Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 05:16
OnLine: 28, statystyki
index > Manga i Anime > Pokémon
Temat: Pokemon: Gry
Dodane: 19-01-2010 16:05 - Edytowane przez by_black dnia 19-01-2010 16:18
#JCD - user - max%
Hehe nie było takiego tematu :p

Tutaj można opisać swoje wrażenia związane z już legendarną serią gier na konsole Nintendo :) Która część podobała się wam najbardziej, ile czasu spędziliście łapiąc co popadnie i tak dalej.

Ja ostatnio przeszedłem Fire Red PL tzn raz wygrałem ligę, dalej nie chce mi się grać. Ale najwięcej czasu spędziłem grając w Crystal choć nie przeszedłem całej gry. Ta cześć chociaż starsza chyba bardziej mi się podobała.

--------------------

Dodane: 19-01-2010 16:25
#Pepe - user - max%
Ojoj jedyna gra z tego gatunku w jaką grałem to takie kwadraty,że aż szkoda gadać.Nie mam pojęcia jak to się nazywa.Kolorów w niej za dużo nie było,ale grafika była znośna.Ostatnio mój kolega się spytał czy gram w pokemony ? Nie wiedziałem o co mu chodzi i wtedy pokazał mi pokemony w których wbija się levele.Chłopak 18 lat i w takie coś gra :d Podziękowałem .

--------------------
iSayumi
Dodane: 19-01-2010 16:29 - Edytowane przez JCD dnia 19-01-2010 16:29
#JCD - user - max%
Nie znasz się! Pokemony to bardzo dobre RPG i trzeba nieźle kombinować aby stworzyć naprawdę dobrą drużynę i nauczyć ich odpowiednich ataków.

--------------------

Dodane: 19-01-2010 16:36
#by_ikar - systemadmin - max%
Tak jak mówi JaCenDy! Kiedyś z blackiem zainstalowaliśmy sobie emulatory na telefonach i nawet w szkole graliśmy w to chyba było pokemon red! Ale była jazda :d bardzo dobry RPG i mocno wciąga, ale tylko do wersji na GBA ponieważ tam dalej to już była masakra z pokemonami i ich ilością..

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 19-01-2010 16:49
#ssjmega - user - 0%
Pokemony to bardzo fajna gierka, ale tylko te na GBA. Na te inne konsole to ciężko było grać na kompie. Przeszedłem Pokemon Fire Red liga : kanto,
Emerald i ruby : Hoenn, oraz crystal : johto, to były baedzo fajne gry. Najbardziej podobał sie Fire red. A najlepsze to walki z Garym, to był jedyny godny mnie przeciwnik. Lubiałem zawsze do naszych walk układać dialogi, gdzie wielki Gary błaga mnie o litość hehe :)

Dodane: 19-01-2010 16:52
Ja również grałem w pokemony na GBA. Najbardziej Podobała mi się wersja yellow. Podstawowe pokemony, jedna plansza... Najdełużej spędziłem czasu nad wersją silver. Miałem prawie wszystkie pokemony.

Dodane: 19-01-2010 16:53
#Pepe - user - max%
Teraz dopiero ikar mnie oświecił :d Przypomniało mi się,że też grałem w Pokemony Red na komórce i mam tą grę do dziś.To bardzo rozbudowana gra jak na komórkową.Spora mapka i może jeszcze większa niż przypuszczam bo nie przeszedłem tej gry.Zatrzymałem się na drodze gdzie stoi wielki pokemon i trzeba coś zrobić by go usunąć,ale ja nie wiem co :d Mam 39 level jednego pokemona i 24 Pidegeotto :d Z kolegami w klasie graliśmy w to nawet na przerwach . To była mania.I pomyśleć,że to nie działo się dawno bo rok temu :d Nawet w domu w to grałem . Zmieniam zdanie co do gierek z tego rodzaju.Pokemon Red to spoko gra jest.

