Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:28
OnLine: 50, statystyki
index > Manga i Anime > One Piece
Temat: One Piece: Shichibukai
Dodane: 03-01-2010 13:37 - Edytowane przez by_black dnia 13-01-2010 13:36
#Ippo - user - 80%
Który z 7 Shichibukai jest waszym ulubionym ogólnie dyskusja o tej organizacji.

Z pośród 7 członków a mianowicie: Mihawk, Boa, Kuma, Moria, Crocodile, Doflamingo, Blackbeard, najbardziej przypadła mi do gustu postać Mihawka. Ta postać jest bardzo tajemnicza i nie mam wątpliwości, że jest bardzo silna (już nie mogę się doczekać walki Zoro vs Mihawk :p )

Za to nie lubię Mori nie przepadałem za nim jego moce też nie zrobiły na mnie wrażenia i to chyba wszystko ode mnie teraz wy. :)

--------------------
Dodane: 03-01-2010 20:20 - Edytowane przez Bociak dnia 03-01-2010 20:21
#Bociak - user - max%
Jak dla mnie Mihawk. Od kiedy zobaczyłem jak z łatwością pokonał Zoro, byłem już wtedy nim zafascynowany. Opanowany, spokojny, silny no i ciekawy miecz czynią go mojego ulubionego członka shichibukai. Ponowna walka Zoro z Mihawkiem chyba będzie jedną z najlepszych walk w One Piece. :)

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 03-07-2010 02:07
ja nie 1 jednej tylko kilka i uzasadnie dlaczego Mihawk poniewarz wyglada na spoko kolesia i zna shanksa :p teraz Boa Hancock zakochala sie w luffym i mnie to rozwalilo taka laska ;P a luffy nawet nie zaluwazyl i jak sie jej wtedy trzymal i jak sie wspinal wyrzej xDD dobra lece dalej Kuma to taki Aniol Struż luffiego i załogi byly z nim takie male problemy np akcja z zoro albo w sabody ale tam to raczej wszystkich uratowal. Jeszcze Jinbeay jest fajny i nie ma Czarnobrodego ale go nie lubie i to na tyle czyli polowa jest bardziej po stronie slomianych kapeluszy i polowa przeciw :p

Dodane: 03-07-2010 12:55
#Cyrus - user - max%
No najciekawszym Shichibukai jest z pewnością Mihawk :d Każdy z nas czeka na rewanż Zoro ;] Potem piękność Boa Hancock ;] Jedna z najpiękniejszych kobiet w One Piece :d Poza tym jeszcze dobrym Shichibukaiem jest Jimbei, ma super zdolności :d Dobrze, że jest po naszej stronie xD

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 08-07-2010 17:37
#Pepe - user - max%
Właściwie to mam dwóch faworytów w Shichibukai są to Kuma i Mihawk. Ten pierwszy to typ "człowieka" jaki lubię w anime . Bezwzględny, silny za czym przemawia fakt że rozbił załogę słomianego bez żadnego wysiłku. Mihawk to również fenomenalna postać , tak jak wyżej nie mogę się doczekać walki z Zoro :d W końcu to dwóch najlepszych szermierzy na świecie. Do tego dochodzi piękna Hancock, która swoją urodą wkradła się do tego posta. Tak to raczej są mi obojętni, nic nie wiem jeszcze o Jimbeiu bo nie jestem na bieżąco z anime, ale to że jest po naszej stronie ? [yyy] Największy wieśniak to Gecko Moria. Jakim cudem ktoś taki dostał posadę shichibukai ? [umarl] Nie lubię go i nie polubię bo to słabeusz :p

--------------------
iSayumi
Dodane: 10-07-2010 12:48
#Cyrus - user - max%
Pepe skoro już poznałeś Kumę to niedaleka droga do poznania Jimbeia więc nie będę ci o nim opowiadał :d Chociaż jest o czym, bo to kozak jakich mało :d
A Gecko Moria to fakt, najgorszy Shichibukai jakiego mogli zrobić. Tą sagę lubię chyba tylko za końcówkę Kumą i walkę Luffiego xD

--------------------

Dodane: 25-07-2010 19:13
#zadyma - user - 90%
Znowu muszę się z wami zgodzić najlepszy schibukai to Mihawk.Jest strasznie silny i do tego jest szermierzem a to mi się w nim podoba.Jimbei jakoś niczym się nie wykazał mimo że jest chyba najsilniejszym ryboludem.Nie lubię Kumy który to jest strasznym idiotą z którym nie można normalnie pogadać,mimo że uratował słomianych.
Na pewno silny jest też Don Flamingo którego moc dopiero zobaczycie.Co do Morii to "no comment"

Dodane: 25-07-2010 23:40
#Bociak - user - max%
Nie lubię Kumy który to jest strasznym idiotą z którym nie można normalnie pogadać,mimo że uratował słomianych.

Jak pierwszy raz go zobaczyłem to wcale złego wrażenia na mnie nie zrobił, za to zbrzydł mi gdy zrobiono jego "klony". Choć i bez tego są ciekawsi Schichibukai, wolę tych co mają więcej do powiedzenia, niż takich milczków.

