Dodane: 19-01-2010 16:05 -
Hehe nie było takiego tematu
Tutaj można opisać swoje wrażenia związane z już legendarną serią gier na konsole Nintendo

Która część podobała się wam najbardziej, ile czasu spędziliście łapiąc co popadnie i tak dalej.
Ja ostatnio przeszedłem Fire Red PL tzn raz wygrałem ligę, dalej nie chce mi się grać. Ale najwięcej czasu spędziłem grając w Crystal choć nie przeszedłem całej gry. Ta cześć chociaż starsza chyba bardziej mi się podobała.
--------------------

Dodane: 19-01-2010 16:25
Ojoj jedyna gra z tego gatunku w jaką grałem to takie kwadraty,że aż szkoda gadać.Nie mam pojęcia jak to się nazywa.Kolorów w niej za dużo nie było,ale grafika była znośna.Ostatnio mój kolega się spytał czy gram w pokemony ? Nie wiedziałem o co mu chodzi i wtedy pokazał mi pokemony w których wbija się levele.Chłopak 18 lat i w takie coś gra

Podziękowałem .

Dodane: 19-01-2010 16:29 -
Nie znasz się! Pokemony to bardzo dobre RPG i trzeba nieźle kombinować aby stworzyć naprawdę dobrą drużynę i nauczyć ich odpowiednich ataków.
--------------------

Dodane: 19-01-2010 16:36
Tak jak mówi JaCenDy! Kiedyś z blackiem zainstalowaliśmy sobie emulatory na telefonach i nawet w szkole graliśmy w to chyba było pokemon red! Ale była jazda

bardzo dobry RPG i mocno wciąga, ale tylko do wersji na GBA ponieważ tam dalej to już była masakra z pokemonami i ich ilością..

Dodane: 19-01-2010 16:49
Pokemony to bardzo fajna gierka, ale tylko te na GBA. Na te inne konsole to ciężko było grać na kompie. Przeszedłem Pokemon Fire Red liga : kanto,
Emerald i ruby : Hoenn, oraz crystal : johto, to były baedzo fajne gry. Najbardziej podobał sie Fire red. A najlepsze to walki z Garym, to był jedyny godny mnie przeciwnik. Lubiałem zawsze do naszych walk układać dialogi, gdzie wielki Gary błaga mnie o litość hehe

Dodane: 19-01-2010 16:52
Ja również grałem w pokemony na GBA. Najbardziej Podobała mi się wersja yellow. Podstawowe pokemony, jedna plansza... Najdełużej spędziłem czasu nad wersją silver. Miałem prawie wszystkie pokemony.

Dodane: 19-01-2010 16:53
Teraz dopiero ikar mnie oświecił

Przypomniało mi się,że też grałem w Pokemony Red na komórce i mam tą grę do dziś.To bardzo rozbudowana gra jak na komórkową.Spora mapka i może jeszcze większa niż przypuszczam bo nie przeszedłem tej gry.Zatrzymałem się na drodze gdzie stoi wielki pokemon i trzeba coś zrobić by go usunąć,ale ja nie wiem co

Mam 39 level jednego pokemona i 24 Pidegeotto

Z kolegami w klasie graliśmy w to nawet na przerwach . To była mania.I pomyśleć,że to nie działo się dawno bo rok temu

Nawet w domu w to grałem . Zmieniam zdanie co do gierek z tego rodzaju.Pokemon Red to spoko gra jest.

Dodane: 19-01-2010 18:11
Pokemony to wspaniałe rpg, może i na GB czy GBA jest ta "pikseloza" ale fabuła, świat wykreowany itp, to po prostu coś wspaniałego, przecież to trzeba mieć łeb do tego
Ja osobiście interesuje się nintendo GameCube które niedługo zamierzam zdobyć

... Są tam pokemony takie same jak te na GB czy GBA ale w 3d!
--------------------

Dodane: 19-01-2010 20:50 -
Jędrek kiedyś w sb to mocno reklamował. xD No i wie co dobre.

Bardzo mi się to spodobało, bardziej wciąga niż się wydawało. Ostatecznie żadnej nie przeszedłem z braku czasu, ale jak coś to mam sejvy.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 19-01-2010 21:01
Heh... dobre, stare pokemony xD Każdy kto ma jakąś konsole Firmy Nintendo musiał zagrać choć raz w Pokemon'y

W moim przypadku to samo i podzielam zdanie JCD
JCD napisał/a:
Nie znasz się! Pokemony to bardzo dobre RPG i trzeba nieźle kombinować aby stworzyć naprawdę dobrą drużynę i nauczyć ich odpowiednich ataków.
A do najlepszej części to według mnie były Silver,Gold i Yellow

Teraz odświeżyli wersje Silver i Gold na Heart Gold i Soul Silver na NDS

Jak wyjdzie wersja EU na pewno nie zabraknie w mojej kolekcji...
--------------------

Dodane: 20-01-2010 00:01
A ja gram (albo grałem, bo ostatnio przestałem xD) na swoim Nintendo DS Lite w Pokemon Platinum. Przeszedłem ligę i zebrałem dość sporo pokemonów. Do tego dochodzą ich ewolucje, nawet te które można osiągnąć poprzez wymianę (to był jeden z powodów dla którego kupiłem router ;P Żeby móc grać przez wi-fi w pokemony xD). Gra po prostu nieśmiertelna

Wersje w które grałem to: Red, Blue, Silver, Gold (PL

), Crystal, Ruby, Emerald, FireRed (PL

) i ostatnio w Platiunum

Teraz przymierzam się do najnowszych wersji które wyszły już w Japonii, ale jeszcze nie w Europie czyli: Heart Gold i Soul Silver

