Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:30
OnLine: 34, statystyki
index > Hydepark
Temat: Wasza pamięć
Dodane: 08-02-2010 00:30
#Blade - user - max%
Tak jak w tytule, jaka jest wasza pamięć? Możecie się poszczycić dobrą pamięcią? Czy może wszystko wylatuje wam szybko z głowy? A może macie taki dar jak co niektórzy że raz ujrzycie daną rzecz i siedzi wam przez długi czas w głowie? Zapraszam do tematu i Pozdrawiam :)

--------------------
Dodane: 08-02-2010 00:56
#Darknes - user - max%
Różnie bywa, mam pamięć do różnych głupot, których nie chcę pamiętać a coś pożytecznego czy prace domowe często zapominam xD Np znałem na pamięć cała mapę NFS MW, mogłem dojechać do każdego wybranego punktu, kryjówki bez patrzenia na mapę po prostu wiedziałem gdzie trzeba skręcić :p do niczego to mi potrzebne nie było ale akurat taką głupotę zapamiętałem xD Mam też dobrą pamięć do twarzy, ale jakieś już fakty czy wydarzenia często mi umkną xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 08-02-2010 00:59
Ja mam pamięć wybiórczą :d Jest sporo spraw, o których zawsze pamiętam, ale są i takie, o których zapominam po krótkiej chwili :]

Mam również bardzo dobrą pamięć do twarzy. Często zdarza się że z kimś nie widziałem się szmat czasu i ten ktoś by przeszedł obok mnie na ulicy nie poznając mnie. Ja natomiast często wyłapuję takie osoby :d Ale przywitam się tylko z tymi, które w jakiś tam sposób lubiłem :]

--------------------

Dodane: 08-02-2010 01:23
#Marcin00 - user - 90%
Raczej zwyczajny jestem :( pamięć mam raz tak raz tak :p jest wiele rzeczy które muszę zapamiętać i jest wiele rzeczy które pamiętam, znam, a do życia w ogóle nie są potrzebne... Jednak jeżeli nad czymś siedzę i pracuję nad tym całym ciałem i duszą to potrafię wiele, a nawet wszystko zapamiętać :d

--------------------

Dodane: 08-02-2010 01:23
#Ippo - user - 80%
Moja pamięć często mnie zawodzi, zwłaszcza w tych pracach domowych xDD. Także zapamiętuje niektóre nie potrzebne głupoty np. większość nazw gier na amigę :p . Na szczęście na razie nie mam problemów z uczeniem się i zapamiętywaniem słówek np. na angielski :p . Pamięć do twarzy raczej mam często poznaje ludzie na ulicy xDD

--------------------
Dodane: 08-02-2010 01:32
#Blade - user - max%
A u mnie zależy. Niektóre rzeczy, miejsce łatwo zapamiętuje. Mam bynajmniej dobrą pamięć do rozmów, rzadko się zdarza bym zapominał z kimś o czym rozmawiałem. To jest taka moja mocna cecha. Lecz jeśli chodzi o naukę to czasem mnie zawodzi. Wiem że jak coś mnie nie ciekawi to zakuwanie nic mi nie da bo zaraz to zapominam.

--------------------
Dodane: 08-02-2010 05:47 - Edytowane przez siwiutello dnia 08-02-2010 12:59
Hehe w tej chwili ja mam wielkie problemy z Pamięcią, gdyż miałem nie przyjemny wypadek i nagle moja pamięć 70% sie pogorszyla, mało rzeczy wgl zapamiętuje.
Praktycznie pamiętam tylko o tych najważniejszych, ale też pamiętam prawie całe dzieciństow hehe ;) ;)

Hehe mialem ostatnio badania i stwierdzili ze mam bardzo dobra pamięc wzrokowa, do liczb i wgl.

Dodane: 08-02-2010 11:03
#zadyma - user - 90%
ja potrafię zapamiętać ciąg dość długich cyfr i pamiętam rzeczy ogólnie na dłuższą metę, ale jak wstawię czajnik to zapomnę czasami wyjdę z pokoju po coś i po drodze zapominam po co wyszedłem, zapominam zakupów ale zapamiętam czyjś numer telefonu czy jak miałem badania w poradni psychologicznej to ziomala mówiła ciąg cyfr a ja musiałem je od tyłu powtarzać i ona powiedziała że mam niesamowitą pamięć

Dodane: 08-02-2010 13:46
#olek_mi - user - max%
Wydaje mi się, że mam pamięć w porządku, chociaż czasem potrafię zapomnieć o czym przed sekundą myślałem xD. Przeważnie jak już się czegoś uczę to tak, że zapamiętuję to trwale na dłuższy czas, bo zakuć i zapomnieć to stracony czas na naukę :p .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 08-02-2010 14:41
#Pepe - user - max%
Moja pamięć jest feralna.Wszystkie postacie z animców pamiętam (nawet tego zielonego lisa w DB co się zwał Konki :d ) ale do dat na historii to ciężko.Ale jak coś trzeba się nauczyć to pamiętam.A jeśli chodzi o pamięć codzienną,przy normalnych wydarzeniach to jest git.

