Dodane: 24-01-2010 10:08
Witajcie! Pojawił się już odcinek 41! Zapraszam do zapoznania się z nim, a zaraz po obejrzeniu epizodu proponuję napisać komentarz dotyczący odcinka
LINK:
http://dbpolska.n...ll_kai/41/
--------------------

Dodane: 24-01-2010 12:13 -
Niezły odcinek!Najbardziej podobała mi się końcówka.No to już nie mogę doczekać się następnego odcinka ^^

Dodane: 24-01-2010 13:01
Wreszcie widać w tym odcinku, że żarty z Freezą się skończyły. A sam Vegeta trochę mnie rozśmieszył swoim zachowaniem. Myślał, że dorówna przeciwnikowi i w tym momencie bardzo się pomylił bo Freeza unikał jego ataków a nawet przyjął najsilniejszy atak wykopując go w przestrzeń kosmiczną. Szkoda tylko, że Goku opuścił kapsułę dopiero pod koniec odcinka i zastanawiam się po zapowiedzi czy aby w kolejnym dojdzie do konfrontacji Freeza VS. Goku

Dodane: 24-01-2010 13:05
W następnym odcinku powinno już dość, skoro Vegetę potrąci, chyba że okaże się, że nie będą teraz skracać odcinków i cały następny epizod zostanie przegadany, Vegeta będzie wmawiał mu aby pokonał Freezera, a ten zaś zacznie sobie przypominać
--------------------

Dodane: 24-01-2010 13:14
I tak jak by nie patrzeć Guku mu nie dorówna aż do zamiany w super wojownika :P I jestem ciekawy jak go pokażą w nowej lepszej grafice jako super sajanina :P

Dodane: 24-01-2010 13:21
No postarali się

Muzyka jak Goku wyszedł z kapsuły świetna i dobrze dopasowana

Ale sądziłem, że skończy się jednak w momencie jak Goku pojawi się już na miejscu a skończyło się w momencie kiedy miał zamiar dopiero startować xD W następnym odcinku będzie dopiero próbka ich możliwości ;P a zacznie się wszystko na poważnie dopiero w 43.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 24-01-2010 14:27
Mi też się bardzo podobał ten odcinek ciekawe kiedy rozpocznie się walka goku vs frezer. Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka.
--------------------

Dodane: 24-01-2010 14:39
Też mi się podobał, ale szybko się skończył. Kiedy? W następnym odcinku odcinku sprawdzą swoje umiejętności, a dalej będą się lać i gadać na przemian, jak to bywa w DB

. Myślę, że do SSJ jeszcze z 4-5 odcinków, raczej nie więcej, a to znaczy, że zbliżamy się już do końca Freeza sagi.
Podobała mi się reakcja Vegety, kiedy w końcu przekonał się, że nie ma szans z Freezerem

. I niech teraz nikt nie próbuje mi w mówić, że w kinówce o Brolym Vegeta się nie zachowywał tak jak Vegeta
--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka

Dodane: 24-01-2010 14:42
by_black napisał/a:W następnym odcinku powinno już dość, skoro Vegetę potrąci, chyba że okaże się, że nie będą teraz skracać odcinków i cały następny epizod zostanie przegadany, Vegeta będzie wmawiał mu aby pokonał Freezera, a ten zaś zacznie sobie przypominać
Nie widziałam jeszcze odcinka, ale nie sądzę, żeby pokazywali retrospekcję, bo ostatnio sporo skrócono odcinki właśnie o retrospekcje, które tam były (dotyczyła ona śmierci króla Vegety). Napisy albo dzisiaj, albo jutro

.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 24-01-2010 21:38
Kolejny z przegadanych odcinków, niestety nie skracają tego już tak jak to robili na początku, a szkoda bo już mnie to zaczyna denerwować, bo Zetke oglądałem trzy razy i tyle mi starczy.
Nie jestem zadowolony z tego epizodu-a po zapowiedzi nie zapowiada się że następny będzie lepszy.
--------------------

Dodane: 25-01-2010 09:30
Odcinek jak najbardziej ciekawy i dynamiczny. Nie podobała mi się tylko muzyka pod koniec gdy Songo wyszedł z kapsuły. Myśle,że aby walka z Freezerem nie była nudna powinni ją mocna okroić, a pozostawić jedynie najciekawsze momeny (Kaio-Kena, Genki Dame, SSJ) tak aby transformacja Songo odbyła się tak w 45 odcinku.. Sądze, że ostatni odcinek sagi Freezera powinien być w 50 epizodzie.