Dodane: 20-01-2010 00:04
Ja swojego czasu miałem na kompie Emulator i grałem w dwie wersje ;P Red (albo Fire Red, nie wiem czy to czymś się różni xD) i Ruby jesli dobrze pamietam. Ale ta pierwsza o niebo lepsza bo było tylko te 150 pokemonów ; ) świetna gra

Dodane: 20-01-2010 13:23
Ja grałem w gold na emulatorze ale nie przeszedłem bo miałem małą znajomość na temat poków i gra nie była w moim ojczystym języku xD Ostatnio ściągnąłem Pokemon Diamond i gram na mp4 ale nie działa mi funkcja zapisy więc musiałbym przejść całą grę na raz a to by było trudne xD

Dodane: 20-01-2010 13:49
Ehhh pokemony

druga pozycja zaraz za SA w rankingu najlepszych gier według Zadymy.Grałem w to dniami i nocami ale nie na kompie na moim gameboycolor w wersję gold grałem w to w domu,na podwórku,podczas obiadu,na kibelku, na podwórkowych meczach w nogę.Dosłownie wszędzie.Raz jak nawet kolega kopnął niechcący piłką w gameboya i mi wyleciał i się zacięło a ja nie miałem sejwa to go zlałem tak się zdenerwowałem,grałem też w fire red PL,ruby/saphire ,shinygold, rubiny mi się nie podobały już nie te poki w rubinach te pokemony jak cioty wyglądały, a w shinygoldach to się zaciąłem w jednym momencie.Dwoma słowami: POKEMONY RZĄDZĄ!!

Dodane: 20-01-2010 14:07
Ooooj tak, tak, tak.. Grało się w to z ikarem godzinami u mnie, u niego, w szkole na telefonach, później jeszcze grałem na kompie w te nowsze wersje, a nawet na iphonie sobie skołowałem emulator xD Była jazda zawsze graliśmy w Red, a później Green, jeszcze w Crystal i Gold

Na kompie zaś grałem w Crystal i się bawiłem w teleportacje pokemnoów z jednego save'u innej wersji gry do drugiego

No i oczywiście Leaf Green i Fire Red, nowsze wersje świetnych poprzedniczek, a gry takie jak Ruby czy Emerald sobie odpuszczałem, bo tam już była przesada jeżeli chodzi o ilość poków.. W ogóle mi się nawet nie podobały, a gry Pokemon dlatego najbardziej lubiłem, bo były ciekawe sekretne misje i długie rozwiązywanie tajemnic przykładowo Unownów czy łapanie Raikou, Enteia i Suikona

Dodane: 20-01-2010 14:36
Młóciło się, oj... młóciło

GBA, takie pokemony choćby RED i jazdaaa

Red przechodziłem chyba z 5,6 razy, pozostałe części raczej po 1,2 razy

Kultowa seria gier, która cholernie uzależnia ;d
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 20-01-2010 22:53
No to Wojtek tak jak mówiłem szykuje się coś ciekawego dla ciebie ;P Bo te Heart Gold i Soul Silver to są odświeżone wersje poków drugiej generacji (gold, silver crystal). Ja proponuję wam zagrać w Platinum... wiem, że 493 pokemonów to dość spora liczba

Ale nie chodzi przecież o to by "złapać je wszystkie" bo to się chyba nikomu nie udało (nie licząc gry na kodach i Japończyków/amerykanów którzy dostaja specjalne klucze aktywujące eventy na ich konsolach). Po prostu są tam także ciekawe misje, fabuła jest o wiele dłuższa, jest więcej ataków i nowych możliwości. Oczywiście by je wszystkie wypróbować najlepiej grać na Nintendo bo np. na kompie nie działa system sadzenia drzewek

A to z kolei uważam za zarąbisty dodatek

Pamiętam jak jeszcze nie dawno wstawałem rano by podlać moje drzewka lub zebrać już dojrzałe jagódki ;P
Po prostu pokemony rządzą xD

Dodane: 22-01-2010 20:56
Pokemon Heart Gold i Soul Silver pojawią się w:
USA: 14 Marca 2010
EUROPA: 26 Marca 2010
więc trochę czekania zostało jeszcze ;( ale dla tych co nie potrafią czekać i zżera ich ciekawość podaje linki do japońskich wersji HG i SS
HG -
http://www.romula....rar.html/ SS -
http://www.romula....rar.html/ Myślałem że po Platinum długo będziemy musieli czekać na nową i ulepszoną wersję a tu taki szok odświeżone wersje HG i SS na platformę NDS, jestem po wytestowaniu tych wersji i jestem mile zaskoczony

dlaczego? Ponieważ sądziłem że ta wersja będzie to samo co Platinum kilka poprawek oraz żeby kasę na tym zarobić. Na szczęście jest odwrotnie dodano wiele ciekawych opcji...
--------------------

Dodane: 23-01-2010 10:18
No to Wojtek tak jak mówiłem szykuje się coś ciekawego dla ciebie ;P Bo te Heart Gold i Soul Silver to są odświeżone wersje poków drugiej generacji (gold, silver crystal). Ja proponuję wam zagrać w Platinum... wiem, że 493 pokemonów to dość spora liczba
O kurde to świetna wiadomość już zacieram ręcę dobrze, że daliście njusa

Co do tego Platinum jakoś nie mam zbytnio nastawienia dobrego do tej masy poków, po prostu wszystko już takie przesadzone

I czyli będzie na GBA?

Dodane: 23-01-2010 10:29
Hehe teraz w perly na deesce młócę, ale prawdziwa jazda będzie z soul silver i heart gold

Czekam z niecierpliwością
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.