Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:30
OnLine: 31, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 42 - Opinie
Dodane: 31-01-2010 13:11
#by_ikar - systemadmin - max%
Witajcie! Pojawił się już odcinek 42! Zapraszam do zapoznania się z nim, a zaraz po obejrzeniu epizodu proponuję napisać komentarz dotyczący odcinka :)

LINK: http://dbpolska.n...ll_kai/42/

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 31-01-2010 13:36 - Edytowane przez Dj-ray dnia 31-01-2010 13:37
#Dj-ray - user - 0%
No no no :) odcinek trzymający w napięciu :> świetnie się wczuł w role koleś który poddawał głos Vegety hmmm palce lizać :d Odcinek Spoko...dużo gadaniny ale trzeba czekać za 43 epek :) a gdzieś miedzy 44-45 będzie ssj :p A wiec czekamy z niecierpliwością

Dodane: 31-01-2010 13:42
#Rocky - user - 90%
Nie oglądam Kai'a na bieżąco, ale odcinek mi się podobał, kozacka jakość on-line! :d I ładna kreska, na prawdę, w niektórych momentach bardzo podobał mi się Vegeta (bez skojarzeń) xD O ogólnie odcinek ciekawy, idę kończyć go oglądać, jestem ciekaw czy już pod koniec osiągnie SSJ ale pewnie nie xD

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 31-01-2010 13:51
#riddic21 - user - 50%
Zobaczyć jak ktoś masakruje Vegete - bezcenne...
Co nie zmienia faktu, że najmocniejszą stroną odcinka był człowiek dublingujący Księcia Sayian, wczuł się niesamowicie ;)

--------------------
Marzenia, które się spełniają, nie są prawdziwymi marzeniami.
Dodane: 31-01-2010 13:55
#emil9912 - user - 10%
odcinek w dobrej jakosci,po za tym bylo dostyc ciekawe zwlaszcza jak freezer dostal po tawarzy :p
ale jednak szkoda mi bylo Vegety chcial sie zemscic ale mu sie nie udalo
Next odcinek bedzie pelen niespodzianek :) :)

Dodane: 31-01-2010 14:17
#ton - user - 0%
bardzo wolno mi się ładuje ten odcinek , kilka poprzednich tak samo . Nie wiem co jest nie tak . Wcześniej problemu nie miałem ;/

Dodane: 31-01-2010 15:34
#wielkieg - user - 0%
No błagam... "ofiarom"... Końcówka -om *tylko i wyłącznie* dla celownika liczby mnogiej! Powinno być "ofiarą".

Dodane: 31-01-2010 17:20 - Edytowane przez Boban dnia 31-01-2010 17:21
#Boban - user - 30%
ton napisał/a:
bardzo wolno mi się ładuje ten odcinek , kilka poprzednich tak samo . Nie wiem co jest nie tak . Wcześniej problemu nie miałem ;/

Pewnie dla tego że Ep został wstawiony w wysokiej jakości , ponadto kiedy aktywujesz okno jakość tego co w nim się znajduje jest domyślnie ustawiona na [HD].

Sam jeszcze nie oglądałem odcinka bo jeszcze się ładuje , ale wszyscy tu tak zwracają uwagę na to jak aktor podkładający Vegete wczuł się w role
aż mnie to intryguje :)

Wiadomość doklejona:
świetny odcinek , troszkę retrospekcji czego dawno nie było moim zdaniem bardzo udany zabieg , jestem bardzo przyzwyczajony do dawnego OST wydaje mi się że w Zetce soundtrack był bardziej dopasowany do eventów w danym odcinku , genialna kreska na chwile przed endingiem , a za tydzień się już zaczną konkrety :) . Gdyby Kai sie zakończył razem z wydarzeniami na Namek to byłoby to baaaaardzo epickie anime .

Dodane: 31-01-2010 17:22
#Agrael - user - 70%
Odcinek spoko,w sumie jak dla mnie to najlepszy od początku. Jakość bardzo dobra i rola dubbingowca Vegety też rzucała się w ucho. Ogółem to nie zawiodłem się na DBK i myślę ze teraz już będzie coraz lepiej.

