Dodane: 22-12-2009 22:24
Temat był, ale o japońskiej wersji więc tu będzie opis angielskiej
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja 5 to kolejna odsłona popularnej serii gier walki, zawierających też jednak pewne elementy charakterystyczne dla przygodówek oraz japońskich RPG-ów. Całość bazuje naturalnie na anime autorstwa Masashiego Kishimoto.
Opisywany produkt jest drugim już tytułem z serii Ultimate Ninja, który odwołuje się do nowszej wersji przygód słynnego młodzieńca, a mianowicie tworu zatytułowanego Naruto Shippuden. Naruto jest już więc piętnastolatkiem, a fabuła opowiada o wydarzeniach toczących się po jego powrocie do Konohy i związanych z uratowaniem Sasuki. Główny bohater musi po raz kolejny stawić czoła potężnym przeciwnikom, korzystając jednak z pomocy przyjaciół i wykorzystując nowo poznane ataki wojownika ninja.
W omawianej piątej odsłonie cyklu najwięcej zmian poczyniono w kwestii zwiększenia atrakcyjności trybu Master Mode. Oznacza to, że możemy liczyć nie tylko na ciekawiej poprowadzony wątek fabularny, ale również na liczne usprawnienia we właściwej rozgrywce. Naturo może teraz korzystać z nowych stylów walki, nieznanych wcześniej umiejętności, jak rownież stosować różnego rodzaju upgrade’y by stać się silniejszym czy bardziej wytrzymałym. Dużą ciekawostką jest też możliwość dobrania sobie pomocnika. Zaletami tego rozwiązania są uproszczenie przebiegu walk oraz możliwość wyprowadzania ataków łączonych.
Drugim istotnym składnikiem gry w dalszym ciągu jest Versus Mode, którego konstrukcja przypomina klasyczne bijatyki. Możemy tu wybierać pomiędzy szęśćdziesięcioma postaciami, a kolejne walki toczone są na jednej z 24 aren. Do dodatkowych atrakcji gry możemy także zaliczyć wizyty w wirtualnym sklepie oraz liczne bonusy, do których stopniowo uzyskujemy dostęp.
Oprawa wizualna Naruto Shippuden: Ultimate Ninja 5 prezentuje zbliżony poziom wykonania do czwartej odsłony cyklu, choć pewnych zmian doczekała się animacja ruchów widocznych na ekranie postaci. Grafika została utrzymana w specyficznym stylu dla całej serii Naruto.
W końcu doczekaliśmy się najnowszej gry o naszym Naruciaku na konsolę PS2. Gra nie będzie się różnić Accelem prócz tego, że będzie w Englishowym. Jakie są waszą oczekiwania, no bo w końcu może tą wersja znacznie ułatwić grę dla niektórych, choć ja przeszedłem tą Dżapańską - jakoś

Dodane: 09-04-2010 17:03 -
A od kiedy i do kiedy akcja się dzieje? Bo czytałem że Naruto UN4 Kończy się na spotkaniu Sasuke z Naruto!
--------------------
Nie ten jest biedny, kto ma mało, lecz ten kto więcej pragnie.'

Dodane: 16-05-2010 18:14
W 'czwórce' akcja (o ile pamiętam) zaczyna się od treningu Naruto, do sagi Gaary. Walka Naruto z Itachim. W tym treningu też bierzesz udział.
Natomiast "Ultimate Ninja 5" fabuła ciągnie się od przybycia blondaska, po sagę Gaary, do pierwszego (po tych 3ch latach) spotkania z Sasuke.
--------------------

Dodane: 05-06-2010 17:56
W tej odsłonie gry akcja nie przestaje się toczyć po zrobieniu wszystkich misji, po tym dalej chodzi się po mapce i odkrywa nowe postacie samemu, bez określonych warunków

Ta gra jest super! Polecam, bo sam ją kupiłem i jestem bardzo zadowolony, pykamy z kumplem co najmniej raz w tygodniu! ;D
--------------------

Dodane: 17-08-2010 15:01
Gra jest spoko, szczególnie wprowadzenie wspólnych kombosów z partnerem.
(Sasek + Naruto)
(Itachi + Kisame)
(Deidara + Sasori)
System rozgrywki jest prawie taki sam jak w NUN 4, choć wzbogaceniem jest to że możesz walczyć przy pomocy partnera.
Ogólnie dobra gra i polecam ją dla tych którzy jeszcze w nią nie grali.

Dodane: 25-08-2010 18:04
Gram w nią na emulatorze i jest spoko można nieźle umilić sobie czas ze znajomymi i powalczyć swoimi ulubionymi bohaterami z tego anime. Nic tylko odkryć wszystkie postacie i cieszyć się udanymi combosami

.
--------------------

Dodane: 25-08-2010 18:05
Przyznam się szczerze że nigdy w tą gierke nie grałem ale słyszałem że jest fajna...może też kiedyś sobie ją ściągne,nie wiem.
--------------------

Dodane: 25-08-2010 18:18
Oprawa graficzna dość średnia ale nie ma się co spodziewać po PS2 przecież
Tryb walki podobny do swojej poprzedniczki.Według mnie bez żadnych rewelacji,ale gra się nawet fajnie.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 25-08-2010 20:07
Grałem w to na emulatorze bardzo mi się spodobało dużo postaci do odblokowania grafika nie jest taka zła i ogólnie miło się gra.
--------------------

