Dodane: 22-02-2010 22:18
Drużynowo wypadliśmy...normalnie. Polska nie ma szans zająć w większych zawodach lokaty wyższej niż 4-ta (osiągnięta na MŚ w 2009), jeśli polegać będziemy tylko na Adamie Małyszu. On zdobył ok. 40 pkt. więcej niż każdy z pozostałych naszych skoczków. To daje do myślenia. Wyprzedziliśmy te reprezentacje, które wyprzedzić powinniśmy czyli Słowenię i Czechy. Jeszcze Japończycy byli w zasięgu, ale świetny weteran Kasai pokrzyżował nam szyki
--------------------

Dodane: 23-02-2010 18:50
Polska nie ma szans zająć w większych zawodach lokaty wyższej niż 4-ta (osiągnięta na MŚ w 2009)
Jestem prawie pewny, że parę lat temu na w jakimś konkursie zdobyliśmy 3 miejsce, to było za czasów gdy to Małysz ciągle królował.
--------------------

Dodane: 23-02-2010 20:12
Szkoda mi tych drużynowych. Gdyby każdy skoczył jak powinien i na miarę swoich możliwości to kto wie. Ale jak wiemy gdybanie nic nie da. Małysz oczywiście jak zwykle pokazał,że formę to on ma. Stoch w drugiej serii też się pokazał z dobrej strony. Nie było najgorzej ( zawsze może być gorzej ) ale szału też nie zrobiliśmy.

Dodane: 25-02-2010 21:49 -
W środę nic ciekawego u polaków się nie działo, toteż nikt nic nie pisał

. Ale za to dzisiaj mamy za sobą sztafetę pań, która zajęła bardzo dobre 6 miejsce, w tym duża zasługa Justyny Kowalczyk. Reszta jej koleżanek z drużyny jest o wiele młodsza ( parę lat ) , więc dostaną stypendium olimpijskie i myślę, że przyszłościowo możemy kiedyś jeszcze powalczyć o podium, ale na razie niech panie trenują

.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 27-02-2010 11:49
No cóż wielu gwiazd w sportach zimowych nie posiadamy, jednak jestem mimo wszystko zaskoczony świetną postawą naszego skoczka narciarskiego, naprawdę po tym co tam dokonał zaczynam ponownie wierzyć w ten jego dynamit

Dodane: 27-02-2010 21:09
No właśnie Justynka biegnie. Jak myślicie będzie medal ?? Fajnie by było, jakby wyprzedziła Bjørgen przynajmniej

Dodane: 27-02-2010 22:25
Mamy złoto !

Świetny bieg do końca było nie pewnie ale ostatecznie mamy medal . Ale aż mnie ze stresu nogi bolą jeszcze

Złoto,srebro,brąz każdego koloru medal zdobyła Justyna . Wyprzedziła Norweżkę z którą miała porachunki. Co tu dużo pisać z pewnością oglądaliście . Brawo !

Dodane: 27-02-2010 23:47
MAMY, mamy medal dzisiaj już kolejny

. Po kapitalnym biegu Justyny, łyżwiarki szybkie zdobyły brąz. Widziałem wszystkie biegi i emocji w żadnym z nich nie brakowało. Brawa dla Justyny i zasłużonego złota i brawa trójki panczenistek, które sprawiły bardzo miłą niespodziankę zakończenie igrzysk..wiem, wiem igrzyska zakończą się dopiero jutro, ale dla polskich sportowców dzisiaj

.
--------------------

Dodane: 28-02-2010 00:13
Czyli te Igrzyska będziemy mogli zaliczyć do najlepszych, gdyż mamy 6 medali

Wspaniała walka Kowalczyk która otrzymała złoto, mama to aż wstała z fotela na ten moment, ja już bardziej na chłodno to przyjąłem ale tez się cieszę. Panczeniści również zrobili nam niespodziankę, gratulacje dla nich, zasłużyli na te medale.
--------------------

