Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:22
OnLine: 41, statystyki
Dodane: 11-02-2010 18:51 - Edytowane przez koral1918 dnia 11-02-2010 18:52
Według mnie nie ma czegoś takiego jak "perfekcja", ponieważ człowiek cały czas staje się lepszy, silniejszy, szybszy, mądrzejszy, itp. Każde pokolenie będzie leprze od poprzedniego, dam wam taki przykład: Prawie dwa lata temu ludzie myśleli, że rekord świata na 100m Asafy Powella - 9.72s był perfekcją i nie da się do pobić, a teraz Usain Bolt, który pół roku temu(9.56s) poprawił swój rekord z Pekinu(9.69s), i już wtedy myśleli, że Bolt to kosmita^^ :d . Ale poczekajmy jeszcze to może jeszcze lepszy wynik Bolta lub kolejnego wielkiego sprintera. Poczekamy zobaczymy. No to ja kończę^^;p :d

--------------------

.....................................
,,Walka jest ojcem wszelkiego stworzenia.''
Heraklit z Efezu

.....................................
http://darkwarez....
Dodane: 12-02-2010 23:42
#Macias - user - max%
Nie ma czegoś jak perfekcja z prostego powodu. Kiedy już coś uważamy za perfekcyjne, coś innego zawsze może to jeszcze bardziej poprawić i już jest bardziej perfekcyjne. Nie ma granicy perfekcji tak naprawdę. Ludzie często nadużywają tego wyrażenia w życiu codziennym. Zazwyczaj mówiąc "perfekcja" chcą zaakcentować najwyższe możliwe umiejętności albo najwyższy poziom czegoś (np. on perfekcyjnie kopie piłkę, ten materiał jest perfekcyjny). Mamy także słowo perfekcjonizm, które mówi o dokładności. Perfekcjonista jest osobą, która zwraca uwagę na szczegóły i wykonuje czynność niebywale dokładnie i świetnie.

--------------------
Dodane: 18-05-2010 11:55
#olek_mi - user - max%
Jak dla mnie dążenie do perfekcji jest dobrą rzeczą. Człowiek stara się cały poprawiać i podwyższa jednocześnie dla siebie poprzeczkę. Może i idealny nigdy nie będzie, ale zrobi coś dla siebie, co sprawi mu radość, satysfakcję. Zawsze lepsze to niż, z góry się poddać i powiedzieć po co mi to jak i tak mi się nie uda :p .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 21-05-2010 22:44
wiadomo nie ma ludzi idealnych,ale mogą zbliżac sie do doskonałosci,poprzez doskonalenie osobowości i walkę ze swoimi słabościami.Ludzie mają często dwojakie natury i bywaja rozdarci pomiedzy dwoma cześciami samego siebie: tą dobrą i tą złą.Wtedy trzeba dązyc do tego aby byc lepszym,nietylko dla siebie,ale i dla innych.Pokonac lęki i uczyć sie panowac nad samym sobą...

Dodane: 18-07-2010 17:02
#Cheon - user - 90%
Dla mnie perfekcja jest czymś dobrym. Człowiek stara się być coraz lepszym i stopniowo dochodzi do perfekcji...

--------------------

Dodane: 18-07-2010 17:04 - Edytowane przez Sango dnia 18-07-2010 17:05
#Sango - user - 100%
Dla mnie perfekcji nie ma i nigdy nie będzie , nikt dla mnie nie jest perfekcyjny zawsze ktoś jest w czymś "lepszy" od kogoś

Dodane: 18-07-2010 17:17
#Cyrus - user - max%
Cheon napisał/a:
Dla mnie perfekcja jest czymś dobrym. Człowiek stara się być coraz lepszym i stopniowo dochodzi do perfekcji...

Bardziej dąży do perfekcji bo jej nigdy nie osiągnie. Moim zdaniem nie ma umiejętności którą człowiek mógłby opanować do perfekcji.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 04-08-2010 14:10
#MeleageR - user - 0%
Imho nie ma czegoś takiego jak "perfekcja", człowiek uczy się całe życie, więc zawsze można dowiedzieć się czegoś nowego, czegoś się nauczyć, co oznacza że nie można opanować jakiejś umiejętności do perfekcji.

Dodane: 05-08-2010 18:04 - Edytowane przez kordos dnia 05-08-2010 18:06
#kordos - user - max%
Cyrus napisał/a:
Cheon napisał/a:

Bardziej dąży do perfekcji bo jej nigdy nie osiągnie. Moim zdaniem nie ma umiejętności którą człowiek mógłby opanować do perfekcji.

Myślę tak samo - zawsze można posunąć się, krok dalej, rozwinąć jakąś umiejętność bardziej, wzbogacić ją o coś, wzbić się na nowy poziom. Oczywiście można osiągnąć w czymś limit własnych możliwości, jednak i tak myślę, że pewne "limity" (jeśli w grę nie wchodzą ograniczenia, jakie nam serwuje ciało) są do przekroczenia, wręcz w niektórych dziedzinach nie istnieją.

