Dodane: 07-02-2010 08:45
Na wortalu pojawił się już odcinek 43, Dragon Ball Kai, na chwilę obecną jest to RAW Online, do wieczora pewnie będzie już do pobrania, zaś na dniach pojawią się napisy
LINK do odcinka:
http://dbpolska.n...ll_kai/43/
--------------------

Dodane: 07-02-2010 09:38
W odcinku nic nowego niema. Jak zwykle zmieścili się z kilkoma odcinkami Z-tki w jednym Kai. Miajscami jest lepsza grafika. Dźwięk jest jak zazwyczaj bardzo dobry. Moim zdaniem odcinek powinien dostać onenę 7/10, ponieważ mogło być o wiele lepiej.
--------------------

Dodane: 07-02-2010 12:37
ja jestem po zaledwie kilku minutach epka i mnie krew zalewa bo mam lagi oglądając online :/ trzeba będzie poczekać aż się w strefie plików pojawi

Dodane: 07-02-2010 13:57
znowu w odcinku pomylili strój krilana jak na początku odlatuje i woła gohana ;/ to już nie pierwszy raz...

Dodane: 07-02-2010 14:00
Wreszcie się zaczęło

tylko niepotrzebnie przedłużają pokazując Bulmę i planetę Kaio, trochę mnie to drażniło

Jestem teraz tylko ciekaw ile potrwa cała walka. Odcinek ogólnie całkiem niezły, oby tak dalej.
A zapowiedz juz mi się nie podoba xD Widzę, że Bulma znowu będzie miała problemy z żabką a byłem prawie pewien, ze takie dziadostwo usuną a jednak to zostawili
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 07-02-2010 14:19
również nie jestem pozytywnie nastawiony co do happeningu z Ginyu ale cóz nie można mieć wszystkiego , co do odcinka takie fifty fifty trochę walki trochę obczajania przeciwnika , co mi się podobało w tym odcinku to kreska zwłaszcza od początku do jakiejś 13-stej minuty , podobał mi się tez motyw gdzie Goku wykorzystał mózg do zdekoncentrowania krasnala , oraz to że Furi-za odpłacił mu tym samym , kolejny etap czekać na napisy a potem wiadomo co

Dodane: 07-02-2010 14:41
No fajny odcinek i ogólnie, ale mogliby sobie już darować ten filler z Bulmą i Ginyu. Walka na tym poziomie już prawie dobiega końca, jeszcze tylko Genki Dama i SS, a potem...niewiadomo.

Dodane: 07-02-2010 18:30
Odcinek jak dla mnie średnio-fajny, ale zmieścili w jednym epku jakieś 3-4 odcinki straej "zetki" o to mi się podoba. Wygląda na to, że jeszcze ze 4 odcinki maks i będzie SSJ. W przyszłym odcinku, cóż... miałem nadzieję, że unikniemy tej jakże przykrej historii z zamianą ciała przez Bulmę i "żabo-Ginyu", ale niestety nie oszczędzą nam tego widoku. Chyba w przyszłym już odcinku będzie Kaioken x20, ale nie jestem pewien. Jak zawsze pozostaje czekać na napisy, a potem na kolejny odcinek... Monotonia
--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka

Dodane: 07-02-2010 21:50
ej są juz napisy bo wogóle niechce mi sie wyświetlic odcinek i kiedy bedzie mozna pobrac bo tez niemozna jak narazie (chyba ze problem tylo u mnie)

Dodane: 07-02-2010 21:55
Nie ma nawet wersji raw na trackerach do pobrania, więc wstrzymaj się na wodzy. Jeżeli korzystasz z padła jakim jest internet explorer, lub nie masz zainstalowanej wtyczki flashplayer to się nie dziw że może ci nie działać. Do pobrania nie ma, z prostego powodu, nie ma tego w wersji raw na trackera, to niby skąd mamy to wziąć?
Jeżeli nie możesz zainstalować innej przeglądarki, która jest bardziej na czasie i lepiej się sprawuje niż padło InternetExplorer to pobierz sobie wersję portable, czyli nawet nie musisz instalować (WOW!).

