Dodane: 17-01-2010 10:24 -
Na stronie pojawił się najnowszy odcinek Dragon Ball Kai, możecie zapoznać się już teraz z jego fabułą, a po obejrzeniu nowego epizodu zapraszam do dyskusji na jego temat
Napisy pojawią się jak zawsze, tylko możliwe że z opóźnieniami, dlatego proszę nie poruszać sprawy napisów do czasu kiedy się pojawią.
LINK:
http://dbpolska.n...ll_kai/40/
--------------------

Dodane: 17-01-2010 13:10
Tym razem odcinek trochę nudnawy, początek dość dynamiczny a potem zaczęła się paplanina... końcówka dla tych co oglądają pierwszy raz była całkiem niezła ;P No i tak jak sądziłem w 41 już Goku wyjdzie z tej kapsuły i się zacznie prawdziwa walka
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 17-01-2010 13:22 -
Ep powiedzmy że ok , druga przemiana miała być tylko pokazówką przed mocy i nie tracił czasu na ostatnią , troszkę mi tam czegoś zabrakło ale nie można mieć wszystkiego (bynajmniej od razu

) Goku wyjdzie z tej kapsuły i zacznie się prawdziwy ogień , coraz bliżej SSJ

Dodane: 17-01-2010 15:33
Moim zdaniem na poziomie SSJ powinno się skończyć.Wkońcu jest to legendarny poziom a pózniej poziom ssj to już takie jakby minimum które każdy osiąga i to się robi trochę nudne i już nie ma tych emocji przy przemianie a dalsze poziomy są praktycznie takie same w wyglądzie.A zmiana na ssj wygląda fajowo jak czarne włosy zmieniają się na żółte

Dodane: 17-01-2010 15:52 -
To co jest świetnego w Dragon Ball Kai to ta dynamiczna akcja. Mimo iż niektóre sceny powinny być nieco przyspieszone to i tak akcja rozwija się dosyć szybko! To co chciałbym zobaczyć w serialu to wplątanie do historii walki na Ziemi z Coolerem i Broolym. Występuje to jedynie w filmach, ale byłoby ciekawiej gdyby to zostało na stałe wprowadzone do Dragon Ball Kai!!!

Dodane: 17-01-2010 19:37
Ale musieliby wtedy wyjaśnić wszelkie nieścisłości w kinówkach. Ale i tak nie będzie bo to idzie jak w mandze. Co do odcinka to bardzo fajny. Troche walki troche rozmów i coraz bliżej do finałowej walki.

Dodane: 18-01-2010 01:14 -
Punkbuster napisał/a:Moim zdaniem na poziomie SSJ powinno się skończyć.Wkońcu jest to legendarny poziom a pózniej poziom ssj to już takie jakby minimum które każdy osiąga i to się robi trochę nudne i już nie ma tych emocji przy przemianie a dalsze poziomy są praktycznie takie same w wyglądzie.A zmiana na ssj wygląda fajowo jak czarne włosy zmieniają się na żółte
I tak kiedyś miało być tylko Akira rozbudował Zetke na prośby fanów i mamy co mamy ale ja wcale na to nie narzekam że ssj stał się "minimum" jak to powiedziałeś a co do tego ze wyglądają podobnie to nic dziwnego w końcu ta sama rasa wiec jak najbardziej muszą być podobieństwa nawet przy przemianach na wyższe stopnie,to była taka dygresja nie rozbudowujcie dyskusji o ww, ażeby temat nie zszedł z drogi

.