--------------------

Dodane: 26-07-2010 00:09
#zadyma - user - 90%
Właśnie ja też lubię bohaterów z duszą.Takich którzy mają własne zdanie i nie wykonują ślepo rozkazów.A kuma taki nie jest.Jest na smyczy rządu i tylko czasami nie wykona nakazanego mu rozkazu.Tak to wszytko ślepo wykonuje.

Dodane: 26-07-2010 03:48
#Cyrus - user - max%
Czy robi ślepo to co mu kazano? Myślę, że nie. Dla mnie to jest właśnie fajne, że mimo iż jest Shihibukai który chętnie by ich pozabijał, to jednak darował im życie, a nawet "uratował" później. Co do klonów to też mi się nie podobały :p

--------------------

Dodane: 26-07-2010 22:37
#Bociak - user - max%
Co do klonów to też mi się nie podobały :p

Przez te klony Kuma się "upowszechnił" i nie jest już na tyle ciekawy jak na początku. Choć z tym ze ślepo wykonywał rozkazy się nie zgodzę, bo w normalnej wersji był już możliwy. Podoba mi się jego moc, jednakże wolę takiego Mihawka, Hancok czy Crocodile. ;)

--------------------

Dodane: 26-07-2010 22:44
#Pepe - user - max%
Kuma jest bezduszny jak na robota przystało, on ma w poważaniu wszystkich byleby miał święty spokój, takie wrażenie odnoszę :d Lubię go ale czasami za bardzo muł z niego, swoją drogą ciekawe co on robi poza kulisami xD Co do klonów to mnie też to wkurzyło konkretnie, z shichibukai robić identyczne istoty ? Nonsens.

--------------------
iSayumi
Dodane: 26-07-2010 22:50
#Bociak - user - max%
Jak jeszcze pamiętam, mówiono ze zjadł jakiś koci owoc, a z kota ma to ma chyba jedynie te "łapowe bomby", bo tak to mało mu do kiciusia. ;)

--------------------

Dodane: 27-07-2010 16:12
#Cyrus - user - max%
To, że zjadł koci jakiś tam owoc to nie znaczy, że zamieni się w kota bo byłby typem Zoan. On ma te łapki przez które może wszystko rozpędzać do prędkości światła (czy jakoś tak), a nawet "przepchnąć" coś co w sumie nie ma materii jak ból Luffiego.

--------------------

Dodane: 27-07-2010 19:22
#Bociak - user - max%
To, że zjadł koci jakiś tam owoc to nie znaczy, że zamieni się w kota bo byłby typem Zoan. On ma te łapki przez które może wszystko rozpędzać do prędkości światła (czy jakoś tak), a nawet "przepchnąć" coś co w sumie nie ma materii jak ból Luffiego.

To było napisane bardziej żartobliwie, ale niech ci ujdzie. ;) W każdym razie brał udział przy poświęceniu (wiecie o kogo mi chodzi :) ), a to jedna z moich ulubionych scen. Może kiedyś dowiemy się o nim czegoś więcej.

--------------------

Dodane: 27-07-2010 19:29
#Pepe - user - max%
Może Kuma dołączy do załogi ? xD Nie no żartuję oczywiście , ale scena o której pisze Bociak była epicka racja . Czyli wychodzi na to że ma paramecie tak ?

--------------------
iSayumi
Dodane: 27-07-2010 20:04
Kuma od początku jakoś mi się nie podobał, za sztywny, [UWAGA SPOILER] jedynie ciekawi mnie jego przeszłość związana z rewolucjonistami i czy dobrze znał się z Dragonem[KONIEC SPOILERA]. Co do owocu to on posiada paramecie Nikyu - Nikyu no Mi, może chyba dzięki temu wszystko odrzucać, odpychać.

--------------------

------------------------------------------------------------------
Dodane: 30-07-2010 15:25
#Bajnor - user - 0%
Najbardziej lubię Hancock a później Mihawka . Kuma był fajny dopóki nie przerobili go na PX-0. Teraz jest bez dusznym robotem.

Dodane: 30-07-2010 18:21
#Cyrus - user - max%
Ja czytając od poczatku mangę One Piece trafiłem właśnie na moment walki Zora z Mihawkiem ;] Ten koleś po prostu ma HONOR czego brakuje przykładowo Gecko Morii, Czarnobrodemu, a nawet Crocodilowi. A postawa Zora? Oh i ah xD Przypomnieć sobie te momenty to jest coś nieziemskiego :p

--------------------

Dodane: 30-07-2010 18:27
#Bociak - user - max%
Ja czytając od poczatku mangę One Piece trafiłem właśnie na moment walki Zora z Mihawkiem ;] Ten koleś po prostu ma HONOR

Ja gustuje właśnie w takich honorowych gościach, do tego mających siłę. :) Lucci też ma swoją klasę. ;) Poza tym lubię charakterki typu Mugena z Saumrai Schamploo czy Zoro właśnie z OP. xD

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online