Dodane: 14-11-2009 22:20 -
Więc mam takie pytanie do was.. Co robicie, lub czego potrzebujecie, aby szybciej zasnąć? A może macie podobnie jak ja, że wystarczy wam tylko chwila i już chrapiecie? Serdecznie zapraszam do dyskusji
--------------------

Dodane: 14-11-2009 22:24
O lol... Ze mnie jest ciężki przypadek, naprawdę. Mówią, że przed snem nie powinno się ani siedzieć przed kompem, ani nic czytać, ani tv nie oglądać... A ja tak nie potrafię xDD Bo ja jestem sową, najlepiej mi się myśli/pisze/tworzy właśnie wieczorem, albo nocą... I jestem śpioch, uwielbiam się wylegiwać w łóżku

Ale potrzebuję też minimum pół godziny na zaśnięcie. A pozycja... Nie wiem, budzę się, tak jak większość z nas, w półembrionalnej, a tak, to sobie wybieram różne pozycje, na boku, na brzuchu, na wznak... A i jeszcze wiem, że gadam przez sen xDD
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 14-11-2009 22:26
Ja szczególnych problemów ze spaniem nigdy nie miałem. Po prostu kładę się i zasypiam po chwili, tyle że kołdra musi być chłodna, bo tak do zaśnięcia potrzebuje ok. godziny

. Większe problemy z zaśnięciem ma dopiero wtedy gdy życiowe rozterki zawracają mi wciąż głowę. Wtedy próbuje zapomnieć, o niczym nie myśleć, to usnę xD.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 14-11-2009 22:26
Aby szybciej zasnąć słucham muzyki, aż mnie nie znuży

Jak na prawdę nie chce mi się spać to czytam sobie książki. Raz obudziłem się w sobotę, po całym tygodniu wstawania o 6 rano. Wszystko bardzo fajnie, tylko że obudziłem się jakoś koło 5 z rana xD Po prostu musiałem iść spać, ale za Chiny ludowe nie mogłem. Więc wpadłem na genialny plan przeczytania ponad 1000 stronicowej encyklopedii. Po 5 stronach padłem z wycięczenia xD
--------------------
[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011

Dodane: 14-11-2009 22:27
Kładę się i zaczynam kreować w swojej głowie jakieś wyimaginowane sceny lub opowieści, nie angażując się w nie zbytnio powolutku odpływam i sen mi się urywa.
--------------------

Dodane: 14-11-2009 22:27
Ja tam zazwyczaj problemów z tym nie mam. Otwieram okno, włączam muzyczkę, zdejmuję spodenki, przykrywam się i jeżeli mam odpowiednio ułożone poduszeczki to zasypiam w kilka chwil
--------------------
Mów mi... GrzeniU ;D
Bo żyć godnie to nie znaczy nie upadać. Każdy robi błędy ważne jak będziesz wstawać!

Dodane: 14-11-2009 22:55
Nie wiem czy to technika, ale ja właśnie mam tak, że poza tym, że jak zasypiam szybko zazwyczaj, to siedzę jak najdłużej przy kompie i coś na nim robię, wówczas zaczynają mi się około drugiej same oczy zamykać xD
--------------------

Dodane: 14-11-2009 23:01
to zależy, jak człowiek zmęczony to zaśnie wszędzie i w każdej pozycji... a więc ja sobie upodobałam spanie w busach
a jak muszę spać a mi się jakoś nie chce to układam się na brzuchu, wtedy na pewno zasnę...
i nigdy nie mogę zasnąć póki mam zimne stopy! hehe, stopy się zagrzeją to spokojnie sobie zasypiam
--------------------
...Love is a force
you can't control...

Dodane: 14-11-2009 23:06
Jak już KIEDYŚ tu pisałem (xD) nie mam z tym z reguły żadnego problemu. Pewnie dlatego, iż rzadko kiedy śpię nawet te osiem godzin, choć powinienem. Jeżeli zdarzy mi się, że wyjątkowo nie mogę zasnąć to czytam książkę, aż mi się zachce xD W najgorszym przypadkach po prostu biorę lekki nasenne, ale to mi się zdarzyło, jak dotąd, może z dwa razy.
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 14-11-2009 23:18
Dla mnie najlepszym sposobem jest zmęczenie...(jakiś trening przed snem czy po prostu pracowity dzień)

jak jestem zmęczony to zasypiam natychmiastowo... chociaż czasami mam tak, że leżę i leżę... i leżę...(zzzZZ) ...i nic
Staram się wygodnie ułożyć i lulu (chociaż czasami to trochę trwa)
--------------------
こんにちは私はバイオレット午前
" 急いでゆっくりと
"
Zarabiaj przez internet !
Wszystko za darmo ! Więcej info... pisz na PW

Dodane: 15-11-2009 11:11
Mi mama poleca żebym od razu po kąpieli poszedł spać,ale ja jeszcze potem na kompie siedzę xD Mam problemy z zasypianiem,potrzebuje conajmniej 2h żeby zasnąć.Moim wybawieniem jest Persen lub Aviomarin.Po tych lekach zawsze chce mi się spać xD
--------------------

