Dodane: 14-02-2010 10:20 -
No cuż, jak dla mnie jest wielką tragedią zginąć i zostawić bliskich. Naprawdę współczuję. Nie wiem czy mogę takie filmy tu umieszczać, ale...
http://www.ishato...2/12/luge/ Nodar Kumaritashvili - saneczkarz. Zginął, robiąc to co kochał. R.I.P

Dodane: 14-02-2010 10:31
No cóż każdy sport może nieść w sobie jakieś ryzyko. Życie jest nieprzewidywalne niestety... Na filmie jest szczegółowo pokazane jak zginął, nikt nie wytrzymał by uderzenie z takiej prędkości w słup. Szacunek za to co robił.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 14-02-2010 10:45
Błąd organizatorów... bezwzględnie będą konsekwencje. Z samej reguły powinna być siatka zabezpieczająca a na słupach gąbka... Tragiczna śmierć młodego człowieka... współczuję wszystkim jego bliskim...
--------------------
"Człowiek myśli jak zabić czas... a to czas zabija człowieka."
"Wrony latają nisko razem, zaś sokół szybuje samotnie"

Dodane: 14-02-2010 11:34
Wielka Szkoda ..Młodo Zginąć To Tragedia ..
Ale Wiadomo Że W Sporcie Mogą Wystąpić Wypadki I Trzeba Zawsze Uważać ..
Możliwe Że To Był Błąd Organizatorów Tak Jak Napisał PastTime Ale Mogła To Też Być Wina Saneczkarza Możliwe Iż On Wykonał Jakiś Błąd I Dlatego Wypadł ...
Pozdrawiam.
--------------------
Wszystkich Rozumów Nie Zjadłem,
Lecz Mam Dzisiaj Te Pewność,
Że Zbuduję Fundament,
Pod Lepsze Życie, Wiem To.
Z Czasem Okrzepłem I Nabrałem Przekonania,
Że Bycie Duchowo Mocnym, To Coś Więcej Niż Banał

Dodane: 14-02-2010 11:53
Nigdy nie można przewidzieć co się stanie. Jedynie można się zabezpieczyć a ja widać organizatorzy nie zrobili tego najlepiej. Dobrze wyżej powiedzieliście, że jakieś gąbki powinny być, jakaś ochrona czy coś. Bociek masz racje każdy sport niesie ryzyko i zawodnik podejmuje za siebie odpowiedzialność. Tragedia i to w 2 dniu zawodów
--------------------

Dodane: 14-02-2010 12:17
Mogli przewidziec mogli, Zle zabezpieczenia.
Ale Wielki Szacunek Dla niego, Każdy Sport niesie ze sobą wielką odpowiedzialność jak i niebezpieczeństwo.
Niech spoczywaa w Pokoju <<R.I.P>>
--------------------

Dodane: 14-02-2010 12:25
Śmierć przychodzi w najmniej spodziewanych momentach. Szkoda mi tego młodego człowieka, ponieważ stracił życie które jest czymś najważniejszym dla człowieka. Nie da się go kupić. Sami przecież odpychamy od siebie myśl o śmierci i żyjemy nieświadomi tego ze nas odejście z tego świata też spotka. Prędzej czy później.
--------------------

Dodane: 14-02-2010 12:26
Wielka Szkoda ..Młodo Zginąć To Tragedia ..
Ale Wiadomo Że W Sporcie Mogą Wystąpić Wypadki I Trzeba Zawsze Uważać ..
Możliwe Że To Był Błąd Organizatorów Tak Jak Napisał PastTime Ale Mogła To Też Być Wina Saneczkarza Możliwe Iż On Wykonał Jakiś Błąd I Dlatego Wypadł ...
Dobrze, że skrócili ten dystans na którym zginął.

Dodane: 14-02-2010 12:27
Z tego co ja czytałem o tym wypadku to on popełnił błąd przy którymś tam zakręcie i nie zdołał go skorygować na następnym. Nie wiem z czego musiałby być te słupy aby było bezpiecznie i stabilnie na torze...Błąd zawodnika kosztował go bardzo wiele

Szkoda, bo młody chłopak był nie wiele starszy ode mnie
--------------------

Dodane: 14-02-2010 12:37 -
PastTime napisał/a:
Błąd organizatorów... bezwzględnie będą konsekwencje. Z samej reguły powinna być siatka zabezpieczająca a na słupach gąbka... Tragiczna śmierć młodego człowieka... współczuję wszystkim jego bliskim...
Zgodzę się w stu procentach. Brak odpowiednich zabezpieczeń to wina organizatorów, wiadomo, że zawodnik mógł popełnić błąd i wypaść z toru, więc powinny być właśnie jakieś siatki... bardzo szkoda chłopaka.
--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy

