Dziś jest Środa, 22 Luty 2012, godz 23:25
OnLine: 45, statystyki
index > Manga i Anime > Pokémon
Temat: Pokemon: Gry
Dodane: 27-01-2012 21:25 - Edytowane przez Dirt05599 dnia 27-01-2012 14:10
Nie no próbuje złapać wszystkie xD a nie wiem jak to zrobić :) wszystkie zazwyczaj idą po technice mojego CHIMCHAR'a robie żar (ma 5 lvl) życie opada do 75% wzywam SPHINX'a rycze nim 2 razy i rzucam Pokeball i zazwyczaj łapie je bez problemu

i racja ABRA ewoluuje na 16 poziomie, miałem 15 i prawie cały pasek exp'a dlatego mówiłem ze 16-sty ;pp

Wiadomość doklejona:
Mam pytanie, o co chodzi z tą wymiana by ewoluować ?
(Gra Oryginalna, możliwość grania na PC i GBA dlatego pytałem o emulator)

--------------------
Dodane: 27-01-2012 21:33
#by_black - systemadmin - max%
W starszych wersjach gry np. Silver/Gold/Crystal można było za pomocą TGB Emulator wymienić pokemony między dwoma profilami gry, to znaczy jak Ci jakiegoś brakowało, albo chciałeś ewoluować go, a taka opcja była tylko przy wymianie. W tych nowych chyba nie ma tak skonfigurowanych emulatorów, które umożliwiałyby wymianę między własnymi save'ami, a tak, to można wymienić tylko bezpośrednio z kimś kto ma inną odmianę gry czyli na przykład White. Wówczas łączycie przy pomocy konsoli i w jednym z pomieszczeń z PokeCentrum możecie się wymienić pokemonami.

Dodane: 27-01-2012 21:41
eeee... nie rozumiem zbytnio, mam szukać kogoś kto ma inną wersję gry ? czy co.
zrozumiałem to tak:
że za pomocą konsoli w centrum Pokemon łącze się z netem i się wymieniam z kimś kto ma inną wersję... czy jak ?

--------------------
Dodane: 27-01-2012 21:51
Dokładnie nie wiem jak to działa na konsoli, czy to przez internet czy przez kabel, ale w TGB można było między swoimi save'ami. Nie musisz znaleźć koniecznie osoby z inną wersją, jeżeli nie chcesz wymienić się na poka, którego nie ma w twojej wersji gry, do zwykłej wymiany wystarczy ktoś z tą samą wersją gry.

Dodane: 27-01-2012 21:56
Ale załóżmy że wymieniam Poka np. Kadabrę, to Alakazam ewoluuję u niego a nie u mnie :/ z tego co rozumiem, sorry za noobienie, ale no niemam lepszej gry do gg :d

--------------------
Dodane: 27-01-2012 21:59
Ewoluuje u niego, ale to polega na tym, że mu go przesyłasz, on ewoluuje i ci go oddaje, wysyłając ci go z powrotem.

Dodane: 27-01-2012 22:02 - Edytowane przez krupek123 dnia 27-01-2012 22:04
Potem znowu się zamieniasz i masz swojego Alakazama ale niestety Black się myli na no&gba nie ma takiej możliwości jak wymiana ten emulator jest prymitywny na visualboy advance się dało ale jeśli ci bardzo zależy to albo kodem lecz mija się to z celem lub pokesavem zmieniasz np kadabre na alakazama innej możliwości nie ma jak tak rhydona na tego nowego rhyperiora chyba tak się nazywa zmieniałem

--------------------
Podpis przekracza dozwolone rozmiary grafiki w podpisie.
Dodane: 27-01-2012 22:11
krupek123 napisał/a:
ale niestety Black się myli na no&gba nie ma takiej możliwości jak wymiana

Gdzie ja napisałem że na no$gba idzie? Poleciłem mu ten emulator, ale napisałem że nowe emulatory nie mają tak skonfigurowanych systemów. A o tej opcji pisałem że występuje w TGB Dual, ale on odpalał swego czasu tylko *gbc i nie wiem czy *gba.

Dodane: 27-01-2012 22:17
Ale kolega napisał że ma chimchara więc gra w coś nowszego niż gold czy silver a te gry są na nintendo ds a emu są dwa dsume i nogba i żaden nie mam możliwości wymiany

#Dirt05599
że za pomocą konsoli w centrum Pokemon łącze się z netem i się wymieniam z kimś kto ma inną wersję... czy jak

czyli zrozumiał że na swoim emu można się wymieniać a ja wyprowadziłem z błędu

--------------------
Dodane: 27-01-2012 22:50
aha czyli w Platinum tak łatwo Alakazama nie dostanę, dobra thx. będę musiał sobie poszukać info w google jak to podmienić

Wiadomość doklejona:
Własnie tak przyglądałem pewną wiki
http://wiki.pokem...t/Alakazam

I tam w wersji Platinum pisze że on ewoluuje z Kadabry, ja już sam nie wiem

--------------------
Dodane: 27-01-2012 23:03
#greg04 - user - 20%
Przecież tam jest napisane,że ewoluuje z kadabry,ale tylko poprzez wymianę.Nie ma innego sposobu no chyba ,że kodów byś spróbował.