Dodane: 15-11-2009 11:13
Słuchawki + muzyka i katuje uszy aż nie zasnę ;P Kiedy jeszcze mogę - to zmieniam albumy, kiedy nie to gra przez pół nocy to samo xD
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 15-11-2009 11:29
Ja najszybciej zasypiam zaraz po imprezie

jak przychodze zmeczyony pozno w nocy to zawsze zasypiam jak sie położe choc niekoniecznie w łóżku w zależności od imprezy xDD
Ale jak nie ma imprezy to jedno piwo działa na mnie usypiajaco ale jak ktos nie lubi to polecam to co Carl, z ta zmiana ze ja sobie slucham nie na słuchawkach ale na mini wieży ale cichutko musi byc
--------------------
-------------------------------

Dodane: 15-11-2009 12:31
Wysiłek fizyczny połączony z pobudką przed 6 rano i o 23 jesteś padnięty xD Wczoraj to sprawdziłem

pobudka o 6 i 9h w pracy, potem piwko i miałem jeszcze na impreze jechać ale o 20 już mnie zmęczenie dopadło a ok. 23 już leżałem w łóżku a kwestia zaśnięcia to było jakieś 3-5 min.
Ale ogólnie jestem śpiochem nawet jak się obudzę o 8 to często zamknę oczy i do 10 przeleżę taki na pół przytomny bo słyszę co się dzieje w domu ale wszyscy sądzą ze jeszcze śpię xD lubię się wylegiwać

A ta sobota była pierwszą gdzie wstałem o 6 rano i to samodzielnie xD bo czasami ojciec mnie zrywał z łóżka ale to była godzina 7-8 a zazwyczaj śpię do 9-10 xD
Pozycja ? kładę się różnie

na prawym boku, lewym boku, na brzuchu, na plecach ale budzę się zawsze w takiej poplątanej pozie xD jak byłem młodszy i spałem z ojcem to zawsze gadał że go kopałem w plecy xD wiec lepiej ze mną nie spać bo można spaść z łóżka xD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 15-11-2009 16:41
Ja żadnego sposobu nie mam. Żebym szybko zasnął to musi być zimna pościel, jak nie zasnę póki jest zimna, to już dupa, męczę się tak że sodoma. Innego sposobu nie mam. Popieram że po imprezie się szybko śpi, ja niekiedy pamiętam tylko jak wchodzę do domu a potem już śpię (chyba) xD

Dodane: 15-11-2009 18:21
Wysiłek fizyczny, prace domowe, dyskusje na sb to wszystko tak człowieka wykańcza, że marzy tylko o ciepłym łóżeczku

. Niekiedy trzeba się jeszcze pouczyc, więc zaśnięcie przechodzi na później..
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 15-11-2009 18:28
Najlepiej sie zasypia jak się jest zmęczonym , choć nie zawsze
Ja nie raz mam tak że po treningu w Piłce nożnej , siłowni i innych ciężkich zajęciach i tak nie mogę zasnąć

W ogóle jak byłem mniejszy to miałem problemy ze snem nie mogłem zasnąć , lunatykowałem etc. Ale teraz nie mam już z tym problemu
Pozdrawiam wszystkich fanów Db !

Dodane: 16-11-2009 19:02
Najlepszy usypiacz - wstać o 5, śniadanie, dostać broń, na Stara i na poligon. Wracasz około 19, rejony, rozliczenie bojowe i na wóz

Śpisz momentalnie
Czasami to mi nawet tego brakuje ^^
--------------------
"whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."

Dodane: 16-11-2009 19:06
ja mam straszne problemy z zasypianiem zasypiam kolo 03.00 i spie 3.5h i do szkoly masakra ciagle o czyms mysle nie moge si3 wyciszyc;.

Dodane: 16-11-2009 19:40
Ostatnio słyszałam od kumpla, że dobrym sposobem na zaśnięcie jest wyczerpujący trening (bieganie albo piłka nożna). Ja do snu zazwyczaj włanczam YOGĘ, ale to odpręża a zasnąć i tak raczej nie mogę
Najlepszy usypiacz - wstać o 5, śniadanie, dostać broń, na Stara i na poligon. Wracasz około 19, rejony, rozliczenie bojowe i na wóz

Śpisz momentalnie
Ja mam tak, że codziennie wstaje o 4:00, później szkoła, w domu jestem ok. 17. Następnie coś do wszamania XD lekcje, nauka i zawsze tak jestem padnięta, a spać i tak nie mogę
ja mam straszne problemy z zasypianiem zasypiam kolo 03.00
W tygodniu zasypiam gdzieś ok. godz. 0:00 (ale w weekend za to odypiam calutki tydzień), to i tak zazwyczaj śpię ok. 4 godz., a czsami nawet mniej
--------------------
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.