Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 06:21
OnLine: 36, statystyki
index > Polski Rynek Manga i Anime > J.P.Fantastica
Temat: J.P.F. - Japonica Polonica Fantastica
Dodane: 06-09-2010 16:16
#by_black - systemadmin - max%
Taka ankieta to dobry chwyt może ciągnąć się przez spory okres, no i dziureks masz racje pewnie chcą zapchać dziurę po FMA, ciekawe co będzie z Evangelionem..

Dodane: 06-09-2010 16:25
#Darknes - user - max%
Tak samo zrobili jak chcieli wydawać Naruto. Zapowiedzi był kupę czasu a dopiero jak zakończyli Dragon Balla to w jego miejsce wstawili nowego tasiemca.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 06-09-2010 16:33 - Edytowane przez Marcin00 dnia 06-09-2010 16:34
#Marcin00 - user - 90%
Tak, ale akurat Evangelion ma 12 tomów, więc został im tylko jeden tom... i by mieli kolejną mangę z głowy ;) . Zęby zacisnąć i jedziem xD, co do FMA to ma 26 tomów więc trochę jeszcze przed nimi :>

--------------------

Dodane: 06-09-2010 18:23
#razor09 - user - 80%
Fajnie,ze wogole takie cos istnieje ;) .
Jednak ja wole na necie czytac niz specjalnie kupowac i potem zniszczyc/zgubic.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 08-09-2010 16:11
No ja już mam 5: Bleach, 5: Dragon Ball, 5: Naruto, 2: FMA, 5: Death Note, 10: Hellsing, więc trochę się uzbierało, no i miłe zaskoczenie spodobał mi się te karty kolekcjonerskie ;)

Dodane: 09-09-2010 15:50
#Darknes - user - max%
razor09 napisał/a:
Jednak ja wole na necie czytac niz specjalnie kupowac i potem zniszczyc/zgubic.
Jak można zgubić mangę ? xD Trzeba mieć chyba do tego jakiś talent xD I zniszczyć... jeśli Ty z góry zakładasz, że będziesz nią rzucał o podłogę to racja, lepiej nie kupuj. Książki się szanuje a tym bardziej mangę, która dla fana jest niczym relikwia xD

--------------------

Dodane: 09-09-2010 15:58
No ja swoją trzymam elegancko na półeczce i nie pozwalam umorusanymi łapami dotykać <ati ati!> xD

Tak ostatnio sobie lukałem na cenę to jednak manga już nie jest wcale tak tania :|

Dodane: 09-09-2010 17:46
#Darknes - user - max%
by_black napisał/a:
No ja swoją trzymam elegancko na półeczce i nie pozwalam umorusanymi łapami dotykać <ati ati!> xD
Ja na początku myślałem, że coś ze mna jest nie tak xD Jak chciałem poczytać to nawet jak miałem czyste ręce to szedłem najpierw je porządnie umyć do łazienki xD

--------------------

Dodane: 09-09-2010 17:49
Bracie!! xD Dobrze wiedzieć że nie jestem sam :p Tak, tak jak kupiłem sobie w innej miejscowości mangę, to ją zabezpieczyłem by mi się w torbie nie zdeformowała xD

Ale wracając do samego J.P.F., coś nie widać Bleacha ani Fullmetal Alchemist, który widnieje w zapowiedziach, czyżby zostawili to na koniec miesiąca, czy znowu zaczęło się ściemnianie.. Bo przez wakacje powiedzmy że coś nadrobili i nic poza tym.

Dodane: 09-09-2010 18:09
#Sango - user - 100%
Ja mam podobnie jak wy i również zabezpieczam mangę tak na wszelki wypadek xDDD.Osobiście nie wiem jak można zniszczyć/zgubić,książe/mange...ale cóż

Coś czuje że znowu będzie z ich strony 'mydlenie oczu' ;(

--------------------

Dodane: 15-09-2010 14:54 - Edytowane przez olek_mi dnia 15-09-2010 14:54
#olek_mi - user - max%
A jednak nie! Dzisiaj JPF wydał nowy 6 tomik bleacha, myślę, że to najwyższy czas, aby się przyzwyczaić do regularności wydawnictwa. Przynajmniej chciałbym wierzyć w moje słowa xD.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 15-09-2010 14:58
#Darknes - user - max%
olek_mi napisał/a:
A jednak nie! Dzisiaj JPF wydał nowy 6 tomik bleacha, myślę, że to najwyższy czas, aby się przyzwyczaić do regularności wydawnictwa. Przynajmniej chciałbym wierzyć w moje słowa xD.
Kurczę właśnie przed chwilą wyłączyłem ich stonkę i chciałem tutaj o tym napisać xD Teraz jak wydadzą jeszcze FMA to będzie oznaczać, zę na prawdę się wywiązują :d Poczekam na 50 tom Naruto i zakupię sobie serię :d