Dodane: 31-01-2010 22:59
#Darknes - user - max%
Nie wiem czemu ale na MAL'u pisze, że Kai ma planowane 50 epków więc nie zdziwiłbym się gdyby to była czysta oryginalna wersja Akiry sprzed lat :d

Co do odcinka to całkiem niezły tylko widzę sporą cenzurę zastosowali w momentach kiedy to Vegeta powinien ostro pluć krwią, no i do przewidzenia było, że zakończą ten odcinek w najciekawszym momencie [yyy] Ciekawe teraz ile potrwa cała walka, w następnym odcinku dopiero próbka ich możliwości potem zacznie się na serio itd. gdzieś 6-8 epków pewnie potrwa.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 31-01-2010 23:11
Dareks, nie sugeruj się tym, co jest tam napisane, bo pod spodem też jest data emisji, że od kwietnia 2009 do ?? I właśnie. Nigdzie jeszcze nie jest potwierdzone, że ma być tyle, czy tyle odcinków.

Co do samego odcinka, do tłumaczenia idealny, malutko dialogów :d Ale za to jaki... Dopiero teraz zacznie się akcja! A co do Vegety, to aż mi naprawdę go szkoda było, jak go Freeza tak lał, mimo, że wiem, że to tylko anime :d

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 01-02-2010 03:57
Jak już obiecałem w którymś z tematów odnośnie opinii na temat jednego z odcinków, odcinki będę wstawiać w 3 jakościach, to jest SD (plik w avi działają na każdym stacjonarnym odtwarzaczu który odtwarza pliki xvid) HQ i HD. Napisy kasia mi oddała normalnie po 22 przed 23, ale kończyłem kinówkę DBZ które niedawno znaleźliśmy z kasią w HD i odcinek musiał trochę poczekać :p więc wstawiam go dopiero teraz, narazie w jakości HQ, a jak się upnie HD i SD to również dodam, zaraz potem szukajcie w strefie plików kinówki DBZ 1 w jakości HD :) dobranoc.

Wiadomość doklejona:
BTW w którymś wcześniejszym temacie jakiś palant delikatnie mówiąc, zasugerował że "żal z tej strony że tak późno tutaj wychodzą odcinki". Generalnie jesteśmy pierwsi, co widać dzisiaj, lecz czasami kasia nie ma czasu, wtedy miała egzaminy, więc serio albo będziecie bardziej wyrozumiali, albo przestaniemy wam dogadzać.. Czasami trzeba trochę wyrozumienia, jesteśmy tylko ludźmi, nie robimy tego za kasę, a robimy żebyście mieli to wy, więc serio trochę niech niektórzy powstrzymają się od swoich często idiotycznych komentarzy..

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 01-02-2010 09:24
#kakaka - user - 0%
JA wiem że u was najszybciej wychodzą odcinki,proszę was róbcie tak dalej i nie zważajcie na te dzieciaki i tych zawistników.Wiele stron odwiedziłem i ta jest najlepsza.

DZIĘKUJĘ

Dodane: 01-02-2010 10:27
#gadzin - user - 0%
Witam

Mam pytanie od niedawna korzystam z tej strony i w zakładce Najnowsze Online jest napisane Dragon ball kai 42 pol. Kiedy go włączam dalej jest po Japońsku .
Wiec moje pytanie jest takie czy trzeba poczekac na odcinek pl czy moze nie wiem jak to odpalic ? :d

Dodane: 01-02-2010 10:49
#LuKi_ - user - 0%
Co do tego "Palanta" o którym pisał wyżej Ikar to zgadzam się z jego przydomkiem...
Tu zawsze odcinek są dodawane pierwsze, na innych stronach nawet czasami nie ma po tygodniu a ty 2 dni no MAX 3 dzięki za dobrą robotę ;]

Co do odcinka to NUDNY zero akcji sama gadanina :/
Dla kogoś kto nie oglądał DBZ to na pewno mu się odc. spodoba ale to już nie do samo ;] Starzy FANI wiedzą o czym mówię ;]

Ps. Oczywiście wielkie podziękowania dla Kasi za Tłumaczenie i Ikara za upload ;]

