Dodane: 05-12-2009 14:45
Najczęściej spotykany tekst na forum, a znasz wujka google? Jak byłem mały to sobie myślę, jakie dziwne imię..Przyszedłem do szkoły graliśmy w państwa i miasta, wypadła litera G i do imion napisałem google xDD. Wszyscy zdziwieni, bo mieli grzegorz, grażyna coś w tym stylu, a ja coś takiego odpaliłem xDD. Tak dla ścisłości to była chyba pierwsza klasa podstawówki

. Teraz wrócę do tematu, najpopularniejsza wyszukiwarka internetowa, domyślam się, że prawie wszyscy na co dzień z niej korzystają

. Jaką mieliście historię z google, czy też była taka wpadka, czy może od razu pierwszą stronę jaką wystukaliście jako małe dzieci to była właśnie ta omawiana?
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 05-12-2009 14:52
Jak dostałem neta to zacząłem szukać po wp, onetcie, interii, o2, google chyba znalazłem dopiero po roku, albo jeszcze więcej. Jako takiej historii nie miałem, a szukac nauczyłem się dopiero kilka lat temu, bo zawsze to wyglądało tak, że patrzyłem w pierwsza 3 linki i mówiłem, że w necie nie ma. Teraz chyba wszystko znajdę

.

Dodane: 05-12-2009 15:22
Pierwszy raz zetknąłem się z google w szkole kiedy tam to była strona startowa. I jak czegoś szukałem to właśnie w google. To było dobre 7-8 lat temu kiedy internet dopiero w polsce raczkował. Dzisiaj jak ktoś nie wie jakie możliwości ma google to praktycznie dla niego internet to kilka stron. Nie używam onetu, wp, o2, interi czy innych tego typu stron, które nie wiedzieć mi dla czego są na topie, dla tego że tam nie ma nic co by mnie interesowało. Sporo wiadomości wyssanych z palca, czaty pełne dzieci i pedofilów, więc co miałoby mnie tam trzymać? Więc nic nie trzyma i nawet tam nie zaglądam.

Dodane: 05-12-2009 16:05
No nie takie małe dzieci Olek, jak ja założyłem neta byłem na przedziale wiekowym 15/16 lat xD Ja tak jak w przypadku Ikara poznałem google w szkole, na 10 komputerów był net 56 kb/s xD i strona startowa to były właśnie google bo się najszybciej wczytywały

potem jakaś taka kwestia przyzwyczajenia włączasz przeglądarkę to zawsze pojawiają się google i jak już miałem neta również ustawiłem je sobie na stronę startową i tak mam do dnia dzisiejszego
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 05-12-2009 16:26
Ja od początku założenia internetu mam google na tronie startowej. Ale kiedyś ktoś napisał "Guglarka się pytałeś?" i nie skumałem od razu o co chodzi to wpisałem sobie w wyszukiwarkę "Co to jest guglarka?" xD. A wujka poznałem w ten sposób, że jak mi kompa koleś formatował to mi na stronę startową ustawił właśnie google. I mam ją do dziś, nie zamienię jej na żadne onety, wp, czy interię.
--------------------

Dodane: 05-12-2009 16:43
Ja jako strone startową od niedawna mam dbp xD. Bo to pierwsze co mnie interesuje jak wchodzę do przeglądarki

. Ja google poznałem już wtedy gdy dowiedziałem się co to jest internet, to od razu jedne powiedział że tam wyszukuje się czego chce. Od razu polubiłem to urządzenie

.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 05-12-2009 19:58
Ja niemal od kiedy mam neta z wujaszkiem jestem za pan brat

Chętnie z niego korzystam. Często znajduję to czego chcę. Uważam że przeglądarka jest łatwa, przejrzysta i bardzo przyjemna dla użytkownika
--------------------

Dodane: 05-12-2009 20:06
Ja tak samo, odkąd pamiętam korzystałem z Google. Zaczynam się martwić, że jestem chyba uzależniony od jego monopolu.
--------------------

Dodane: 06-12-2009 15:49
A zauważyliście, ze wujek zmienił trochę technikę wczytywania się stronki ? nie wiem od kiedy to jest bo ja to zauważyłem dopiero dzisiaj xD ale fajnie się wczytuje i dodatkowo jeszcze szybciej
--------------------

Dodane: 06-12-2009 16:00
Google, jak byłem młodszy i miałem kompa to interesowały mnie tylko gry, tak więc wtedy nawet internet nie był mi potrzebny...

