Dodane: 27-01-2012 21:25 -
Nie no próbuje złapać wszystkie xD a nie wiem jak to zrobić

wszystkie zazwyczaj idą po technice mojego CHIMCHAR'a robie żar (ma 5 lvl) życie opada do 75% wzywam SPHINX'a rycze nim 2 razy i rzucam Pokeball i zazwyczaj łapie je bez problemu
i racja ABRA ewoluuje na 16 poziomie, miałem 15 i prawie cały pasek exp'a dlatego mówiłem ze 16-sty ;pp
Wiadomość doklejona:Mam pytanie, o co chodzi z tą wymiana by ewoluować ?
(Gra Oryginalna, możliwość grania na PC i GBA dlatego pytałem o emulator)
--------------------

Dodane: 27-01-2012 21:33
W starszych wersjach gry np. Silver/Gold/Crystal można było za pomocą TGB Emulator wymienić pokemony między dwoma profilami gry, to znaczy jak Ci jakiegoś brakowało, albo chciałeś ewoluować go, a taka opcja była tylko przy wymianie. W tych nowych chyba nie ma tak skonfigurowanych emulatorów, które umożliwiałyby wymianę między własnymi save'ami, a tak, to można wymienić tylko bezpośrednio z kimś kto ma inną odmianę gry czyli na przykład White. Wówczas łączycie przy pomocy konsoli i w jednym z pomieszczeń z PokeCentrum możecie się wymienić pokemonami.

Dodane: 27-01-2012 21:41
eeee... nie rozumiem zbytnio, mam szukać kogoś kto ma inną wersję gry ? czy co.
zrozumiałem to tak:
że za pomocą konsoli w centrum Pokemon łącze się z netem i się wymieniam z kimś kto ma inną wersję... czy jak ?
--------------------

Dodane: 27-01-2012 21:51
Dokładnie nie wiem jak to działa na konsoli, czy to przez internet czy przez kabel, ale w TGB można było między swoimi save'ami. Nie musisz znaleźć koniecznie osoby z inną wersją, jeżeli nie chcesz wymienić się na poka, którego nie ma w twojej wersji gry, do zwykłej wymiany wystarczy ktoś z tą samą wersją gry.

Dodane: 27-01-2012 21:56
Ale załóżmy że wymieniam Poka np. Kadabrę, to Alakazam ewoluuję u niego a nie u mnie :/ z tego co rozumiem, sorry za noobienie, ale no niemam lepszej gry do gg
--------------------

Dodane: 27-01-2012 21:59
Ewoluuje u niego, ale to polega na tym, że mu go przesyłasz, on ewoluuje i ci go oddaje, wysyłając ci go z powrotem.

Dodane: 27-01-2012 22:02 -
Potem znowu się zamieniasz i masz swojego Alakazama ale niestety Black się myli na no&gba nie ma takiej możliwości jak wymiana ten emulator jest prymitywny na visualboy advance się dało ale jeśli ci bardzo zależy to albo kodem lecz mija się to z celem lub pokesavem zmieniasz np kadabre na alakazama innej możliwości nie ma jak tak rhydona na tego nowego rhyperiora chyba tak się nazywa zmieniałem
--------------------
Podpis przekracza dozwolone rozmiary grafiki w podpisie.

Dodane: 27-01-2012 22:11
krupek123 napisał/a:
ale niestety Black się myli na no&gba nie ma takiej możliwości jak wymiana
Gdzie ja napisałem że na no$gba idzie? Poleciłem mu ten emulator, ale napisałem że nowe emulatory nie mają tak skonfigurowanych systemów. A o tej opcji pisałem że występuje w TGB Dual, ale on odpalał swego czasu tylko *gbc i nie wiem czy *gba.

Dodane: 27-01-2012 22:17
Ale kolega napisał że ma chimchara więc gra w coś nowszego niż gold czy silver a te gry są na nintendo ds a emu są dwa dsume i nogba i żaden nie mam możliwości wymiany
#Dirt05599
że za pomocą konsoli w centrum Pokemon łącze się z netem i się wymieniam z kimś kto ma inną wersję... czy jak
czyli zrozumiał że na swoim emu można się wymieniać a ja wyprowadziłem z błędu
--------------------

Dodane: 27-01-2012 22:50
aha czyli w Platinum tak łatwo Alakazama nie dostanę, dobra thx. będę musiał sobie poszukać info w google jak to podmienić
Wiadomość doklejona:Własnie tak przyglądałem pewną wiki
http://wiki.pokem...t/Alakazam I tam w wersji Platinum pisze że on ewoluuje z Kadabry, ja już sam nie wiem
--------------------

Dodane: 27-01-2012 23:03
Przecież tam jest napisane,że ewoluuje z kadabry,ale tylko poprzez wymianę.Nie ma innego sposobu no chyba ,że kodów byś spróbował.

