Dodane: 29-11-2009 23:01
Był podobny temat, ale tyczy sie tylko DB.
Więc na początek krótkie wyjaśnienie jakby ktoś nie wiedział o co chodzi:
Cosplay (z ang. costume playing - przebieranie) to znajdujące korzenie w japońskiej kulturze przebieranie się za postacie z mangi, anime i gier wideo. Popularne głównie w tokijskiej dzielnicy Harajuku. W wielu krajach odbywają się zloty fanów mangi z konkursami na cosplayowe kostiumy.
Co sądzicie o czymś takim? W przeciwieństwie do postaci z Dragon Ball niektóre da sie odtworzyć bardzo dobrze:
http://www.sacram...094oa2.jpg http://s2.buzzfee...436-21.jpg inne czasem mniej sie udają
http://naruto-fan...raiya2.jpg Mi to sie w sumie podoba. Muszę z ręką na sercu przyznać, że wygląda to najczęściej idiotycznie ale gdybym miał jakiś wypaśny strój sam bym sie ucharakteryzował na jakiegoś nierzeczywistego bohatera
--------------------

Dodane: 29-11-2009 23:11
Oooo, cosplay

Szkoda, że to jest mało popularne w Polsce, chociaż są jakieś kony... Ja osobiście chciałam się przebrać za postać z mojego avka i sygny, bo nawet długość i kolor włosów się zgadzają, ale skąd wytrzasnąć zielony mundur...
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 29-11-2009 23:25
Bardzo fajna inicjatywa ale w polsce to chyba jest mało popularne. Zreszta jak by szedl ktoś w przebraniu takim to wszyscy by na niego patrzyli jak na debila.
Czasami nie da sie poprostu odtworzyc swojej ulubionej postaci, i wtedy wychodza naprawde smieszne przebrania xD
--------------------
-------------------------------

Dodane: 29-11-2009 23:28 -
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 29-11-2009 23:44
No niektóre naprawde fajnie wyszły.

ale sa takie postacie które łatwiej zrobic a inne znacznie trudniej. Tak jak to ostatnie zdjecie to nie wiem czy to na poważnie czy dla zwały zrobione ale napewno śmiesznie wyszło.

Na poważnie to znaczy ze włansie na jakiś zlot czy cos w tym stylu
--------------------
-------------------------------

Dodane: 29-11-2009 23:47
Takie bardziej realne postacie z anime/mangi poważniejszej, realnej bo tacy ludkowie jak Frezer to ciężko zrobić dobry strój. Ja osobiście chyba bym się nie przebrał bo to jak dla mnie trochę śmiesznie i ludzie by sobie różnie myśleli ale na taki konwent bym się przejechał i pooglądał pomysły ludzi na kostium ulubionej postaci
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 30-11-2009 00:00
http://lh3.ggpht....hiffer.png Ten mi sie strasznie podoba
Ale w Polsce to lipa, strasznie trudno o dobry strój, na Allegro to praktycznie nic ciekawego nie ma
--------------------

Dodane: 30-11-2009 01:17
Jakoś siebie nie wyobrażam przebranego za jakiegoś bohatera z mangi

Ogólnie dla zapaleńców to nawet ciekawe przeżycie, bo mogą ponieść wodzę fantazji, a nikt im na takim zjeździe nie powie "ale czub", bo wszyscy tam też są przebrani xD
--------------------

Dodane: 30-11-2009 20:35
No nawet fajnie by się było przebrać za jakąś postać z anime

. No cóż niektóre można lepiej odtworzyć, niektóre gorzej, a niektóre wogle xD. W każdym razie zabawa jest, a to jest najważniejsze

. Praktycznie moge w każdej chwili kupić soczewkę z scharinganem i szkołę nękać xD.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 30-11-2009 20:38
No ciekawa rzecz to jest

Sam może i bym się przebrał, ale z jakąś rzeszą fanów tylko xDD A z kolegów to tylko jeden anime ogląda.. i to Naruto! Porażka xD Ale jest tolerancyjny i otwarty na inne anime... chociaż DB mu nie przypasowało xD Ale ludzi to mają pomysły, przecież niektórzy wyglądali jakby ich z Blicza wyciągnęli xD
--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy

Dodane: 30-11-2009 20:52 -
jako zabawa - bardzo fajny pomysl, taki tematyczny bal przebierancow ;]
jednak fani DB wygladaja idiotycznie, tak samo jak ci od Naruciaka - widac niektorych postaci lepiej nie przenosic do swiata realnego ;p
ogolnie podoba mi sie to o wiele bardziej niz cale przebieranie sie na halloween za duchy itp. - bo orginalniejsze takie

Dodane: 30-11-2009 21:29
Gdybym posiadał dobry strój, to na pewno bym się przebrał. Bo takie przebrania od groma pieniędzy kosztują. Z chęcią pojechałbym na zlot fanów mangi i anime do Japonii. Wśród tamtych ludzi to my byśmy wyglądali dziwacznie bez przebrania, a nie oni w przebraniu. Wcale bym się nie wstydził, polatać w kimonie Son Gohana. Ogólnie cosplay to fajna sprawa, coś dla wielkich fanów anime oraz mangi.
--------------------

Dodane: 30-11-2009 21:34
Nieraz widziałem w necie fotki ludzie poprzebieranych za postacie z DB i wyglądali nadzwyczaj dobrze, wystarcza fundusze i chęci
Też ładnie się prezentują ci co z twarzy są jako tako podobni do postaci z DB xD
A sama zabawa w przebieranie się w takie cosplaye jest moim zdaniem bardzo ciekawa
--------------------

Dodane: 30-11-2009 21:59 -
wpisałem frazę w google i mogę wysunąć tezę że najlepsze Cosplaye to kobiety,potrafią idealnie odwzorować postacie płci męskiej jak i żeńskiej, ogółem fajne by było na zlocie ale samemu przebierać się i latać po osiedlu? to nawet wiocha w hallowen w czymś takim wyskoczyć,i zresztą na nasze kieszenie to tylko by były soczewki
i tak na koniec obrazek żebyście się pośmiali
http://www.vegett...osplay.jpg

Dodane: 30-11-2009 22:03 -

Dodane: 30-11-2009 22:23

Dodane: 03-12-2009 20:45

Dodane: 04-01-2010 01:22
--------------------

Dodane: 04-01-2010 07:45
Ja także bardzo lubię cosplay i ubolewam nad tym, że w Polsce nie mamy takich inicjatyw. Strasznie fajna zabawa musi być z cosplayem, sam pewnie z chęcią wziął bym w nim udział gdyby był organizowany gdzieś w Polsce i stosunkowo niedaleko ode mnie. Najwięcej cosplayów śledziłem poprzez Hypera z relacji Tokio Games Show. Natomiast z linków jakie podawaliście najbardziej przypadły mi do gustu postacie z Bleacha. Pełen profesjonalizm. Osoby zostały doskonale ucharakteryzowane, a stroje zostały świetnie wykonane.
--------------------

Dodane: 05-01-2010 19:56
Cosplay jest świetną formą by wyrazić swoje uwielbienie do anime. Niektóre są naprawdę udane i cieszą oczy lecz te, które podał 2 posty wyżej Damian proszą się o pomstę do nieba xD gdy zobaczyłem to
http://ownedirl.c...rox_01.jpg o mało co a już bym zwrócił oranżadę z komunii heh
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.