Dodane: 05-08-2010 18:08
#Tomson - user - 90%
Perfekcja jest nieosiągalna, przynajmniej dla człowieka. W naturze też rzadko są takie przypadki (jeśli w ogóle), ale gatunki ewoluując dążą właśnie do takiego stanu i mogą być najlepsze w swoim fachu :d

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 06-08-2010 04:34
#Cyrus - user - max%
Tomson napisał/a:
Perfekcja jest nieosiągalna, przynajmniej dla człowieka. W naturze też rzadko są takie przypadki (jeśli w ogóle), ale gatunki ewoluując dążą właśnie do takiego stanu i mogą być najlepsze w swoim fachu :d

No właśnie, natura także dąży do perfekcji. Na razie udało jej sie wyhodować człowieka myślącego (chociaż w niektórych przypadkach można by było się kłócić xD), ciekawe co będzie w przyszłości jeśli nasz gatunek zdoła tyle wytrzymać.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 09-09-2010 00:27
#ruysei - user - 40%
Perfekcja.. Chyba jedno z najbardziej zgubnych slow naszych czasow. Oczywiste jest ze caly czas powinsmy starac sie byc lepszymi, zwiekszac nasza wiedze, zdobywac dosiawdczenia itd. Ale dazenie do perfekcji potrafi zgubic.. Tak slepo daza do celu ze zatracaj sie w tym wszystkim. Traca rozronienie pomiedzy tym co jest wlasciwe a nie, zeby tylko dotrzec do celu... Ile bylo przkladow modelek, aktorow, pisarzy czy sportowcow ktorych ta pogon sprowadzilo do narkomanii, anoreksji, korupcji czy smierci...
Czym tak naparwde jest perfekcja i jak ja zmierzyc? Na 100 zapytanych osob mozemy uzyskac 100 roznych odpowiedzi...
Starajmy sie byc lepsi, nie perfekcyjni.. bo wkoncu bycie 'perfekcyjnym' moze byc nudne...

--------------------
Dodane: 09-09-2010 12:58
#JCD - user - max%
Niby nie ma perfekcji ale jak wtedy nazwać np program do warcabów który nigdy nie przegrywa (zawsze wygrywa lub remisuje)? Więc w pewnych okolicznościach można ja osiągnąć :)

--------------------

Dodane: 18-09-2010 22:47
Coś takiego jak perfekcja istnieje, ale jest nie dostępne dla człowieka. Człowiek jest istotą niedoskonałą, kruchą i nigdy nie osiągnie perfekcji. Skoro nigdy nie dojdziemy, nie dotrzemy do niej, to czy jaki jest sens naszej walki o polepszanie się, doskonalenie ? Jest, bo możemy stać się lepszymi niż jesteśmy, choć świadomie wiemy, że celu nie osiągniemy. "Capre Diem" - chwytaj dzień. To powiedzonko pięknie sie odnosi do "perfekcji"

--------------------
Ludzie boją się zmiany. Nawet na lepsze. - Józef Ignacy Kraszewski.

Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski

"Nullum potentius satelittium
quam amici fidelis" - Nie ma potężniejszych obrońców
nad wiernych przyjaciół

Dodane: 17-10-2010 19:10
#kordos - user - max%
JCD napisał/a:
Niby nie ma perfekcji ale jak wtedy nazwać np program do warcabów który nigdy nie przegrywa (zawsze wygrywa lub remisuje)? Więc w pewnych okolicznościach można ja osiągnąć :)

Ale zawsze można dopracowywać maszynę, by wykonywała ruchy szybciej, by grała z większą ilością przeciwników na raz itp. ;)

Dodane: 17-10-2010 22:39
#malpex - user - max%

To chyba nie jest perfekcja, bo jak sam powiedziałeś może ona zremisować. A perfekcja to musi być coś jedynego w swoim rodzaju, to znaczy powinna cały czas wygrywać. A i tak w końcu znalazł by się ktoś kto by ja pokonał. :)

--------------------

-------------------------------

Dodane: 18-10-2010 15:14
#kordos - user - max%
malpex napisał/a:
To chyba nie jest perfekcja, bo jak sam powiedziałeś może ona zremisować. A perfekcja to musi być coś jedynego w swoim rodzaju, to znaczy powinna cały czas wygrywać. A i tak w końcu znalazł by się ktoś kto by ja pokonał. :)

To raczej chodziło o to, że program ma zapisaną każda możliwą sekwencję ruchów i po prostu nie popełnia błędów, więc nie może przegrać. ;)

Dodane: 19-10-2010 20:24
#JCD - user - max%
Ale zawsze można dopracowywać maszynę, by wykonywała ruchy szybciej, by grała z większą ilością przeciwników na raz itp. ;)

... pozwalała wybierać kolor żetonów, kosiła trawę, zmywała naczynia, ale i tak nie będzie perfekcyjna bo nie będzie się pytać "a może frytki do tego?" [yyy]

Maszyna gra perfekcyjnie - lepiej?

Kordos ma racje - głupoty pleciesz. Po pierwsze nie wygrywa jak się NIE da wygrać. Gdy jej przeciwnik również gra perfekcyjnie może doprowadzić tylko do remisu, gdy nie zaczyna (jeśli się nie mylę).

Napisałem wyraźnie, że nie może przegrać. Równie dobrze możesz siedzieć i wstukiwać w kalkulator tabliczkę mnożenia "bo w końcu się pomyli" Jak się pomyli to się popsuła :p Zna wszystkie możliwe pozycje na szachownicy nie przegra.

--------------------

Dodane: 19-10-2010 20:28
#kordos - user - max%
JCD napisał/a:
Napisałem wyraźnie, że nie może przegrać. Równie dobrze możesz siedzieć i wstukiwać w kalkulator tabliczkę mnożenia "bo w końcu się pomyli" Jak się pomyli to się popsuła :p Zna wszystkie możliwe pozycje na szachownicy nie przegra.

Jednakże Jędrku po pierwsze, to tylko maszyny, a po drugie są niesamowicie wyspecjalizowane. Temat bardziej dotyczył granic ludzkich możliwości. :p
Gdzie imo w pewnych kwestiach też limity występują (patrz mój post ileś tam wyżej). :)

Dodane: 19-10-2010 20:33
#JCD - user - max%
Jeśli chodzi o człowieka, to się zgodzę, powątpiewam w istnienie perfekcji. Ale ja tylko udowadniałem, że perfekcja w ogóle istnieje a nie, że jest to pojęcie czysto abstrakcyjne.

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online