Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 05:44
OnLine: 26, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Gdyby Goku był na miejscu Vegety
Dodane: 04-02-2010 14:13 - Edytowane przez by_black dnia 04-02-2010 14:25
#adinho58 - user - 30%
Myślę, że wszyscy pamiętają, gdy Vegeta pozwolił wchłonąć c18 by miał równego przeciwnika...
I mam do was pytania co by uczynił na jego miejscu GOKU ? :)
Ja sądze, że także by mu na to pozwolił, gdyż kochał on walczyć ...

Co wy o tym sądzicie ? [cfaniak] :p

Dodane: 04-02-2010 14:19
#estello - user - 50%
Wątpię iż Goku by pozwolił na takie coś. Prawdą jest że uwielbiał walczyć ale ponad wszystko stawiał sobie dobro Ziemi i doceniał przeciwnika. Według mnie Goku znalazłby jakiś złoty środek. :)

--------------------
Zapraszam na moje GFX
klik---> My GFX <---klik
--------------------------------------------------------------------------------
Dodane: 04-02-2010 15:01
#Mynical - user - 0%
Pozwoliłby na to, bo pozwolił przecież Frezeerowi naładować swój poziom mocy do 100% (wtedy co przybrał na mięśniach).

Dodane: 04-02-2010 15:36
#songomat - user - 70%
Freezerowi pozwolił naładować jego poziom mocy do 100% gdyż niedawno zmienił się w SSJ, odkrył swoją prawdziwą naturę, chciał się zemścić na Frezerze. To była inna bajka. Byli sami na planecie, która zaraz miała eksplodować. Wszyscy byli bezpieczni a Goku i tak wiedział, że wygra. Jego moc wtedy wydawała się nieograniczona. Na Ziemi Cell'owi za żadne skarby by nie pozwolił na pochłonięcie C18. Za dużo miał do stracenia i BTW Goku nie był skończonym kretynem jak Vegeta żeby nie przewidzieć o ile zwiększy się moc Cell'a po transformacji.

--------------------
Dodane: 04-02-2010 15:36 - Edytowane przez Cyrus dnia 04-02-2010 15:37
#Cyrus - user - max%
A moim zdaniem nie pozwoliłby na to. Goku stawiał przede wszystkim na dobro innym, a w tym wypadku ucierpiałaby C18 ;) Do tego dochodzą setki ludzi których zabił... Pozwolenie Freezerowi na naładowanie się do 100% to jest zupełnie inna sytuacja.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 04-02-2010 16:39
Goku kochał walkę, owszem, ale nie był aż taki jak Vegeta, że walka ponad wszystko, lubił się bić, ale w różnym tego słowa znaczeniu - np. w znaczeniu sportowym, przecież w sadze Buu przybył na Ziemię z zamiarem wystartowania w turnieju i nic poza tym. Nie poświęciłby ludzi tylko po to, żeby mieć silnego przeciwnika. Nie poświęciłby, bo wiemy, jak było w sadze Freezera - kazał przetransportować Nameczan, Vegetę, Bulmę i Gohana w bezpieczne miejsce. Tak więc raczej on by pokierował się rozsądkiem i tym, na czym zależało m.in. Future Trunksowi, czyli, żeby C18 nie została wchłonięta.

Taki mały offtop, ale to mi się podobało właśnie w Future Trunksie i w Future Gohanie - oni się nie cackali z wrogiem i słuchali głosu rozsądku.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 04-02-2010 23:51
#Kepa - user - 10%
Ja uwazam ze goku nie pozwolił by cell wchłonoł c18 bo goku mimo ze kochal walczyc ale zbyt wiele osób zabił cell wiec goku by go zabił.

--------------------
DRAGON BALL ŻĄDZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dodane: 05-02-2010 00:28
#Darknes - user - max%
Na Namek pozwolił Freezerowi osiągnąć maksymalną moc bo chciał się sprawdzić ale był pewien, ze na planecie nikogo nie ma i nic oprócz własnego życia nie ryzykuje a w przypadku Cella miał do zaryzykowania los całej planety, którą kochał więc sądzę, że nie pozwolił by na wchłonięcie C18.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 05-02-2010 10:52
#Bociak - user - max%
Jak już powiedzieli poprzednicy Goku kochał walkę, ale nie za cenę czyjegoś życia. Nie pozwolił by więc na wchłonięcie C18. Sprawa na Nemek to zupełnie inna sytuacja, gdyż na planecie już nie było nikogo oprócz Frezera i jego samego.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 05-02-2010 11:08
#ziomX - user - 0%
Wg mnie Goku nie pozwoliłby na wchłonięcie c18, ze względu na Ziemie i zamieszkujących jej ludzi. Vegeta tak uczynił, ponieważ był bardzo pewny siebie i nie docenił Cella.
Takie jest moje zdanie.

Dodane: 05-02-2010 11:19
#adinho58 - user - 30%
Macie trochę racji...
Ale jeśli Goku by miał przewagę nad Cellem ogromną
to myśle, że by mu na to pzowolił
c18 to cyborg, której Future Trunks się obwiał i opowiadał o tym Goku jakie one były :]

Dodane: 05-02-2010 11:23
#Konrad - user - 100%
Zależy jakby z Celem byli na jakiejś bezludnej planecie, to by pozwolił żeby się sprawdzić..chyba że wiedziałby że ten da radę uciec i zaatakować ziemię..