--------------------
iSayumi
Dodane: 19-01-2010 18:11
#Matex - user - 40%
Pokemony to wspaniałe rpg, może i na GB czy GBA jest ta "pikseloza" ale fabuła, świat wykreowany itp, to po prostu coś wspaniałego, przecież to trzeba mieć łeb do tego :)

Ja osobiście interesuje się nintendo GameCube które niedługo zamierzam zdobyć :d ... Są tam pokemony takie same jak te na GB czy GBA ale w 3d! :)

--------------------

Dodane: 19-01-2010 20:50 - Edytowane przez Bociak dnia 19-01-2010 20:55
#Bociak - user - max%
Jędrek kiedyś w sb to mocno reklamował. xD No i wie co dobre. :) Bardzo mi się to spodobało, bardziej wciąga niż się wydawało. Ostatecznie żadnej nie przeszedłem z braku czasu, ale jak coś to mam sejvy. :)

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 19-01-2010 21:01
#Marcin00 - user - 90%
Heh... dobre, stare pokemony xD Każdy kto ma jakąś konsole Firmy Nintendo musiał zagrać choć raz w Pokemon'y :d W moim przypadku to samo i podzielam zdanie JCD
JCD napisał/a:
Nie znasz się! Pokemony to bardzo dobre RPG i trzeba nieźle kombinować aby stworzyć naprawdę dobrą drużynę i nauczyć ich odpowiednich ataków.

A do najlepszej części to według mnie były Silver,Gold i Yellow :d Teraz odświeżyli wersje Silver i Gold na Heart Gold i Soul Silver na NDS :) Jak wyjdzie wersja EU na pewno nie zabraknie w mojej kolekcji...

--------------------

Dodane: 20-01-2010 00:01
#Cyrus - user - max%
A ja gram (albo grałem, bo ostatnio przestałem xD) na swoim Nintendo DS Lite w Pokemon Platinum. Przeszedłem ligę i zebrałem dość sporo pokemonów. Do tego dochodzą ich ewolucje, nawet te które można osiągnąć poprzez wymianę (to był jeden z powodów dla którego kupiłem router ;P Żeby móc grać przez wi-fi w pokemony xD). Gra po prostu nieśmiertelna :d Wersje w które grałem to: Red, Blue, Silver, Gold (PL :p ), Crystal, Ruby, Emerald, FireRed (PL :p ) i ostatnio w Platiunum :d Teraz przymierzam się do najnowszych wersji które wyszły już w Japonii, ale jeszcze nie w Europie czyli: Heart Gold i Soul Silver :d

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 20-01-2010 00:04
#ja0lek - user - 90%
Ja swojego czasu miałem na kompie Emulator i grałem w dwie wersje ;P Red (albo Fire Red, nie wiem czy to czymś się różni xD) i Ruby jesli dobrze pamietam. Ale ta pierwsza o niebo lepsza bo było tylko te 150 pokemonów ; ) świetna gra

--------------------

Come back? :p
Dodane: 20-01-2010 13:23
#Rocky - user - 90%
Ja grałem w gold na emulatorze ale nie przeszedłem bo miałem małą znajomość na temat poków i gra nie była w moim ojczystym języku xD Ostatnio ściągnąłem Pokemon Diamond i gram na mp4 ale nie działa mi funkcja zapisy więc musiałbym przejść całą grę na raz a to by było trudne xD

Dodane: 20-01-2010 13:49
#zadyma - user - 90%
Ehhh pokemony :) druga pozycja zaraz za SA w rankingu najlepszych gier według Zadymy.Grałem w to dniami i nocami ale nie na kompie na moim gameboycolor w wersję gold grałem w to w domu,na podwórku,podczas obiadu,na kibelku, na podwórkowych meczach w nogę.Dosłownie wszędzie.Raz jak nawet kolega kopnął niechcący piłką w gameboya i mi wyleciał i się zacięło a ja nie miałem sejwa to go zlałem tak się zdenerwowałem,grałem też w fire red PL,ruby/saphire ,shinygold, rubiny mi się nie podobały już nie te poki w rubinach te pokemony jak cioty wyglądały, a w shinygoldach to się zaciąłem w jednym momencie.Dwoma słowami: POKEMONY RZĄDZĄ!!

