Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:27
OnLine: 38, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 36 - Opinie
Dodane: 14-12-2009 21:03
#gregi99 - user - 0%
by_ikar napisał/a:
A po co mamy wrzucać rawa, skoro potem nie udostępniamy napisów? No to 30min przynajmniej tyle ten ktoś poświęci na zrobienie swojego odcinka, chociaż ja swoje odcinki rozpoznaję i wiem że administracja kreskowa.pl sobie tutaj pobiera, wszystko do czasu, do czasu. Napisy się kończą tłumaczyć.

Da rade dzisiaj jeszcze wstawkę zrobić odcinka ?

Dodane: 14-12-2009 21:57 - Edytowane przez Bociak dnia 14-12-2009 21:59
#Bociak - user - max%
Wiecie co, pokazujecie swą głupote na każdym kroku, na co wam się tak śpieszy, oni mają też własne życie, z resztą i tak bardzo szybko odcinek pojawia się na stronie.
Sami jednak wam powiedzą co i jak...

Co do odcinka, to mam mieszane uczucia. Nie będę tu patrzył przez pryzmat dzieciństwa spędzonego z db, będę tutaj srogi ;) . Sądzę podobnie jak Darknes iż nutka gdy wkracza Frezer można być bardziej nastrojowa. Poza tym aspektem to jednak lepiej, bo samo wejście tego stworzenia cieszy. :) Będzie rebelia. xD

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 15-12-2009 01:01 - Edytowane przez Tomo1989 dnia 15-12-2009 01:02
#Tomo1989 - user - 10%
Co racja to racja, muzyka podczas wejścia Frezera nie jest rewelacyjna, no ale tego można było się spodziewać, bo podczas wyjścia Goku ze statku również pod tym względem bajerów nie było. Akcja leci błyskawicznie, już w następnym odcinku pierwsza transformacja. Pewnie ok. 45 odcinka Frezera już nie będzie.

Co do samych napisów: jak komuś strasznie się śpieszy to niech sobie poszuka, bo napisy od kilku godzin są na necie. Ja osobiście wole poczekać na odcinek od Ikara, bo jednak objętościowo wymiata, a i napisy są coraz to lepsze.

Ps. Ikar kiedy można spodziewać się odcinków w "super jakości" ?

Dodane: 15-12-2009 01:04
#by_ikar - systemadmin - max%
Jeżeli się rozchodzi o odcinki. Postanowiłem, że będę dodawać 3 różne odcinki. Czyli SD (Standard Definition) - czyli odcinki w avi, rozdzielczość raczej panoramiczna (16:9) a dokładnie to 704x396px. HQ (High Quality) czyli takie jakie są aktualnie dodawane odcinki w mp4 które będą miały identyczną rozdzielczość jak odcinki w SD tyle że będzie lepsza jakość, wiadomo wszystko zależy od kodeka. Oraz odcinki HD które będą wysokiej rozdzielczości oraz najwyższej jak to możliwe jakości i również będą w mp4 (avc/acc). Wszystko będzie do pobrania pod jednym linkiem, ponieważ ułożenie strefy plików się trochę zmieni, a do odcinków onlie zostaną dodane nowe odnośniki po kliknięciu na które będzie można obejrzeć sobie odcinek w SD, HQ czy HD jakości. Mam nadzieje że w ten sposób uda mi się z każdym dojść do kompromisu. Prawie każdym ponieważ niektórzy nie lubią hardsubów, więc niestety, jak tak bardzo się nie lubi to musisz szukać napisów gdzie indziej.

Bez odbioru.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 15-12-2009 21:08
#cent07 - user - 0%
Pomysł ikara z dodawaniem odcinków podoba mi się. Jeśli chodzi jednak o odcinek czuje mały niedosyt. :)

Dodane: 16-12-2009 20:37
Odcinek ładnie skrócony, to fakt, ale zgodzę się z resztą - jeśli chodzi o wejście Freezera, to bez większego zaskoczenia. Mogła być lepsza muzyka, wtedy by miało to swój klimat, a tak to...

