Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:25
OnLine: 34, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Skoki narciarskie sezon 2009/2010
Dodane: 26-11-2009 19:36
#kamil163 - user - 20%
Już jutro rozpocznie się nowy sezon w skokach narciarskich nie muszę chyba dodawać że jest to sezon olimpijski :d . I co myślicie, jak spisze się nasz Adaś i inni zawodnicy?, kto będzie najlepszy? i kto może okazać się czarnym koniem zawodów ?

Adam Małysz przyznaje że przygotował się w 100% do sezonu, tak samo również twierdzą inni nasi zawodnicy trenowani pod okiem Łukasza Kruczka.
Na drugim treningu Adaś zajął 8 miejsce a zwyciężył Gregor Schlierenzauer.
Kwalifikacje zostały przełożone na jutrzejszy dzień z powodu warunków atmosferycznych. [wesoly]

I tak ogólnie lubicie skoki narciarskie? Ja nie ukrywam, bo mieszkam na południu Polski i ta dyscyplina to dla mnie druga religia a transmisja skoków są jak święto narodowe :d

--------------------

Dragon Ball i to się nie zmienia... :d :d
Dodane: 26-11-2009 19:44
Ciężko już teraz typować faworytów. To jest jak zauważyłeś sezon olimpijski i nikt nie odkryje wszystkich kart w PŚ. W pierwszych konkursach mogą być zaskakujące rezultaty.

Faworyci? Schlirenzauer, Amman, Ahonen. Jakoś wydaje mi się że ta trójka podzieli między siebie największe nagrody. Małysz może być tym "czwartym". Być może będzie stać go na pojedyncze zwycięstwa oraz na medal olimpijski ale czy złoty? Bardzo bym chciał, ale będzie o to baaardzo ciężko.

--------------------

Dodane: 26-11-2009 19:48
#Konrad - user - 90%
Ja osobiście znudziłem się trochę skokami, bo dość długo czołówka jest podobna..xD Ogólnie oglądam jak jest w telewizji, i chce by nasi wygrywali, ale różnie to bywa... ale mimo wszytko zawsze przyjemnie się oglądało.. :d
Co do tego jak się spiszą to odpowiem jak obejrzę kilka zawodów, bo teraz ciężko ocenić..xD

--------------------

Dodane: 26-11-2009 20:09
#malpex - user - max%
Oj juz dawno przestałem sie interesowac na poważnie skokami. Skonczyło sie to jakies 2 lata temu. I nic nie wiem z aktualnych rzeczy :p ale jak trafie na to w tv to napewno pooglądam!

--------------------

-------------------------------

Dodane: 26-11-2009 20:25
#LuKsOr94 - user - 0%
Ja tylko mam nadzieję że nasz Adam da z siebie wszystko,tylko ciekawe czy te wszystko to nie będzie za mało na ten sezon,w końcu Adam Małysz ma już swoje lata.

Dodane: 26-11-2009 20:35
#Karolex - user - 90%
Ja już nie pamiętam kiedy Adaś pokazał swoją formę. Kiedyś był znakomitym skoczkiem, jednak z biegiem lat to się chyba zmieniło. Skokami się nigdy aż tak bardzo nie interesowałem. Kiedyś się do nich zraziłem bo w dzieciństwie tata regularnie oglądał całymi popołudniami, tv było zajęte, a kompa nie miałem, więc się strasznie nudziłem. I tak mi zostało :p A nie sądzę żeby nowy sezon przyniósł jakieś nowości. Dobrze Syn powiedział. Amman, Ahonen i reszta rozdzielą między sobą garnki. Ale to się jeszcze okaże.

--------------------
Dodane: 26-11-2009 20:40
#olek_mi - user - max%
Pomimo wielu słabszych występów adasia wciąż w niego wierzę ;) . Mam nadzieję, że powalczy o medal na igrzyskach, a w sezonie o kryształową kulę. Jeśli uda mu się coś wygrać to będzie sukces, jeśli nie to nie będę miał do niego żadnych pretensji.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 26-11-2009 21:24
#Pepe - user - max%
Wątpie by Adam czy nasza reprezentacja wygrała cokolwiek,ale cuda się zdarzają.Skoki lubię oglądać,ale ostatnio czynie to nieregularnie.Kiedyś się oglądało każde zawody,a teraz to jak nie ma nic w TV.

--------------------
iSayumi
Dodane: 26-11-2009 22:48
#Cyrus - user - max%
Kiedyś się oglądało skoki ;( Znałem dużo skoczków z czołówki, grałem w różne wersje gier... no, ale Adaś moim zdaniem się już skończył. Miał kilka swoich sezonów, ale to wszystko. Chociaż nie powiem, że nie chciałbym usiąść znowu z całą rodzinką usiąść i krzyczec "Leć Adam, leć!!!" xD

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 27-11-2009 17:56
#enigma - user - max%
malpex napisał/a:
Oj juz dawno przestałem sie interesowac na poważnie skokami. Skonczyło sie to jakies 2 lata temu. I nic nie wiem z aktualnych rzeczy :p ale jak trafie na to w tv to napewno pooglądam!

