Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:30
OnLine: 34, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 43 - Opinie
Dodane: 08-02-2010 17:43
Odcinek dobry graficznie. Fajnie, że zmieścili dwa odcinki DBZ w jednym DB Kai. Muzyka była bardzo dobrze dobrana. Co mi się nie podobało i mi się podobać nie będzie. A no właśnie. Epizod z Bulmą i Giynu. Jest on w ogóle nie potrzebny, po za tym nudny i zabiera tyko czas.

Dodane: 08-02-2010 23:36 - Edytowane przez Deny dnia 08-02-2010 23:43
#Deny - user - 30%
O ile się nie mylę, nie został poprawiony błąd z serii Z z kostiumem Kuririn'a (po polskiemu Krilana) bodajże jest to w 3:03 ;P Ponad to dym wygląda jak... z resztą, sami zobaczcie od 4:39 do 4:32. Nie wiem, czy tylko ja mam takie zboczone skojarzenia ; d

Btw. : O nie było mnie mnie na stronie i forum ok. roku i tyle się pozmieniało ... lekki szok :d

Dodane: 09-02-2010 17:55
#Macias - user - max%
O ile się nie mylę, nie został poprawiony błąd z serii Z z kostiumem Kuririn'a (po polskiemu Krilana)

Dokładnie. Autorzy Kaia jak małpy przerysowali tego buga z DBZ... Świadczy, to o nich niezbyt dobrze, bo ten błąd był znany i z pewnością musieli zdawać sobie sprawę z jego istnienia. Po prostu lenistwo nimi kierowało...

Sam odcinek był bardzo dobry. Widzieliśmy kawał dobrej walki. Przed nami jeszcze sporo tej bijatyki xD

--------------------
Dodane: 09-02-2010 21:33 - Edytowane przez GokuDev dnia 09-02-2010 21:34
#GokuDev - user - 20%
Ale czy na pewno DBKai jest na nowo rysowane gdyż nie naprawili błędu ?

Tak poza tym odcinek mi sie podobał. Nareszcie dobre walki i teraz czekać tylko na ssj XD

--------------------
Dodane: 09-02-2010 21:38 - Edytowane przez Roby2oo0 dnia 09-02-2010 21:43
#Roby2oo0 - user - 20%
DB Kai nie jest na nowo rysowany skoro ten błąd nadal się pojawia w odświeżanych odcinkach. To jest tak samo jak z filmami czarno-białymi które przerabiają na kolorowe. Po prostu, poprawiają jakość i ucinają niepotrzebne sceny, taka jest praca autorów Kai.

Dodane: 11-02-2010 19:18
#steelin - user - 0%
No ale skoro już się za to zabierają, to mogliby poprawić taki oczywisty błąd. To nie jest jakaś hiperprzeróbka wymagająca niewiadomo jakich środków i umiejętności...

taka uwaga, co często właśnie spotykam w Kaiu: częsta kwestia Gohana to "Hai!", którą się tłumaczy na angielski, nie wiedzieć czemu "Right!"
"Right" może być też twierdzącą odpowiedzią, a podejrzewam, że występuje w angielskim tłumaczeniu ze względu na fonetyczne podobieństwo do "hai".

No a sam odcinek nie za ciekawy, generalnie obaj panowie męczą buły.

Dodane: 11-02-2010 22:41
#Bociak - user - max%
Zaczęła się prawdziwa walka. xD Odcinek był świetny, jednak nie na tym poziomie co Z. Musze podkreślić, iż muzyka zetki dodawała anime uroku, którego już w kai nie ma. Mimo tego, miło zobaczyć w końcu walkę dwóch tytanów, choć nie była ona aż tak emocjonująca jak dawniej.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 12-02-2010 08:50
#Fenel - user - 10%
@Bociak

A jak dla mnie muzyka z KAI'a daje dobry efekt - fajnie jest zobaczyć stare sceny w nowym świetle (szczególnie jak się oglądało DBZ kilka razy...).

Odcinek na plus - oby filler z Bulmą i Ginyu w 43 został BARDZO skrócony ;p .

--------------------
Dodane: 12-02-2010 10:31
#Kepa - user - 10%
Odcinek bardzo mi się podobał bardzo dobrze dobrana muzyka i wogule .Czekam na kolejne odcinki Dragon balla Kai

--------------------
DRAGON BALL ŻĄDZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dodane: 13-02-2010 07:20 - Edytowane przez Unviolet dnia 13-02-2010 07:21
#Unviolet - user - 0%
No cuż, jak dla mnie odcinek jest dość dobry. W znaczącym stopniu dominuje walka, a to mi się podoba. Z utęsknieniem czekam, aż dojdzie do transformacji. To z pewnośćią będzię punkt kulminacyjny tej sagi.

PS. Ktoś powiedział, że happening z Ginyu powinien zostać usunięty, ale to dość ważny wątek, bo o ile pamiętam to Ginyu wchodzi w skórę Bulmy, a następnie zmienia się z Goku, rani go niemiłosiernie, a późniejj.....
Żem się rozpędził :p
Wszyscy fani powinni to pamiętać.. Moim zdaniem, to dość ważne, więc kalkulując jeszcze ok. 2 odcinki do transformacji >.>

Dodane: 13-02-2010 09:19 - Edytowane przez by_ikar dnia 13-02-2010 14:53
#Roby2oo0 - user - 20%
Unviolet napisał/a:
PS. Ktoś powiedział, że happening z Ginyu powinien zostać usunięty, ale to dość ważny wątek, bo o ile pamiętam to Ginyu wchodzi w skórę Bulmy, a następnie zmienia się z Goku, rani go niemiłosiernie, a późniejj.....

Coś ci się chyba pomyliło bo ten wątek, że Ginyu zamienił się z Goku ciałami już był, teraz to tylko zamieni się z Bulmą a później znowu będzie żabą :p

Dodane: 13-02-2010 12:05 - Edytowane przez Bociak dnia 13-02-2010 12:07
#Bociak - user - max%
Ktoś powiedział, że happening z Ginyu powinien zostać usunięty, ale to dość ważny wątek, bo o ile pamiętam to Ginyu wchodzi w skórę Bulmy, a następnie zmienia się z Goku, rani go niemiłosiernie, a późniejj.....

Może i w anime ważny, ale w mandze się bez tego obyło. Czyli zwykły filer. Studio mogło go usunąć, jednak i tak mnie za bardzo ten wątek nie irytuje, gdyż jest krótki i treściwy.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 15-02-2010 11:27
#emil9912 - user - 10%
odcinek calkiem niezly ,nareszcie doszlo do stracia Goku vs Freezer na ktore wiekszosc z was czekala zapewne tak jak ja,mam nadzieje ze nastepny odcinek bedzie jeszcze lepszy :d :d

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online