--------------------

Dodane: 15-09-2010 15:53
Jak zmieszczą się w czasie z Fullmetal Alchemist to im przyklasnę ;) Póki co najnowszy tomik Bleacha jest już zamówiony :)

Dodane: 17-09-2010 08:47
#kaszi5 - user - 30%
Mam nadzieję że ta regularność bedzie stale trzymana.Co do FMA to ostatnio byłem w Empiku i zachęcony anime które leci na Hyperze pomyślałem że zerkne na mange.Odnalazłem jeden nieofoliowany spojżałem do środka i zobaczywszy papier na jakim jest drukowany odrzuciłem mange ze wtrętem.Teraz zastanawiam się nad kupnem mangi, ale ten papier mnie skutecznie odrzuca.Nie wiem może jestem nienormalny, ale jak płacę za mangę X złotych to chcę żeby niewyglądała jak ścierka do podłóg.

Dodane: 17-09-2010 11:44
Jesteś normalny, tylko ten papier jest nienormalny, a raczej był, bo wrócili do starego, przez to że większość czytelników się oburzyła ;)

Dodane: 17-09-2010 13:33
#Marcin00 - user - 90%
Ahhahahaha... xD Na facebooku JPF, wydało oświadczenie, a raczej ankietę na chęć czy kupisz mangę One Piece od JPF'u?! Aż spadłem z krzesła gdy to przeczytałem :p . No chłopaki trochę za wysoko mierzą, Już w Listopadzie w Japonii zostanie wydany 60 tom, a oni dopiero co się pytają o jego wydawanie [oczy] niestety, ale powiem tak, że na tą mangę jest za późno, a końca jej nie widać [yyy] . Jest wiele tytułów, które zasługują na zainteresowanie JPF taki D. Gray-man, Soul Eater, Claymore, Fairy Tail (To by mogli zacząć wydawać), Psyren, Reborn, Beelzebub, Nurarihyon no mago i wiele wiele innych. Samych nowości też jest wiele Swot, Metalika Metaluka, әnígmә, Omagadoki Zoo i w p*zdu wiele :p .

--------------------

Dodane: 17-09-2010 13:45
Heh po prostu to jakiś kiepski żart, oni po prostu sami sobie chyba chcą życie utrudnić, albo chcą wydawać coś co im przyniesie zysk, a nam jakąś frajdę, albo coś tylko żeby na siłę zapchać swoją listę posiadanych tytułów, a później tłumaczyć "no jak to? chcieliście to macie nowy tytuł, a na więcej nas nie stać bo mamy przecież 60 tomowego "One Piece"". PO PROSTU KPINA i wielki FAIL!

Dodane: 17-09-2010 14:24
#olek_mi - user - max%
Najlepsze są komentarze pod ankietą, gdzie co drugi wypowiada się negatywnie o wydaniu OP. A wcześniej, jaki temat by nie był, to znajdowali się tam sami fani OP z zażaleniami czemu nie ma jeszcze ich ulubionej mangi w jpf-ie :p . Jak dla mnie to też nie jest strzał w dziesiątkę. Wolałbym jakby skupili się na intensywnym wydawaniu bleacha, a nie myśleli o kolejnej produkcji, której nadgonienie zajmie lata..

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 17-09-2010 14:56
#Arti1915 - user - 80%
O już zamówiłem następny tomik Bleacha i dwa tomiki Death Note. Teraz tylko czekać aż paczka dojdzie :) A co do zabezpieczania mang, ja swoją włożyłem w kilka reklamówek i "nabuzowałem" je powietrzem, abu manga nie została przez przypadek uszkodzona. Wszyscy mówili, ze mam jakomś obsesje na tym punkcie.

--------------------

Dodane: 17-09-2010 15:11
#Cyrus - user - max%
Ja osobiście mangę przeczytałem do 20 tomu na kompie :p Nie byłoby u mnie wielkiego parcia na tą mangę bo raz, że szkoda kasy, 2 że jak już mówiłem, czytałem xD A 3 że nie miałbym gdzie tego trzymać.

Jedyny + jaki w tym widze to to, że może więcej osób by się zainteresowało tą mangą :)

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online