Dodane: 14-02-2010 14:02
Zacznijmy od tego że w każdym sporcie wpisane jest jakieś ryzyko. Z tego co słyszałem bo na tych sankach osiągają niezłe prędkości, chyba nawet 140 km/h więc to jest ogromna szybkość. Czyli znacznie się nie różni od jazdy na ścigaczu. Miał pecha i tyle, a do tego organizatorzy również gdyż dupną za niedopilnowanie.
--------------------

Dodane: 14-02-2010 22:04
Masakrycznie to wyglądało. Saneczkarstwo to naprawdę niebezpieczny sport przez te olbrzymie prędkości. Na własne oczy zobaczyliśmy jak poprzez lekki błąd i brak szczęścia w zaledwie w ciągu sekundy wygasło ludzie życie... Sport niesie ze sobą ryzyko.
--------------------

Dodane: 15-02-2010 13:06
No nie wiem, grając w pin-ponga lub szachy ciężko coś sobie zrobić. Ale saneczkarstwo, skoki narciarskie, downhill to sporty dosyć ryzykowne. I faktycznie, wszystko mogło być lepiej zabezpieczone.
--------------------

Dodane: 15-02-2010 18:53
No nie wiem, grając w pin-ponga lub szachy ciężko coś sobie zrobić.
Zdziwił byś się, w gimnazjum jednemu kiedyś paletka z łapy wypadła i trafiła przez przypadek w przeciwnika, ładnego guza miał xD
--------------------

Dodane: 15-02-2010 19:13 -
grając w pin-ponga lub szachy ciężko coś sobie zrobić.
No cóż akurat te są najbezpieczniejsze. xD Powiedzmy szczerze, samo życie jest pełne niebezpieczeństw. Żeby nie narażać się na śmierć trzeba było by nie egzystować. Bez ryzyka niczego się nie osiągnie.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 15-02-2010 19:31
Nie ma czegoś takiego jak "bezpieczny zawód" czy "bezpieczne ścieżki" po prostu nie ma. To zależy od nas albo i nie. Możemy sami z głupoty złamać nogę i umrzeć albo ktoś nas może napaść. Są tylko zawody bardziej i mniej bezpieczne, tak samo ścieżki i tym podobne.
--------------------
"Człowiek myśli jak zabić czas... a to czas zabija człowieka."
"Wrony latają nisko razem, zaś sokół szybuje samotnie"

Dodane: 16-02-2010 16:35
Blade napisał/a:No nie wiem, grając w pin-ponga lub szachy ciężko coś sobie zrobić.
Zdziwił byś się, w gimnazjum jednemu kiedyś paletka z łapy wypadła i trafiła przez przypadek w przeciwnika, ładnego guza miał xD
Oj u nas jak się jednemu paletka wymknęła to drugiemu aż głowę rozcięło xD
Co do tego filmiku to masakra jak się to ogląda, no szkoda zawodnika i co do błędu to każdemu się zdarza a organizatorzy powinni o tym wiedzieć i na całym torze rozstawić siatkę zabezpieczającą, gdyby była siatka jedyne co by się stało to kilka siniaków i ewentualne zaplątanie się.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 16-02-2010 17:22
Na prawdę szkoda, że taki tragiczny początek Igrzysk. Nic na to nie poradzimy, na prawdę pełen podziw za to, że w ogóle taki sport się uprawia, bo uważam, że jest on strasznie niebezpieczny.

Dodane: 28-02-2010 13:55
Tenis stołowy nie jest niebezpieczny, bo nie jest sportem kontaktowym i rywal nie może nam wyrządzić krzywdy, o ile my sami sobie jej nie zrobimy. Saneczkarstwo na przykład nie jest popularne, bo jest duże ryzyko wypadku i zdarza się to nawet najlepszym. Na całe szczęście do końca igrzysk więcej śmiertelnych wypadków nie zanotowano, chociaż kontuzje się zdarzały i to niejedne.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 28-02-2010 20:45
Przecież nikt nie pisał, że jest niebezpieczny, tylko że wypadki się zdarzają w każdym sporcie

A co do kontuzji to było trochę mówione, że te igrzyska są kiesko przygotowane, wypadki itp. chyba nawet nasza złota Kowalczyk takową miała. Pod tym względem były pechowe te igrzyska.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.