Ja mam podobnie jak Małpka, z tym że ja w poprzednim roku trochę oglądałem. Wydaje mi się, że teraz pokażą się `młode` mordy i zamieszają w tym sezonie, no i miejmy nadzieję że Adaś trochę polata jeszcze. :d

Dodane: 27-11-2009 18:52 - Edytowane przez by_black dnia 27-11-2009 18:54
#by_black - systemadmin - max%
No tak bo wszystkich interesuje coś dopiero jak odnosimy w tym sukcesy, podobnie było z Kubicą, kto kiedyś interesował się formułą 1? A dzisiaj chcą wybudować tor w Polsce..

--------------------
Dodane: 27-11-2009 19:03
#Medavoj - user - 30%
Black mało trafna uwaga gdyby tak było to stadiony były by puste a tak mamy euro 2012. ;P Ostatni sukces polskiej reprezentacji to chyba chyba eliminacje w których pokonaliśmy 2 razy Portugalię .

Co do Adama to wierzenie w niego graniczy ze skrajnym optymizmem ;P

Dodane: 20-12-2009 16:20
Sukces sukcesami, a ile razy ludzie wyzywają Polską Reprezentację w Piłce nożnej jak przegrywają, jak się z niej nabijają w sieci, a jak w eliminacjach wygrywali to wszyscy wiwat, wiwat! Pfff. Tak mamy Euro2012, które znowu stoi pod znakiem zapytania, a na dodatek powstają akcje "puste stadiony", skocznie wybudowali bo Małysz zaczął dobrze skakać, Kubica trafił do F1, mają plan wybudować tor, koszykarze coś zaczęli działać, już planują wybudowanie kolejnych stadionów, siatkarze to samo.

A z tym Euro2012 to co prawda inny temat, ale jeszcze powiem, że dostaliśmy je, bo okazuje się, że 2012 i chyba 2016 mają być latami, z szansą dla słabiej rozwiniętych krajów w Piłce..

Wiadomość doklejona:
No i dzisiejsza seria skoków została przerwana, miejsca jakie były zdobyte w pierwszej serii zostały uznane za finałowe, Małysz jednak dalej cienko skacze, już nie wspomnę, że Stoch lepiej wypada od niego, trzykrotnie był wyżej, ale chociaż tyle dobrego z tego że mamy kilku skoczków, którzy potrafią się zakwalifikować do drugiej serii i zdobyć punkty, wkurza mnie ten cwaniaczek, 19 letni Austriak..

--------------------
Dodane: 20-12-2009 16:54 - Edytowane przez malpex dnia 20-12-2009 16:55
#malpex - user - max%
Black ciebie chyba kazdy denerwuje kto odniósł sukces :p A chodzi ci o tego Szlidencałera? :d
Jeszcze tylko pytanie dlaczego ciebie denerwuje, bo jezeli dlatego ze sie jakos dziwnie zachowuje to moge ci wybaczyc. :p bo sam nie wiem bo zadnych wywiadow z nim nie widzialem.

Black i chyba ciagle uwazasz ze Małysz musi ciagle wygrywac dzis był 8 a Stoch 11 wiec uważam ze to jest dobry wynik, nie wymagajmy do niego rzeczy niemożliwych, nie mozna przeciez ciegle wygrywac a swoje juz w tym sporcie osiągnął. Nadal jest w czołówce wiec nie wymagajmy od niego za duzo :)

--------------------

Dodane: 20-12-2009 16:57
Nie tyle co mu każe wygrać, co dobija mnie gadanie "Małysz w formie o skubany zawalczy!!" :p Nie lubię drania bo już skubany uważa siebie za boga, jego ego większe jest chyba od piramid :p

--------------------
Dodane: 20-12-2009 17:05
#malpex - user - max%
by_black napisał/a:
Nie tyle co mu każe wygrać, co dobija mnie gadanie "Małysz w formie o skubany zawalczy!!" :p Nie lubię drania bo już skubany uważa siebie za boga, jego ego większe jest chyba od piramid :p

Yyyy Black jeszcze raz to kogo nie lubisz za jego ego? xD tego austriaka czy Malysza? Bo jezeli uważasz ze Małysz uważa sie za Boga to znowu sie nie zgadzamy, bo według mnie wcale tak nie jest. A jest wręcz przeciwnie.
A jezeli chodzi o to gadanie ze jest w formie, to wlasnie Tobie chodzi o to ze nie wygrywa jak jest w formie. :p
Co to znaczy ze zawalczy? pewnie ze bedzie walczył o zwyciestwo a ze sie nie udaje to sie denerwujesz tym? :d
Ja tam życze Adamowi jak najlepiej ale mysle tez ze jego najlepsze lata juz minęły nie mozna być najlepszym przez cały czas teraz przyszedł czas na młodych :)