--------------------
iSayumi
Dodane: 08-02-2010 17:08
#Cyrus - user - max%
Ja tam nie narzekam na swoja pamięć. Nauka nie zajmuje mi dużo czasu, bardzo dużo zapamiętuje z lekcji :) W domu tylko raz przeczytam i już można powiedzieć że jestem przygotowany ;]

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 08-02-2010 17:16
#Bociak - user - max%
Chciałbym zaznaczyć że taki temat był, ale w stosie tematów z hydeparku nie mogę go znaleźć. :) Co do mojej pamięci to mnie ona nie zawodzi, nie narzekam na nią. Jak na razie się dobrze sprawuję, a jak będzie dalej zobaczymy. ;)

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 08-02-2010 17:18
Moja pamięć jest bardzo kiepska. Nie potrafię wielu rzeczy zapamiętać przez co mam problemy z klasówkami,... Nigdy ie mogę szybko czegoś zapamiętać. Nawet nieraz siedząc i pisząc na forum zapominam co miałem napisać. :p
Niestety nic na to nie mogę poradzić.

Dodane: 08-02-2010 17:28
#Blade - user - max%
Chciałbym zaznaczyć że taki temat był, ale w stosie tematów z hydeparku nie mogę go znaleźć. :)

Chciałem Bociek zaznaczyć, że szukałem i nic podobnego nie znalazłem ;p Ja takiego nie pamiętam, podobnie Dareks nie pamiętał więc skoro tak, to nie było takiego ;p

--------------------
Dodane: 08-02-2010 21:25
#enigma - user - max%
Ja natomiast jeśli chodzi o temat, to obieram stronę Bociana, bo ja też pamiętam, że taki temat, był a jeśli nie dokładnie taki, to bardzooo podobny, w którym chodziło o pamięć, no ale mniejsza już. :d

Moja pamięć jest bardzo dobra, na lekcji wszystko ładnie pięknie notuję. Wzrokowa pamięć jak i słuchowa jest u mnie bardzo dobra, bardzo szybko zapamiętuję teksty piosenek, gorzej jest z nauką, ale to już szczegół. :d

Dodane: 11-02-2010 00:17
#Macias - user - max%
Sam nie wiem co powinienem powiedzieć o mojej pamięci. W zasadzie jest nawet dobra, jednak czasami zauważam że zapominam o wielu rzeczach, czasami też mam problemy z przypomnieniem sobie czegoś czego wcześniej się nauczyłem. Jednak jak coś mocno sobie wbiję w pamięć, to nie ma bata żebym o tym zapomniał.

--------------------
Dodane: 11-02-2010 00:35
Osobiście mogę się poszczycić bardzo dobrą pamięcią. Potrafię zapamiętać całkiem dobrze nr czyjegoś telefonu itp. Jednakże moja pamięć do twarzy jest masakrycznie dobra... Potrafię rozpoznać człowieka, z którym byłem 6-7 lat temu na kolonii (nie widziałem go nigdy poza wyjazdem), która trwała 2 tygodnie. Ostatnio rozpoznałem takiego gościa jadąc w autobusie :p , on mnie raczej nie pamiętał... Po prostu mam takie przeczucie, że już tą osobę gdzieś widziałem i po krótkiej chwili jestem w stanie z dużą dokładnością podać gdzie i kiedy ją poznałem :) . Ciekawa cecha, przydaje się :p .

--------------------

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 11-02-2010 00:35
#Deny - user - 30%
Ja również mam dobrą pamięć do twarzy, ale też do wszelkiego rodzaju pierdół, śmiesznych filmów/zdarzeń/sytuacji itp. A do nauki... różnie to bywa - raz lepiej, raz gorzej :d

Dodane: 15-02-2010 12:44
#JCD - user - max%
Pamięć i zdolności zapamiętywania są u mnie na dosyć dobrym poziomie nie licząc pamięci do twarzy, która jest niestety kiepska. Poza tym nie mogę narzekać, choć zdarza mi się zapominać o jakiś codziennych rzeczach.

--------------------

Dodane: 15-02-2010 12:50
#Cloud14 - user - 20%
Jeżeli chodzi o pamięć to jak się uczę jakiegoś wiersza ,albo coś to pamiętam go nawet pół roku nigdy nic nie umiem na zrozumienie

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online