Potem rodzicie założyli internet i od razu Adaś zaczął szukać gier o DB no i oczywiście przez google, no i tu trafiłem..

Gdyby nie google nie byłoby mnie tutaj !
![[placze] [placze]](/templates/emoty/placze.png)
xDD
--------------------

Dodane: 06-12-2009 19:36
Eni trawie napisał, gdyby nie google to pewnie mało kto by tu trafił xD gdyby nie ta stronka to serfowanie po internecie było by bardzo uciążliwe. Ciągle korzystam z tej strony, bez niej ani rusz, wszytko chyba można tam znaleźć.
--------------------

Dodane: 06-12-2009 19:39
Dokładnie.. bez gugli serfowanie p necie to byłaby udręka, znaleźć coś na lekcje - masakra
![[umarl] [umarl]](/templates/emoty/umarl.png)
xDD Przygód z tym nie miałem... była to jedna z pierwszych stron na które wszedłem żeby poszukać gier online xD

Dodane: 08-12-2009 19:32
Google naprawdę jest miodzio. Nie wyobrażam sobie surfowania po necie bez niego. To taka olbrzymia korporacja, że wypuszcza mapy, ma swoje działy z grafiką, swoją pocztę itd... Po prostu świetna marka. Przydatne są też wskazówki ikara związane z mądrym korzystaniem z google, pod tym linkiem:
http://dbpolska.n...ic,49,4365 Polecam zapoznać się z tematem, bo naprawdę warto.
--------------------

Dodane: 08-12-2009 19:43
Z tym wujkiem najwięcej się spotykam.To mój ulubiony wujek

Ja mam Google na stronie startowej i każdego dnia z niej korzystam.Z resztą kto nie.Wszystko i zawsze można znaleźć.
Google na prezydenta !

Dodane: 08-12-2009 21:05
Huhu, nie pamiętam jak się zaczęło moje korzystanie z googli, bo robię to (xD) odkąd pamiętam. Nie wyobrażam sobie normalnego funnkcjonowania bez tej przeglądarki.
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 08-12-2009 21:26
Dokładnie google to strona którą odwiedzam najczęsciej

oprócz tej oczywiscie! nie wiem jak bym szukał informacji po necie czy czegoś co potrzebuje bez gogla
Wczoraj albo dzis ktoś mi demota przesłał gdzie było napisane ze "google bedzie płatne" a pod zdjeciem podpis "koniec świata!" xD
--------------------
-------------------------------

Dodane: 09-12-2009 07:43
Google to nie tylko wyszukiwarka, ale i świetny zbiór informacji, świetny komunikator, mapy, system android, sklep muzyczny, biblioteka, reklamy oraz masę, masę innych genialnych przedsięwzięcie, z którymi niemalże na codzień spotykamy się w naszej przeglądarce, to właśnie takie firmy jak google, apple czy linux sprawiają że komputery i przeglądarki stają się tym o czym marzymy i z czego korzystamy bo nas to rajcuje

Dodane: 09-12-2009 13:12
Google - dobra rzecz, ale jedynie tylko, kiedy użytkownik umie się nią posługiwać. Wykorzystywać jej zasoby w 100% :] Raczej zawsze znajduje to, czego szukam, a wszystko to dzięki tej przeglądarce!
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 09-12-2009 13:38
Ja tam pierwszy raz z google też się spotkałam w szkole, bo to była strona startowa.

Szybko się przekonałam, że jest bardzo przydatne
Jak jeszcze byłam dzieckiem neo, to wpisywałam różne pierdoły w google, np. swoje imię i nazwisko, a tak dla jaj, żeby zobaczyć, co wyskoczy xDD. Raczej znajdę tam wszystko, co mi potrzeba, bo uznaję zasadę, że jak "Google tego nie wie, to znaczy, że nie wie nikt" xDD
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 10-12-2009 15:12
"Google tego nie wie, to znaczy, że nie wie nikt" xDD
Ja jestem na takiej specjalizacji że z przedmiotów zawodowych praktycznie nic na necie nie ma

i nie to ze ja mam z tym problem tylko cała klasa mówi to samo a jak na 25 osób nikt nie może tego znaleźć to znaczy, że tego naprawdę nie ma xDD
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.