Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:23
OnLine: 34, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 29 - Opinie
Dodane: 25-10-2009 07:30 - Edytowane przez by_black dnia 08-12-2010 13:19
#by_black - systemadmin - max%
Na stronie pojawił się najnowszy odcinek 029 już w wersji online. Na chwilę obecną jest to RAW, w późniejszych godzinach będzie również online, a z napisami pojawi się w ciągu doby, lub dwóch.

LINK: http://dbpolska.n...ll_kai/29/

--------------------
Dodane: 25-10-2009 11:19
#Darknes - user - max%
Kurde chyba Goku nie przyleci w 30 [umarl] coś się zaczyna mi dłużyć ten jego przylot xDD ogólnie odcinek niezły Guldo już martwy teraz walka z Racomem będzie dość ciekawa i Final Flash Vegety :) nie mogę się doczekać wkroczenia Goku i jego kozackich popisów xDD

aa i nowy eyeatcher też fajny :d

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 25-10-2009 13:33
#Agrael - user - 70%
Spoko odcinek, ale nadal nie mogę się pozbierać po tej zrąbanej na maksa piosence na wejściu Ginyu Force z poprzedniego odcinka. Ogólnie dziś było lepiej.

Dodane: 25-10-2009 13:48
#Dj-ray - user - 0%
Ja mysle ze hoku przyleci w nastepnym odcinku ale na sam koniec zeby zrobic taki samczek przed walka i nastepnym odcinkiem :) a odcinek bardzo dobry i widac ze kreska z odcinka na odcinek coraz lepsza :>

Dodane: 25-10-2009 14:46
Nowy eyecatcher fajny :d Goku, coś mi się wydaje, że przyleci jednak pod koniec 30 odcinka, albo w 31... Fajna kreska, podobała mi się walka Guldo z Kuririnem i Gohanem... Ale nie mogę z tego, jak Ginyu Tokusetai się przedstawiają xDD

A teraz, haha, mam fajne zadanie - bo oni tam wyliczankę mieli, to jak to przetłumaczyć xDD Będę se musiała powtórzyć jakieś wyliczanki xDD Lol... No i Jeice mówi do Vegety "Vegeta-chan". Jak wiadomo, "chan" to zdrobnienie, to jak to też przełożyć? Veggie? xD Vegi? A może zostawić?

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 25-10-2009 15:02
#by_ikar - systemadmin - max%
Przełożyć tak żeby ci co mniej oglądają anime i mangę zrozumieli :d coś to się trochę ociąga, bo w już 29 odcinek a goku jeszcze nie ma, to walka z frezerem w którym odcinku będzie? Ona trochę odcinków trwała, jeszcze muszą kilka rzeczy rozwiązać, jeszcze nameczanie muszą "przenieść" się na ziemie. Kurdę coś mi się wydaje że jak to ma być 100 odcinków, to nie upakują tych 291 w 100. Może być że coś odpadnie, np motyw kiedy gohan udawał między galaktycznego wojownika (czy jak to tam szło)..

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 25-10-2009 15:02
#Darknes - user - max%
Ja osobiście wolę jak nazwy własne są nie poprzetłumaczane tak samo te japońskie zwroty :p jak mówią chan to niech jest to napisane :p tak samo nie podobał mi się przekład imienia Cui'ego na Kiwi [umarl] 100 razy lepiej brzmiało by Cui :p a co do tej wyliczanki to oni grali niby w kamień, papier, nożyce ale jak to ładnie napisać nie wiem xD 1,2,3... xD nie pamiętam jak to było w Rtl'owskiej wersji ale możecie stamtąd ściągnąć jak to miej więcej ma wyglądać.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 25-10-2009 15:21
Chyba w pierwszym odcinku Kai songohan "bawi się" w papier nożyczki kamień z krabem na wyspie genialnego żółwia ;)

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 25-10-2009 16:06
#dragon92 - user - 10%
Co to jest eyecatcher bo piszecie praktycznie ze co odcinek jest nowy a ja nawet nie wiem co to jest :d

--------------------
www.f1c.lua.pl
Dodane: 25-10-2009 16:14
W polowie gdzie byly reklamy jest taka mini animacja jak Goku robi Kamehame i jest pozniej obrazek przeciety po przekatnej to jest wlasnie "eyecatcher" :p

A odcinek spoko ale mogli by ciut dodac "dramatyzmu" akcji :p

Dodane: 25-10-2009 18:18
by_ikar napisał/a:
Przełożyć tak żeby ci co mniej oglądają anime i mangę zrozumieli :d coś to się trochę ociąga, bo w już 29 odcinek a goku jeszcze nie ma, to walka z frezerem w którym odcinku będzie? Ona trochę odcinków trwała, jeszcze muszą kilka rzeczy rozwiązać, jeszcze nameczanie muszą "przenieść" się na ziemie. Kurdę coś mi się wydaje że jak to ma być 100 odcinków, to nie upakują tych 291 w 100. Może być że coś odpadnie, np motyw kiedy gohan udawał między galaktycznego wojownika (czy jak to tam szło)..