A tak to pewnie na naszej planecie by nie pozwolił, przecież dobro planety na pierwszym miejscu..zresztą taki miał charakter, jeśli nic innym nie grozi to się chciał sprawdzić..dlatego też zostawił Vegetę przy życiu, żeby w przyszłości się z nim zmierzyć bo w danym momencie nie stanowił zagrożenia..

--------------------

Dodane: 05-02-2010 15:11
#Pepe - user - max%
Ja myślę,że Goku nie pozwoliłby Cellowi zabsorbować C18.Sytuacja była inna niż na Namek i Goku wiedziałby,że mógłby zginąć tak jak na Namek chociażby z powodu zniszczenia planety.Szanował życie i nie dałby zabić C18.

--------------------
iSayumi
Dodane: 05-02-2010 16:11
#adinho58 - user - 30%
Ale przecież Freezer mógł się swobodnie po kosmosie poruszać jeśli na Namek Goku by przegrał freezer by się wyleczył, odnalazł ziemię i ją zniszczył...

Dodane: 05-02-2010 16:20
adinho58 napisał/a:
Macie trochę racji...
Ale jeśli Goku by miał przewagę nad Cellem ogromną
to myśle, że by mu na to pzowolił
c18 to cyborg, której Future Trunks się obwiał i opowiadał o tym Goku jakie one były :]

Ale Cell był potężniejszy od cyborgów i sam Future Trunks zaznaczył, że cyborgi z jego czasów były zupełnie inne.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 05-02-2010 17:00
Nie dopuścił by do tego. Jestem tego pewien. Za bardzo kochał tą planetę i ludzi których znał, żeby ryzykować ich życiem.

Dodane: 06-02-2010 23:52 - Edytowane przez steelin dnia 06-02-2010 23:53
#steelin - user - 0%
Śmieszą mnie ludzie, którzy uważają, że Goku zależało przede wszystkim na bezpieczeństwie planety, rodziny, etc.

Może przypomnę parę sytuacji:
- Goku błaga Krillina, by ten nie zabijał Vegety nie zważając na niebezpieczeństwo, jakie on stwarza, gdyż nasz "bohater" chciał się z nim zmierzyć jeszcze raz.
- Goku żąda, by nie przenoszono go na Ziemię wraz z resztą obecnych na Namek, gdyż chce rozprawić się z Friezą (i nie obchodzi go, że na 99% osieroci syna i owdowi żonę).
- Goku prosi, by przyjaciele go nie wskrzeszali po śmierci Cella, gdyż w zaświatach będzie miał okazję do treningu z wieloma zmarłymi mistrzami. Nie obchodzi go, że jego syn będzie zagubiony w tym newralgicznym momencie i bez ojcowskiej opieki ulegnie presji matki i zmarnuje w dużym stopniu swój niesamowity potencjał. Gość świadomie i z własnej woli osierocił syna... w pewny sensie po raz drugi.
- Goku pozwala wyleczyć Fat Buu, uzasadniając to tym, że "jeśli Buu znów stanie się groźny, to będą mogli się z nim zmierzyć, co daje im dobry powód do ciężkich treningów".
- Goku olewa miliony fanów sztuk walki i wycofuje się z mistrzostw świata, by zająć się treningiem kogoś, kto BYĆ MOŻE jest reinkranacją Kid Buu. Oczywiście ponownie opuszcza rodzinę "którą tak bardzo kochał", chociaż teoretycznie mógł codziennie teleportować się do Uuba, by poświęcić mu tych parę, może paręnaście godzin treningu każdego dnia. Również mógł rozpocząć trening PO mistrzostwach, ale cóż, był tak zniecierpliwiony, że musiał zepsuć wszystkim widowisko.

Więc Goku był egoistą, takim samym, jak Vegeta. Miał jedynie milszą powierzchowność.

Gdyby więc Goku walczył z Cellem 2 i miał nad nim tak miażdżącą przewagę, jak miał Vegeta, to prawdopodobnie również pozwoliłby mu wchłonąć 18. Dla czystej krwi Sayianina takie zwycięstwo nie miałoby smaku.

Dodane: 07-03-2010 20:59
#adinho58 - user - 30%
Popieram kolege wyżej całkowicie...
Tak jak wcześniej pisałem jeśli Goku przegrał by z frezzerem to freeza po czasie by sbie uświadomił, że goku miał syna, który jest Sayanem... i poleciał by na Ziemię i ją najprawdopodobniej zniszczył

Dodane: 07-03-2010 21:06
#Arti1915 - user - 80%
steelin, masz całkowitą racje. Goku był egoistą, chociaż bardzo kochał Ziemię, i jej mieszkańców. Gdy Freeza zabił Kuririna i Picoolo, furia Goku świadczy o tym jak bardzo sobie ich cenił. I tak jak napisał steelin, Goku na mistrzostwach świata, mógł po każdym treningu z Ububem wracać do rodziny.

--------------------

Dodane: 11-03-2010 19:21 - Edytowane przez rockbaby dnia 11-03-2010 19:24
#rockbaby - user - 10%
Goku się nie cackał jak Vegeta. on uważał się za najsilniejszego na świecie, ale za każdym razem dostawał baty. Goku nie chciałby ryzykować i zniszczyłby go od razu

ps. czy pomiże mi ktoś z avatarem i sygnaturą tutaj? nie mogę zainstalować zdjęcia a na sygnaturze nie chcę czyjegoś podpisu

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online