Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:27
OnLine: 44, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Wrzaski komentatorów
Dodane: 01-01-2010 12:34
#JCD - user - max%
#Syngohana w jednym z tematów podał link do filmiku, który zainspirował mnie to założenia tego tematu. A więc - czy lubicie komentatorów intensywnie przezywających (czasami do granic absurdu) emocje sportowe? Czy wolicie bardziej stonowanych? I jak postrzegacie takich komentatorów jak w linkach poniżej:

http://www.youtub...3m623uGCow
http://www.youtub..._wzA84e8sA

--------------------

Dodane: 01-01-2010 12:51
#MattiTeo - user - 80%
"Gooolaso, golaso" jak to mówią hiszpańscy komentatorzy xD Lubię podniecających i spuszczających się komentatorów, od razu transmisja jest żywsza, podobnie dzieje się ze mną. Jeśli ktoś się drze, wykrzycza 10 razy nazwisko strzelca i zaczyna ryczeć, tak jak w tym drugim linku zapodanym przez Ciebie Jędrzej, to już jest gruba przesada.

Dodane: 01-01-2010 13:45
#buhaj - user - 30%
Takie wrzaski jak w podanych linkach są grubą przesadą.
Aż żal oglądać coś takiego.

W polskim wykonaniu takich wrzasków na szczęście nie ma.
Bo to co krzyczy nie raz Szaranowicz czy Szpakowski to na wet mi odpowiada :d

--------------------
Dodane: 01-01-2010 13:58
#olek_mi - user - max%
A ja myślałem, że Szaranowicz i spółka to są krzykacze :p . Nie lubię jak ktoś mi tak wrzeszczy, zwłaszcza kiedy mam cicho ustawioną głośność. Zazwyczaj przełączam wtedy na inny kanał, bo tego nie da się wytrzymać tak samo jak pisku dziewczyn na widok małej myszy :p ..

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 01-01-2010 14:38 - Edytowane przez Bociak dnia 01-01-2010 14:38
#Bociak - user - max%
Wiadomo mi od dawna że w miarę normalne wrzaski komentatorów ożywiają transmisję meczu. :) Pasuje mi okazywanie emocji Szpakowskiego i Szaranowicza, jest ono w sam raz. Jednak te które podał Jędrek jest już dla mnie przesadzone.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 01-01-2010 22:43
#Darknes - user - max%
Ja tam wolę takie cichsze 'Goool ! ' niż takie darcie ryja jak na tych filmikach xD To aż uszy bolą jak się słucha takiego darcia i się odechciewa meczu oglądać xD Chyba przy skokach narciarskich są najcichszy komentatorzy bo nigdy się nie spotkałem aby przy jakimś skoku tak się darto nawet jak padł rekord to komentarze były miłe dla ucha ;P

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 02-01-2010 02:46
#Blade - user - max%
Wolę komentatorów którzy są bezstronni i komentując zachowują spokój oraz nie dają się ponieś emocjom komentując mecz obiektywnie i profesjonalnie. Gdyż nie chodzi o to by zagłuszał całe widowisko swoimi krzykami tylko przybliżył widzowi całe spotkanie.

--------------------
Dodane: 02-01-2010 03:04
#kordos - user - max%
Bociak napisał/a:
Wiadomo mi od dawna że w miarę normalne wrzaski komentatorów ożywiają transmisję meczu. :) Pasuje mi okazywanie emocji Szpakowskiego i Szaranowicza, jest ono w sam raz. Jednak te które podał Jędrek jest już dla mnie przesadzone.

Tak samo myślę, okazywanie emocji przez komentatorów jest nawet wskazane, jednak bez przesady - te krzyki są takie jakby im ktoś przy okazji przy robieniu laki pod ich komentatorskim stołem przez przypadek ugryzł w członek
Jednak u naszych ojczystych komentatorów jest to do przyjęcia, nie przeszkadza mi a czasem nawet ułatwia oglądanie meczu i robienie czegoś innego - po prostu jeśli słyszę, że podnoszą głos skupiam sie na oglądaniu meczu, a kiedy nic się nie dzieje mogą np. książkę poczytać
Bardziej nie denerwuje, szczególnie w boksie, kiedy widać, że maja swojego faworyta i mówią wszystko by przedstawić go jako lepszego a jego rywala jako niedojdę

Dodane: 02-01-2010 07:43
#Cheon - user - 90%
Darknes napisał/a:
Ja tam wolę takie cichsze 'Goool ! ' niż takie darcie ryja jak na tych filmikach xD To aż uszy bolą jak się słucha takiego darcia i się odechciewa meczu oglądać xD Chyba przy skokach narciarskich są najcichszy komentatorzy bo nigdy się nie spotkałem aby przy jakimś skoku tak się darto nawet jak padł rekord to komentarze były miłe dla ucha ;P

Nawiązując do skoków - gdy Adam wygrywał lubiałem te krzyki Szaranowicza w stylu: ''Nie ma siły na polaka'', a najlepsze: ''Płyn, Adam, Płyń!!!!''

