Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 06:26
OnLine: 37, statystyki
index > Media > Muzyka
Temat: Najlepszy album 2009.
Dodane: 17-10-2009 20:13
#by_black - systemadmin - max%
W tym temacie chciałbym abyście wybrali według was najlepszy album muzyczny tego roku, lub pojedynczy kawałek :) Fajnie by było gdybyście napisali coś o tym albumie i może zapodali link do niego, aby inni mogli również poznać album, który uznajecie za najlepszy w tym roku :)

Dodane: 17-10-2009 20:34 - Edytowane przez C@rL dnia 17-10-2009 20:38
#C@rL - user - max%
Jeżeli chodzi o 2009 rok i hh to jest multum wspaniałych albumów! Takiego wysypu 'konkret płyt' dawno nie było ;) Nie mogę osądzić, który z nich jest najlepszy, jest tym numerem łan bowiem niczego nie brakuje większości :p Jednak po duużej selekcji wybrałem kilka, które zaprezentuje w tym temacie..

Trzeci Wymiar - Złodzieje Czasu - 3W już od płyty Inni Niż Wszyscy prezentuje konkretny rap z przekazem. Na 4 Pory Rapu może tego mniej było ale i tak wypadło to świetnie :) Link do albumu - http://www.allegr...od_ss.html trzeba kupić oryginał :)

RR Brygada - Super Moc - kolejny album, któremu nic nie brakuje. Rafi z Ramoną już na Zasadzie tworzyli wspaniały duet. 2 świetnych MC - wspaniałe gruube bity - nic nie brakuje tej produkcji RR'ki. Link - http://peb.pl/alb...009-a.html

Składanka Jestem Stąd - produkcja jakiej jeszcze nie było w polskim hh... cała elita poznańskiego podziemia na 1 krążku. Tego nie można nie sprawdzić ;) Linka nie podaje, ze to zapraszam do empików ;d

Grubson - O.R.S - płyciwo ma zajebisty klimat, wszystko dzięki Grubsonowi i jego wspaniałemu flow :) Teksty także są na poziomie, wszystko to sprawia, że to jest kolejna obowiązkowa pozycja do sprawdzenia.

PS. Trochę za wcześnie na ocenianie tego roku.. bowiem ma wyjść jeszcze wiele ciekawych albumów (m.in. Ramona, Perzet/raca, Beat squad).

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 17-10-2009 21:02
Zgadzam się z C@rLem co do tego, że jeszcze rok się nie skończył i że ocenianie która płyta zasługuje na miano najlepszej jest za wcześnie... No ale jeśli miałbym wybierać z tych, które wyszły do tej pory, to waham się między albumem Trzeciego Wymiaru "Złodzieje czasu", a płytą Pyskatego "Pysk w Pysk". Bardziej jednak skłaniałbym się w stronę tej drugiej...

--------------------
"W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka."
Dodane: 17-10-2009 21:15
#enigma - user - max%
Ja podobnie jak Kondzik. Chociaż duże graty za płytę dla RR Brygady, bo także świetny krążek, to raczej jest top3 całego roku PÓKI CO. :) Może namieszać jeszcze Ramona, Sheller i Słoń może, PeeRZet, no nie wiem, myślę że jeszcze trochę za wcześnie na takie spekulacje, ale jak dla mnie góruje Pyskaty. :)

--------------------
Dodane: 17-10-2009 22:32
#Zuza - user - max%
Łaaa, ciężko mi wybrać jeden jedyny album. No więc Placebo - Battle for the sun jest moim zdaniem kapitalny, szczególnie kawałek tytułowy. Dalej, Billy Talent - Billy Talent 3 też dobra płytka. W zasadzie to nie pamiętam teraz tak z marszu, musiałabym zajrzeć do winampa, a nie ma mnie w domu więc odpada :p Najwyżej jutro dopiszę.

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 17-10-2009 23:08
#malpex - user - max%
No jak narazie to zrobil sie temat o najlepszym albumie w hh :d ale dla mnie to ekstra.
Ja zgadzam sie z Karolem ale do tego jeszcze plytka Pyskatego "Pysk w Pysk"
a poza tym to jeszcze dwie pozycje dodaje od siebie ;)

Pezet - Muzyka Emocjonalna - płyta w bardzo dobrym klimacie zeby sie wsluchac i pomyslec muzyka idealnie pasuje do tytułu plyty jest bardzo emocjonalna ;)

DGE & Matheo - Inwazja Porywaczy Ciał - Kolejny Mixtape od Gurala. swietne bity Matheo poprostu rozwalaja wszystko :d W dodatku dobre tekst DGE i jego đwiente flow a pozatym świetne wystepy gościnne.

Ale to chyba za wczesnie zeby oceniac najlepsza plyte roku. Zreszta tyle ich wyszło ze powinnismy zrobic Top 10 albo top 50 XD

--------------------

-------------------------------

Dodane: 17-10-2009 23:14
#Ippo - user - 80%
Moim zdaniem najlepszym albumem to Three Days Grace "Life Starts Now" szczególnie kawałek "No more" :) :) Lubie też nowy album Breaking Benjamin "Dear Agony" tam polecam kawałek "Without You" to tyle xD

--------------------
Dodane: 17-10-2009 23:42
#DzakliK - user - 40%
płyta roku FUNDACJA #1 "orient na tresc nie tylko na bity" plyta poprostu super :p co tu duzo gadac :d

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online