Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:24
OnLine: 29, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 29 - Opinie
Dodane: 27-10-2009 21:05
#siny1988 - user - 30%
Odcinek całkiem spoko :) Ginyu Tokusentai jak zawsze śmiesznie sie prezentuja :p Guldo dostał baty xD ale jakos ta walka mnie nie zaimponowała :) Mało widowiskowa :p W next odc. bedzie juz duzo ciekawiej :) No i w koncu Goku zawita na Namek :) Obysmy za długo nie czekali na walke Goku z Freezerem :]

--------------------
:) Dla przyjaciół Adaśko :)

Piszę poprawnie po Polsku.
Dodane: 27-10-2009 21:27
#zadyma - user - 90%
najpierw Goku pokona tokusetai dopiero potem freeza codo odcinka to brakowało mi krwi przy utracie głowy przez guldo ale i tak najbardziej w ucho mi wpadła piosenka tokusetai

Dodane: 27-10-2009 23:01
#dragon92 - user - 10%
by_ikar napisał/a:
To nie zależy od nas, nie tłumaczymy z japońskiego na angielski. Tytuł jest tłumaczony jakbyś nieuważnie oglądał. A odcinek który jako pierwszy pojawia się z ENG napisami czasami ma braki w postaci nie przetłumaczonego openingu i endingu (chociaż można by skopiować z poprzednich) oraz czasami ma braki w postaci nie przetłumaczonej zapowiedzi. W opisie napisów pisze na podstawie czyjego tłumaczenia są napisy (jakiej grupy) po czym można znaleźć odcinek i zobaczyć że tam faktycznie nie ma tłumaczenia.

Nie lubię kiedy się komuś coś zarzuca..

Po 1 Nie pytałem z czego na co tłumaczycie i mnie to mało interesuje.
Po 2 Jakbyś nieuważnie czytał to nic nikomu nie zarzucam tylko pytam.

Na grzeczne pytanie mogłbyś grzecznie odpowiedzieć.

--------------------
www.f1c.lua.pl
Dodane: 28-10-2009 07:02
#by_ikar - systemadmin - max%
dragon92 napisał/a:
Po 1 Nie pytałem z czego na co tłumaczycie i mnie to mało interesuje.
Po 2 Jakbyś nieuważnie czytał to nic nikomu nie zarzucam tylko pytam.

Na grzeczne pytanie mogłbyś grzecznie odpowiedzieć.

Grzecznie odpowiedziałem, tylko po prostu tu nie zauważyłeś najwyraźniej, nie rozumiesz że jak coś się tłumaczy na podstawie jakiegoś tłumaczenia to nic więcej poza te tłumaczenie wyjść nie można. W poprzednim odcinku koniec (zapowiedź) była przetłumaczona, więc albo nie śledzisz odcinków + nie czytasz kto do poprzedniego odcinka zrobił napisów, albo zwyczajnie nie pomyślałeś i napisałeś. Tak napisałeś "sugestie" ale w moich oczach nie była ona grzeczna dla tego, że nie znając tematu lepiej będzie jak się nie będzie dawało sugestii, ponieważ one wpływają negatywnie. Jak to się mówi "nadgorliwość gorsza od faszyzmu" i czasami niestety to się sprawdza.

Nie martw się, tak jak już napisałem (grzecznie) wcześniej, jak zapowiedź jest nie przetłumaczona, a odcinek się pojawia szybko, to teraz trzeba wybrać, szybkość albo "pełność" napisów. Poprzedni odcinek o dziwo ma przetłumaczoną zapowiedź a ten nie. Nie jest to naszą winą, ale z innej wersji będziemy zapowiedź tłumaczyć i później aktualizować.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 28-10-2009 16:02
#Macias - user - max%
Fajny był ten odcinek. Walka z Guido była zwięźle przedstawiona. Teraz czekam z niecierpliwością na ciekawe starcie z Recoomem. xD

--------------------
Dodane: 28-10-2009 16:53
#Redius - user - 10%
Bardzo fajny Odcinek a tuż niebawem goku już będzie nareszcie na namek mało walki jak narzazie ale w następnym vegeta już będzie walczył :)

