Dodane: 14-11-2009 19:53 -
Dzisiaj napotkałem się na artykuł, w którym ukazano, że już niebawem Youtube, zamierza poszerzyć swoje opcje, o możliwość obejrzenia jak i zuploadowania filmów w jakości FullHD. Co sądzicie o tym pomyśle?
LINK:
http://www.newswe...hd,48748,1
--------------------

Dodane: 14-11-2009 20:19
A co napisze jeszcze raz xD.Mnie jako widza tej strony bardzo to cieszy.Zdarzy mi się oglądnąć tam film,a w lepszej jakości to tylko wychodzi na plus.Przyciągnie to trochę nowych fanów i oni wyjdą do przodu

.

Dodane: 14-11-2009 20:27
No jak dla mnie to bardzo dobrze wyjdzie tej witrynie. W końcu niektóre filmiki aż proszą się o lepsza jakość, a i ludzie będą się mogli lepiej wykazać. Jak dla mnie pomysł świetny.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 14-11-2009 20:28
Na pewno pójdzie to na plus dla YT, ale troche mnie ciekawi ile będzie trwał uploud takiego 10minutowego filmu w fullHD a potem jego buferowanie. Radość z oglądania czegoś online w takiej jakości będzie duża to na pewno
Pozdrawiam
--------------------
Mów mi... GrzeniU ;D
Bo żyć godnie to nie znaczy nie upadać. Każdy robi błędy ważne jak będziesz wstawać!

Dodane: 14-11-2009 22:00
Bardzo fajny pomysł, myślę że takie rozwiązanie może przynieść youtubowi same korzyści. Ostatnio nie podobała mi się polityka zarządzania tym serwisem, jednak rozwianie opisywane w temacie to naprawdę wielki plus.
--------------------

Dodane: 14-11-2009 22:12
Drugi raz to nie to samo, ale byle coś napisac xD. Dla mnie kiepski pomysł, bo trzeba pomyślec o tych co mają wolne łącze. Z resztą komu będzie się chciało czekac, aż załaduje mu się 10 minutowy filmik xD.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 15-11-2009 10:41
Mi tam filmy w hd nie działają więc nie zależy mi na tym.Na youtubie zawsze oglądam filmiki w hq i nie narzekam,bo obraz ładnie wygląda.Fakt w hd jest jeszcze lepiej,ale na YT ogląda się tylko krótkie filmy więc się nie opłaca tyle czekać xD
--------------------

Dodane: 15-11-2009 11:15
Lipa... przynajmniej na tym kompie xD może na nowym się skuszę

bo na tym to mi się obraz przycina i tyle mam z oglądania filmików xD wolę normalną, słabszą a dobrze działającą opcję
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 15-11-2009 11:19
Dobry bajer ale dla zwykłych użytkowników się nie skusi

U mnie jak było HD to już ładowało że ho ho ho, jak teraz jest FullHD to się będzie ładowało ho ho ho ho ho xDD
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 15-11-2009 15:38
Jak już napisałem nie widzę w tym sensu, zwłaszcza że kto koduje wideo w fullhd które ma 10min i około 2gb?

ciekawe ile takie 2gb nawet przy moim necie (6mb) będzie się ładować?

trochę przesadzają, ja wiem że mają za dużo serwerów i się lubią tym chwalić, ale to jest akurat zbyteczne..

Dodane: 15-11-2009 16:18
Te "hd", które niedawno wprowadzono strasznie ssie. Szkoda czekać tę dłuuuższą chwilę na filmik i tak nie powalający jakością. Podejrzewam, że z FullHD będzie podobnie, do tego kto będzie wrzucał tam plik z taką roździałką? I ile osób będzie mogło sobie pozwolić na oglądanie? Podejrzewam, że będą tam lądowały najczęściej trailerki z BD filmów i tym podobne pierdolety.

Dodane: 15-11-2009 16:40
Znaczy ty teraz mówisz o tej już jakiś czas temu zmianie gdzie można było oglądać filmy w HQ/HD ? że one się tak nieznacznie powiększały do szerokości strony? Bo ja to zazwyczaj robię tak że jak film ma opcje HD czy HQ to zawsze wybieram dla tego że te z HD/HQ są na szybszych serwerach, albo serwerach mniej obleganych i ładują mi się przeważnie szybciej od tych w gorszej jakości..

Dodane: 21-11-2009 14:45
Ostatnio weszło HD, a teraz planują wskoczyć w FullHD, no i lukał ktoś, czy faktycznie jest tak jak mówili?
--------------------

Dodane: 21-11-2009 14:48
Ja się na razie nie spotkałem ;p HD jednak momentami jest dobrą sprawą mam nowy komputer i ogląda się to przyjemnie jednak filmik ładuję mi się długo. Ale czy dłużej? Nie jestem pewny filmiki w normalnej rozdzielczości też sporo się buforują xDD Full HD napewno mi nie bedzie przeszkadzało będzie można online pooglądać fajne filmy.
--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy

Dodane: 22-11-2009 01:02
Jak dla mnie to i FullHD i HF są zbędne, mój internet jest słaby, monitor też jest stary i marny, tak więc nie używam tych opcji nawet. Więc jak dla mnie to jest to nie potrzebne, no ale wiadomo, większość ludzi ma dobrego neta i monitor, oni z tego zapewne korzystają stale.

Dodane: 22-11-2009 01:20
Ja ci powiem, że jak filmik ma 2GB, to nie nadaje się to w ogóle na Polskę, bo tak naprawdę poza UPC w Polsce niema, żadnego takiego operatora, który pozwalałby na szybkie połączenia, w przystępnej cenie i to osobom prywatnym..
--------------------

Dodane: 22-11-2009 17:15
Wiesz możliwe, ale nawet gdyby, to nawet te UPC jest drogie, no chyba że się zrobi tak jak Filip np. że z jakimś sąsiadem na spółkę, ale rzadko kiedy takie coś może wypali, a ja za internet z własnej kieszeni ponad 100 zł nie wyłożę, bo mnie najzwyczajniej nie stać.

Dodane: 22-11-2009 17:19
wiesz za 120MB jakieś 170zł? Człowieku, w Polsce obecnie ludzie płacą po 100zł za 2MB, dosłownie to jest terror! Dlatego uważam, że za taki internet w Polsce jest warto tyle dać
--------------------

Dodane: 22-11-2009 18:48
Tak po pierwsze to zapewne tam miało być 12mb bo nie słyszałem w Polsce o 120 jeszcze.

No niby tak, ale tak jak pisałem, to może się udać tylko jak bierzesz np. na 3 mieszkania takiego neta, a ja obecnie nie mam żadnego `normalnego` sąsiada, więc takie coś odpada, bo sam przecież tyle płacić nie dam rady.

Dodane: 22-11-2009 18:52
Wejdź na stronę UPC.pl, bo widzę, że mimo że nie oglądam telewizji to lepiej kojarzę reklamy niż ty xD Normalnie każdy może wziąć sobie internet 15MB, 30MB chyba 75MB i 120MB i to w cenach, które są śmieszne.. Aż żałuje, że nie mają połączenia w Lubuskim i Podlaskim
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.