Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:30
OnLine: 34, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 43 - Opinie
Dodane: 07-02-2010 08:45
#by_black - systemadmin - max%
Na wortalu pojawił się już odcinek 43, Dragon Ball Kai, na chwilę obecną jest to RAW Online, do wieczora pewnie będzie już do pobrania, zaś na dniach pojawią się napisy :)

LINK do odcinka: http://dbpolska.n...ll_kai/43/

--------------------
Dodane: 07-02-2010 09:38
#Arti1915 - user - 90%
W odcinku nic nowego niema. Jak zwykle zmieścili się z kilkoma odcinkami Z-tki w jednym Kai. Miajscami jest lepsza grafika. Dźwięk jest jak zazwyczaj bardzo dobry. Moim zdaniem odcinek powinien dostać onenę 7/10, ponieważ mogło być o wiele lepiej.

--------------------

Dodane: 07-02-2010 12:37
#Boban - user - 30%
ja jestem po zaledwie kilku minutach epka i mnie krew zalewa bo mam lagi oglądając online :/ trzeba będzie poczekać aż się w strefie plików pojawi

Dodane: 07-02-2010 13:57
znowu w odcinku pomylili strój krilana jak na początku odlatuje i woła gohana ;/ to już nie pierwszy raz...

Dodane: 07-02-2010 14:00
#Darknes - user - max%
Wreszcie się zaczęło :d tylko niepotrzebnie przedłużają pokazując Bulmę i planetę Kaio, trochę mnie to drażniło :p Jestem teraz tylko ciekaw ile potrwa cała walka. Odcinek ogólnie całkiem niezły, oby tak dalej.

A zapowiedz juz mi się nie podoba xD Widzę, że Bulma znowu będzie miała problemy z żabką a byłem prawie pewien, ze takie dziadostwo usuną a jednak to zostawili [yyy]

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 07-02-2010 14:19
#Boban - user - 30%
również nie jestem pozytywnie nastawiony co do happeningu z Ginyu ale cóz nie można mieć wszystkiego , co do odcinka takie fifty fifty trochę walki trochę obczajania przeciwnika , co mi się podobało w tym odcinku to kreska zwłaszcza od początku do jakiejś 13-stej minuty , podobał mi się tez motyw gdzie Goku wykorzystał mózg do zdekoncentrowania krasnala , oraz to że Furi-za odpłacił mu tym samym , kolejny etap czekać na napisy a potem wiadomo co :p

Dodane: 07-02-2010 14:41
#Agrael - user - 70%
No fajny odcinek i ogólnie, ale mogliby sobie już darować ten filler z Bulmą i Ginyu. Walka na tym poziomie już prawie dobiega końca, jeszcze tylko Genki Dama i SS, a potem...niewiadomo.

Dodane: 07-02-2010 18:30
#PinCheR - user - 60%
Odcinek jak dla mnie średnio-fajny, ale zmieścili w jednym epku jakieś 3-4 odcinki straej "zetki" o to mi się podoba. Wygląda na to, że jeszcze ze 4 odcinki maks i będzie SSJ. W przyszłym odcinku, cóż... miałem nadzieję, że unikniemy tej jakże przykrej historii z zamianą ciała przez Bulmę i "żabo-Ginyu", ale niestety nie oszczędzą nam tego widoku. Chyba w przyszłym już odcinku będzie Kaioken x20, ale nie jestem pewien. Jak zawsze pozostaje czekać na napisy, a potem na kolejny odcinek... Monotonia :p

--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka :)
Dodane: 07-02-2010 21:50
#arek2045 - user - 10%
ej są juz napisy bo wogóle niechce mi sie wyświetlic odcinek i kiedy bedzie mozna pobrac bo tez niemozna jak narazie (chyba ze problem tylo u mnie)

Dodane: 07-02-2010 21:55
#by_ikar - systemadmin - max%
Nie ma nawet wersji raw na trackerach do pobrania, więc wstrzymaj się na wodzy. Jeżeli korzystasz z padła jakim jest internet explorer, lub nie masz zainstalowanej wtyczki flashplayer to się nie dziw że może ci nie działać. Do pobrania nie ma, z prostego powodu, nie ma tego w wersji raw na trackera, to niby skąd mamy to wziąć?

Jeżeli nie możesz zainstalować innej przeglądarki, która jest bardziej na czasie i lepiej się sprawuje niż padło InternetExplorer to pobierz sobie wersję portable, czyli nawet nie musisz instalować (WOW!).

