index >
Media
Temat: Muse zakpili z playbacku w telewizji

Dodane: 27-11-2009 16:49
Tak jak w tytule. Nawet, jeśli nie kojarzycie tego zespołu, to powinniście skojarzyć chociażby po tym utworze w linku:
http://muzyka.wp....omosc.html Ale nie o to chodzi. Po prostu, wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że w tym występie panowie... Zamienili się miejscami, jednocześnie kpiąc z playbacku (ten co jest na perkusji, był na wokalu i na odwrót itd.). Co wy o tym myślicie? I o samym playbacku? Bo ja takich "artystów" umiejących grać tylko z playbacku nie szanuję i dlatego podziwiam ich za to, co zrobili.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 27-11-2009 17:58
Fajny pomysł mieli. Faktycznie teraz przynajmniej 1/4 wokalistów nie umie na prawdę śpiewać. Playback jest jak muzyczny photoshop. Na koncertach i w telewizji wszystko pięknie, a jak przychodzi jakiś festiwal to ząk, trzeba śpiewać samemu, a to już nie jest takie proste
--------------------
[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011

Dodane: 27-11-2009 18:03
Mi tam to się podoba, bo mają rację... Z playbacku każdy potrafi zagrać, sztuką jest mieć cały czas podobną barwę głosu i nie szwankować na żywo. Mi tam zaimponowali i uważam to za jak najbardziej słuszne posunięcie, bo ja także nie toleruję utworów z playbacku.

Dodane: 27-11-2009 18:27
I na dodatek ten program pokazał kompletną ignorancję tej babki, która w ogóle się nie zorientowała, że na wokalu był perkusista
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 27-11-2009 18:30
Hehe pokazali jak to jest z dzisiejszymi piosenkarzami xD Lepiej już jest zafałszować ale wszyscy wiedzą ze to ty śpiewasz a nie tak jak Mandaryna wpadła to wszyscy mieli polewę a z głupiego zafałszowania nikt się nie śmieję bo każdemu się zdarza.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 27-11-2009 18:51
Playback powinien być stosowany jedynie w ostateczności, gdy np. wokalistę dopada jakiś problem co się zdarza. Jeżeli ktoś używa go aby zarabiać kasę na tym, wówczas jest dla mnie śmieciem i zwykłym oszustem, który niema żadnych chęci do uczciwego zarabiania.
--------------------

Dodane: 27-11-2009 22:44
A to jajcarze xD

Bardzo lubię ten zespół i dodatkowo cieszę się, że oprócz kapitalnej muzyki potrafią także tworzyć kapitalny humor xD
Co do samego playbacku, to muszę powiedzieć, że zazwyczaj nie lubię jak jest stosowany. Czasami oczywiście są powody, żeby go zastosować. Ale jak przykładowo idę na koncert, płacę za bilet, to oczekuję że muzycy się za te moje pieniądze choć trochę wysilą grając na prawdę, a użycie playbacku w takiej sytuacji to dla mnie po prostu szczyt braku kultury w stosunku do widzów.
--------------------

Dodane: 28-11-2009 22:04
I bardzo dobrze że zakpili z playbecku. Przez to urządzenie przez naszą scenę muzyczną przewijają się takie beztalencia jak Mandaryna, które nadrabiają nieumiejętność śpiewu tymże podkładem. Dla mnie prawdziwi artyści powinni śpiewać bez tego i ukazać swoją prawdziwe zdolności, bo równie mógłbym wysłuchać w domu utworu, niż iść na koncert.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 20-04-2010 18:45
No i brawo. Ulubiony zespół
Niestety playback zawładnął naszym światem. Na przykład ''Jaka to melodia'' i jej goście. Chyba dwa razy słyszałem, że jakaś gwiazda śpiewa na żywo. Reszta - szkoda słów...
--------------------

Dodane: 20-04-2010 18:54
Zespół ten pokazuje nam nie tylko to, iż każdy z nich potrafi grać na swoim instrumencie, ale również to, że każdy z nich jest "wielofunkcyjny" i nie dadzą się playbeck'woi

. Genialnie to wykombinowali... po prostu szacun dla nich, a fałszować nie fałszuje brzmi to bardzo dobrze

.
--------------------

Dodane: 20-04-2010 19:45 -
No i bardzo dobrze zrobili... Podziwiam ich za to. Ale tam gdzie podałaś link jest koleś o bardzo znanej mi twarzy. Czy nie grał on w jakichś filmach? Chodzi mi o tego, który stoi po lewej.

Dodane: 21-04-2010 19:05
Również popieram ich pomysł. Niestety, gdyby nie było playbacku 3/4 'gwiazd' okazałoby się Mandaryną. Zwłaszcza w muzyce pop. Dlatego szanuję Madonnę i Lady Gagę, bo one jedyne dotychczas nie śpiewają z playbacku. Mówię oczywiście o tych już bardziej zasłużonych. Aguilera też daje radę.
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 07-07-2010 21:52
Dobrze zrobili i brawo dla nich, tym bardziej, że odstawili niezły show.
Jednak nie tylko oni tak zrobili i na pewno nie oni pierwsi - Iron Maiden zrobili taki numer dużo wcześniej
http://www.youtub...zqGQkLMo9o , nie mniej jednak doceniam ich i szanuję za to, bo artysta, który tylko z playbacku potrafi "śpiewać/grać" to dupa nie artysta.

Dodane: 19-11-2010 18:49
Nie słyszałem o tym ale bardzo dobrze zrobili, nie sztuką jest wyjść i zrobić idiotów z tych co np. kupili bilety na występ ale po prostu z czystego szacunku do fanów.

Dodane: 29-11-2010 18:27
Looknąłem tylko 1 min w linku bo ani muza mi nie przypadła do gustu ani nic śmiesznego w tym nie było :0 Ale szacun dla nich bo na prawdę dobre posunięcie z ich strony. Widać że traktują swoją "pracę" jako zainteresowanie i nie czerpią przyjemności z takich tanich zagrywek.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.