Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:23
OnLine: 36, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: Biedni Kaczyńscy...
Dodane: 19-10-2009 23:55 - Edytowane przez JCD dnia 20-10-2009 00:13
#JCD - user - max%
Aktualnie jest moda na jechanie równo po sławnych braciach: Lechu i Jarku. Ludzie czepiają sie dosłownie wszystkiego, mieszanie ich z błotem jest w dobrym tonie i nikogo nie dziwi. A jak ktoś zacznie sie Tuska czepiać to od razu "skąd w tobie tyle jadu..." itp. Tusk jest cool, Kaczyńscy są be i brzydcy (Donek ponoć przystojny jest :| ). Nie rozumiem takiej nagonki. W przeciwieństwie do panów Leppera i Giertycha Kaczory są w miarę sensownymi politykami, tylko mają bardzo konserwatywne poglądy i mają trochę uprzedzeń np. do Rosji. Co mnie jednak nie dziwi w sumie. A często w internecie przedstawia sie ich jako zło totalne, śmierć i zniszczenie dla Polski.

Jak myślicie, z czego to sie bierze? I czy wy też naśmiewacie sie z nich nie wiedząc praktycznie nic o ich poglądach i programie?

EDIT

Mój 700 post :)

--------------------

Dodane: 20-10-2009 00:09
#Chip00 - user - 90%
Ludzie to idioci, którzy naśladują innych. Nic nie wiedzą o ich programie, pomysłach czy nawet charakterze, a nabiją się z nich. Czemu? Bo inni tak robią, a w końcu trzeba być modnym. Dasz trochę inne poglądy od ogółu i już "łubudu". Osobiście nic do nich nie mam, mimo, że średnio podoba się mi ich polityka (ale Tuska za to wgl. nie lubię :p ).

--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 20-10-2009 00:45 - Edytowane przez kamil163 dnia 20-10-2009 00:47
#kamil163 - user - 20%
To nie do końca jest tak że ludzie nic o nich nie wiedzą ( choć zdarzają się i tacy). Ja natomiast bardzo interesuję się polityką ( nie, nie zwariowałem :d ). Znam program i założenia najważniejszych partii a w szczególności PiS-u i PO, jak i również osobiste Jarosława i Lecha Kaczyńskiego. Długo do nich nic nie miałem bo wiadomo zaczynali w Solidarności te sprawy, tylko potem zaczęła im trochę pala odbijać :) głównie Jarkowi. Dajmy np. taka sytuację 1 września rocznica rozpoczęcia II wojny światowej Polska odnosi niewątpliwy sukces zorganizowania "imprezy", przez kilka dni nasz kraj był w centrum zinteresowania wszyscy mówili o nas jak najlepiej a tu co? Jarosław Kaczyński się obódził i musiał coś powiedzierć żeby było na przekór innym: "Po co zapraszali Putina!" Oczywiście został za to skrytykowany. Ty powiesz poglądy każdy ma swoje, a ja ci powiem że trzeba też te poglądy w odpowiedni sposób ujawniać i okazywać.
Podobnie jest z Lechem, każdy zna jego uprzedzenia do Rosji, zgoda kto z nas w jakimś stopniu ich nie ma, ale to jest prezydent, głowa państwa. I jak kiedyś przeczytałem w jednym z wywiadów on musi być ponad tym, nikt mu nie zabroni wyznawania swoich poglądów, ale jak już pisałem trzeba je umieć okazać.

Wracając do tematu "Biedni Kaczyńscy..." czy są tacy biedni? Tak są bo naród się z śmieje. Dlaczego? No sory ale żeby kurna najważniejsza osoba w kraju nie umiałą poradzić sobie z słuchawkamii czy mikrofonem? :d to ja na jego miejscu zaprosił bym do pałacu jakiegoś elrktronika żeby go nauczył obsłygi tak trudnych sprzętów.

I tak to najwięcej śmieją się z nich za granicą, ale na to już my nie mamay wpływu. Chip00 napisał"... Czemu? Bo inni tak robią, a w końcu trzeba być modnym..."
Sory ale jeżeli naprawdę dużo osób tak robi "dla mody" to są po prostu kretynami i tyle. Ja ich nie trawie (żeby nie powiedzieć niecierpię) za ich zachowanie i sposób w jaki się prezentują.

