Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:51
OnLine: 110, statystyki
index > Twórczość użytkowników > Rysunki
Temat: Rysunki: kordos
Dodane: 17-02-2010 17:59
#olek_mi - user - max%
Wielka szkoda, że rysunki są kiepskiej jakości, bo ucierpiały na tym twoje dzieła. Prace są na wysokim poziomie tylko szkoda, że zrobiłeś sobie tak długą przerwę od rysowania.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 17-02-2010 21:29 - Edytowane przez Bociak dnia 17-02-2010 21:32
#Bociak - user - max%
Zapomniałem ocenić ostatnią pracę. ;) Muszę powiedzieć że ma ciekawą tematykę. Wszystko jest w niej porządku, tylko skaner psuje ostateczny efekt. Jednak i tak można określić, iż masz spore możliwości w tej branży.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 16-03-2010 20:30 - Edytowane przez kordos dnia 16-03-2010 20:34
#kordos - user - max%
Spojrzałem na datę mojego poprzedniego posta i... naprawdę minęło dużo czasu od ką ostatnio cokolwiek rysowałem! Nawet nie miałem pojęcia, że aż tyle :p
Ale dziś znów mnie "wena" złapała i - pod wpływem chwili jak i jednego z utworów Nightwish'a, no i jeszcze jednej osoby - postanowiłem narysować coś (a raczej kogoś):

http://www.fotosi...0fa55.html

Rysunek prosty i nie tak efektowny jak wcześniejszy (piersi na nim nie widać :d ) ale uważam go, za najlepszy - przede wszystkim, że jest o konkretnym kimś kogo znam, jednej z ważnych dla mnie osób i niesie przez to w sobie ładunek emocjonalny... niestety jak patrzę na zdjęcie to widzę, że na fotce prawie cały urok z niego ulatuje (niestety - telefon to jednak nie aparat, przynajmniej nie mój telefon :/) ale wrzucam i tak, bo... po prostu, bo chcę, bo dawno nie wrzuciłem nic. :p

A teraz pora na komentarze. ;)

Dodane: 16-03-2010 20:47
#by_ikar - systemadmin - max%
Muszę przyznać że mnie również się podoba, pierwsze co pomyślałem że to o twojej dziewczynie, potem doczytałem że to o kimś kto jest dla ciebie ważny, czyli nie koniecznie dziewczynie, tylko może kimś na kim ci zależy ale z kim nie jesteś. Rysunek świetny, pewnie jeszcze lepiej wygląda w rzeczywistości. Będziesz musiał sobie załatwić jakiś skaner bo inaczej to się pogniewamy xD

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 16-03-2010 22:31
#enigma - user - max%
Ten rysunek jest podobny do sygnatur blacka, jest taki zagadkowy, `tajemniczy`, na prawdę bardzo ładny, mi się podoba, nie jest efektowny jakiś, prostotą nadrabia wszystko. Na prawdę ogromne gratulacje. :)

--------------------
Dodane: 16-03-2010 22:34
#Pepe - user - max%
Tak jest ostatni rysunek bardzo ładny. Pomysł bym jednak postawił na pierwszy miejscu. Jest ciekawszy niż 'dzieła' które musimy interpretować na polskim :d Tu przynajmniej coś widać i można wywnioskować,a nie kwiaty na parapecie i bądź tu mądry. Z pewnością jest jeszcze ładniejszy,ale to aparat komórkowy,nie skan. Duży plus.

--------------------
iSayumi
Dodane: 19-04-2010 22:22 - Edytowane przez kordos dnia 19-04-2010 22:27
#kordos - user - max%
enigma napisał/a:
Ten rysunek jest podobny do sygnatur blacka, jest taki zagadkowy, `tajemniczy`, na prawdę bardzo ładny, mi się podoba, nie jest efektowny jakiś, prostotą nadrabia wszystko. Na prawdę ogromne gratulacje. :)

Na sygnach blacka się nie wzorowałem, bo nawet nie widziałem ich zbyt wiele (tylko te pod jego postami) ale jeśli mówisz, że mają klimat to muszę je obejrzeć - może mnie tam coś natchnie :p
No i ten aparat... ech...

Wiadomość doklejona:
Zauważyłem, że dużą popularnością cieszą się prace z cycatymi panienkami więc wrzucam to:
http://www.fotosi...3fc6e.html

Rysunek jest niedokończony (nie ma nic na drugim planie), ale wrzucam, bo pewnie i tak go nie dokończę - mam sporo nauki i nie cierpię rysować tym typem ołówka, którym teraz rysowałem, a innego nie mam bo się złamał :p

Od razu mówię, że - chociaż to widać - jest to postać narysowana "na moją modłę" więc za bardzo nie starałem się upodobnić do pierwowzoru.

