Dodane: 19-12-2009 11:11 -
Często bywa tak, że siedząc na dekoderach FTA, czy płatnych platformach nie mamy dostępu do kanałów, które są kodowane, a nie mamy pojęcia, że w tym momencie akurat kanał rzekomo zakodowany jest odkodowany.
Platformy często mają dziurawe kodowanie typu Seca bądź Viacces. Ogólnie wystarczy czasami pojeździć po kanałach zeskanowanych poza podstawową listą, a możemy natrafić na kanały odkodowane. Częstym przypadkiem odkodowania się jakiegoś ciekawego kanału są cele promocyjne czy testy. Przykładem luk jest TCM i Cartoon Network, które dość często się rozkodowują, podobnie z Dinsey Chanel.
Celem promocyjnym ostatnio były dwa kanały ID Discovery oraz Discovery Travel & Living. Kanały te były niedawno odkodwane przez kilka dni, innym przykładem jest Canal+, który często zapomina zakodować pasmo po bloku reklamowym (Łapu Capu etc.) i często można obejrzeć po 20 dobry film.
Dlatego też postanowiłem podzielić się z wami tą informacją, bo czasami nie trzeba przerabiać dekodera, aby natrafić na błąd platformy czy też na testy.
Pamiętne początki Cinemax, Cinemax2, Nickelodeon czy Comedy Central były odkodowane nawet przez ponad miesiąc

Czy też kochany EuroSport i EuroSport 2, który regularnie co jakiś czas jest odkodowywany na kilka godzin bądź kilka/naście dni
Tak więc polecam sobie zeskanować listę kanałów i od czasu do czasu przebuszować Polskie kanały kodowane innych platform niż posiadana przez nas
--------------------

Dodane: 19-12-2009 11:18
Celem promocyjnym ostatnio były dwa kanały ID Discovery oraz Discovery Travel & Living. Kanały te były niedawno odkodwane przez kilka dni, innym przykładem jest Canal+, który często zapomina zakodować pasmo po bloku reklamowym (Łapu Capu etc.) i często można obejrzeć po 20 dobry film.
A no można obejrzeć tylko czasem jest tak, że pod koniec filmu kiedy jest już wrząca akcja nagle ekran zgaśnie i jest po filmie xDD miałem już tak ze 2-3 razy xD A dzisiaj na przykład natrafiłem na odkodowany AXN a zwykle te kanały nam nie działają

Czasem tak jak mówisz odkodują też kanały z bajkami typu CN czy DCH. Czasem na kilka godzin a czasem nawet na parę tygodni xD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 23-12-2009 15:22
Mi jeszcze nigdy nowych kanałów nie udostępnili. Co najwyżej zabrali stare i potem oddali z powrotem. Tak miałem z Travelem. Jeden z moich ulubionych kanałów zniknął na około tydzień. A z innymi jakoś nigdy nie miałem problemów, ani niespodzianek.
--------------------

Dodane: 23-12-2009 15:29
ja mam telewizję neo i oni sami blokują kanały więc nie mam żadnych dostępnych zakodowanych żeby czekać na odkodowanie, ale z tego co piszesz to dobra rzecz te zapominalstwo koderów tych kanałów

Dodane: 23-12-2009 19:32
Zawsze można samemu sobie odkodować kanały zlecając to odpowiednim osobą xD Oni zazwyczaj odkodowują programy w celach promocyjnych, aby zachęcić widzą do wykupienia dalszego pakietu w abonamencie. Nic szczególnego.

Dodane: 23-12-2009 22:12
Tak ale niestety w obecnych czasach platformy coraz lepiej się zabezpieczają przed programowym rozkodowywaniem. Niby są jeszcze dobre sprawdzone sposoby ale i one szybko padają, a tutaj nie rozkodowujesz tego w żaden sposób
Dzisiaj do oferty N dołączył Polski kanał Polsatowski TV4
--------------------

Dodane: 25-12-2009 21:05
Ja przeważnie raz na pół roku jakiś kanał znajduję nowy, a tak to lista kanałów non stop taka sama. Jak mój tata nie pracował a siostra nie studiowała, to często nawet skanowali listę kanałów, ale mimo to nie dochodziły zbyt często nowe kanały. Mój wujek robi niezłe przekręty, bo on ma kilka dekoderów, a kody dostaje z neta od kogoś i ma odkodowane zakodowane kanały, zupełnie za darmo.