Dodane: 30-09-2010 17:08 -
Gierka fajna, kiedyś pożyczyłem od kolegi i nie mogłem się oderwać.Dużo postaci dość dokładnie odwzorowane techniki a grafika może być gdybym miał oceniać grę to dałbym 8,5/10
--------------------

Dodane: 11-12-2010 18:02
Taaa, gra świetna, chodź mogliby nadal robić UN5 na PS2, bo tera tylko na PSP robią.
Jeżeli miałbym dawać ocenę, to grę oceniłbym na 9,5/10, ponieważ jest tam dużo Postaci, zróżnicowane style i można w to pograć ze znajomymi

Dodane: 22-05-2011 13:23
ja właśnie zasysam tą gierke.myśle że popykam w nią w przyszłym tygodniu gdyż ściągam ją w parach po 100 mb. za względu na słabego neta.później ją jeszcze wypale i można pykać

na razie więc wstrzymam się z oceną dopóki w nią nie zagram.
Wiadomość doklejona:mam pytanie: czy da się podczas walki w free battle transformować się np. Lee otwiera 5 brame czy Guy 8...? tak wiem że po ultimate jutsu gdy pasek hp jest już na czerwonym ale chodzi mi że mam pasek jeszcze na zielonym i otwieram 5 brame bez ultimate jutsu...pytam się bo wczoraj podczas walki Kakashi (Ja) vs Guy (COM.) to Guy otworzył 8 brame bez UJ...

Dodane: 31-05-2011 16:23 -
Mam pytanko , mam nadzieje że ktoś odpowie
Więc wiem , że naruto ultimate ninja 5 zaczyna się po powrocie naruto do wioski ale kiedy się kończy ?
EDIT: A już mam odpowiedź nie zauważyłem , że jest kilka postów wcześniej .

Dodane: 31-05-2011 16:33
przemo1213 napisał/a:ja właśnie zasysam tą gierke.myśle że popykam w nią w przyszłym tygodniu gdyż ściągam ją w parach po 100 mb. za względu na słabego neta.później ją jeszcze wypale i można pykać

na razie więc wstrzymam się z oceną dopóki w nią nie zagram.
Wiadomość doklejona:mam pytanie: czy da się podczas walki w free battle transformować się np. Lee otwiera 5 brame czy Guy 8...? tak wiem że po ultimate jutsu gdy pasek hp jest już na czerwonym ale chodzi mi że mam pasek jeszcze na zielonym i otwieram 5 brame bez ultimate jutsu...pytam się bo wczoraj podczas walki Kakashi (Ja) vs Guy (COM.) to Guy otworzył 8 brame bez UJ...
jesli cie dobrze zrozumiałem to chce wlaczyc moda bez special jutsu tak?
trymasz strzalke do gory i po chwili masz np 5 brame albo itachi ma taka sfere, albo kakashi ma mangekyou sharingana i ma inne skille przez jakis czas

Dodane: 15-10-2011 10:06
Mam duży problem z wczytaniem save'ów . Normalnie gra jest zapisywana , profil utworzony ale jak chcę zagrać od momentu w którym zapisałem, skończyłem to gra zaczyna się od początku. Co zrobić ?

Dodane: 06-11-2011 01:08
Jak otworzy się menu gry to będzie pisało - New game oraz Load, tak więc dajesz to drugie, a jak wczytujesz grę i masz wszystko od nowa to znaczy że nie zapisałeś...
W MasterMode grę zapisujesz wchodząc w taki okręg świecący na niebiesko - wchodzisz na niego dajesz X na padzie i wyskoczy pierwsza opcja czy zapisać gre a jak już zapiszesz wyskoczy drugie pytanie, bedzie ono oznaczać czy powrócić do menu.
Takie niebieskie okręgi można znaleźć w grze praaktycznie wszędzie.
Jeśli macie jakieś pytania o tą grę to kierujcie je do mnie - przeszedłem tą grę całą z 5x i za każdym razem wszystko odblokowywałem, moja ulubiona giera

Dodane: 08-11-2011 21:07
ja mam pytanie jak odblokowac minato(yellow flash)?

Dodane: 08-11-2011 21:46
Jego klon pojawi się na dachu posiadłości Hokage (w story mode oczywiście), gdy przejdziesz Story Sasuke i pokonasz kolny Orochimaru, Kabuto i Saska (dużego i małego). Najprawdopodobniej wszyscy są gdzieś w okolicach kryjówki Orochimaru. Upewnij się też, czy masz wszystkie klony pokonane (w 'bingo book'

.

Dodane: 08-11-2011 22:13
dzięki a możesz mi tylko jeszcze powiedziec czy jest jakiś łatwy sposób by sie tam dostac zamiast przeskakiwac z mapki na mapke?

Dodane: 08-11-2011 23:56
W wiosce u handlarza jest zwój dzięki któremu się możesz przemieszczać między lokacjami. 'certain scroll' się zwał, a przynajmniej powinien. Może ci jeszcze pomoże info, że kosztuje 5.000 ryo w (Sunagakure 4.500) i jest jednym z najdroższych itemów.
Tyle, że musisz przejść story, żebyś mógł to robić i nie we wszystkie save pointy możesz się teleportować (te co możesz są/powinny być na niebiesko oznaczone).
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.