Dodane: 20-01-2010 14:07
#by_black - systemadmin - max%
Ooooj tak, tak, tak.. Grało się w to z ikarem godzinami u mnie, u niego, w szkole na telefonach, później jeszcze grałem na kompie w te nowsze wersje, a nawet na iphonie sobie skołowałem emulator xD Była jazda zawsze graliśmy w Red, a później Green, jeszcze w Crystal i Gold :d Na kompie zaś grałem w Crystal i się bawiłem w teleportacje pokemnoów z jednego save'u innej wersji gry do drugiego :d No i oczywiście Leaf Green i Fire Red, nowsze wersje świetnych poprzedniczek, a gry takie jak Ruby czy Emerald sobie odpuszczałem, bo tam już była przesada jeżeli chodzi o ilość poków.. W ogóle mi się nawet nie podobały, a gry Pokemon dlatego najbardziej lubiłem, bo były ciekawe sekretne misje i długie rozwiązywanie tajemnic przykładowo Unownów czy łapanie Raikou, Enteia i Suikona :d

Dodane: 20-01-2010 14:36
#C@rL - user - max%
Młóciło się, oj... młóciło :p GBA, takie pokemony choćby RED i jazdaaa :p Red przechodziłem chyba z 5,6 razy, pozostałe części raczej po 1,2 razy :) Kultowa seria gier, która cholernie uzależnia ;d

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 20-01-2010 22:53
#Cyrus - user - max%
No to Wojtek tak jak mówiłem szykuje się coś ciekawego dla ciebie ;P Bo te Heart Gold i Soul Silver to są odświeżone wersje poków drugiej generacji (gold, silver crystal). Ja proponuję wam zagrać w Platinum... wiem, że 493 pokemonów to dość spora liczba :p Ale nie chodzi przecież o to by "złapać je wszystkie" bo to się chyba nikomu nie udało (nie licząc gry na kodach i Japończyków/amerykanów którzy dostaja specjalne klucze aktywujące eventy na ich konsolach). Po prostu są tam także ciekawe misje, fabuła jest o wiele dłuższa, jest więcej ataków i nowych możliwości. Oczywiście by je wszystkie wypróbować najlepiej grać na Nintendo bo np. na kompie nie działa system sadzenia drzewek :d A to z kolei uważam za zarąbisty dodatek :p Pamiętam jak jeszcze nie dawno wstawałem rano by podlać moje drzewka lub zebrać już dojrzałe jagódki ;P
Po prostu pokemony rządzą xD

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 22-01-2010 20:56
#Marcin00 - user - 90%
Pokemon Heart Gold i Soul Silver pojawią się w:
USA: 14 Marca 2010
EUROPA: 26 Marca 2010
więc trochę czekania zostało jeszcze ;( ale dla tych co nie potrafią czekać i zżera ich ciekawość podaje linki do japońskich wersji HG i SS :d
HG - http://www.romula....rar.html/
SS - http://www.romula....rar.html/
Myślałem że po Platinum długo będziemy musieli czekać na nową i ulepszoną wersję a tu taki szok odświeżone wersje HG i SS na platformę NDS, jestem po wytestowaniu tych wersji i jestem mile zaskoczony :d dlaczego? Ponieważ sądziłem że ta wersja będzie to samo co Platinum kilka poprawek oraz żeby kasę na tym zarobić. Na szczęście jest odwrotnie dodano wiele ciekawych opcji...

--------------------

Dodane: 23-01-2010 10:18
#by_black - systemadmin - max%
No to Wojtek tak jak mówiłem szykuje się coś ciekawego dla ciebie ;P Bo te Heart Gold i Soul Silver to są odświeżone wersje poków drugiej generacji (gold, silver crystal). Ja proponuję wam zagrać w Platinum... wiem, że 493 pokemonów to dość spora liczba :p

O kurde to świetna wiadomość już zacieram ręcę dobrze, że daliście njusa :d Co do tego Platinum jakoś nie mam zbytnio nastawienia dobrego do tej masy poków, po prostu wszystko już takie przesadzone :p I czyli będzie na GBA?

Dodane: 23-01-2010 10:29
#Szyzy - user - 20%
Hehe teraz w perly na deesce młócę, ale prawdziwa jazda będzie z soul silver i heart gold :d Czekam z niecierpliwością :p

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online