Dodane: 09-02-2010 00:08
Zakładam temat o zwariowanej kreskówce którą bardzo lubię

Można ją oglądać na Cartoon Network.Otóż Bliźniaki Cramp to kreskówka opowiadająca o dwóch skrajnie różniących się braciach bliźniakach.Luszyn ( nie wiem jak się pisze ;p ) jest to ułożony,mądry,pilny,spokojny chłopak,który często na pierwszym miejscu stawia dobro innych nad swoje.Wayne to totalna przeciwwaga,niezdyscyplinowany,łamiący wszelkie prawa bhp chłopak,którego ulubionymi zabawami jest śmiecenie i brojenie dookoła.Oczywiście w kreskówce można spotkać wiele barwnych postaci jak choćby mama zwariowanej dwójki,nałogowa pedantka pod względem czystości i higieny. Czy znacie to nie pytam,bo jak ktoś zna to się wypowie,ale co sądzicie o tej kreskówce ? Rozbraja was,czy jest żenująca ? Może sami oglądacie nałogowo ? Bo ja myślę,że to jedna z moich ulubionych kreskówek

.

Dodane: 09-02-2010 00:13
Ja pamiętam tą kreskówkę bardzo dobrze, ale teraz już jej nie oglądam

. Bardziej lubiłem tego rozrabiakę chociaż Luszyn też był spoko i ten jego mały kolega xDD. Pamiętam też jak ojciec tych braci miał świra na punkcie jakiejś gwiazdy, która nazywała się Rita Rodeo xDDD. W tej kreskówce były momenty bardzo śmieszne niestety nie znam żadnych cytatów
--------------------

Dodane: 09-02-2010 00:22
Całkiem lubiłam tę bajkę, ale zraziła mnie do niej jedna rzecz - dubbing do drugiej serii. Głosy i imiona pozmieniane, jakaś masakra ogólnie. Tego jak dla mnie się nie dało oglądać. A tak to całkiem spoko.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 09-02-2010 02:20
Widziałem z kilka odcinków i jakoś nie przypadło mi szczególnie do gustu, przypomina mi to trochę Fineasza i Ferba, za którym też zbytnio nie przepadam
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 09-02-2010 10:33
Dawno już tego nie oglądałem. Ale parę lat temu zdarzało się obejrzeć :] Wrażenie były pozytywne, bo w niektórych odcinkach było dużo śmiechu i zabawnych akcji. Nie wiem jak to określić, ale chyba cała seria była podzielona na dwie części. W pierwszej główny bohater nazywał się Luszyn i było okej, ale w drugiej nazwano go już Lucjankiem a lektor podkładający głos był tak beznadziejny że przestałem to oglądać
--------------------

Dodane: 09-02-2010 11:22
Ja także świetnie pamiętam tą kreskówkę. Nieraz, gdy idę do młodszego kuzyna to on to oglonda i czasami też sobie to obejżę. Luszyn kolegował się z takim karzełkiem z bagna imienia nie pamientam, a Wayne chodził na złomowisko. To moim zdaniem bardzo fajna i śmieszna kreskówka. Polecam ja wszystkim.
--------------------

Dodane: 09-02-2010 14:29
Luszyn kolegował się z takim karzełkiem z bagna imienia nie pamientam
Ten karzełek nazywa się Tomcio o ile dobrze pamiętam

Najbardziej beznadziejną postacią jest ta babka,która wielbi Wayna.Psuje jego wizerunek twardziela ;p Wiem,że raz mówią Luszyn,a raz Lucjanek,to samo tyczy się Wayna na którego nie raz mówią Maniek. W dzień jakoś nie mogę znaleźć czasu na oglądanie,dlatego oglądam od poniedziałku do piątku o 00:15 ;p Zaraz potem są Edki,ale cały czas powtórki.

Dodane: 09-02-2010 16:02
Jak dla mnie kreskówka taka sobie. Najgorsza nie jest. Czasami zdarza mi się ją obejrzeć, jak 5 letni kuzyn do mnie przyjeźdźa. Zawsze jest przy niej wiele śmiechu.
Najbardziej beznadziejną postacią jest ta babka,która wielbi Wayna.Psuje jego wizerunek twardziela ;p
Ta dziwna babka to Wendy
--------------------
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."

Dodane: 09-02-2010 16:22
Można obejrzeć od czasu do czasu, ale żadnej rewelacji w niej nie widzę. Owszem jest w porządku, jednak znam lepsze kreskówki puszczane na CN. Musze jednak przyznać że były momenty które szczególnie mnie rozśmieszyły.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 09-02-2010 16:34
Ta kreskówka jest chora

Akcje jakie odstawia Wayne są masakryczne, jak chciał mumifikować zwłoki i testował na pluszakach Luszyna xD Co do wersji z Lucjankiem i Mańkiem - mi ta wersja też się podoba, nie widzę chyba różnicy w dubbingu... jedynie zmienione zostały imiona chyba ;p Aaa Wendy też jest świetna, ze względu na jej ojca!

Ma jakieś powiązania z bagniakami i w ogóle jego rodzina była chyba bagniakami właśnie

Lubię to ;p

Dodane: 11-02-2010 16:09
Jak byłem młodszy to nawet dosyć często zdarzało się, że to oglądałem, dlatego, że akurat było to wtedy jak czekałem na obiad, a nie chciało mi się nic innego robić, to włączałem TV i akurat to leciało i zawsze oglądałem.

Fajne nawet, tylko później były powtórki i się zniesmaczyłem.

Jeśli chodzi o wersje Lucjanek itp. to nie podchodzi mi tak jak ta `orginalna` jaką przywykłem oglądać kiedyś.
--------------------

Dodane: 12-02-2010 19:28
Pamiętam tą kreskówkę. Jest odjechana. Niezłe akcje się tam kroiły. Podobał mi się odcinek jak matka chłopców opracowała nowy środek czyszczący który aż wyżerał plamy. Wszyscy wtedy uciekali przed nią xD Dubbing do 2 sezonu to total klapa więc już tego nie oglądam. Pozdro
--------------------

Dodane: 13-02-2010 13:05
Dawniej to oglądałem, teraz nie mam na to zupełnie czasu. Nawet lubiłem tą kreskówkę, trochę głupia ale dość fajna. Całkiem ciekawy kontrast między tymi bliźniakami występował, chociaż obaj nie lubi jednego : mycia się xD
--------------------

Dodane: 05-11-2011 14:07
Z rana przed szkołą coś po szóstej oglądam tą kreskówkę i nieraz poprawiam sobie nią humor

Wolałabym oczywiście, ten czas poświęcić na oglądanie anime ,ale niestety, nie chcę mi się uruchamiać komputera

Ale kreskóweczka nie powiem jest ciekawa i nie narzekam ,choć nie lubię 5 razy w kółko oglądać to samo

Dodane: 05-11-2011 15:58
Haha

fajna kreskówka mój ulubiony odcinek to jak Wayn chciał zabić kameleona którego znalazł Luszyn haha świetne

w ogóle śmiechowa była ta kreskówka

stare dobre czasy hehe

Dodane: 01-02-2012 09:46
Kilka odcinków kiedyś obejrzałam. A że ja cartoon network raczej słabo znałam - raczej za czasów gdy leciał po angielsku, a potem go nie miałam, jak byłam u ciotki to oglądałam trochę. Ale muszę powiedzieć: Nie trawię tego(podobnie jak Edków). Dla mnie ta kreskówka jest żenująca i prymitywna. Wszyscy tam zachowują się strasznie nienaturalnie.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.