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 17-12-2009 09:47
#krzychuk - user - 0%
Powiedzcie mi prosze jak to jest że Super Smok z Namek nie mógł spełnić pierwszego życzenia ziemian czyli wskrzesić wszystkich zabitych przez Vegete i Nappe. Jak dobrze pamiętam kolejnych seriach z Cellem i Buu po pokonaniu przeciwników zawsze zbierano ziemskie kule i wskrzeszano wszystkich razem, ba przywracano do istnienia całe planety z ich mieszkańcami, więc albo jest to nieścisłość w scenariuszu albo po czasie kule nabierają większej mocy ;)
Prosze o opinie

Dodane: 17-12-2009 12:59
#PinCheR - user - 60%
Odpowiedź jest prosta. Nameczańskie kule mogły spełnić trzy życzenia, ale w zamian mogły wskrzesić tylko jedną osobą naraz. Oczywiście potem to zostało zmienione przez Nameczan z powodu właśnie sytuacji z Freezerem i od tej pory można było wskrzesić wiele osób. Ziemskie Smocze Kule zawsze mogły wskrzeszać wiele ofiar naraz, ale za to było możliwe tylko jedno życzenie. Później Dende również to zmienił. Jest też taka opcja, że Nameczańskie kule mogły wskrzeszać jedną osobę wiele razy, a ziemskie tylko raz i to już nie zostało niestety zmienione dlatego Goku po walce z Cellem nie wrócił do życia.

--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka :)
Dodane: 17-12-2009 13:34
#Tomskii - user - 40%
Wątpię co do tej ostatniej opcji PinCheR. W sadze z Cellem smok nie mógł wskrzesić Goku bo on sam nie chciał. Chciał zostać w zaświatach i potrenować i to był ten ten czas gdy osiągnął SSJ2 i SSJ3.

Co do odcinka to lepszy się zdaje bez filerów. Najbardziej zaskoczyło mnie to, że przy wypowiadaniu 3-go życzenia smok zniknął, ale potem sobie przypomniałem iż wódz umarł :| Tylko dziwne jest to, że do nameczańskiego smoka trzeba mówić życzenia po nameczańsku, a on sam mówi normalnie (po Ziemsku :p ).

Dodane: 17-12-2009 13:51
#Cyrus - user - max%
Za dużo to się w tym odcinku nie działo :p Niby nic, ale 20 minut zleciało. Następne już będą bardziej ciekawe ;] W następnym odcinku zobaczymy już 2 formę ;]

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 17-12-2009 20:30
#Agrael - user - 70%
Odcinek fajny. Jeszcze, tal myślę z dwa odcinki do mojej ulubionej walki tej sagi czyli Picollo vs Frezer. Niestety to nie on go pokonał, ale tak musi być, choć dobrze sobie radził. Nie ma to jak oglądać DBK w rozdzielczości 1280x800.

Dodane: 17-12-2009 20:37
#PinCheR - user - 60%
Tomsky napisał/a:
Wątpię co do tej ostatniej opcji PinCheR. W sadze z Cellem smok nie mógł wskrzesić Goku bo on sam nie chciał. Chciał zostać w zaświatach i potrenować i to był ten ten czas gdy osiągnął SSJ2 i SSJ3.

Co do odcinka to lepszy się zdaje bez filerów. Najbardziej zaskoczyło mnie to, że przy wypowiadaniu 3-go życzenia smok zniknął, ale potem sobie przypomniałem iż wódz umarł :| Tylko dziwne jest to, że do nameczańskiego smoka trzeba mówić życzenia po nameczańsku, a on sam mówi normalnie (po Ziemsku :p ).

Tak, ale Shenlong i tak nie mógł go wskrzesić, wtedy ktoś (chyba Kuririn) podsunął pomysł, żeby polecieć na nowy Namek i poprosić o to Porungę, ale wtedy się Goku odezwał, że on nie chce.

--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka :)
Dodane: 19-12-2009 18:08
#Bociak - user - max%
I doszliśmy do tego jakże przepięknego momentu. ;) Gdy jest Frezer jest zadyma ( bez skojarzeń z pewną osobą xD). Nie wiem jak się rozpisywać na czynniki pierwsze, odcinek był dobry i tyle. :)

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 19-12-2009 22:25
#kapibara - user - 0%
Nie moge się doczekać kiedy walki Frezera i Goku, w tej jakości będzie ogladło sie to zarąbiście. pamietam jak oglądałem walkę na RTL 7 ledwo wytrzymywałem do następnego odcinka.

Dodane: 19-12-2009 22:48
#Macias - user - max%
Odcinek numer 36 był zdecydowanie słaby, bo został całkowicie przegadany... Jednak szczegółowe przedstawienie spełniania życzeń wydaje się być niezbędne, dlatego nie mam co do twórców większych pretensji, zwłaszcza że odcinek pełnił funkcję ciszy przed burzą. Następny epek zapoczątkuje całą serię kapitalnych odcinków, uważanych przez wielu za najlepsze z najlepszych z całego uniwersum DB.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online