Dodane: 29-11-2009 21:54 -
Witam, najnowszy odcinek Dragon Ball Kai, o numerku 34, pojawił się już na stronie, w wersji RAW, przepraszamy za opóźnienia, jednak były spowodowane tym, że odcinek pojawił się dość późno w sieci. Zapraszam do obejrzenia, a po obejrzeniu odcinka, do komentowania.
Odcinek dostępny w tym artykule:
http://dbpolska.n...ll_kai/34/
--------------------

Dodane: 29-11-2009 23:28
Akcja się rozkręca powoli ale że też musieli tak skończyć

jeszcze jeden odcinek z Ginyu, przywołanie smoka i aż w 36 zaczątek walki z Frezerem

Zanim się skończy to ponad 40 epków będzie i potem ciekaw jestem jak streszczą wydarzenia między sagą Frezera i Cella.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 29-11-2009 23:37
Darknes napisał/a:
Zanim się skończy to ponad 40 epków będzie i potem ciekaw jestem jak streszczą wydarzenia między sagą Frezera i Cella.
Masz na myśli tę krótką Garlic Jr. sagę? Ja sądzę, że ją wywalą, bo to był filler. I nawet bym się ucieszyła.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 29-11-2009 23:59
O Garlicu akurat nie pomyślałem xD chodzi mi tu bardziej o pokazanie życia codziennego, nauka Gohana, pobyt Nameczan na ziemi itp.
--------------------

Dodane: 30-11-2009 00:02
Darknes napisał/a:
O Garlicu akurat nie pomyślałem xD chodzi mi tu bardziej o pokazanie życia codziennego, nauka Gohana, pobyt Nameczan na ziemi itp.
A to to też pewnie wywalą, bo to wszystko były fillery w zetce. Chociaż szkoda, bo odcinek z prawkiem to jeden z moich ulubionych
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 30-11-2009 00:10
No tak wywalą tak mówiłem, ale co ? wybuch Namek i od razu pojawienie się cyborgów ? xD to by było trochę dziwne i właśnie coś muszą pokazać i się zastanawiam jak to rozwiążą żeby było fajnie, spójnie i szybko xD
--------------------

Dodane: 30-11-2009 00:23 -
Pokażą lądowanie Freezera na Ziemi, rozmowa z F. Trunksem, a potem Cyborgi i Cell.
Odcinek skomentuję później, bo jeszcze nie oglądałem
EDIT:
Więc tak... odcinek nawet fajny chociaż mało zrozumiałem, ale w następnym nareszcie rozpocznie się moja ulubiona część całego DBZ, czyli walka z Freezerem. Jak już wcześniej wspominałem nie są to moje ulubione odcinki, bo Ginyu zabrał ciało Goku, a nie lubię tego momentu

. Co by tu jeszcze... aha, scen tym razem nowych prawie nie było (chyba dwie krótkie), a tak poza tym to trochę skrócili to za co duży plus się należy twórcom. Odcinek oceniam na plus.
--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka

Dodane: 30-11-2009 14:04
Odcinek ciekawy malo co zrozumialem
ale zrozumialem to ze krilan nie mogl wezwac smoka pewnie dlatego ze trzeba go wezwac po nameczansku, druga sprawa to to ze Ginyu nie moze wykozystac energi Goku pewnie dlatego ze po zmianie tylko przyjąl cialo SonGoku a nie jego dusze i pewnie dlatego.Vegeta jak zwykle pokazal swoje dobre bolicze i juz niedlugo zmieni sie

czekam na napisy i na walke z Frezerem

Dodane: 30-11-2009 19:06
W tym odcinku akcja rozwija się bardzo szybko , bardzo dobrze skonstruowany odcinek , ja również odebrałem go jak najbardziej na plus , miejmy nadzieje że reszta będzie równie udana .

Dodane: 30-11-2009 20:42
W następnym odcinku już powrót do ciała i przywołanie smoka, jeszcze chwile i Piccolo vs. Freezer a potem już Goku

.

Dodane: 30-11-2009 20:49

Dodane: 30-11-2009 21:29
Wersja z napisami będzie jak
Kayleigh90 zrobi napisy, podeśle je
ikarowi, on je zsynchronizuje i wrzuci cały odcinek z napisami
--------------------

Dodane: 30-11-2009 21:29
Jeżeli Ci się spieszy to są dostępne napisy od lexarka na animesub.info - jak dla mnie najlepsza wersja, ale to tylko moje prywatne zdanie - odcinek się pojawi jak Admini go zrobią.

Dodane: 30-11-2009 22:00
http://animesub.i...p?ID=31793 - proszę bardzo. Mała uwaga, nie to, że boli mnie konkurencja, wręcz przeciwnie, motywuje, ale spójrzcie proszę tak krytycznym okiem na to, co on robi... Bo on się przyznał, że anglika nie zna, a leci na słowniku i (tu są moje przypuszczenia) translatorze... Tak więc wnioski wyciągnijcie sami.
Co odcinka - tłumaczyło się lekko, chociaż sama nie bardzo tak lubię ten motyw zamiany, jakiś zbyt fajnych sytuacji jak dla mnie nie było, trzeba czekać na walkę z Freezerem

No i jeszcze nasi starzy znajomi ożyją

. Kreska dobra, jak zawsze
--------------------

Dodane: 30-11-2009 22:13
ja oczywiście pozostanę wierny napisom wykonanym przez Kayleigh90. I kropka. Po prostu wolę poczekać na lepsze

Dodane: 30-11-2009 22:13
Kończę robić hardsuba więc za jakiś czas (na pewno dzisiaj) powinien już być dostępny do obejrzenia onlie jak i pobrania. Wielkość pliku będzie raczej mniejsza..

Dodane: 30-11-2009 22:22
Zauważyliście nagłą poprawę ostrości kreski pod koniec odcinka czy to tylko przypadek RAW'a którego patrzyłem [Animeload-raws]?

Dodane: 30-11-2009 22:47
Także to zauważyłem głównie jak kapitan walczył z krilanem i gohanem. Często robię spacje żeby poprawić jakiś dialog i takie rzeczy jest bardzo łatwo wyłapać. Tylko jedno mi się nie podoba, oglądając eyecatcher, nagle pojawia się scena gdzie stoi krilan i gohan i przeskok między takimi jakościami obrazu jest widoczny gołym okiem, i na prawdę to żałośnie aż wygląda..

Dodane: 30-11-2009 23:49
można się dowiedzieć za ile mniej więcej można oczekiwać wersji z napisami ;p bo na dziś już sie chyba nie wyrobisz ;p

Dodane: 01-12-2009 01:07
Od momentu gdy Ginyu zaczął walczyć z Gohanem i Kuririnem kreska świetna! Ostra, nasycona i dokładna! Mam nadzieję że tak będzie w następnych odcinkach a zapowiedź kolejnego tylko mnie w tym utwierdza! Brawa!
Widzę dyskusję na temat czy zmieszczą całość w 100 odcinkach. A jest potwierdzone że odcinków ma być 100? równo 100? czy około 100? Bo wiecie, około to może być nawet 130
Ja myślę że całość Kai'a zamknie się w granicach 150odc. Ale to dobrze właśnie

Tylko zanim my dojdziemy do końca to minie trochę czasu ^^
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.