Dodane: 14-11-2009 22:40
Czyli elitarni wojownicy, którzy byli wykorzystywani do działań sabotażowych, zamachów oraz innych zadań, których normalne jednostki zwykłych wojsk by nie podołały.
Co sądzicie o tym niezwykle przebiegłych, potrafiących "znikać" wojownikach z dalekiego wschodu..

Dodane: 14-11-2009 22:44
Jako, że zawsze fascynowała mnie japońska sztuka poprzez mangę i anime, interesowałem się też dość mocno japońską kulturą. Jej przedstawiciele: ninja i samurajowie, zawsze robili na mnie ogromne wrażenie. Ninja imponowali systemem walki. Ich strategia, sposób poruszania się i oryginalne zasady postępowania, są naprawdę pasjonujące.
--------------------

Dodane: 14-11-2009 23:02
Ninja sa super! Nigdy nikogo takiego nie spotkałem wiec moge sie opierac tylko na tym co widziałem w telewizji, a jak wiadomo telewizja kłamie;P
Ale ninja sa naprawde ciekawa kultura(?) chyba moge to tak okreslic. Osiagaja maksimum ze swojego ciała i dochodza to perfekcji w sztukach walki i innych umiejetnościach.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 14-11-2009 23:09
Ninja? W sumie ujdą, ale jakoś wyjątkowo mnie nie ciekawią. Ciekawi mnie za to czemu ciągle to właśnie ich dają do setek mang i anime. Do tego nie są wojownikami, tylko zazwyczaj przypominają jakiś pseudo-magów, że już nie wspomnę o Naruto...
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.
AIZEN-SAMA-CHAN! <3

Dodane: 15-11-2009 12:22
Filmy z wojownikami ninja lubię

taka odskocznia od tych strzelanin, walka wręcz, te rozmaite techniki walki, takie filmy są bardziej efektowne niż strzelanie do siebie.
Co do ich prawdziwej historii to mało wiem na ich temat, aż tak bardzo mnie nie zafascynowali xD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 15-11-2009 12:53
Mimo iż grałem w Assasina to ninja mnie aż tak nie ciekawią.Chodzą po ścianach i rzucają nożami,też mi coś xD Nie no na serio to jestem pod wrażeniem tego co oni wyczyniają,muszą mieć lata wprawy żeby osiągnąć swój poziom.
--------------------

Dodane: 15-11-2009 13:12
Tam byłeś tlyko zabójcą, ninja to ciekawa sprawa, był program o tym że uczono ich samego poruszania sie czyli jak bezszelestnie dotrzeć do celu. Poza tym nie wiem czy biegali i skakali po ścianach, raczej obstawiam że mieli plan i w 10 podzielonych na np. 5 grup dostawali się do budynku, jedna bomba dymna i zabierają co im zlecono, albo zabijają swój cel..robota jak każda inna..xD Zresztą w ostatnim samuraju fajnie to pokazali, jak ninja znikąd się pojawili i walka, to chyba bliższe rzeczywistości niż Naruto..xD
--------------------

Dodane: 15-11-2009 13:21
według mnie ninja i assasyn to dwie pokrewne nacje oczywiscie wnioskuje to z gier np.w Tenchu na playstation podobał mi sie Rikimaru a grając w assassin's creed stwierdziłem ze sa to pokrewne profesje ryzykujac swoim zyciem wykonują czasem niemozliwe zadania wielki podziw

Dodane: 15-11-2009 13:27
Wczoraj w nocy, w radiu mówili o ninja, co ciekawsze, dalej są grupy, które najmują się do zamachów i rzekomo, działają jak starodawni ninja xD Chciałbym zobaczyć jak nasz prezydent zostaje załatwiony przez takiego xD

Dodane: 15-11-2009 13:31
załoze sie ze pełne gacie by miał jakby zobaczył ninje i jego klinge przed nosem hehehe tarzałbym sie chyba ze smiechu