--------------------

Dodane: 20-12-2009 17:06
#Pepe - user - max%
Ja już nie pamiętam kiedy oglądałem skoki z zapartym tchem.Z 3 sezony temu starałem się oglądać każde zawody,a teraz w ogóle nie oglądam.Nie z powodu słabej dyspozycji Małysza czy Polaków,ale po prostu już mnie to nie ciekawi.Zawsze najbardziej podobały mi się skoki na Mamuciej i Drużynowe więc jak nie zapomnę to postaram się je oglądnąć :d .

--------------------
iSayumi
Dodane: 20-12-2009 17:21
Yyyy Black jeszcze raz to kogo nie lubisz za jego ego? xD tego austriaka czy Malysza?

Wcześniej pisałem że nie lubię Małysza? Chyba nie, bo pisałem że nie znoszę tego młodego Austriaka, rozumiem że jest dobry, bo nie można powiedzieć, ale żeby nosić się wyżej niż można?

A jezeli chodzi o to gadanie ze jest w formie, to wlasnie Tobie chodzi o to ze nie wygrywa jak jest w formie. :p

Z nim to był taki szum po części jak z Gołotą, że przed sezonem wszyscy pokazywali że Małysz będzie wysoko, on zresztą też to sugerował, a teraz lata kiepsko i już ta gadka przerzuciła się na to, że chce powalczyć o złoto na Olimpiadzie.. Tak, tak może się czepiam, ale mieć formę to oznacza że ją masz, a nie że forma w sensie "metafora" :p

Co to znaczy ze zawalczy? pewnie ze bedzie walczył o zwyciestwo a ze sie nie udaje to sie denerwujesz tym? :d

Ale czemu mam się denerwować? Że jest już nie tym Małyszem co kiedyś? Nigdy nie byłem jego super fanem i wiedziałem że nadejdzie czas, że będzie musiał odejść, ale on nie potrafi odejść, a to jest lipne jak ktoś coś ciągnie dałby sobie już spokój i faktycznie dał się zapamiętać tylko od tej lepszej strony. Pokazywanie się z tej strony gdzie amatorzy lepiej skaczą nie jest miłe ani dla niego, ani dla fanów, no chyba że już mu na koncie brak kasy..

Ja tam życze Adamowi jak najlepiej ale mysle tez ze jego najlepsze lata juz minęły nie mozna być najlepszym przez cały czas teraz przyszedł czas na młodych :)

A czy ja mu życzę źle? Po prostu wolałbym żeby chłopak sobie po tym sezonie dał spokój i robił jako komentator czyli to co robią jego kumple po zakończeniu kariery xD

--------------------
Dodane: 20-12-2009 22:20 - Edytowane przez malpex dnia 20-12-2009 22:21
#malpex - user - max%
Ale czemu mam się denerwować? Że jest już nie tym Małyszem co kiedyś? Nigdy nie byłem jego super fanem i wiedziałem że nadejdzie czas, że będzie musiał odejść, ale on nie potrafi odejść, a to jest lipne jak ktoś coś ciągnie dałby sobie już spokój i faktycznie dał się zapamiętać tylko od tej lepszej strony. Pokazywanie się z tej strony gdzie amatorzy lepiej skaczą nie jest miłe ani dla niego, ani dla fanów, no chyba że już mu na koncie brak kasy..

No napewno nie skacze tak jak kiedys ale nadal jest najlepszy w Polsce, wiec jak by odszedl to uważam ze nasza reprezentacja duzo by straciła. Teraz juz inni tak jak Stoch powoli go doganiaja, nawet jak bedzie słabiej skakał ciagle wnosi duzo swoim doświadczeniem i tym ze moze wspomóc młodszych kolegów mentalnie. I tu nie chodzi tylko o zawody drużynowe ale także o indywidualne. Ciągle jest postaćią znacząca duzo w światowych skokach.

Nie wiem jakie były prognozy formy przed sezonem wiec tutaj sie nie bede z tobą kłócił bo pewnie masz racje :)

A co do wcześniejszych to sie nie zrozumieliśmy poprostu ale juz wszystko wiem :p

--------------------

Dodane: 21-12-2009 14:12
Nie wiem czy podupadająca gwiazda danego sportu, przynajmniej w kwestii wyników dobrze działa na pozostałych, bo jakoś nie jarałbym się facetem, który jest ze mną w drużynie, co swoje zrobił, stracił swoją mocarność i teraz skacze "na moim poziomie" :p O wiele więcej by wniósł gdyby zmienił fach na zastępce trenera bądź jakiegoś doradce :p

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online