Dodane: 02-12-2009 17:10 -
Tak, tak, temat może się wydaje nieco dziwny, ale ta informacja zwaliła mnie z nóg po prostu...
Przeglądałam sobie fanarty z DN i natrafiłam na takiego "demotywatora":
http://mexpirater...-138799131 Jeśli nie kojarzycie serialu Dr. House i gościa, który gra tam właśnie Chase'a, to to jest jego zdjęcie:
http://www.nami.o...731560.jpg On niby ma grać Lighta w tym właśnie filmie fabularnym zrobionym przez Amerykańców (coś jak DB Evolution, stąd nazwa tematu). Myślałam, że to jakaś głupia plota, ale niestety... Wg informacji z IMDB i Filmweba film ma rzeczywiście powstać, choć żadnych szczegółów, m.in. dotyczących obsady nie ma...
http://www.imdb.c...tt1241317/ http://www.filmwe...+Note,2011 Co wy o tym sądzicie? Bo jak dla mnie to totalna porażka... Jak zrobią coś takiego z DB, to chyba trzeba będzie zainwestować w Death Note i wybić wszystkich tych, którzy mają takie "genialne" pomysły.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 02-12-2009 17:20
Tak film powstanie, wiem o tym jakieś dwa miesiące, przeglądając sieć, natrafiłem na wzmiankę o tych filmu, ale z tego co podają niektóre portale, na film ma być położony niesamowity budżet, dlatego że DN zdobyło masę fanów, a marne Japońskie filmy okazały się tam hitem, dlatego też chcą zdobyć wszystko co możliwe, wcale nie jest źle mam nadzieję, że na tej zapowiedzi się nie skończy.
--------------------

Dodane: 02-12-2009 17:20
Amerykanie nie powinni się brać za filmowanie anime. Najlepszym tego przykładem było właśnie BD evolution. Jeżeli tak samo zniszczą Death Note, to już będzie porażka totalna. Moje 2 ulubione anime zniszczone przez amerykańskie kino
--------------------
[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011

Dodane: 02-12-2009 19:47
Tomson napisał/a:
Amerykanie nie powinni się brać za filmowanie anime.
Dlaczego? Myślisz,że jak powstał jeden 'niewypał' którym nie wątpliwie jest DB E to każda produkcja będzie słaba.Skoro ma być na to przeznaczony nie mały budżet to dlaczego nie?Death Note zdobyło mnóstwo fanów i na takim filmie zarąbią tyle,że im się to zwróci,jeśli oczywiście film będzie dobry.

Dodane: 02-12-2009 20:07
Tak piszecie o amerykanach, ale evolution wcale nie zrobił amerykanin, tylko chińczyk, a po chińskich filmach wiadome było to że to będzie syf. Wszystko zależy od reżysera co ładnie pokazuje hulk z 2003 i hulk z 2008 gdzie różnica jest widoczna gołym okiem. Kasa kasą, jest masa filmów które miały minimalny budżet a są kinowymi hitami.

Dodane: 02-12-2009 20:13 -
Death Note naprawdę łatwiej będzie przenieść na ekrany kinowe, ponieważ postacie jak i efekty i zdarzenia tam występujące są zdecydowanie bardziej "realne" niż w Dragon Ballu. Wystarczy wiernie odwzorować mangę i będzie hit. Brzmi prosto? Banalnie jak sie nie wie jednej rzeczy. Amerykanie to debile, wszystko muszą robić pod jedną kalkę. NIENAWIDZE tego amerykanizmu, ckliwości, i pięknych kobiet u boku herosów. A niestety dla przeciętnego kretyna z USA to równie konieczne jak napisy końcowe i w ogóle cała fabuła. Może być hit, ale na 99% będzie uwłaczał oryginałowi bo jak już wspomniałem pewnie nie wytrzymają i przerobią mangę na swoją chorą wizje świata.
Edit do góry.
Nie musi to robić Amerykanin by film był "amerykański". Niestety gówno z USA zalało świat
--------------------

Dodane: 02-12-2009 20:14
Kolejny film z DN? Ciekawie to brzmi. Co prawda tylko 1 część z ekranizacji mangi przypadła mi do gustu ale mam nadzieję, że i ta nowa także. Osobiście nie mam nic przeciwko, mam nadzieję że ten film w przeciwieństwie do DBE będzie zaj***sty i nic wiecej nie oczekuje.
Pozdrawiam
--------------------
Mów mi... GrzeniU ;D
Bo żyć godnie to nie znaczy nie upadać. Każdy robi błędy ważne jak będziesz wstawać!

