Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:23
OnLine: 36, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: Biedni Kaczyńscy...
Dodane: 30-10-2009 19:04
#by_black - systemadmin - max%
Cyrus napisał/a:
Co do Tuska, to z niego nie lepszy polityk... nie zapomnę jego angielskiego przywitania z którego śmiał się prezydent.

Śmiał się, a sam myśli że konopia indyjska to kraj xD

--------------------
Dodane: 18-12-2011 15:32
#JCD - user - max%
Kiedyś ich trochę broniłem...
...ale im dłużej słucham Jarka, tym większego ma we mnie wroga. Bo srsly, pieprzy jak potłuczony non stop, nic mądrego nie powie.

--------------------

Dodane: 18-12-2011 15:58
Powiem tak, wolałem tuska i żałuje, zamiast zająć się polską, to ratują innych... a my za to płacimy...

Wydają więcej niż mają z podatków, pchają się do euro 2012, a jak Polska nie będzie 4, to będzie 50 mil zło w plecy.

I dochodząc do sedna, prawdą jest iż nie ważne są ideały, ale wybór tego kto zrobi dobrze xD

Nie lubiłem i nie lubię kaczyńskiego który nie uczęszcza tam gdzie plebs (tak, tak biedronka i ubodzy xD ) i mam wrażenie że gość chciałby być takim dyktatorem xD

Dodane: 19-12-2011 12:49
#Seneka - user - 80%
To już kolejny temat, w którym mogę wypowiedzieć się krytycznie na temat jednego z nich, bo o zmarłym to raczej nie powinno się pisać źle, więc jego wykonania wolę skomentować minutą ciszy, zaś jeśli chodzi o Jarosława z tytułu, że żyje można pojechać po nim po całej linii nie oszczędzając klawiatury i czasu, a więc zacznę od początku, czyli Partii, skrajnie prawicowa, bardzo negatywnie nastawiona do świata i jakichkolwiek zmian z programem pasującym raczej do czasów młodości Jarka, a co do jego samego jest to człowiek mały sercem i duchem nie potrafiący pogodzić się z porażką, manipulujący ludźmi robiący im wodę z mózgu, jego krótkie rządy splamiły b.dobre imię Polski, które próbuje odbudować Platforma, mam czasem nawet takie wrażenie, że żyje jakby w innym świecie, nie powinien pojawiać się w mediach, bo chyba nadal nie przestał brać psychotropów po śmierci brata i bratowej. Robi tak, że wszyscy, którzy go popierali spojrzeli na oczy i odchodzą, a zostaną tylko Ci, którzy mają klapki na oczy.

--------------------
Dodane: 19-12-2011 21:47
#panum170 - user - 30%
Seneka napisał/a:
To już kolejny temat, w którym mogę wypowiedzieć się krytycznie na temat jednego z nich, bo o zmarłym to raczej nie powinno się pisać źle, więc jego wykonania wolę skomentować minutą ciszy, zaś jeśli chodzi o Jarosława z tytułu, że żyje można pojechać po nim po całej linii nie oszczędzając klawiatury i czasu, a więc zacznę od początku, czyli Partii, skrajnie prawicowa, bardzo negatywnie nastawiona do świata i jakichkolwiek zmian z programem pasującym raczej do czasów młodości Jarka, a co do jego samego jest to człowiek mały sercem i duchem nie potrafiący pogodzić się z porażką, manipulujący ludźmi robiący im wodę z mózgu, jego krótkie rządy splamiły b.dobre imię Polski, które próbuje odbudować Platforma, mam czasem nawet takie wrażenie, że żyje jakby w innym świecie, nie powinien pojawiać się w mediach, bo chyba nadal nie przestał brać psychotropów po śmierci brata i bratowej. Robi tak, że wszyscy, którzy go popierali spojrzeli na oczy i odchodzą, a zostaną tylko Ci, którzy mają klapki na oczy.

Seneka może wreszcie otwórz oczy! PiS to chyba jedyna partia która chce dobra Polski i Polaków i dlatego PO i media są tak do niej krytycznie nastawieni.
O jakiej ty tu manipulacji Kaczyńskiego piszesz to media przez kłamstwo,oszustwo i podstęp manipulują ludziami,a ten "ciemnogród" dalej wierzy w cuda Tuska.
Ludzie którzy tak bardzo krytykują PiS a nie znają prawdziwych realiów są dla mnie niczym.