Dodane: 18-01-2010 17:08
Odcinek bardzo fajny, co prawda trochę mniej gadania mogłoby być, ale i tak jest dobrze

Teraz czekam tylko na wersję z hardsubami coby sobie pobrać i pooglądać w wyższej, nie porozciąganej (mam monitor z proporcjami 5:4) rozdzielczości

No i jak już ktoś wspomniał > emocje będą teraz z minuty na minutę rosnąć, w końcu jesteśmy coraz bliżej SSJ

Nie mam tylko pojęcia, jak chcą zmieścić sagi Cella i Buu w 100 odcinkach, skoro sam fryzjer zajął 40 odcinków a do końca sagi jeszcze daleko.. No chyba że teraz Akira zrobi prawdziwe DBZ, takie jakie miało być
--------------------

Dodane: 18-01-2010 17:37
Jeśli będzie dalej po freeza sadze DB KAI, i jeśli ma mieć 100 odcinków to skończy się raczej na Cell sadze. Ale moim zdaniem i tak jest fajnie i chciałbym aby skończyło się na Buu sadze. Poziom SSJ wygląda moim zdaniem średnio w DB. Dopiero SSJ2 według mnie to ideał i gdyby skończyło się na Cell sadzez to też bym niepłakał.
--------------------

Dodane: 18-01-2010 17:53
Niestety, zgodnie z tym co pisałem już kilka razy na forum, DBKai nie jest po to żeby odświeżyć pamięć i pokazać że DB może wyglądać lepiej, jest tylko po to żeby zarobić i przy okazji się nie narobić. Jak to już nie jednokrotnie fani pokazywali (animeclipse) że to może wyglądać lepiej i zwykłym ludziom na jeden odcinek wystarczy tydzień i dzięki czemu wygląda o niebo lepiej, to po prostu żal myśleć o tym że dbkai wyszło tylko po to żeby zarobić. Przerażające, przykre ale niestety prawdziwe...

Dodane: 18-01-2010 21:25
Najgorszy odcinek jaki widziałem, nie chodzi tylko o serie Dragon Ball Kai ale i o wszystkie. Postać Frezzera uśmiechniętego podczas uników jest co najmniej dziecinna. Może i nie ma pixelozy jak w wcześniejszych seriach Dragon Ball ale to już nie to samo. Ja osobiście czekam na przemianę Songa w SSJ, jeśli będzie cała walka z Frezzerem wyglądać jak w Openingu to pogratuluję

Coś mi się jednak wydaje, że tego nie doczekam :/

Dodane: 19-01-2010 12:14
No to jest tak jak wyczytałem i napisałem w najnowszym newsie, Kai to tylko powtórka dla zarobku, jeżeli pierwsza saga na koniec przyniesie te zyski co przewidywali to pociągną dalej, a jak nie to, wiadomo koniec.
--------------------

Dodane: 19-01-2010 14:43
No w DBZ Freeza na początku też tak wyglądał za pierwszym razem kiedy nie walczył. Później w miarę czasu wyglądał co raz lepiej. No, ale co tu więcej mówić, robiąc coś dla kasy nie zrobi się tego dobrze, tylko szybko i na odwal. Smutne ;(

Dodane: 19-01-2010 22:51
Napisy już są, skończyłam tłumaczyć, Ikar robi hardsuba
Ale dobra. Odcinek zobaczyłam właśnie z tymi napisami angielskimi, z których tłumaczyłam, w przyzwoitej jakości. I co mogę powiedzieć...? Nie był aż taki zły, jak tutaj piszą, choć racja, ilość dialogów mnie przeraziła z początku, jak je zobaczyłam, ale wczoraj to już się za to nie zabierałam, bo kompletnie nie miałam siły. Ale o dziwo, tłumaczenie szło mi bardzo, ale to bardzo lekko, do tłumaczenia jeden z lepszych odcinków

Ale ogólnie, z tą gadaniną trochę przesadzili. Jedynie początek był ok, kiedy Gohan się wkurzył i ta końcówka, bo znowu było Freeza's theme, tym razem moim zdaniem bardziej dopasowano (choć i tak tę muzyczkę lubię).
Co do newsa... No nie powiem, robią to tak za przeproszeniem na odpie***l, bo ile to dać remastered i wyciąć parę scen? Już kiedyś o tym pisałam, ale czy naprawdę ciężko im zrobić coś w stylu tej kinówki "Yo! Son Goku and his friends return!"? Nie wiem... Trochę to smutne i szkoda by było, jakby się skończyło, bo to w sumie już by było za kilka odcinków, skoro w przyszłym Goku znowu się pojawi... Z jednej strony fajnie, bo alternatywne zakończenie, ale z drugiej strony szkoda, bo naprawdę dobrze się bawię, tłumacząc to