Dodane: 02-12-2009 20:46
Wiem już o tym filmie od dawien dawna i w sumie wisi mi to czy go robią czy nie, jednak jak powstanie to na pewno obejrzę. Na razie jest za wcześnie żeby stwierdzić czy film będzie słaby czy dobry, najbardziej boję się tego, że zabiję go po prostu czas - ten film powinien trwać >3h. Pocieszające jest to, że dużo w niego mają inwestować.
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 02-12-2009 21:10
Ja tam nic nie mam do Dragon Ball Evolution, może trochę był za krótki, ale ogólnie mi się podobał. Cieszę się, że taki film powstanie. Death Note to świetne anime, dlatego ciekawym pomysłem jest zekranizowanie jego wersji filmowej. Mam nadzieję, że tego nie schrzanią, ale skoro idzie na to ogromny budżet to dlaczego nie?
--------------------

Dodane: 02-12-2009 22:07
OJ tam z Ewolucją im nie wyszło bo tak jak ktoś napisał to nie realne te latanie i strzelanie a DN to takie bardziej w realiach świata i może coś z tego wyjść

o Ile tak jak Jędrek mówi nie wwalą do scenariusza jakichś cycastych babek, sportowych samochodów albo jakiś wątków romantycznych
![[umarl] [umarl]](/templates/emoty/umarl.png)
bo to by była tragedia. Zrobią, obejrzymy wtedy możemy oceniać a takie spekulacje w ciemno można wsadzić między bajki.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 02-12-2009 22:21
Cycate babki powinny być bo według mangi były co najmniej 2

Misa i Takada na przykład

Zresztą misa to była modelka tak wiec nie mogą dać jakiegos monstrum
--------------------
Mów mi... GrzeniU ;D
Bo żyć godnie to nie znaczy nie upadać. Każdy robi błędy ważne jak będziesz wstawać!

Dodane: 02-12-2009 22:53
No tylko żeby nie przesadzili tak jak W DBE gdzie Bulma wyglądała z tymi giwerami niczym postać z Matrixa xDD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 03-12-2009 17:15 -
Według mnie może to fajnie nawet wyjść... Przecież nie wszystko co związane musi zostać spartolone. A Death Note w przełożeniu ekrany może bardzo dobrze wyjść, bo na pewno łatwiej to przenieść na ekrany niż DB.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 05-12-2009 13:46
Ja myślę że tego nie schrzanią, bo najważniejsze efekty to to jak będą umierać, i postacie shinigami, więc jak aktorzy będą dobrze grać postacie to mi pasuje, a jak schrzanią to trudno, tak też bywa..jak będzie obejrzę,ale jednak mam nadzieję że będzie dużo lepiej niż DBE..
--------------------

Dodane: 07-12-2009 10:47
Zgodzę się z tym że łatwiej jest przenieść DN niż DB, wymaga miej efektów i przy dobrym scenariuszu i odpowiednich aktorach. Kiedyś gdy szukałem grafiki o tematyce DN natchnąłem się na porównanie Zaca Efrona z Lightem i faktycznie identyczni. Ale mam nadzieje że nie zagra tej roli ;p
--------------------

Dodane: 11-12-2009 23:07
Chętnie oglądnąłbym ten film jeśli powstanie i sam oceniłbym jego potencjał. Mam nadzieję, że Amerykanie nie uczynią tak jak w przypadku DB Evolution karykatury świetnego anime. Jednak mając do dyspozycji olbrzymi budżet są w stanie nakręcić kapitalny film. Jak będzie? Zaboaczymy
--------------------

Dodane: 13-01-2010 12:48
Jeżeli to amerykancy robią to zrobia pewnie to dla kasy, ale mimo to moze im wyjść cos dobrego, ale moze okazać sie całkowitą klapa.
Może DN latwiej przełożyć na ekran niż DB ale za to znacznie ciężej jest przekazać klimat i emocje jakie sa w anime.
A no i jeszcze nie wiem jak wyszedł ten japoński film "Death Note" ale nie długo sobie zobacze, a amerykańcy zawsze musza papugować... xD
--------------------
-------------------------------

Dodane: 06-02-2010 10:30
Wyobraźcie sobie, że na podstawie brzyduli zrobiono by anime. Nie można mieszać dwóch gatunków, coś co raz wyjdzie i jest świetne, to kiedy próbujemy to powtórzyć i ciągnąć kontynuację, to traci swą niepowtarzalność.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 03-11-2010 09:44 -
Pepe napisał/a:Tomson napisał/a:
Amerykanie nie powinni się brać za filmowanie anime.
Dlaczego? Myślisz,że jak powstał jeden 'niewypał' którym nie wątpliwie jest DB E to każda produkcja będzie słaba.Skoro ma być na to przeznaczony nie mały budżet to dlaczego nie?Death Note zdobyło mnóstwo fanów i na takim filmie zarąbią tyle,że im się to zwróci,jeśli oczywiście film będzie dobry.
Wspieram pepe.
Amerykanie zmienili podejscie do db i dlatego wielu fanow sie oburzylo.
Jednka w Death Note taka zmiana nie bedzie potrzebna, bo to anime jest prawie realne. Nie wymaga nie wiadomo jakich staran by je dobrze odwzorowac ( bo np przy DB mogloby byc troche ciezko co chwila pokazywac walki z predkoscia 500.000km/s , rozwalac co chwila jakes miasto i latac w powietrzu podczas wiekszosci walk).
--------------------
Come back Gin.

Dodane: 04-11-2010 22:31
O filmie wcześniej nie słyszałem. Wiem tylko że jakieś produkcje już były ale podobno szmira to nie oglądałem

Jakby mieli zrobić coś na prawdę dobrego to czemu nie. Dużych problemów z odwzorowaniem anime w filmie by nie było, ważne żeby się fabuły trzymali bo nic tak nie wkurza jak usłyszeć, że Oozaru był uczniem Picolla xD
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.