Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 06:07
OnLine: 33, statystyki
index > Hydepark
Temat: Old Friend
Dodane: 18-01-2010 21:06
Ta jak w tytule Stary Przyjaciel.Pamiętacie takiego, utrzymujecie kontakt,może obaj jesteście na DBP.

Dlatego założyłem ten temat bo dzisiaj na naszej klasie napisał do mnie kumpel z przedszkola, a mam teraz 17 lat.

--------------------

Już sam nie wiem jak to ma być,
bez was nie mogę a z wami nie
umiem żyć i co ja mam teraz zrobić ?
Dodane: 18-01-2010 21:12
#Bociak - user - max%
No ja mam takiego swego jedynego przyjaciela. W przedszkole poznaliśmy się przez zabawkę i tak się już do tej pory przyjaźnimy. Z moich kolegów, jemu można naprawdę zaufać. To jest mr szczurek, był przez jakiś czas na dbp, ale nie ma internetu i komputera, więc pisanie w kafejce raz na 2 tygodnie stało się dla niego uciążliwe, ale może kiedyś wróci. xD Poza tym do jemu zawdzięczam to że jestem na tej stronie, bo on przypomniał mi o db, a dalej samo się wszystko potoczyło. Przez jedno wydarzenie jestem innym człowiekiem, nie tylko jeśli rozchodzi się o zainteresowanie, ale to co mnie ta strona nauczyła.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 18-01-2010 21:27
#Pepe - user - max%
Z kolegów z którymi znam się od małego i do dziś utrzymuję kontakt to znam jednego.Chodziłem z nim do przedszkola.Chyba nawet od 3/4 latka.Później podstawówkę całą razem przeszliśmy.Gdy przyszedł czas na gimnazjum nasze drogi się rozeszły.Znaleźliśmy się w innych szkołach.Jeszcze na wakacjach utrzymywałem z nim kontakt i widzieliśmy się często.Ostatnio go widziałem z 2 miesiące temu :d Spoko kumpel.

--------------------
iSayumi
Dodane: 18-01-2010 23:38
#Macias - user - max%
Ogólnie to ja cały czas utrzymuję kontakt z moimi przyjaciółmi z dzieciństwa, bo w większości ludzie z którymi chodziłem do przedszkola, chodzili ze mną także do podstawówki, potem do gimnazjum, aż wreszcie teraz w LO i to cały czas do jednej klasy. Były jednak wyjątki. Dwóch moich kumpli których znam od przedszkola (btw bliźniaki) poszli w końcu do liceum w innym mieście. Mimo iż mieszkamy stosunkowo blisko nasz kontakt poprzez brak widzenia cały czas się pogarsza. Rzadko kiedy się widujemy i rozmawiamy. Jednak jak już o sobie przypomnimy, to przeważnie nie ma problemu zrobić jakieś wspólne party, spędzić ze sobą dzień lub pojechać np. na rower. Podobny przykład miałem jeszcze z jednym starym przyjacielem, który co prawda nigdy ze mną nie chodził do klasy, bo był rok młodszy, ale spędzaliśmy ze sobą normalnie masę czasu w dzieciństwie bo byliśmy sąsiadami. On przeprowadził się lata temu daleko stąd. Mimo, to co jakiś czas nawiązujemy ze sobą kontakt i utrzymujemy znajomość.

--------------------
Dodane: 19-01-2010 08:41
#Grzybool - user - 10%
No ja malo mam latek bo tylko 15 :p
Ale nonstop zadaje sie z najlepszymi przyjaciolmi od przedszkola :p
No oczywiscie podochodzili nowi... xD
Ale starzy kumple 4ever :> Mam nadzieje ze dlugo sie utrzyma nasza znajomosc :p