WOW troche się rospisałem ale myśle że choć jedna osoba przeczyta :d [wesoly]

--------------------

Dragon Ball i to się nie zmienia... :d :d
Dodane: 20-10-2009 11:38
#by_ikar - systemadmin - max%
Tak modne stało się "jeżdżenie" po kaczyńskich, ale to wszystko nie stało się z byle powodu. Jeżeli głowa państwa zapytana w wywiadzie o narkotykach, o konopie indyjskie zapytała się pytającego czy konopie indyjskie są narkotykami, to po prostu brak pytań. Bo dzisiaj takie rzeczy to wie większość nastolatków, głównie dla tego że są specjalne programy w szkołach które uczą o rodzajach narkotyków.

Dla mnie koleś który ma doktorat i jest profesorem uniwersytetu gdańskiego powinien coś sobą reprezentować, a on podobnie jak większość kretynów w rządzie reprezentuje ale biedę umysłową. Nic dziwnego że się ludzie z takiego kretyna nabijają, kiedy to jest żałosne. Wychodzi na to że dzisiaj każdy kretyn może mieć doktorat i zostać prezydentem. Zdecydowanie najbardziej nie rozgarnięty prezydent polski. Nawet wałęsa z wykształceniem zawodowym nie prezentuje swoją postawą takiej biedy umysłowej. Mimo że i tak teraz przyszła moda na "humanista pozdrawia informatyka", "informatyk pozdrawia humanistę", "wykształcony pozdrawia" itp i w to jest mieszany też wałęsa. Nie jestem jego jakimś szczególnym wielbicielem, ale to jest takie trochę czepianie się.

W przypadku kaczyńskich, i ogólnie obecnego rządu, czepianie się moim zdaniem jest jak najbardziej na miejscu, ponieważ to są kretyni, którzy studia kończyli pół wieku temu, a taki sam poziom z ich studiów jest dzisiaj w gimnazjum jak nie niżej. Więc jak dla mnie to jest po prostu żenujące i to bardzo, że taki kretyn jest prezydentem tego państwa.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 20-10-2009 12:34
#malpex - user - max%
Moda na jechanie po kaczynskich jest juz od jakiegos dluzszego czasu. I nie wzięła sie z nie wiadomo skąd. To przez ich zachowanie i postepowanie tak sie z nich wysmiewaja.
Zreszta wysmiewaja sie z nich i niepochwalaja ich wystepków ludzie inteligentni. Pamietam w sondażach po wyborach ze kaczyńscy wygrali tylko dzieki wsi i terenów rolniczych bo wiekszosc miast byla za PO.
No ale nie ma sie co dziwic. Jezeli oni tak postepuja to nie obejdzie sie bez zadnej reakcji. I to oboje pospepuja i prezydent i ten drugi :p .

Tak jak Ikar napisał niby to oni maja uczelnie skonczyone i maja jakies tam tytuły. Ale wogule po nich tego nie widac. Zachowuja sie jak chołota i tak sie wypowiadaja i traktuja swoich oponentów czyli PO. Zreszta oni nie sa lepsi ale to rozmowa na inny temat.
Ja ogolnie sie od polityki odcinam i w ogóle sie nia nie interesuje.

Jeszcze tylko dodam ze zgadzam sie calkowicie z wypowiedzia Ikara a przede wszystkim z tymi slowami:
W przypadku kaczyńskich, i ogólnie obecnego rządu, czepianie się moim zdaniem jest jak najbardziej na miejscu, ponieważ to są kretyni, którzy studia kończyli pół wieku temu, a taki sam poziom z ich studiów jest dzisiaj w gimnazjum jak nie niżej. Więc jak dla mnie to jest po prostu żenujące i to bardzo, że taki kretyn jest prezydentem tego państwa.

Dobrze powiedziane ;)

--------------------

-------------------------------

Dodane: 20-10-2009 17:12
#Macias - user - max%
JCD napisał/a:
W przeciwieństwie do panów Leppera i Giertycha Kaczory są w miarę sensownymi politykami

A w porównaniu do Pana Gosiewskiego są w miarę seksownymi politykami xD Tak, doszukujmy się pozytywów, przecież to są nasi "wielcy" rodacy! xD

--------------------
Dodane: 20-10-2009 19:12
#Darknes - user - max%
Ikar dobrze pisze :p nabijają się z nich bo są skretyniali tak jak cały rząd. Egzaminu z podstawówki się bali a nam wciskają algebrę na maturach ?! :| ja mam się starać zrozumieć takie gówniane równania, które w żaden sposób nie posłużą mi w życiu a taki poseł/premier czy prezydent z wykształceniem dzisiejszej podstawówki ma rządzić moim krajem ? ludzie po liceum/technikum mają więcej rozumu od nich, oni potrafię tylko jak zrobić żeby się nie narobić a jak najwięcej mieć zer na koncie. Według mnie nabijanie się z nich to nie żadna przesada bo większość młodych ludzi "jedzie" nie tylko ich samych ale cały rząd.

