Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:27
OnLine: 42, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Autko na począteczek
Dodane: 02-01-2010 14:57
#Blade - user - max%
Bo BMW ma mocne silniki wysokoobrotowe i chociaż mają małą pojemność to jak im przyciśniesz to widać jak wskazówka od paliwa baku powoli schodzi w dół. Ktoś tu również wymieniał Renault, to nie są dobre samochody a szczególnie jeśli chodzi o używane, gdy się zacznie psuć to robi się z niego skarbonka, ciągle trzeba dokładać do niej.

--------------------
Dodane: 02-01-2010 15:07
#Ippo - user - 80%
Nie znam się na motoryzacji, ale myślę, że na początek kupił bym sobie jakąś starą Honde Civic podobają mi się te samochody tylko jeśli dobrze słyszałem w Polsce ciężko dostać części więc jak będę miał wypadek albo coś to będę miał problem xDD

--------------------
Dodane: 02-01-2010 20:59
No to czas na moją prywatną publiczną wypowiedz XD.
Powiem tak. Jest dużo aut które by były dobre na początek. Przeglądając ogłoszenia znalazłem kilka fajnych autek. są to między innymi (cena do 4000 zł.) :
-Honda Civic 5 gen. z silnikiem 1,3 bądz 1,4
-Mazda 323 BG 4 gen. z silnikiem 1,6
-Maluszek z wiadomym silnikiem XD
-Fiat Seicento z silnikiem 1,1 sporting (chociaż nie jestem za Fiatami)
-Opel Corsa z silnikiem od 1,2 do 1,4 (nie polecam 1,0 12v bo się psują).
No to chyba wszystko. A teraz powiedzcie mi które auto byście kupili?

Dodane: 03-01-2010 20:32
#Macias - user - max%
Kupując auto na początek myślimy oczywiście o autku stosunkowo tanim, dobrym jakościowo i lekkim w utrzymaniu. Oczywiście samo przez się rozumie się, że autko to musi być przede wszystkim używane. Do tego nie może być bardzo paliwożerne, dodatkowo niekoniecznie zbyt mocne (powyżej 2 litrów płacimy większe podatki, ubezpieczenie, itd.) Taka fura powinna być w miarę możliwości mało awaryjna, najlepiej z małym przebiegiem.

--------------------
Dodane: 05-01-2010 17:30
#pacin - user - 90%
No wiec ja polecam maluszka, którego pokochałem i jeździłem nim 2 lata temu zanim rodzice nie oddali go na złomowisko. Później już nie chciał odpalić bo sprzęgło nie działało, więc polecam malucha ale na krótki okres użytkowania. Dalej możesz spróbować z jakimś VW Polo, lub Golf. Ja się też tak za dużo nie znam, więc marny ze mnie doradca. [umarl]

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online