--------------------
Dodane: 19-01-2010 11:57
#malpex - user - max%
Ja miałem takiego przyjaciela, znaliśmy sie od 7 roku życia czyli teraz przeszło ponad 12 lat. Niestety nasze drogi sie rozeszły bo ja wyjechałem na studia gdzieś indziej niż on. Nie mowiąc o tym ze wcześniej sie wyprowadziłem poza miasto wiec i tak widywaliśmy sie rzadko. Teraz juz praktycznie sie nie widujemy, niestety. Teraz tylko gadamy przez gg i tak nie za często bo zwyczajnie nie ma czasu. Ale mam nadzieje ze jeszcze odbudujemy nasze relacje :)

--------------------

-------------------------------

Dodane: 19-01-2010 12:21
#by_black - systemadmin - max%
Ogólnie jeżeli chodzi o przyjaciela z przedszkola to nie mam, bo nigdy się nie zaprzyjaźniłem z nikim aż tak by nazywać kogoś tym mianem w czasach kiedy chodziłem do zerówki, ale chodziłem od 1 klasy podstawowej do końca gimnazjum z takim kolesiem, co się później powiesił, ale prawdziwego przyjaciela poznałem dopiero w technikum, no i do dzisiaj ta przyjaźń trwa, ciężko mi jest sobie wyobrazić aby nasza znajomość zamarzła czy coś w tym stylu, zawsze jak niema mnie w domu to chociaż wchodzę na tlena, by z nim pogadać :p

Dodane: 19-01-2010 13:37
#Rocky - user - 90%
Hah, w wieku trzynastu lat ciężko mi jeszcze o tym mówić xD Bo w przedszkolu to prawdziwych przyjaźni się nie nawiązuje. A szczerze mówiąc do tej pory nie mam chyba żadnego prawdziwie prawdziwego przyjaciela. Może jednego ew dwóch ale i oni czasem zawodzą. Ale cóż, przyjaźnię się z nimi od przedszkola, cały czas jesteśmy w tych samych klasach :d Od przedszkola po podstawówkę aż do teraz, gimnazjum :p

Dodane: 19-01-2010 14:46
#Cyrus - user - max%
Ja mam przyjaciela z którym się znam od zerówki, a mam 18 lat :d No i od 2 gim chodze z nim znowu do klasy do teraz (2 LO). Trochę sie znamy :p Mam też innych kumpli, ale nie znam ich tak długo. Głównie z podstawówki zostało mi ich paru ;) Są to najlepsi kumple moim zdaniem.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 20-01-2010 00:56
Ja mam jednego kolesia, z którym znamy się już od przedszkola więc już będzie ok. 16 lat...a my jeszcze 20 lat nie mamy xD Całe przedszkole razem, podstawówka 1-3 w jednej klasie, całe gimnazjum w jednej klasie, całe liceum w jednej klasie...znamy się niemal na wylot. W wakacje myślałem o zakończeniu tej znajomości raz na zawsze, gdyż nie podobało mi się zachowanie mojego kolesia w niektórych aspektach :) ale po pół roku gniewania się przeszło. Stwierdziłem że za dużo mnie z nim łączy :) I w sumie jestem zadowolony z tego wyboru :p Zawsze to jeden kumpel więcej na browar :p

--------------------

Dodane: 21-01-2010 13:33
#pacin - user - 90%
Ja niestety nie mam takiego przyjaciela, ponieważ po mojej wyprowadzce żaden się do mnie nie odezwał. Nie wiem dlaczego. Troche mi smutno było, ale potem przeszło. Najdłużej przyjaźniłem się z pewnym kolegą od przedszkola do końca szkoły podstawowej. [skrzywiony]

--------------------
Dodane: 21-01-2010 13:59
Również mam takiego przyjaciela. Znam go od podstawówki. Połączył nas właśnie DB. Od tego zaczęły się nasze wspólne rozmowy. Po podstawówce rozeszliśmy się do innych szkół ale to nam nie przeszkodziło ponieważ mieszkamy dość blisko siebie. Utrzymujemy kontakt do dziś bez żadnych problemów. Obaj nadal interesujemy się DB.