Póki w rządzie będą ludzie z czasów PRL-u dobre być nie może.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 20-10-2009 19:48
No tutaj na forum w pewnym temacie też ktoś równo jeździ po słynnych braciach K. (wtajemniczeni chyba wiedzą w jakim xD)

Nie lubię tych ludzi jak i całego PIS-u. Mam do nich żal, bo obiecali wiele przed wyborami a gówno zrobili. Za ich czasów było chyba najgorzej od kiedy żyję w Polsce. Wielokrotnie swoimi beznadziejnymi wypowiedziami kompromitowali nasz kraj...Sytuacja że bracia są dwiema najważniejszym osobami w państwie też jest niezbyt normalna, a taka miała miejsce w Polsce...

Ktoś powie że za rządów PO i Tuska jest podobnie, ale...ja tak nie uważam. Nie umiem racjonalnie wytłumaczyć dlaczego tak ufam i wierzę że Tusk ze swoją ekipą jest w stanie odbudować silną i licząca się Polskę.

--------------------

Dodane: 20-10-2009 20:26
No tutaj na forum w pewnym temacie też ktoś równo jeździ po słynnych braciach K. (wtajemniczeni chyba wiedzą w jakim xD)

Temat sexfotomontaże? xD

Prawda jest taka #syngohana że nikt z obecnych przedstawicieli rządu nie jest w stanie nic zdziałać, dla tego że działają schematami, działają głównie dla siebie, interesują ich tylko pieniądze które zarabiają. Nie interesują ich ludzie, nawet ci z najniższą krajową, których jest najwięcej w kraju i którzy są fundamentem jeżeli chodzi o podatników. W dupie mają to czy ktoś przeżyje za 600zł, dzięki ich myśleniu, a raczej nie myśleniu, w polsce panuje chaos. Tak ty i ja tego chaosu nie zauważamy bo się przyzwyczailiśmy, ale niech jakiś obcokrajowiec tutaj zamieszka (wiem z autopsji) to nawet nie wiesz jakie ma problemy żeby się przyzwyczaić do polskiego sposobu na życie. Wydawać więcej niż się zarabia. Generalnie moim zdaniem potrzeba rewolucji, jak to było w pewnym filmie, rewolucji umysłowej. Bo narazie jest tylko i wyłącznie bieda umysłowa.

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 20-10-2009 20:48
#Zuza - user - max%
Opinia publiczna nie bierze się znikąd. Nie interesuję się ani trochę polityką, więc nie wiem co się dzieje za bardzo w państwie, jedyne co słyszę to o aferach. Jeżeli chodzi o Tuska to słyszałam jedynie, że tyle obiecywał, a spełnić nie spełnił. Także jestem bezstronna, dla mnie ogólnie polityka polska jest beznadziejna, a politycy ją tworzą więc tylko jednostki są porządne. xD

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 20-10-2009 21:52
#enigma - user - max%
Zawsze było jest i będzie coś takiego. Tak samo było z Kwaśniewskim po jednej aferze jak nie trzeźwy był i tak się toczy potem, później szukają tylko czegoś żeby się przyczepić, tak na prawdę zawsze do prezydenta są pretensje, ale tak na prawdę nie ma takiej osoby, która przejęłaby władzę nad naszym państwem i z dnia na dzień wyprowadziłaby nas na prostą i Stany nie uważałyby nas za murzynów zacofanych. Ja nie mieszam się w to, bo wiem że kto by nie rządził to zawsze będzie źle. :p

Dodane: 20-10-2009 21:56
Wszystkiego w jeden dzień się nie da naprawić, dobrze mówisz, ale też nie jest tak że trzeba 20 lat żeby poprawiło się kilka ustaw, powstało kilka chodników i pensje poszły do góry o 100zł razem z podwyżkami za wszystko inne. Móc to chcieć. Im się w dupach poprzewracało z tego dobrobytu. Sami gówno robią tak samo jak członkowie PZPN i biorą pieniądze nie wiadomo za co. Cała polska.

A z kwaśniewskim to inna sprawa, on odwalił po pijaku coś czego nie powinien. Ponieważ on wychodząc z samolotu w stanie upojenia alkoholowego, pocałował ziemie jak to robił za każdym razem papież. A to już jest szyderstwo i powinien nawet papież cisnąć z takiego kretyna.

A kaczyńskich to trzeba odstrzelić.

