ale to tylko moje gdybanie =)

Dodane: 19-02-2010 01:20
#PinCheR - user - 60%
History of Future Trunks to specjal, więc wątpię, że umieszczą to w anime. Ale co do tych dwóch sag to się zgadzam. Nie ważne jak się będą starali nie zmieszczą tego w 99 odcinkach, chyba że zamierzają skończyć to po Cell sadze, ale wtedy z kolei będą musieli to rozciągać w czasie i wyjdzie prawie to samo co było w DBZ... Ale to nie mój problem, niech próbują :p

--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka :)
Dodane: 20-02-2010 23:31 - Edytowane przez Macias dnia 20-02-2010 23:32
#Macias - user - max%
Najnowszy odcinek oceniam bardzo dobrze. W pierwszej połowie odcinka akcja była wzorowa natomiast w drugiej, dzięki wątkowi Ginyu, trochę spowolniła. Ale nie szkodzi. Ostatecznie odcinek był bardzo fajny. Czekam z niecierpliwością na następny.

--------------------
Dodane: 21-02-2010 00:25
#Roby2oo0 - user - 20%
Skro twórcy Kai zamieścili w 50 odcinkach Vegeta i Freza Saga to myślę, że Cell i Buu Saga też zmieszczą w 50 odcinkach :)
Przypomnijcie sobie ile w Z-ce było niepotrzebnych scen i nudnych pomiędzy Cell i Buu Saga... jest ich mnóstwo :p

P.S. Odcinek fajny, zresztą mi nie przeszkadza wątek z żabą, może twórcy uznali, że jest on potrzebny do podniesienia akcji w tym i w przyszłym odcinku ;)

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online