Mam jeszcze drugiego takiego przyjaciela któremu, tak jak i poprzedniemu ufam w 100%. Jest to mój kuzyn z którym znam się od dziecka. Obaj poszli byśmy za sobą w ogień. Również się interesuje DB tak jak ja.

Dodane: 21-01-2010 23:09
#Blade - user - max%
Mam przyjaciela z którym chodziłem od podstawówki do końca gimnazjum do jednej klasy, obecnie nadal z nim utrzymuje kontakty, czasem jeździliśmy na imprezki, lecz ostatnio trochę się to zmieniło, po prostu dla niego coraz to ważniejsze staja się 4 rzeczy : alkohol, papierosy, imprezy i seks, nic więcej a ja mam już inne zdanie na ten temat.

--------------------
Dodane: 23-01-2010 09:59
#Darknes - user - max%
To ja miałem z jednym dokładnie tak jak Blady, jest on o rok starszy odemnie ale znaliśmy się od 6 lat (on miał rzecz jasna 7) do końca gimnazjum razem, codziennie się widywaliśmy, graliśmy razem w piłkę potem on zaczął imprezować i pić mi się zbytnio to nie podobało i się nasze kontakty trochę urwały, teraz widujemy się już dosyć rzadko zwłaszcza, że chodzimy do innych szkół. Zaś mam drugiego znajomego, którego spokojnie mogę nazwać prawdziwym przyjacielem bo mogę mu ufać ;P Jesteśmy z tego samego rocznika i jak się zakumplowaliśmy w przedszkolu tak jesteśmy razem już w 3 klasie technikum :d Próbuje go jeszcze wciągnąc do świata anime żeby móc z nim pogadać o moich zainteresowaniach ale skubany się nie daje przekonać xDD A takich znajomych, których poznałem i wyjechali nie mam.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 23-01-2010 21:21
W sumie przez moje krótkie życie przewinęło się wiele osób, ale w zasadzie taki w miary stały kontakt utrzymuję raptem z jedną osobą, którą znam jeszcze z przedszkola, choć dopiero w gimnazjum zaczęłyśmy się tak jakoś kumplować :p I to jest tyle. Miałam jeszcze jedną przyjaciółkę, ale niestety, kontakt się urwał, gdy zaczęłyśmy chodzić do innych liceów, jakoś tak się rozmowa mi z nią nie klei... Bywa, niestety. Z osobami, które poznałam w gimnazjum raczej kontaktów nie utrzymuję, z LO już tak. Zobaczymy jednak, na jak długo. ;]

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 24-01-2010 18:41
#rocky88 - user - 0%
Owszem mam takiego przyjaciela , jest On moim pierwszym jedynym i prawdziwym przyjacielem jest nim mój Kuzyn z którym znam się od dziecka . Lubie z nim gadać właściwie na wszystkie tematy , ufam mu w 1000000000000...% jest nim Dragon SSJ4 Pozdro :)

Dodane: 24-01-2010 20:24
#C@rL - user - max%
Ja staram się nie zrywać kontaktów z dawnymi znajomymi... spotkania, poprzez choćby powiedzenie ELO na ulicy, typ/typa wie, że się znamy xD Wiadomo - znajomi, dobra rzecz :p Nie raz w życiu pomogą ^^

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 28-01-2010 22:45
#blade81 - user - 80%
Ludzie przychodzą i odchodzą.Ale warto mieć kogoś,komu można zaufać na dłużej.Praktycznie mam taką jedną osobę,utrzymujemy kontakty od dawna i aż dziw że ze mną tyle wytrzymał xD Ale jakoś nie przywiązuję do tego większej wagi,większość to przelotne znajomości.

--------------------
Dodane: 30-01-2010 20:50
#zadyma - user - 90%
z tego co pamiętam to miałem mojego najlepszego przyjaciela w przedszkolu, teraz jestem w pierwszej klasie technikum i chodzę z nim do klasy i nawet teraz mu cześć nie powiem bo jak wiadomo z czasem przyjaźnie zanikają.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online