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 20-10-2009 22:15
Co do zmian: szybko nie nastąpią. Nawet jeśli jedni coś wymyślą to inni się nie zgodzą.
A wracając do tematu, śmieję się z Kaczyńskich, Tuska, Leppera, Giertycha (to, że został ministrem edukacji już było śmieszne) itp. Jak już niektórzy pisali, panowie wymienieni prze ze mnie zasłużyli na to np. debilnymi wpadkami, "genialnymi pomysłami", a nawet z niektórych wypowiedzi można się pośmiać. A śmieję się dlatego, że oprócz chaosu i nieróbstwa co po niektórzy nic nie wnoszą do polityki. Bo co tylko zostaje? Śmiać się albo płakać.

Dodane: 21-10-2009 09:14
#by_black - systemadmin - max%
Kaczyńscy to banda jakieś świat nie widział, ludzie totalnie pozbawieni logicznego rozumowania, jak dla mnie to oni stoją za wszystkimi nie wypałami w naszym kraju odkąd stoją na takich stanowiskach, niszczą wszystko przez swoje durne uprzedzenie do innych chcących władzy..

--------------------
Dodane: 21-10-2009 11:19
#malpex - user - max%
Black mocno powiedziane ale prawdziwe. Najgorsze jest w tym wszystkim to ze ludzie nie potrafia tego zrozumiec ze to oni tyle zepsuli i tyle zniszczyli i wypowiadaja sie ze to oni sa najlepsi i ogólnie cool :p Oczywiscie tylko ci co ciagle sa ich wyborcami.
Nie mowie ze tylko oni sa zli a reszta jest super bo tak nie jest :p Wszyscy politycy sa tacy sami i jak dojda do wiekszej wladzy to zaczyna im odwalac.

--------------------

Dodane: 21-10-2009 13:41
#by_black - systemadmin - max%
Nie twierdzę, że inni nie są winni, ale co się dzieje z PiS? Teraz dziwnym trafem CBA wzięło się za PO, czemu? Bo chcą zniszczyć ich, jak się zachowuje szef CBA jak jakaś gwiazda, to wszystko tak śmierdzi że aż tu czuje..

--------------------
Dodane: 27-10-2009 19:14
#Bociak - user - max%
Kaczyńscy nie bez powodu są wyśmiewani. To nieodpowiedni ludzie na nie przeznaczonych dla nich stanowiskach. Co oni odwalają w mózgu się nie mieści. Czasem nie potrafią nawet się wysłowić. Tusk przynajmniej swoim zachowaniem coś prezentuje, a oni to beznadzieja....

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 28-10-2009 21:07
#Cyrus - user - max%
Ja myślę, że 80% osób wyśmiewa ich z tego powodu, że wszyscy tak robią xD Czyli nawet nie wiedzą za co. Ja szczerze mówiąc nie znam wszystkich beznadziejnych decyzji i sytuacji z wyżej wymienionymi panami więc nie jadę po nich jak po psach... od czasu do czasu jak natrafię na coś śmiesznego to poopowiadam kumplom ;P
Co do Tuska, to z niego nie lepszy polityk... nie zapomnę jego angielskiego przywitania z którego śmiał się prezydent.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 29-10-2009 20:55
#malpex - user - max%
Cyrus napisał/a:
Ja myślę, że 80% osób wyśmiewa ich z tego powodu, że wszyscy tak robią xD Czyli nawet nie wiedzą za co. ...

Pewnie masz racje ze niektórzy w ogóle nie wiedzą przez co ich wysmiewaja ale robia tak bo taka jest moda.
Ale mysle ze to nie jest az 80 % osob chyba znacznie mniej jakies 30 % albo i mniej.
Teraz jest taki dostęp do mediow ze trzeba by było mieszkac gdzies w lesie zeby nic nie wiedziac a oni mieli tyle wpadek ze nie sposób choc jednej nie dostrzec.

--------------------

Dodane: 29-10-2009 21:43
#bloob14 - user - 50%
Śmieja sie z nich bo są tępi.Sory ale jak prezydent kraju nie umie się obchodzic z mikrofonem, nie zna angielskiego i nie wie co to są konopie indyjskie to ja się nie dziwie,że sie z nich śmieją.A co do ich polityki toja na to patrzę tak robia cos ale robia to żle albo robią żeczy nie potrzebne a Tusk nic nie robi.Dopuki takie ciemniaki jak u nas w żądzie są nie odejdą to Polska nigdy nie będzie szanowana i nie będzie liczyc się na arenie międzynarodowej.

--------------------

"Every day, humans are one step closer to self destruction. I'm not destroying the world, I'm saving it."
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online