Dodane: 19-12-2011 22:12
Jeśli którakolwiek z partii znajdujących się w sejmie interesuję się losem ludzi, to ja zmienię studia i pójdę chyba do seminarium. Oni wszyscy mają na celu tylko i wyłącznie władzę i idącą za tym kasę. A jak już słyszę że PiS to partia "prawdziwych polaków" to mnie krew zalewa, i w tym momencie zgadzam się całkowicie z Palikotem w kwestii że wolałbym mięć za ziomków Niemców czy Francuzów niż ludzi którzy pochodzą z planety PiS. Nie wiem jak dla was ale dla mnie ważniejsze jest to jak mi się żyję, czy mam kasę na zaspokojenie swoich potrzeb, niż to że Polska będzie krajem całkowicie niezależnym, z jedyną słuszną wiarą i jedynym słusznym przywódcą, odnoszę wrażenie że PiS chciałby aby Polska była jak feudalna Japonia, całkowita izolacja, i nie ważne byłoby wtedy że inni wyprzedzają nas o 2 wieki pod wszelkimi względami.

Oczywiście mogę się mylić, i dlatego oczekuję od ciebie jakiegoś naprowadzenia na jedyną słuszną drogę, "PRAWDZIWY POLAKU".

--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne
Dodane: 20-12-2011 09:29 - Edytowane przez blAck_stAr dnia 20-12-2011 09:33
Na początku odniosę się do pierwszego posta w temacie i nawiążę do medialnej manipulacji. O co mi chodzi? A o to, że Lech za życia, korzystając ze swojego stanowiska, pomógł wielu ludziom, którzy byli w potrzebie i napisali do niego stosowny list - niby nic, w końcu miał środki, ale dziwi mnie fakt, że media nic o tym nie wspominały, podczas kiedy były gotowe swego czasu pokazać w pozytywnym świetle każda drobnostkę poczynioną przez polityków pewnego innego ugrupowania. O Kaczyńskich albo mówiło się źle, albo nie mówiło się wcale. Z reszta to tez przyczyniło się do tego, że prezydent posługiwał się przestarzałym samolotem i wszyscy najważniejsi w państwie lecieli jednym. Czemu? A temu, że media śledziły wszystkie wydatki, więc wyobraźcie sobie, jak wrzałoby wśród polaczków, gdyby usłyszeli, że wydaje się kasę na nowe samoloty i leci ich kilka. Nie jestem w żadnym stopniu zwolennikiem PIS'u, ale tak własnie wyglądają media - manipulują informacją, a w tej manipulacji wcale nie muszą posługiwać się nieprawdą. Jak to możliwe? Przedstawię przykład: prezydenci Rosji i USA robią sobie we dwóch wyścig. Wygrywa prezydent USA. Co napiszą rosyjskie gazety? To, że ich prezydent zajął w wyścigu zaszczytne drugie miejsce (prawda), za to prezydent USA przybiegł przedostatni (prawda) - o tym ile osób brało udział wcale nie muszą wspominać.
Teraz odniosę się do aktualnych wydarzeń. W moich oczach PIS powoli staje się sektą polityczną - kolejne rozłamy, które odsiewają co rozsądniejsze jednostki, jawny fanatyzm zwolenników, bezkompromisowość Jarka, nie mówiąc już o ideologii nienawiści i szukaniu wszędzie spisków. Oczywiście Jarek posługuje się manipulacją, każda partia posługuje się manipulacją i przedstawia fakty tak, by dojść do władzy - to jest niestety jedno ze znamion polityki, dlatego się nią brzydzę. PO w tym względzie nie jest lepsze, tyle, że działa na innej zasadzie, co więcej, w dużym stopniu uzależnione jest od istnienia PIS'u i PISowców. Dlaczego? Dlatego, że zbiera glosy korzystając ze strategii "Głosuj na nas, bo jeśli nie, to przyjedzie PIS i cię zje".