Dodane: 07-02-2010 23:59
żal mi ci korzystam od samego początku z firefoxa najnowszej wersji mam wszystkie wtyczki pobrane i juz niejeden odcinek tutaj oglądłem tylko ztym mam problemy i jezeli chodzi o tamte odcinki to tydzien temu do pobrania juz był 42 wiec niewiem po co robisz zamet i na drugi raz niewyjezdzaj tak skoro nawet niewiesz czego uzywam !!!!

Dodane: 08-02-2010 00:02
Ty również nie wyjeżdżaj bo mi i wielu wielu osobą które się tutaj wypowiedziały odcinek działa, zatem problem jest u ciebie. A to że był tydzień temu, nie znaczy że będzie teraz. Nie każdemu się chce odsmażany kotlet wrzucać na trakery, to jest tylko i wyłącznie wola fanów, jak widać fani tą serię ostatnio najwyraźniej mają w poszanowaniu. A jak już pyszczysz i uważasz że jesteś taki pro to sobie poszukaj sam i pobierz.

Dodane: 08-02-2010 00:04
Ale po co nerwy, kolego? Przecież on tylko zgadywał, czego możesz używać, z racji tego, że we wcześniejszym poście nic takiego nie powiedziałeś. Osobiście Firefoxa też nie polecam, właśnie przez to, że pobiera te pluginy i potem zamula. Zmień na google chrome.
Co do odcinka, to też się nie gorączkuj, bo to nie jest już nasza wina, że nikt na trackery nie wrzucił pliki z rawem, a jest tylko online.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 08-02-2010 08:34
Ja nie rozumiem jednego, jak można być takim zasranym samolubem, któremu cały świat ma pieluchy zmieniać? To jest jakieś chore, "żal mi cie", żal mi jest takich dupków, a raczej żal mi społeczeństwa, w którym żyją takie dupki, bo tylko chodzą i trują, mało że za darmo, mało że mamy jedną z najlepszych wersji, mało to że trackery jeszcze nie posiadają tego, a my się staramy być pierwsi, to jeszcze pretensje, weźcie się zastanowicie jak macie tak pieprzyć, bo naprawdę któregoś pięknego dnia obudzicie się, a ktoś wam powie, że bez was na tym świecie było by lepiej.
--------------------

Dodane: 08-02-2010 11:12

Dodane: 08-02-2010 14:10
Napisy już przetłumaczone, wkrótce Ikar wrzuci plik z hardsubami. Co mogę powiedzieć? Odcinek taki sobie. Zarówno i do tłumaczenia i do oglądania. Mimo, że dialogów było niewiele, to czasami takie kwestie, że szkoda gadać. Ogólnie prawdziwa akcja dopiero się zacznie. Na plus grafika, tylko nie rozumiem, po co zostawiają ten filler w przyszłym odcinku :/ Masakra.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 08-02-2010 14:19 -
#Kayleigh90 a Ty tłumaczysz z japońskiego czy eng subów ? Jeżeli z japońskiego to szacun
odcinek średni, tak jak mówicie, dopiero się zacznie
pozdrawiam

Dodane: 08-02-2010 14:29
malsssh napisał/a:#Kayleigh90 a Ty tłumaczysz z japońskiego czy eng subów ? Jeżeli z japońskiego to szacun
Hahah, z japońskiego to ja bym chciała

Z angielskich subów to wszystko biorę. Starczy mi, że w japońskim znam parę podstawowych zwrotów i tak taka uwaga, co często właśnie spotykam w Kaiu: częsta kwestia Gohana to "Hai!", którą się tłumaczy na angielski, nie wiedzieć czemu "Right!", a to nie znaczy "racja", tylko "Tak", albo "dobrze". Dlatego dobrze znać podstawowe słówka i tyle
--------------------

Dodane: 08-02-2010 17:01
Odcinek z polskimi napisami jest już online oraz do pobrania, trochę mi to zeszło ponieważ dodatkowo robiłem kinówki z numerem 3 i 4 dbz

więc nie marudzić proszę..

Dodane: 08-02-2010 17:42
Odcinek nawet nawet ;] juz nie moge się doczekać następnego!

Dobrze ze mamy takich ludzi jak Kayleigh czy ikar którym chce się to tłumaczyc
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.