Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 05:50
OnLine: 27, statystyki
index > Polski Rynek Manga i Anime > J.P.Fantastica
Temat: J.P.F. - Japonica Polonica Fantastica
Dodane: 10-08-2010 20:56
#olek_mi - user - max%
Przyznam się szczerze, że nie poznałem jeszcze z bliska żadnej z tych mang, więc raczej nie wezmę udziału w tej ankiecie, bo mój głos byłby niekompetentny :p . Ale gdyby wydawnictwo zgodziło się wydać którąś z tych mang, to może bym się zastanowił nad jej kupnem ;) .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 10-08-2010 21:08
#Darknes - user - max%
Marcin00 napisał/a:
Darknes napisał/a:
JPF Ankietę zrobił :d http://www.facebo...0866189262

Którą z poniższych pozycji był(a)byś zainteresowany(a) ?
1:Soul Eater
2: D.Gray-man
3:Claymore
4:Monster
5:20th Century Boys

Na co głosujemy ? Ja bym był za Soul Eater chociaż D.Gray-Man też by mógł być.

2 tomy Blicza w miesiącu... to cód ! xDD

Czemu być znowu taki skromny xD, niech biorą wszystkie tytuły... albo trzy z tej listy.

- D. Gray-man
- Claymore
- Soul Eater

Wiesz jak dla mnie to każdy tytuł opórcz tego "20th Century Boys" mógłby być wydany :p

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 11-08-2010 21:56 - Edytowane przez olek_mi dnia 11-08-2010 21:59
#olek_mi - user - max%
Nareszcie mogę wtrącić swoje trzy grosze na temat papieru z nieszczęsnego tomu 20 FMA. Otóż miałem dzisiaj okazję zajść do empiku i znalazłem pośród półek rozpakowaną książeczkę. Papier rzeczywiście wygląda na żółty, a tom jest nieporównywalnie lekki, co najmniej dwa razy lżejszy od zwykłego tomu. W każdym bądź razie czytać się da, głębia czerni znalazła swoje miejsce wokół tego "szaro-żółtego" papieru. Generalnie nie jest źle, ale cena za taką robotę jest zbyt wygórowana. Tom moim zdaniem oceniam na 10 zł :p . A propos czy Hetalia, którą przeglądałem akurat również nie jest wydawana na ekologicznym papierze?

--------------------

Dodane: 12-08-2010 12:36
#Darknes - user - max%
J.P.F. na prawde przyśpieszyło :d Czyżby wszyscy pracownicy wrócili z urlopów ?! xD Ouran wydany, Naruciak będzie ok 20 sierpnia :d

--------------------

Dodane: 12-08-2010 12:40
#olek_mi - user - max%
Ach co za niebywała radość! xD Tylko szkoda, że wciąż nie ma zapowiedzi, ani nowych preorderów [yyy] . Myślę, że jak już wydadzą te zaległe tomy naruciaka i bleacha, to może wrócą do comiesięcznej normy, lecz nie zawsze jest tak pięknie jak się wydaje :p .

--------------------

Dodane: 12-08-2010 12:45
#by_black - systemadmin - max%
A mi się wydaje, że po prostu się spięli bo ich zaczęli wszyscy jeździć, wydadzą Naruto 46 i Bleach 6 i znowu będzie zastój..

Dodane: 12-08-2010 19:34
#Bociak - user - max%
A mi się wydaje, że po prostu się spięli bo ich zaczęli wszyscy jeździć, wydadzą Naruto 46 i Bleach 6 i znowu będzie zastój..

Istnieje i taka możliwość... W końcu już mocno się narazili czytelnikom... Naprawdę jeśli nie wejdzie jakiś mocny mocny konkurent, to polska scena mangowa będzie tkwiła w miejscu.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 12-08-2010 20:37
#Arti1915 - user - 80%
Ten papier ekologiczny to porażka. Obejrzałem sobie FA 20 tomik i nie dałbym na to więcej jak 10zł. Ktoś się orientuje kiedy będzie nowy tomik Bleacha? No i mam nadzieję, że teraz tomiki będą wychodziły szybciej niż dotychczas, bo to to porażka.

--------------------

Dodane: 12-08-2010 21:56
No niestety papier ekologiczny był nie wypałem, poza tym jak dla mnie to przesada tak nagle przeskoczyć w tytułach które są tworzone od x czasu na inny papier, w dodatku cena którą J.P.F. ma zamiar narzucić jest zbyt przesadna..

Dodane: 13-08-2010 23:29 - Edytowane przez Bociak dnia 13-08-2010 23:30
#Bociak - user - max%
No niestety papier ekologiczny był nie wypałem, poza tym jak dla mnie to przesada tak nagle przeskoczyć w tytułach które są tworzone od x czasu na inny papier, w dodatku cena którą J.P.F. ma zamiar narzucić jest zbyt przesadna.