.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 19-01-2010 22:59
Na samym początku odcinka było ciekawie bo byłą walka. Dynamicznie itd. Tą atmosferę zepsuła gadanina(oj, biedna ta nasza Kasia). Tak jak przewidywałem Goku w tym odcinku wylazł z tej kapsuły gotowy do walki z Freezerem. Szkoda ze Piccolo sobie nie poradził bo nawet fajnie mu szło.
--------------------

Dodane: 19-01-2010 23:05
Kayleigh90 nie przejmuj się, jest dużo filmów i seriali do tłumaczenia
A tak poważni to ktoś napisał., że robią to szybko i na odwal a to nie prawda bo 1 odc na tydzień a czasami na 2-3 to bardzo duży niedosyt
Miejmy nadzieję, że walka Goku będzie spektakularna i bez gadania ;] Poczekamy zobaczymy ;]
Btw. Dzięki całek ekipie za dodawanie odc. na stronę ;] Kayleigh90 oby tak dalej kawał dobrej roboty robisz

Pozdrawiam

Dodane: 20-01-2010 01:35
Hehe wszyscy czekają na coś oczywistego
Pewien fragment został ukryty na życznie autora. Zaloguj się aby go zobaczyć.
Ja też się dołączam jak to fan czekamy na to co już znamy nie uważacie że to dziwne?? Ponieważ znamy zakończenie a i tak nie możemy się tego doczekać. Oczekujemy od tej serii czegoś nowego nowych dokonań Goku i spółki ale przecież KAI to tylko skrót i odświżenie serii więc ja się zagubiłem WTF?
PS. Proszę o wyrozumiałość, gdyż piszę ten post w godzinie późnej i mogłem trochę zagmatwać myśl przewodnią.

Dodane: 20-01-2010 03:46
W sumie generalnie masz racje, ale tutaj raczej większość nie oglądała odcinków bez cenzury, więc niektórzy czekają na te momenty których nie widzieli, a znów niektórzy między innymi ja, liczyłem na to że grafika się poprawi i ujrzę możliwości dzisiejszych grafików, a niestety jest co jest..
PS. dodałem odcinek do strefy plików, później niż zwykle, a to dla tego że megaupload mnie zawiódł i aż 4 godziny musiałem czekać aż odcinek się jakoś wyśle do nich na serwery.. Pewnie jakieś przeciążenie mają.. No nic, dobranoc tym którzy jeszcze nie poszli spać.

Dodane: 20-01-2010 18:55 -
Mam jeszcze pytanie odnośnie odcinków, jest możliwość żebym sam sobie je przerobił na moją rozdzielczość ? Nie znam się na tym i nie mam pojęcia czy w ogóle da się tak
Ze tapetami da rade więc może i z tym
Zna się ktoś na tym ? Moja rozdzielczość to 1920 x 1080 to jest monitor 21,5 cali.
Równie dobrze może być trochę większa to akurat już chyba nie problem ?
PS. w kalendarzu jest zła kolejność

24 stycznia będzie 41 odc a nie 42
Pozdrawiam

Dodane: 20-01-2010 19:07
Dzięki za znalezienie błędu. Oczywiście że się da, tyle że przerabianie z mniejszej na większą, to jest tak samo jak z tapetami, przerobisz z mniejszej na większą i od razu masz mega kwadraty.. Poczekaj, jak już to napisałem w jednym z tematów, z nową strefą plików będzie w jednym pliku można dać więcej niż jeden odnośnik i będą to odnośniki do jakości SD, HQ i HD; a HD z kolei powinno ci wystarczyć w 100%.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.