No właśnie też coś tak się obawiam. Ale z drugiej strony, to jest 29 odcinek, a wydarzenia z niego odpowiadają 62 i 63 bodajże odcinkowi serii Z... Motyw z Wielkim (Great) Saiyamanem chyba nie wytną, no może część, bo to jednak w mandze było, mimo wszystko, ale nie ciągnął się tak, jak w anime (Videl dowiedziała się znacznie szybciej o jego tożsamości xDD). Dareks, co do tej wyliczanki w wersji RTL 7 to było bodajże pałka zapałka dwa kije xDD Ale zobaczymy, jak jeszcze będzie w angielskich napisach, bo jak będą papier, kamień, nożyczki, to tak zostawię ^^

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 25-10-2009 18:45
#Fenel - user - 10%
Fajnie streścili, walka z Guldo była dużo bardziej dynamiczna niż w Zetce - udało im się zmieścić 2 odcinki w 1 bez utraty ważnych scen. Teraz tylko czekać na Goku - po zapowiedzi wnioskuje, że będzie jak w oryginale - pod koniec odcinka wyląduje, a dalszy ciąg akcji w następnym.

Dodane: 26-10-2009 15:57
ogolnie przyjemnie sie oglada wszystkie odcinki kaia ale mam do was pytanko co ile pojawia sie nastepny odcinek??

--------------------
Whan you want something very hard you found it!
Dodane: 26-10-2009 16:09
@up
Dokładnie co tydzień w niedziele ;)

Co do tematu

Odcinek bardzo fajny, dynamiczna akcja i ogólnie the best ^^

A co do Goku to myślę że przyleci pod koniec 30 odcinka ;)

Dodane: 26-10-2009 16:49
gOgEtAtrue napisał/a:
ogolnie przyjemnie sie oglada wszystkie odcinki kaia ale mam do was pytanko co ile pojawia sie nastepny odcinek??

Strona główna tam jest jak byk wyjaśnienie. CZYTAĆ!

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 26-10-2009 20:21
A oto link do pliku z napisami moja autorstwa: http://animesub.i...p?ID=31350 ^^

A dla tych, co są niecierpliwi, to Ikar już robi hardsuby ;P

--------------------

Dodane: 27-10-2009 15:38
#malpex - user - max%
Bardzo fajny odc! Tylko przylot Goku zaczyna mi sie dluzyc juz troche :p moze doszli do wniosku ze zrobia wiecej niz 100 odc :d bo nie wiem czy sie wyrobia :p
Nastepny odc tez sie dobrze zapowiada ciekawa walka Vegety ale kurde kiedy wkoncu ten Goku przyleci!! :d
A ten oddział Ginyu to sa glupki XD

A oto link do pliku z napisami moja autorstwa: http://animesub.i... ^^

Dzieki Wam za ta robote która robice ;) Świetna sprawa ze nasza strona nie musi byc juz uzalezniona do innych i mamy własne napisy ;) Wielkie Dzieki ;]

--------------------

-------------------------------

Dodane: 27-10-2009 19:35
#dragon92 - user - 10%
Kayleigh90 napisał/a:
A oto link do pliku z napisami moja autorstwa: http://animesub.i...p?ID=31350 ^^

Ja mam taką małą sugestie. Czy możesz robić też napisy tlumaczace tytul? oraz zapowiedz kolejnego odcinka?

--------------------
www.f1c.lua.pl
Dodane: 27-10-2009 20:19
To nie zależy od nas, nie tłumaczymy z japońskiego na angielski. Tytuł jest tłumaczony jakbyś nieuważnie oglądał. A odcinek który jako pierwszy pojawia się z ENG napisami czasami ma braki w postaci nie przetłumaczonego openingu i endingu (chociaż można by skopiować z poprzednich) oraz czasami ma braki w postaci nie przetłumaczonej zapowiedzi. W opisie napisów pisze na podstawie czyjego tłumaczenia są napisy (jakiej grupy) po czym można znaleźć odcinek i zobaczyć że tam faktycznie nie ma tłumaczenia.

Nie lubię kiedy się komuś coś zarzuca..

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 27-10-2009 20:22
Odcinek bardzo fajny. Ogólnie kreska poprawiona w większości scen co bardzo cieszy. Szczególnie ładnie wyglądała scena jak Gohan i Kuririn zaatakowali Guldo.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online