Kto o zdrowym rozsądku zmienia papier w trakcie trwania serii? I jeszcze się denerwują o to... Przepraszam, ale czy posiadanie całej mangi o jednakowej jakości papieru, jest aż tak strasznym wymogiem dla tego "wydawnictwa"? O cenie nie wspomnę... Do tej pory mają u mnie za to sporego minusa, nie podoba mi się takie traktowanie klientów.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 19-08-2010 09:57
#olek_mi - user - max%
Po raz kolejny jpf zaskoczył nas pozytywnie, bowiem wydał właśnie dzisiaj dłuuugo oczekiwany tom naruto 46. Jakby zawsze byli tacy słowni :d ...

--------------------

Dodane: 19-08-2010 10:07
#Sango - user - 100%
Eee,noto pięknie xD.Ostatnimi czasy ruszyli pełną parą i przestali 'zasmucać' klientów ich powolnością,oby tak dalej.

--------------------

Dodane: 19-08-2010 10:24
Taa, ale kupiłem piąty tom Bleach'a w empiku fabrycznie zapakowany i na grzbiecie kreska taka z drukarni wcięta [skrzywiony]

Dodane: 19-08-2010 10:30 - Edytowane przez Sango dnia 19-08-2010 10:40
#Sango - user - 100%
by_black napisał/a:
Taa, ale kupiłem piąty tom Bleach'a w empiku fabrycznie zapakowany i na grzbiecie kreska taka z drukarni wcięta [skrzywiony]

Ehh...Blaczku to był chyba po prostu pech xD,ja też często(raz na 1 mieś.) kupuję mangę w empiku i nigdy czegoś takiego nie miałem.(wcześniej przez internet,ale wolałem kupować na miejscu)

--------------------

Dodane: 23-08-2010 19:34 - Edytowane przez olek_mi dnia 23-08-2010 19:36
#olek_mi - user - max%
Nareszcie pre-orderowy tomik 46 naruto trafił do moich rąk :d . Po raz pierwszy zamawiałem taką prenumeratę, więc nie miałem zielonego pojęcia ile trzeba czekać xD. Książeczka wraz z laminowaną kartą bez uszkodzeń. Tylko szkoda, że ten tom obejmuje akcję niedawno przedstawianą w anime. Może dzięki fillerom, które niedługo się zaczną uda się choć na moment dogonić produkcję telewizyjną, bo wiadomo, że ciekawiej czyta się gdy nie zna się przyszłych zdarzeń.

--------------------

Dodane: 26-08-2010 13:56
Dzisiaj premiera kolejnego tomika Heat'a, plany lekcji na PKT oraz (tutaj łał) nowe zapowiedzi: http://jpf.com.pl...hp&log=nie jak widać wszystko wraca do normy, znowu na Blondasa trzeba czekać dwa miesiące -.-

Dodane: 26-08-2010 15:34
#olek_mi - user - max%
Dobrze, że black napisałeś tutaj, bo ten post powyżej ciebie blokował mnie do wypowiedzenia się w temacie xD. Plany lekcji miła sprawa, ale ja wolałbym punkty z jpfu przeznaczyć na rabaty. Co do zapowiedzi, to nie mam nic przeciwko, gdyby tylko się ich trzymali. Bleach wychodzi na to, że chyba będzie miesięcznikiem, ale i tak łatwo policzyć, że jeszcze ładnych parę lat zanim dogonią produkcję japońską.

PS Szczerze mówiąc to liczyłem, że kolejny tom naruciaka w ramach rekompensaty za czekanie tych trzech miesięcy na kolejne wydanie, ukaże się za miesiąc [zly]

--------------------

Dodane: 26-08-2010 15:38
Tak, nie tylko ty tak myślałem, wydawało mi się, że to będzie nawet oczywiste że J.P.F. wyda go we wrześniu jednak jak się okazuje dalej się wypinają. Mnie akurat taka lista zapowiedzi niezbyt zadowala, bo spokojnie mogli by wydawać z każdego tytułu po dwa tomy, szczególnie te tytuły, w których są niesamowicie do tyłu.

Dodane: 05-09-2010 20:51
#Marcin00 - user - 90%
[yyy] masz ktoś pojęcie do kiedy trwa ta ankieta z wyborem na nowy tytuł? Bo jakoś umknęło to w tłumie, wielki tłok i gadka, a teraz wielka cisza... Pewnie połowa już zapomniała xD, że takie coś było, mam nadzieję że ankieta niedługo się skończy i nie będzie trwać rok [oczy] .

--------------------

Dodane: 06-09-2010 15:14
#Darknes - user - max%
Znając życie to JPF się namyśli dopiero ja będą coś zakańczać, a na razie żaden tytuł się nie kwalifikuje więc ankieta jeszcze trochę potrwa xD Najbliżej końca jest FMA i Heat (chyba) więc na następne lato dopiero pewnie coś ruszy xD

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online