Pozdrawiam :)

Dodane: 01-02-2010 12:03 - Edytowane przez nielot2908 dnia 01-02-2010 12:06
Co do odcinka myślę, że był to dotychczas najlepszy odcinek DB Kai. Mimo, iż bez walki to odcinek był ciekawy, a nawet powiem, że wzruszający (wyznanie Vegety). Świetnie dobrana muzyka. Nic dodać, nic ująć, mimo iż Dragon Bal Z też parokrotnie oglądałem!!!!!!!! Co do tego palanta to dorzucam się do waszych opinii. SZACUN I POZDRO DLA TŁUMACZĄCYCH :)

Dodane: 01-02-2010 13:04
gadzin napisał/a:
Witam

Mam pytanie od niedawna korzystam z tej strony i w zakładce Najnowsze Online jest napisane Dragon ball kai 42 pol. Kiedy go włączam dalej jest po Japońsku .
Wiec moje pytanie jest takie czy trzeba poczekac na odcinek pl czy moze nie wiem jak to odpalic ? :d

Już poprawiłem, wczoraj koło 4 już się położyłem spać, bo miałem czekać aż się skończą te odcinki upować, no ale zasnąłem.. Ale już jest wszystko OK.

Zgodnie z moimi wcześniejszymi obietnicami odcinek w 3 różnych jakościach jest już w strefie plików, tak żeby każdemu (prawie) dogodzić. Odcinek w HD ma zaledwie 480p (852x480) dla tego żeby aż tak wielki również nie był. Wysokich transferów.

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 01-02-2010 16:20 - Edytowane przez Boban dnia 01-02-2010 16:33
#Boban - user - 30%
No tak generalnie jeśli chodzi o temat jakiegoś tam "palanta" , ja najczęściej oglądam DBK z DBpolska i ściągam z hardsubami , nie orientuje się który z serwisów podaje odcinek jako pierwszy ale ludzie z tej strony poświęcają swój czas , jak przypuszczam bezinteresownie rozbudowując serwis byśmy my fani mogli sobie oglądać anime więc uwagi tego typu "że żenada" itp , itd , są co najmniej nie na miejscu mówiąc najgrzeczniej więc głupie komentarze zachowajcie dla siebie bo każda cierpliwość ma granice , podsumowując ja jestem wdzięczny za to co dla nas robicie wykonujecie kawał dobrej roboty i bardzo DZIĘKUJĘ całej ekipie DBpolska dzięki której możemy oglądać Kai .

A co do odcinka bosz świetnie się go oglądało z napisami przegadana prawie całość ale moim zdaniem jakby obkroili ten odcinek to straciłby ten specyficzny , poważny i wzruszający klimat , było by miło gdyby na tej sadze się nie skończyło ( wiecie Gohan ssj2 , Goku ssj2 vs Majin Vegeta , Vegetto i kilka innych eventów ) ale nawet gdyby poprzestali na tejże sadze wcale bym na taki bieg wydarzeń nie narzekał wprost przeciwnie , ujrzeć alternatywne zakończenie ... tak jak to widział w pierwowzorze Akira ... Bezcenne :) a kto wie, może coś sugeruje tytuł następnego odcinka "Son Goku tai Huriza ! to moja ostateczna bitwa"

Dodane: 01-02-2010 18:11
#Ippo - user - 80%
Fantastycznie, że są dostępne trzy wersje jakości oczywiście pobrałem HD ^^
Mamy dopiero poniedziałek a odcinek już od paru godzin do pobrania z hardsubami po prostu extra :) Brawo dla Ikara i spółki :p

Odcinek bardzo mi się podobał tylko szkoda mi było trochę Vegety i niestety ocenzurowali krew, ale mniejsza oto :) Goku miał wspaniałe wejście no i teraz się zacznie :d Czekam na kaio-kena 20x :p

--------------------
Dodane: 01-02-2010 21:44
#LuKi_ - user - 0%
Dobra robota Ikar ;]
Jakoś bardzo dobra :)
Btw. dział Dragon Ball Kai - HD można chyba usunąć ? :) Wydaje się już nie potrzebny :)

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online