Dodane: 28-02-2010 00:30
Wielkie brawa dla naszych sportowców te igrzyska zapamiętamy na długo

. Mamy 13 miejsce w klasyfikacji medalowej i jest się z czego cieszyć

. Może i jestem naiwny, lecz może odpowiednie służby będą rozpowszechniać zimowe sporty, bo to bardzo ważne teraz, gdyż młodzież będzie miała wzorce, więc trzeba to wykorzystać póki czas

.
--------------------

Dodane: 28-02-2010 14:38
Wczoraj na finiszu w biegach na 30 km nie mogłem usiedzieć, takie emocje mną targały. Na szczęście Justyna dała radę i nie pozwoliła odebrać sobie zasłużonego złota. Na prawdę się cieszyłem. Na prawdę jestem zadowolony z naszych sportowców. Szkoda akurat że Amman trafił z taką formą bo Małysz miałby wtedy szanse nawet na złoto, ale srebro też jest bardzo ważne.
--------------------

Dodane: 01-03-2010 00:01 -
I mogę uroczyście napisać jako pierwszy, że ostatnia konkurencja na igrzyskach zimowych w Vancouver przed momentem się zakończyła. Po niebywałej walce, w dogrywce ostatecznie zwyciężyła Kanada nad USA (3:2). Warto zobaczyć taki poziom, bo taka okazja zdarza się raz na 4 lata. A oto ogólna klasyfikacja medalowa:
1. Kanada 13 7 5
2. Niemcy 10 13 7
3. USA 9 14 13
...
15. Polska 1 3 2
Nie jest źle prawda?
--------------------

Dodane: 01-03-2010 09:10
Pewnie,że nie jest źle jest dobrze tym bardziej ,że zdobyliśmy połowę medali od początku naszej kariery na igrzyskach. Jakoś tak to szło,być może się mylę . Oczywiście mamy tak długo wyczekiwane złoto,odbudowa formy Adama i panczenistek bo same się wypowiadają,że to nie żaden cud. Ja tam nie patrzę na 15 miejsce tylko na sukcesy naszych sportowców. Mam nadzieję,że jeszcze zobaczę jak Polska będzie zdobywała jeszcze nie jedno złoto.
Jeśli chodzi o mecz to nie tylko finałowy,ale i prestiżowy. Dobrze się stało,że Kanada dokopała USA

Dodane: 01-03-2010 11:14
Wczoraj oglądałem trochę tego hockey'a do drugiej bramki strzelonej przez Kanadę, która zasłużyła na wygraną. Ładnie stawiała opór atakom amerykańskich graczy.
To 15 miejsce nie takie złe. Najważniejsze że w ogóle udało nam się zdobyć kilka tych medali. Przynajmniej nie mamy problemu z umiejscowieniem medali, bo mało w sumie zajmują.
--------------------

Dodane: 01-03-2010 15:13
No i cudowny Sydney okazał się wreszcie "cudowny" ;d Piękny mecz! Piękna gra Amerykanów i Kanadyjczyków, wspaniały doping, no i ten cudowny Miller w bramce USA

Należało się złoto Kanadzie, a miano najlepszego na tej imprezie Millerowi
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 06-03-2010 10:57
Jestem zadowolony z występu polskich zawodników podczas Igrzysk Olimpijskich. Kowalczyk nie zawiodła, to samo Małysz. Niespodzianką był brąz naszych łyżwiarek. Naprawdę były to świetne Igrzyska, chociaż w sferze organizacyjnej Kanada nie zachwyciła.
--------------------

Dodane: 09-03-2010 22:18
W sumie, to chyba pierwsze igrzyska jakimi tak bardziej się zainteresowałem. Zawsze tylko śledziłem wyniki naszych sportowców w internecie, a teraz wiele godzin spędziłem przed TV oglądając te wielkie wydarzenie w świecie sportu. Dobry występ Polaków, chociaż zawszę czuć niedosyt.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.