--------------------
Moje rysunki
dbpolska.net/foru...
Dodane: 27-01-2012 23:09 - Edytowane przez krupek123 dnia 27-01-2012 23:11
Napisałem że jest jeszcze pokesav Dirt poczytaj o nim jak się go używa najgorsze jest to że statystyki trzeba samemu ustawić

zobacz jeszcze tą stronę masz tam pokedex http://pokedex386... wszystko jest po Polskiemu :) ja z tego korzystałem jak grałem lepszego nie znajdziesz

--------------------
Dodane: 28-01-2012 01:27 - Edytowane przez by_black dnia 28-01-2012 07:29
Jak się cieszę że sobie save zrobiłem -.-' jakiś kretyn mnie na dudka wystrychnął :/ dałem mu Kadabre 32 lvl a on kur**** spier**** jest inny sposób Ewolucji tego poka ?

--------------------
Dodane: 28-01-2012 07:29
krupek123 napisał/a:
Ale kolega napisał że ma chimchara więc gra w coś nowszego niż gold czy silver a te gry są na nintendo ds a emu są dwa dsume i nogba i żaden nie mam możliwości wymiany

...

czyli zrozumiał że na swoim emu można się wymieniać a ja wyprowadziłem z błędu

W starszych wersjach gry np. Silver/Gold/Crystal można było za pomocą TGB Emulator wymienić pokemony między dwoma profilami gry, to znaczy jak Ci jakiegoś brakowało, albo chciałeś ewoluować go, a taka opcja była tylko przy wymianie. W tych nowych chyba nie ma tak skonfigurowanych emulatorów

Jaśniej chyba się nie da.

#Dirt05599 jak wymieniłeś? Swoją drogą bez wulgaryzmów proszę.

Dodane: 28-01-2012 17:12
Sorry Black, no mówię że znalazłem typa na necie, wymieniliśmy się player nr. na skype gadaliśmy. i była wymiena on dał mi HUNTERA (20) a ja mu KADABRE (22) po wymienia dziad uciekł z moim Kadabrą :/ zablokował mnie na skype i tyle co go widziałem :/

--------------------
Dodane: 28-01-2012 17:46
I takie parapety w sieci się zdarzają, ale skoro dał Ci Huntera, to on powinien ewoluować w Gengara :d

Dodane: 28-01-2012 18:10
Kurde chyba ewoluował... Japier*** jaki ja tępy zamiast zapisać grę to ja wyłączyłem i wczytałem na nowo z Kadabrą ;/

Wiadomość doklejona:
dajcie mi jakiś dobry program do edycji save'ów
Bo nie chcę mi się z tym juz az tak męczyć, jak takie parapety są na świecie

--------------------
Dodane: 28-01-2012 18:16 - Edytowane przez by_black dnia 28-01-2012 18:17
Dirt05599 napisał/a:
Kurde chyba ewoluował... Japier*** jaki ja tępy zamiast zapisać grę to ja wyłączyłem i wczytałem na nowo z Kadabrą ;/

Wiadomość doklejona:
dajcie mi jakiś dobry program do edycji save'ów
Bo nie chcę mi się z tym juz az tak męczyć, jak takie parapety są na świecie

Ojj, Gengara to ja zawsze chciałem mieć :d Nie wiem czy to Ci pomoże, ale może to będzie dobry program podany przez drugiego odpowiadającego: http://forum.dobr...19314.html

Tylko powiedz mi po co Ci program do edycji save'ów?

Dodane: 28-01-2012 18:55
by_black napisał/a:
Ojj, Gengara to ja zawsze chciałem mieć :d Nie wiem czy to Ci pomoże, ale może to

GENGAR z ALAKAZAM'em nie ma szans :d bądźmy szczerzy ;P ale mówiąc szczerze to Hunter lepiej wygląda niz GENGAR, ale kto co Lubi :d

by_black napisał/a:
Tylko powiedz mi po co Ci program do edycji save'ów?

A sobie zedytuje save i wstawie ALAKAZAM'a zamiast KADABRA :d

--------------------
Dodane: 05-02-2012 19:37
Ja jak gram na emulatorze to żeby ewoluować pokemona przez wymiane korzystam z tego programu:
http://forums.nge...p?t=141052
Dzięki temu mój Montross (Porygon) ewoluowal w porygona2 przy moim pierwszym spotkaniem z Cynthią.
To dziala TYLKO do czwartej generacji czyli Diamond, Pearl, Platinum, Soul Silver Heart Gold. W piątej generacji nie zadziala ale i tak pokemony przez wymiane są tam dosyć dziwne i ja ich nie polecam...
Mam nadzieję że to wam pomoże przy ewolucji swoich pupili (mojego kolegi Schyter w taki sposób ewoluował.

--------------------

Dziel się swoją wiedzą!!!
To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności...
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online