--------------------

Dodane: 02-01-2010 09:14 - Edytowane przez Sango dnia 02-01-2010 09:17
#Sango - user - 100%
hehehe uśmiałem się dobrze przy tym,tak mi się wydaje że komentator czasem zapomina że pracuje myśli że jest w domu i tam pokazuje swoją radość lub frustracje i dodam link "spózniony komentator"

Dodane: 02-01-2010 14:44
#Pepe - user - max%
Mi się to podoba.Oglądając mecz na włoskim kanalem bardzo spodobał mi się komentator gdzie żywiołowo komentował widowisko.Nie jak u nas wiecznie ten Szpaku i Szaranowicz.Za starzy już są niech oddadzą fotel komentatora młodszemu pokoleniu.Monotonnie i sennie komentują widowiska sportowe.Grając w Fifę nie mogę ich słuchać więc włączyłem sobie na Hiszpański komentarz.O wiele lepiej się gra ;p

--------------------
iSayumi
Dodane: 02-01-2010 16:02
#C@rL - user - 100%
A mi tam to nie przeszkadza :p Odzwierciedla to tylko emocje, napięcie, jakie niesie z sobą każdy mecz piłki nożnej :)

Nie jak u nas wiecznie ten Szpaku i Szaranowicz

dlatego nie oglądam meczy LM na tvp tylko na Nsporcie, gdzie mają bardzo dobrych komentatorów.

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 02-01-2010 16:06
#malpex - user - max%
Jak jest dobry komentarz to wcale mi nie przeszkadza :d a wręcz czasami sie przydaje podkreśla emocje :)

A ja nie mam nsport wiec nie moge u nic ogladać meczów, ale wole juz sobie w necie poogladac bo to prawda ze naszych szanownych komentatorów z TVP to juz nie moge słuchac :p

--------------------

-------------------------------

Dodane: 02-01-2010 16:07
#Ippo - user - 80%
Ja lubię gdy komentator tak reaguje, bo to jest szczera radość i naprawdę można wczuć się w klimat. Gdy na przykład oglądam mecz towarzyski i komentator coś tam smęci to aż się nie chce oglądać :)

--------------------
Dodane: 02-01-2010 19:50
#by_black - systemadmin - max%
Komentator pomimo tego, że powinien wprowadzać wiadomości dotyczące się z przebiegu spotkania bądź imprezy sportowe powinien właśnie też podawać ciekawostki oraz podgrzewać atmosferę aby widz mógł lepiej się wczuć w retransmisję, jednak przesadzone wykrzykiwanie w niebo głosy ciągle tego samego i co chwilę jest nie do przyjęcia.

--------------------
Dodane: 02-01-2010 23:36
#enigma - user - max%
Mi tam się to nawet podoba, to znaczy bawi mnie, jak komentatorzy zaczynają się wydzierać, to takie prawdziwe.. :d Nie przeszkadza mi na pewno, chociaż nieraz przesadzają, często np. w skokach narciarskich. :p

Dodane: 02-01-2010 23:43
#slava28 - user - 0%
ja lubie jak komentatorzy krzycza bo jak jestem w kuchni to ad razy przybiegam bo wiem że coś się dzieje

Dodane: 03-01-2010 20:37
#Macias - user - max%
Wrzaski komentatorów czasami bywają zabawne, ale też często mogą żenować i denerwować. Na szczęście w Polsce komentatorzy ogólnie prezentują niezły poziom i nie bywają zbyt kontrowersyjni. Oczywiście znajdą się i wyjątki, takie jak Dariusz Szpakowski, na którego punkcie mam chyba jakieś uczulenie... Ten człowiek przekręca nazwiska piłkarzy, co jakiś czas myli zawodników, to walnie jakąś głupotę, ogólnie on sam mnie denerwuje, potrafi w niespodziewanym momencie nagle ryknąć... No po prostu nie lubię go. Profesjonalizmu powinien się uczyć od chłopaków z Polsatu: Borka, Ivanowa czy Kołtonia. Oni są pro.

--------------------
Dodane: 03-01-2010 20:45
#Plastus - user - max%
A pamiętacie jak chyba Widzew grał z broendby kopenhaga i wtedy jak się komentator darł od momentu strzelenia bramki aż do końca meczu. To był kmentarz na gorąco xD

Dodane: 06-01-2010 17:51
#Cyrus - user - max%
No ja widziałem lepsze filmiki :d Kolesie nie raz ładne odpały mają. W koszykówce jest inaczej zupełnie. Punkty za punktami lecą więc nie ma tam jakiejś większej podniety. Jedynie jak ktoś zrobi efektownego dunka to się wtedy mocno jarają, ale nie żeby drzeć japę... po prostu się podniecają i głośno cieszą ;]

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online