Dodane: 25-01-2010 10:01 -
odcinek to narazie naciekawszy z sagi freezer
ale i tak najlepszy byl koniec odcinka kiedy Songo wyzdrowial a nastepnie przygotowuje sie do spotkania z freezerem.
Cos mi sie zdaje ze nastepny odcinek bedzie jeszcze ciekawszy

Dodane: 25-01-2010 11:37
Obejrzałam rawa i zgodzę się z tym, że muzyka była świetnie dopasowana. Nutka, która leci przy tym, jak Vegeta już się wściekał i myślał, że się stanie Super Saiyaninem zwie się "Saiyan Blood" i jest śpiewana przez gościa, co podkłada Vegetę
http://www.youtub...6iilKB0uNM Niestety, tej nutki, która leci, jak Goku wychodzi z kapsuły nie znalazłam, a szkoda, bo też mi się bardzo podobała. Ogólnie chyba odcinek ostatni z tych przegadanych, zacznie się już pewnie akcja i dobrze
I tak najbardziej nie mogłam ze sceny, gdzie Freeza załapał zonka, jak mu Vegeta mówił, że stanie się Super Saiyaninem

.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 25-01-2010 12:25 -
Kayleigh90 napisał/a:Niestety, tej nutki, która leci, jak Goku wychodzi z kapsuły nie znalazłam, a szkoda, bo też mi się bardzo podobała. Ogólnie chyba odcinek ostatni z tych przegadanych, zacznie się już pewnie akcja i dobrze
OST który można usłyszeć przy Goku recovery był już stosunkowo dawno na YT
nawet jest on na pierwszym miejscu w liście podobnych w liknu podanego przez ciebie

a tutaj jest link bezpośredni:
http://www.youtub...re=related

Dodane: 25-01-2010 13:08
Świetny odcinek. Niemogę się doczekać następnego, gdy freeza przypomni sobie Bardocka i zacznie się bać. Wtedy zaczną walczyć, i za kilka odcinków będzie przemiana w SSJ. Już niemogę się doczekać!!!
--------------------

Dodane: 25-01-2010 14:53
Odcinek ogólnie wyglądał trochę śmiesznie na końcu ponieważ Piccolo, Krilan i Gohan stali i gapili się jak Freezer torturuje Vegete. Mogliby chociaż uciekać.

Dla mnie odcinek był trochę nudny ponieważ Vegeta cały czas próbował uderzyć swego przeciwnika, a na końcu nie mógł nawet ruszyć palcem żeby się obronić. Myślę że następny odcinek powinien być ciekawszy.
--------------------

Dodane: 25-01-2010 17:30
Jak poprzednicy także i ja uważam, że koniec odcinka jest najlepszy. W DB Kai'u bardzo fajnie wyglądają momenty w których jest podłożona "śpiewana" muzyka a nie tylko suchy soundtrack.
Btw. Mam nadzieje, że w następnym odcinku akcja zajdzie troche dalej niż jest to pokazane w zapowiedzi.
--------------------

Dodane: 25-01-2010 18:25 -
Noo, odcinek bardzo ciekawy, a końcówka najlepsza. Już niedługo ss1 w wykonaniu Goku w wersji FullHD, tego to już nie mogę się doczekać.

Dodane: 25-01-2010 21:56
Odcinek naprawde dobry. Duzo sie 'dzialo'. Podobala mi sie przemiana Vegety(gromadzenie sily), naprawde dobrze to jest pokazane. No i jakosc jest dobra.
W tym odcinku czyjemy sie ze narratom nam wszystko opowiada(ciekawe uczycie).Narratorem jest ten z planety w zaswiatach ;].Pozytywnie

Dodane: 25-01-2010 23:51
Mam mieszane odczucia na temat tego odcinka. Akcja potoczyła się błyskawicznie, wydaje mi się, że nawet zbyt szybko... Muzyczka podczas wyjścia Goku z regeneratora jest słaba. Również nie zauważyłem nic nowego względem zetki.
by_ikar napisał/a:
Niestety, zgodnie z tym co pisałem już kilka razy na forum, DBKai nie jest po to żeby odświeżyć pamięć i pokazać że DB może wyglądać lepiej, jest tylko po to żeby zarobić i przy okazji się nie narobić. Jak to już nie jednokrotnie fani pokazywali (animeclipse) że to może wyglądać lepiej i zwykłym ludziom na jeden odcinek wystarczy tydzień i dzięki czemu wygląda o niebo lepiej, to po prostu żal myśleć o tym że dbkai wyszło tylko po to żeby zarobić. Przerażające, przykre ale niestety prawdziwe...
Niestety, ale czym dalej tym słowa Ikara są aż nazbyt widoczne. Mam nadzieje, że następny odcinek okaże się lepszy.
Ps. Fajnie chociaż, że zostawili scenke z krabem
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.