Dodane: 15-11-2009 13:34
On jakby przed nosem scyzoryk zobaczył to by się zlał...xD ALe co do tych współczesnych to tak, ale watpię że działają po starodawnemu..raczej ze snajperą na dachu..
--------------------

Dodane: 15-11-2009 14:11
Dla mnie ninja to ciekawy temat ale nie tak jak Samuraje xD. A w anime typu Naruto przedstawili ich zupełnie inaczej niż w rzeczywistości. Ciekawi mnie ich trening, bo ich osiągnięcia są pełne podziwu.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 15-11-2009 18:09
Ninja to taki pan co biega w kalesonach i masce na twarzy ? xD.Żartuję.Wspaniali wojownicy,którzy świetne spisują się w walce wręcz jak i bronią.Filmy w ich wykonaniu są ciekawe i można się przy nich namarzyć jak to by było jak bym był takim ninją

.

Dodane: 24-11-2009 10:29
Wiesz Pepe ja nie za dużo znam filmów gdzie można obejrzeć, co ja piszę praktycznie wcale nie znam takich porządnych filmów o ninja, takich z akcją, np. coś między historycznym a akcji...komedie to tak..ale nigdy czegoś poważniejszego nie widziałem jak możesz to zarzuć tytułem, bo bym sobie obejrzał..
--------------------

Dodane: 24-11-2009 12:58
Zawsze mnie ciekawili, zarówno pod względem wyszkolenia jak i uzbrojenia. Shurikeny i inne wynalazki, zatruta broń. Fajna sprawa
--------------------
"whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."

Dodane: 24-11-2009 13:18
Konrad napisał/a:
Wiesz Pepe ja nie za dużo znam filmów gdzie można obejrzeć, co ja piszę praktycznie wcale nie znam takich porządnych filmów o ninja, takich z akcją, np. coś między historycznym a akcji...komedie to tak..ale nigdy czegoś poważniejszego nie widziałem jak możesz to zarzuć tytułem, bo bym sobie obejrzał..
Kondziu wiele jest filmów z ninja choc takich które przedstawiaja historie to szczerze powniem ze nie znam. A nie wszystkie filmy które maja w nazwie ninja sa filmami o ninja xD
Ale taki najpopularniejsze to chyba seria Amerykański Ninja, w Mortal Kombat mozna powiedziec ze to tez ninjasy, Wojownicze żłówie ninja xDD, albo Małolaty Ninja xD i jeszcze z tego roku film Ninja zabójca
--------------------

Dodane: 24-11-2009 14:20
Widzisz ale czy jakaś powazna produkcja..jedyna gdzie przedstawili w dość poważny sposób ninja to film pt. "The Last Samurai" Poza tym nie kojarzę żadnego fajnego filmu..tlyko takie tam jak wymieniłeś..ale to nie ninja tylko pseudoninja co się nijak ma do czegokolwiek..xD a już na pewno nie do rzeczywistości..xD
--------------------

Dodane: 26-11-2009 16:49
Szczerze, to jak byłem młodszy strasznie fascynowali mnie tacy wojownicy. Zawsze najbardziej ciekawiły mnie te `gwiazdki`, oczywiście bardzo podobała mi się ich walka na miecze, jednak te gwiazdki w filmach czy coś bardziej mi się podobały.
--------------------

Dodane: 29-11-2009 13:15 -
Fajnie się ogląda filmy z ninja w roli głównej

. Zawsze to lepsze niż anime, bo tam to tylko rysunki

. Wszystkie sporty walki według mnie są ciekawe, a ten rodzaj walki ma głębokie tradycje

.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 29-11-2009 22:44
Tak jak kondziu napisał nie ma raczej filmów które na poważnie przedstawiaja nindżów

we wiekszości filmów to raczej sa ludzie którzy wycinaja wszystkich wokoło ale robiac pełno szumu i rozlewajac litry krwi
A ninja powinien byc cichym i skrytym zabójca!
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.