Dodane: 20-12-2011 12:08
Trzeba przyznać że Lech, a Jarosław to dwie zupełnie inne osoby, ale nie zmienia to faktu że Lech słabo nadawał się na prezydenta, może byłby lepszy gdyby nie słuchał brata i nie próbował przeszkadzać w późniejszym czasie rządowi. Co do samolotu, to jego zmiana nie była możliwa w żadnym wypadku, nikt nie podjąłby się zakupu nowej maszyny, bo to wiązałoby się ze zbyt dużym zniechęceniem do siebie wyborców. I właśnie dlatego nie mogę patrzeć na ludzi z PiS którzy mówią że rząd PO nie zmienił samolotu, a samio tego nie zrobili, hipokryci.

--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne
Dodane: 20-12-2011 17:28
#panum170 - user - 30%
Vegeta1992 napisał/a:
Nie wiem jak dla was ale dla mnie ważniejsze jest to jak mi się żyję, czy mam kasę na zaspokojenie swoich potrzeb, niż to że Polska będzie krajem całkowicie niezależnym, z jedyną słuszną wiarą i jedynym słusznym jedyną słuszną drogę, "PRAWDZIWY POLAKU".

Jeśli najbardziej chodzi ci o kasę to powinieneś wiedzieć że za rządów PiS-u Polska rozwijała się najszybciej i wkurza mnie to jak ktoś pisze że za PO polska się nie rozwija bo jest kryzys,państwa takie jak Estonia czy Turcja bardzo dobrze się rozwijają bo potrafią wykorzystać co jest przykładem że się da.

Vegeta1992 napisał/a:
Co do samolotu, to jego zmiana nie była możliwa w żadnym wypadku, nikt nie podjąłby się zakupu nowej maszyny, bo to wiązałoby się ze zbyt dużym zniechęceniem do siebie wyborców. I właśnie dlatego nie mogę patrzeć na ludzi z PiS którzy mówią że rząd PO nie zmienił samolotu, a samio tego nie zrobili, hipokryci.

Tu może masz racie,ale chce powiedzieć że jeśliby nie nacisk PO i mediów na kasę
to PiS wcale nie nie musiał by się martwić o wyborców,a co oznacza że jeśli katastrofa smoleńska nie była zamachem to te naciski były pośrednią przyczyną katastrofy smoleńskiej

Dodane: 20-12-2011 23:11
panum170 napisał/a:

Tu może masz racie,ale chce powiedzieć że jeśliby nie nacisk PO i mediów na kasę
to PiS wcale nie nie musiał by się martwić o wyborców,a co oznacza że jeśli katastrofa smoleńska nie była zamachem to te naciski były pośrednią przyczyną katastrofy smoleńskiej

A myślisz że kto by się pierwszy rzucał o to że za PO kupiono nowe samoloty?? Hmmmm, zapewne nie PiS...... ależ co ja mówię, to OCZYWISTE że by to robili i wytykali nie potrzebne wydawanie pieniędzy na to aby premier mógł wygodniej latać na wakacje.

A co do rozwoju gospodarczego to zauważ że rządy PiS przypadły na czas przed kryzysem z 2008r którego skutki właśnie odczuwamy. A jak wiadomo przed samym krachem jest bardzo dobrze, jeśli by tak nie było to kryzys nie był by tak zaskakujący. Dodam też że za rządów PiS mocno straciliśmy na słabych, kontaktach gospodarczych z Rosją.

Jeśli widzisz zło w Rosji lub Niemczech, to napisz dlaczego, a ja spróbuję ci wytłumaczyć dlaczego się mylisz.

--------------------
Dodane: 21-12-2011 10:07
#Seneka - user - 80%
Ludzie, którzy popierają PiS i Kaczyńskich podobnie, jak panumi170 mają tak przeorany mózg przez Kaczora, Macierewicza, Hofmana, Błaszczaka i tą całą resztę PiSowskiej hołoty, że jakiekolwiek logiczne argumenty do nich nie trafiają i nie wiem w jaki sposób można takich ludzi jak on przekonać do tego, aby w przyszłości nie oddawali swojego głosu na PiS, bo tylko tym, że pójdą na te wybory, zakreślą ten krzyżyk szkodzą Polsce!

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online