Dodane: 27-01-2012 23:09 -
Napisałem że jest jeszcze pokesav Dirt poczytaj o nim jak się go używa najgorsze jest to że statystyki trzeba samemu ustawić
zobacz jeszcze tą stronę masz tam pokedex
http://pokedex386... wszystko jest po Polskiemu

ja z tego korzystałem jak grałem lepszego nie znajdziesz
--------------------

Dodane: 28-01-2012 01:27 -
Jak się cieszę że sobie save zrobiłem -.-' jakiś kretyn mnie na dudka wystrychnął :/ dałem mu Kadabre 32 lvl a on kur**** spier**** jest inny sposób Ewolucji tego poka ?
--------------------

Dodane: 28-01-2012 07:29
krupek123 napisał/a:
Ale kolega napisał że ma chimchara więc gra w coś nowszego niż gold czy silver a te gry są na nintendo ds a emu są dwa dsume i nogba i żaden nie mam możliwości wymiany
...
czyli zrozumiał że na swoim emu można się wymieniać a ja wyprowadziłem z błędu
W starszych wersjach gry np. Silver/Gold/Crystal można było za pomocą TGB Emulator wymienić pokemony między dwoma profilami gry, to znaczy jak Ci jakiegoś brakowało, albo chciałeś ewoluować go, a taka opcja była tylko przy wymianie.
W tych nowych chyba nie ma tak skonfigurowanych emulatorówJaśniej chyba się nie da.
#Dirt05599 jak wymieniłeś? Swoją drogą bez wulgaryzmów proszę.

Dodane: 28-01-2012 17:12
Sorry Black, no mówię że znalazłem typa na necie, wymieniliśmy się player nr. na skype gadaliśmy. i była wymiena on dał mi HUNTERA (20) a ja mu KADABRE (22) po wymienia dziad uciekł z moim Kadabrą :/ zablokował mnie na skype i tyle co go widziałem :/
--------------------

Dodane: 28-01-2012 17:46
I takie parapety w sieci się zdarzają, ale skoro dał Ci Huntera, to on powinien ewoluować w Gengara

Dodane: 28-01-2012 18:10
Kurde chyba ewoluował... Japier*** jaki ja tępy zamiast zapisać grę to ja wyłączyłem i wczytałem na nowo z Kadabrą ;/
Wiadomość doklejona:
dajcie mi jakiś dobry program do edycji save'ów
Bo nie chcę mi się z tym juz az tak męczyć, jak takie parapety są na świecie
--------------------

Dodane: 28-01-2012 18:16 -
Dirt05599 napisał/a:
Kurde chyba ewoluował... Japier*** jaki ja tępy zamiast zapisać grę to ja wyłączyłem i wczytałem na nowo z Kadabrą ;/
Wiadomość doklejona:
dajcie mi jakiś dobry program do edycji save'ów
Bo nie chcę mi się z tym juz az tak męczyć, jak takie parapety są na świecie
Ojj, Gengara to ja zawsze chciałem mieć

Nie wiem czy to Ci pomoże, ale może to będzie dobry program podany przez drugiego odpowiadającego:
http://forum.dobr...19314.html Tylko powiedz mi po co Ci program do edycji save'ów?

Dodane: 28-01-2012 18:55
by_black napisał/a:Ojj, Gengara to ja zawsze chciałem mieć

Nie wiem czy to Ci pomoże, ale może to
GENGAR z ALAKAZAM'em nie ma szans

bądźmy szczerzy ;P ale mówiąc szczerze to Hunter lepiej wygląda niz GENGAR, ale kto co Lubi
by_black napisał/a:
Tylko powiedz mi po co Ci program do edycji save'ów?
A sobie zedytuje save i wstawie ALAKAZAM'a zamiast KADABRA
--------------------

Dodane: 05-02-2012 19:37
Ja jak gram na emulatorze to żeby ewoluować pokemona przez wymiane korzystam z tego programu:
http://forums.nge...p?t=141052 Dzięki temu mój Montross (Porygon) ewoluowal w porygona2 przy moim pierwszym spotkaniem z Cynthią.
To dziala TYLKO do czwartej generacji czyli Diamond, Pearl, Platinum, Soul Silver Heart Gold. W piątej generacji nie zadziala ale i tak pokemony przez wymiane są tam dosyć dziwne i ja ich nie polecam...
Mam nadzieję że to wam pomoże przy ewolucji swoich pupili (mojego kolegi Schyter w taki sposób ewoluował.
--------------------
Dziel się swoją wiedzą!!!
To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności...
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.