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 07-02-2010 23:59
#arek2045 - user - 10%
żal mi ci korzystam od samego początku z firefoxa najnowszej wersji mam wszystkie wtyczki pobrane i juz niejeden odcinek tutaj oglądłem tylko ztym mam problemy i jezeli chodzi o tamte odcinki to tydzien temu do pobrania juz był 42 wiec niewiem po co robisz zamet i na drugi raz niewyjezdzaj tak skoro nawet niewiesz czego uzywam !!!!

Dodane: 08-02-2010 00:02
Ty również nie wyjeżdżaj bo mi i wielu wielu osobą które się tutaj wypowiedziały odcinek działa, zatem problem jest u ciebie. A to że był tydzień temu, nie znaczy że będzie teraz. Nie każdemu się chce odsmażany kotlet wrzucać na trakery, to jest tylko i wyłącznie wola fanów, jak widać fani tą serię ostatnio najwyraźniej mają w poszanowaniu. A jak już pyszczysz i uważasz że jesteś taki pro to sobie poszukaj sam i pobierz.

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 08-02-2010 00:04
Ale po co nerwy, kolego? Przecież on tylko zgadywał, czego możesz używać, z racji tego, że we wcześniejszym poście nic takiego nie powiedziałeś. Osobiście Firefoxa też nie polecam, właśnie przez to, że pobiera te pluginy i potem zamula. Zmień na google chrome.

Co do odcinka, to też się nie gorączkuj, bo to nie jest już nasza wina, że nikt na trackery nie wrzucił pliki z rawem, a jest tylko online.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 08-02-2010 08:34
#by_black - systemadmin - max%
Ja nie rozumiem jednego, jak można być takim zasranym samolubem, któremu cały świat ma pieluchy zmieniać? To jest jakieś chore, "żal mi cie", żal mi jest takich dupków, a raczej żal mi społeczeństwa, w którym żyją takie dupki, bo tylko chodzą i trują, mało że za darmo, mało że mamy jedną z najlepszych wersji, mało to że trackery jeszcze nie posiadają tego, a my się staramy być pierwsi, to jeszcze pretensje, weźcie się zastanowicie jak macie tak pieprzyć, bo naprawdę któregoś pięknego dnia obudzicie się, a ktoś wam powie, że bez was na tym świecie było by lepiej.

--------------------
Dodane: 08-02-2010 11:12
Jacy niektórzy są nie cierpliwi, dla nie cierpliwych link do torrenta, a nawet dwa linki http://www.nyaato...tid=113053
a tu drugi http://www.nyaato...tid=112999
bo są dwie wersje.

Dodane: 08-02-2010 14:10
Napisy już przetłumaczone, wkrótce Ikar wrzuci plik z hardsubami. Co mogę powiedzieć? Odcinek taki sobie. Zarówno i do tłumaczenia i do oglądania. Mimo, że dialogów było niewiele, to czasami takie kwestie, że szkoda gadać. Ogólnie prawdziwa akcja dopiero się zacznie. Na plus grafika, tylko nie rozumiem, po co zostawiają ten filler w przyszłym odcinku :/ Masakra.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 08-02-2010 14:19 - Edytowane przez malsssh dnia 08-02-2010 14:20
#malsssh - user - 0%
#Kayleigh90 a Ty tłumaczysz z japońskiego czy eng subów ? Jeżeli z japońskiego to szacun :)

odcinek średni, tak jak mówicie, dopiero się zacznie :)

pozdrawiam

Dodane: 08-02-2010 14:29
malsssh napisał/a:
#Kayleigh90 a Ty tłumaczysz z japońskiego czy eng subów ? Jeżeli z japońskiego to szacun :)

Hahah, z japońskiego to ja bym chciała :d Z angielskich subów to wszystko biorę. Starczy mi, że w japońskim znam parę podstawowych zwrotów i tak taka uwaga, co często właśnie spotykam w Kaiu: częsta kwestia Gohana to "Hai!", którą się tłumaczy na angielski, nie wiedzieć czemu "Right!", a to nie znaczy "racja", tylko "Tak", albo "dobrze". Dlatego dobrze znać podstawowe słówka i tyle :p

--------------------

Dodane: 08-02-2010 17:01
Odcinek z polskimi napisami jest już online oraz do pobrania, trochę mi to zeszło ponieważ dodatkowo robiłem kinówki z numerem 3 i 4 dbz :p więc nie marudzić proszę..

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 08-02-2010 17:42
#Pietszek - user - 0%
Odcinek nawet nawet ;] juz nie moge się doczekać następnego! :d Dobrze ze mamy takich ludzi jak Kayleigh czy ikar którym chce się to tłumaczyc

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online