--------------------
Dodane: 28-10-2009 17:39
#Cheon - user - 90%
Dopiero teraz oglądnąłem.
Ogólnie świetny odcinek, już nie mogę doczekać się kiedy Goku przyleci :)
Pozdrawiam

--------------------

Dodane: 28-10-2009 19:29 - Edytowane przez Bociak dnia 28-10-2009 19:30
#Bociak - user - max%
Epek fajny, ale nie znowu jakiś fenomenalny, bo te się dopiero pojawią. No i nutka znakomita. Jak na razie co dopiero obejrzeliśmy pierwszą najnudniejszą walkę z Ginju Force. Następna na pewno będzie o wiele lepsza, no i w końcu niedługo Goku.

Co do tych całych 100 odcinków to skąd słyszeliśmy że będzie ich akurat tylko 100? Przecież nawet jeśli będzie powyżej tej setki chyba nic sie nie stanie? Nie wydaje mi się żeby usuwali takie sceny jak na przykład z Gohanem przebierającym się za superbohatera, gdyż jest to w mandze. Jakby tak zrobili byłbym na nich zawiedziony.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 28-10-2009 20:56
ogolnie efekty i grafika sa dobra ale tak samo jak kolega wyzej nie moge sie doczekac pojedynkow goku-frezer, nastepnie cyborgi komurczak no i wreszcie bubu jedyne co mnie smuci to ,ze puszczaja te odcinki w tak dlugim odstepie czasu powinny byc przynajmniej 2 w tygodniu przed nami jeszcze 71 odcinkow czyli 71 tygodni a to jest jak dla mnie bardzo dlugo;(

--------------------
Whan you want something very hard you found it!
Dodane: 28-10-2009 21:20
#Cyrus - user - max%
No, a ja dopiero teraz zdołałem obejrzeć :( No ale ciekawie się robi, przed nami już same pojedynki praktycznie ;] A Goku przyleci chyba w następnym odcinku, ale nie namiesza za dużo... no chyba że przyleci za dwa, ale wtedy już by była lipa xD Podobała mi się akcja ze zwiększeniem mocy Gohana i Kuririna - widok min Giynu teamu - bezcenne xD

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 31-10-2009 13:05
#Sango - user - 100%
odcinek średnio mi się podobał pozatym w Zetce też dobrze że guldo już nie żyje a teraz fajna walka rikkuma vs vegety i widowiskowe final flash ale czekam na walke goku i capitan ginyu jedna z fajniejszych na namek
pozdrawiam

Dodane: 24-02-2010 18:11
#Cre - user - 0%
Hej mam pytanie odcinek mi nie działa.Buforuje się ale nagle robi się cały bufor i nie działa :( Proszę o pomoc na priv

Dodane: 24-02-2010 18:24
Mi odcinek działa normalnie, wydaje mi się że masz limit bo na megavideo jest limit i możesz obejrzeć 75 min i musisz później na godzinę z tego co pamiętam przerwać i dopiero jak minie ta godzina przykładowo dopiero wtedy możesz oglądać ponownie.

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 26-02-2010 17:44
#Cre - user - 0%
Nie wiem nie działa mam pytanie.Był skan postaci skauterem (Vegety,Son gohana,Krirana)i tych ziomów?

Dodane: 26-02-2010 17:51
#Marcin00 - user - 90%
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie :p ale wydaje mi się że mu łącze przerywa i dlatego nagle "pojawia" się cały odcinek zbuforowany...

--------------------

Dodane: 27-02-2010 15:33
#Cre - user - 0%
Kapa nie wiem ,niech ktoś mi opowie odcinek w skrócie (chociaż czy z zmierzyli im siły ?).Nawet 30 mi nie dział nie wiem co z tym bufem ?

Dodane: 27-02-2010 15:45
To nie jest problem z strony strony, plików, czy serwera, jest to problem z twojej strony i zdalnie nie potrafimy go rozwiązać.. Sprawdź u kogoś innego czy działa, jeżeli działa, to będziesz wiedział że to problem u ciebie.

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 27-02-2010 19:24
#Cre - user - 0%
Raczej nie od was wiem ,większośc działa odcinków tylko teraz ten 29 i 30.Ej a skanowali ich moce ile mieli siły plis w reście powiedzicie ?

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online