Nie zagłębiam jak to tam się dzieje, ale jakoś ma. xD

Dodane: 26-12-2009 12:34
Mając Cyfrowy Polsat parę ładnych lat temu przy przeszukiwaniu kanałów trafiała się Cyfra + i co dziennie rano była odblokowana. Wtedy brat oglądał sobie teletubisie xD jeszcze nie były tak popularne w Polsce. I wieczorkiem czasem się zdarzyło ale niestety jakiegoś dobrego film odblokować nie mogli xD
--------------------

Dodane: 26-12-2009 12:34
Uwaga od wczoraj odkodowany jest Universal Channel!! Właśnie teraz oglądam Futuramę na nim, polecam szybko zeskanować listę i korzystać z niego
--------------------

Dodane: 08-02-2010 20:06
A ja chyba przedwczoraj trafiłem na odblokowany Comedy Central i Nat Geo Wild. Ale to chyba nie za sprawą odkodowania się, tylko mi po prostu udostępnili w ramach zachęcenia do powiększenia pakietu. Ale pewnie przez kilka dni jeszcze zostanie.
--------------------

Dodane: 08-02-2010 20:10
w UPC jest zawsze taki 1 kanał " na zachętę" to nickelodeon(nie wiem czy poprawnie napisałem) to byl carton netword comedy central. No ale zawsze przewaznie 1 . A przypomniało mi sie jest jeszcze 4fun.tv ale to jakos juz od roku wiec niewiem oco chodzi ;d

Dodane: 15-04-2010 10:54
4fun.tv jest kanałem nie kodowanym

Ostatnio chyba Canal+ Sport przechodzi testy pod nazwą "4xxx" gdzie x to cyfry, cały czas słychać fonię, a od czasu do czasu widać obraz z fonią
--------------------

Dodane: 20-04-2010 20:10
Ja miałem przez jakiś czas telewizję za darmo, choć to nie było legalne. Kolega ojca co miesiąc brał tylko dekoder i odkodowywał kanały. A były same rarytasy, wszelkie rodzaje HBO, Canal +, CN, Jetix i dużo dużo wiecej.
Niestety teraz już nie da rady tak zrobić, więc przenieśliśmy się do Polsatu;p
--------------------

Dodane: 25-04-2010 15:30
Po prostu facet wam przerabiał

Dzisiaj możliwość dekodowania kanałów stała się niezwykle trudna, zwłaszcza tych opartych o NagraVision (Polsat) i Conax (n), jednak wciąż kodowanie Seca jest jeszcze dość dziurawe i łatwo w miarę odkodować coś z Cyfry+, która ma ten typ kodowania, to oczywiście nie zmienia faktu że najłatwiej jest odkodować kanały z Viaccess, lecz mało Polskich kanałów jest tym kodowana. Ostatnio poza Canal+ Sport odkodowuje się Orange Info
--------------------

Dodane: 27-04-2010 15:37
Też miałem kiedyś taki fajny tuner co było pełno kanałów polskich niemieckich włoskich francuskich itd. Wpisywało się kody z neta tak raz na tydzień, ale po jakimś czasie kody przestały się ukazywać. Wtedy wykupiliśmy upc
--------------------
D'oh

Dodane: 09-05-2010 12:53
Tak, te czasy niestety minęły, firmy takie jak NagraVision czy Conax, po prostu poszły za ciosem i bardzo dobrze się odgrodziły od dekoderów. Wczoraj znów audycje Canal+ Sport były odkodowane

W dodatku wczoraj o drugiej w nocy Cartoon Network, Tuner Classic Movies oraz Disney Channel, które nadają z jednego transpondera były odkodowane do 5 nad ranem
Wiadomość doklejona:Podaje tutaj listę transponderów, z programami, które najczęściej się odkodowują:
- 12245/27500/H - Kanał z muzyką klasyczną "Mezzo" - kodowanie Viaccess
- 10947/27500/V - Kanał: Disney Channel, TCM, Cartoon Network - kodowanie Viacces/Seca
- 10794/27500/V - Kanał: Orange Info - kodowanie Viacces/Seca
- 10892/27500/H - Kanał: Canal+ (codziennie), Canal+ Sport - kodowanie Seca
- 11242/27500/V - Kanał: Eurosport, Eurosport 2, Eurosport 2 (B) - kodowanie Viacces/Seca
To mniej więcej kanały, które dość często można spotkać odkodowane
--------------------

Dodane: 13-05-2010 00:25
Z tych odkodowujących sie kanałów to może tylko Eurosport i Canal+ sport mnie zainteresować, jak sobie oczywiście załatwię coś do oglądania telewizji, bo aktualnie mam sam tuner
Pamiętam jak kiedyś (z 10 lat temu) korzystałem z odkodowującego się Canal +

A teraz w sumie to mnie to wali.
--------------------

Dodane: 13-05-2010 18:33
Canal+ kiedyś w analogu to w ogóle był odkodowany całodobowo, ale obecnie niezmiennie od wielu lat mają niekodowane pasmo, szkoda tylko że bez Lunejtunsów
--------------------

Dodane: 15-05-2010 23:10
by_black napisał/a:Canal+ kiedyś w analogu to w ogóle był odkodowany całodobowo, ale obecnie niezmiennie od wielu lat mają niekodowane pasmo, szkoda tylko że bez Lunejtunsów
No ja jak byłem mały to właśnie dla LooneyTunes oglądałem ten kanał, bo po pierwsze filmy mnie nie interesowały a po drugie były zazwyczaj zakodowane.
--------------------

Dodane: 16-05-2010 16:21
Ta, od poniedziałku do piątku o 7.00 i 19.30, a w sobotę o 12.30 przykładowo Batman lub Pinky i Mózg

Ale teraz pozostało tylko pasmo Łapu Capu, Nie przegap i MiniSport+
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.