Dodane: 07-02-2010 12:00 -
W ostatnim konkursie dużo zawodników z wyższej półki m.in. Małysz odpuściło sobie zawody. Dzięki temu taki Miętus mógł się dostać do czołowej 30. Jego miejsce napawa optymizmem, lecz gdzie podziała się reszta naszych "miszczów"

.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 07-02-2010 12:34
Wcześniej Miętus też przecież się dostał do pierwszej trzydziestki, kiedy to wszystkie gwiazdki brały udział i zajął dwudzieste drugie miejsce, o farcie może mówić ten Kazach, który zajął trzydzieste miejsce
--------------------

Dodane: 07-02-2010 12:49
Za tydzień Olimpiada która wygra ANDERS JACOBSEN MÓJ FAWORYT!!!A POILACY LIPĘ DADZA POZA MAŁYSZEM KTÓRY MOZE ZAŁAPIE SIĘ DO PIERWSZEJ 6.

Dodane: 07-03-2010 19:58
Minął miesiąc a za nami nie tylko Olimpiada, ale również kolejne zawody pucharu świata. Małysz wypadł świetnie i zajął 2 miejsce, po pierwszej serii zapowiadało się ciekawe, gdyż Stoch był 6

. Ale jak zwykle nie wytrzymał presji i drugi skok zepsuł i spadł, aż na 18 pozycję. Może i do końca sezonu nie pozostało wielu emocji, bo zostały tylko mistrzostwa świata w lotach narciarskich..Liczę na medal Adasia, o ile utrzyma formę.
--------------------

Dodane: 07-03-2010 20:41
No Małysz nadal w formie

Szkoda, że nie udało mu się w końcu wygrać z tym Ammanem. To już się robi nudne

Dobrze przynajmniej, że jakaś odmiana była za sprawą Morgiego ^^ Myślę, że Adaś powinien na 3 miejsce w generalce wskoczyć jak utrzyma tą znakomitą formę.

Dodane: 14-03-2010 21:38
Minął tydzień, a zarazem sezon się zakończył. Adaś zakończył rywalizacją na miejscu 5, ale jak dla mnie wolę te jego dwa srebra na igrzyskach niż gdyby miał zdobyć puchar świata. W ostatnim konkursie Adam dokonał rzeczy niebywałej, bo z 13 pozycji po serii pierwszej awansował na drugą lokatę, jak wiadomo wygrał po raz enty Amann. Pozostały tylko Mistrzostwa świata w Lotach, gdzie o formę Małysza jestem spokojny

.
--------------------

Dodane: 14-03-2010 23:22
Ostatnie konkursy oglądałem no i powiem że Adaś dobrze się spisywał. I tak swoje już naskakał a teraz pokazuje że i potrafi jeszcze dobrze to zrobić. 5 miejsce też takie złe nie jest gdyż to potwierdza że nadal jest w tej czołówce.
--------------------

Dodane: 19-03-2010 17:25
Dzisiaj, a właściwie wczoraj licząc kwalifikacje rozpoczęły się Mistrzostwa Świata w Lotach. Widowisko wyśmienite, a zwłaszcza kiedy Adaś daleko skacze. Po pierwszej serii minimalnie prowadził, po drugiej stracił pozycję lidera na rzecz Amanna, ale ten go wyprzedził o zaledwie 2,8 pkt. W dodatku Stoch wypadł przyzwoicie (17 miejsce) i zobaczymy go w jutrzejszych kolejnych seriach konkursowych ( 3 i 4 ).
--------------------

Dodane: 19-03-2010 18:10
Niestety ja oglądałem tylko 1 serię, ponieważ musiałem iść na Drogę Krzyżową. Widzę, że Małyszek traci tylko niecałe 3 pkt więc to pikuś. Myślę, że postara się jutro i w końcu pokona tego Ammanna !!

Ile to czasu można wygrywać pod rząd nie ? Szkoda trochę, że nie ma skoków pod 230 metr, "tylko" w granice HS Planicy. Pamiętam, jak to ktoś co chwilę pobijał rekord, aż do Romoerena, który to skoczył 239 m, bodajże już 5 lat temu... to były czasy.

Dodane: 19-03-2010 18:15
No no. Adaś po pierwszej serii 1, przed Amanem! W drugiej serii traci do niego 2,6 (albo 5) pkt. Ciekawe jak jutro dokończą ten konkurs

Dodane: 20-03-2010 12:52
Trzeba przyznać, że poziom konkursu wzrósł zdecydowanie, aż do tego stopnia, że o mały włos padłby nowy rekord świata

. Amann zasłużenie wygrał, drugi Szliri po znakomitym ostatnim skoku, no i..trzeci Jacobsen, który wyprzedził Adasia minimalnie, bo o 0,4 pkt. Mówi się trudno na pierwszy medal Małysza na MŚ w lotach trzeba zaczekać do następnego sezonu. Ale warto pochwalić Stocha za świetny skok (218m) i awans na 16 lokatę w ostatecznym rozrachunku

.
--------------------

Dodane: 20-03-2010 18:22
No szkoda, że nie było medalu. Wg mnie Adamowi na mamutach ciężko się skacze. Za płasko wychodzi z progu i pomimo dobrego wiatru nie odlatuje daleko. Dziś na mamutach się leci z 15 metrów nad skocznią. Tak skaczą właśnie Ammann (236,5 m), Schlierenzauer (230,5 m), Jacobsen (230,5 m) i Hajek - ten to dopiero mnie zaskoczył, co z tego, że z wyższej belki (236 m).
#olek_miNastępne MŚ w lotach są za 2 lata w Vikersund, więc może Adam dotrwa. Podobno ma tam być jakaś modernizacja i w 2012 mają skakać ponad 250 m

Dodane: 21-03-2010 23:04
Z tego co słyszałem, to Małysz ma za rok kończyć karierę w Oslo bodajże. I tak swoje już naskakał no i dorobek ma wielki. Trochę szkoda mi tego konkursu w lotach, gdyż po 2 pierwszych seriach świetnie mu szło, tych późniejszych już nie oglądałem ale trudno się mówi, trafił na lepszych.
--------------------

Dodane: 28-03-2010 13:55
No zobaczymy czy zakończy, bo mam wrażenie, że jeżeli przyszły sezon pójdzie mu bardzo dobrze, to jednak będzie chciał jeszcze powalczyć.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.