PS.:
Myśleliście, że to jakaś laska będzie? :d
Fak de system! i idę pod prąd. :p
A tą prace narysowałem bo... nudziło mi się teraz trochę - następne pewnie będą już w ogólnie nie trafiały w niczyje gusta. :)

...a i durex spamerze obejrzyj w końcu ten temat xD

Dodane: 19-04-2010 22:53
#Pepe - user - max%
Reakcja by me :
Zauważyłem, że dużą popularnością cieszą się prace z cycatymi panienkami więc wrzucam to

:d :d :d
Myśleliście, że to jakaś laska będzie? :d Fak de system! i idę pod prąd.

:( :( :(
Hehe nie no żart ,myślałem że będzie ciekawiej,ale Gin też jest dobry :) Ładny rysunek jak reszta twoich,no ale w tej zbroi jakoś tak nie poważnie wygląda :p Gdybym nie wiedział że to chłop to chyba bym stwierdził że to baba. A jaka talia osy :d Ogólnie jak najbardziej na plus,ale następnym razem będziesz coś musiał pod Kamila narysować :p

--------------------
iSayumi
Dodane: 25-04-2010 19:35
#kordos - user - max%
Wyjątkowo nie będę się rozpisywał: nowa praca, całkiem inny temat, trochę inny styl i jak zapowiadałem nie to, co chcecie i nie tak jak chcecie :p No i pobawiłem się cienkopisami.
Ale to i tak wstęp do najgorszego, mam zamiar parę prac zrobić w podobnym stylu :p
Podkreślam, ze tylko zamiar mam, nic więcej. :d
Oto linkacz:
http://www.fotosi...b826d.html

Dodane: 25-04-2010 20:09
Hmm, praca dość mroczna, ale ciekawa :> szkoda tylko, tak jak mówiłem że nie masz skanera, z chęcią każdą z tych prac ujrzałbym w lepszym świetle. Tylko małe pytanie, co to za postać tajemnicza na 2 planie? :d

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 25-04-2010 20:26
#kordos - user - max%
Żołnierz, specjalnie taki wyciemniony (czajcie symbolikę, nie będę wam ułatwiał :p )... z tym, że na zdjęciu nie za bardzo widać zaznaczona na czerwono lufę karabinu i "oko" - ale to i lepiej, pozostawia pole wyobraźni... ostatnio jeszcze bardziej zaczynam doceniać niedopowiedzenia i symbolizm.

Dodane: 25-04-2010 20:29
No proszę, artystą się stajesz xD no ja stawiałem na dwie ewentualności, po lewej stronie jest jakby krzyż i pacyfa, pacyfa jest zielona w oddali widać ludzi z sztandarem z zielonym symbolem - domyślam się że chodzi o pacyfę, manifest wolności. A ta ciemna postać to stawiałem albo na wojskowego, albo na księdza. Księdza z racji tego krzyża :p ale ogólnie rysunek świetny :d

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 25-04-2010 20:37 - Edytowane przez kordos dnia 25-04-2010 20:56
#kordos - user - max%
Trafiłeś bo to walczący w imię wiary zabijają ludzi manifestujących w imię pokoju, na fladze przy czołgu tez jest krzyż, tylko jego nie widać z wiadomych powodów.
Ogólnie chodziło mi o to, że dwie wartości (pokój i wiara) są powodem największej ilości konfliktów, jest to praca o ich upadku wartości, samo to, ze pacyfka jest ubrudzona krwią pacyfisty (tego gościa na pierwszym planie, jak widać ma dłonie we krwi, a na ścianie jest odbicie dłoni)... tak głównie i w skrócie, bo i tak zbyt wiele napisałem. :p

Dodane: 25-04-2010 20:51
No symbolika jest większa niż mi się wydawało - przepraszam za nie docenienie. Krwi akurat na rękach nie wiele widzę, a teraz jak się dokładnie przyjrzałem to jednak widać :p Serio kup skaner ! Bo ci całe GAU się po 1zł złoży i wyśle pocztą! :p

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 25-04-2010 22:07 - Edytowane przez kordos dnia 25-04-2010 22:08
#kordos - user - max%
by_ikar napisał/a:
No symbolika jest większa niż mi się wydawało - przepraszam za nie docenienie. Krwi akurat na rękach nie wiele widzę, a teraz jak się dokładnie przyjrzałem to jednak widać :p Serio kup skaner ! Bo ci całe GAU się po 1zł złoży i wyśle pocztą! :p

Jeszcze jest jeden znaczący symbol, jednak to już sami sobie pomyślcie i się przypatrzcie, bo nie widać go za bardzo :p

A zrzutka to bardzo ciekawy pomysł :d

Dodane: 25-04-2010 22:20
#Pepe - user - max%
Bardzo dobry rysunek . Świetne wykonanie wizualne a i można spotkać tam ciekawe symbole, może jakiś przekaz . Obecne są też takie małe smaczki jak te zwiędnięte kwiaty dodające dramatyzmu,czy chociażby ten krzyż na ścianie robiący atmosferę . Niepowtarzalne niebo,krew , naprawdę super malunek . Coś w nim jest,nie takie bazgroły zwykłe :d
Zrzutka ? Czemu nie :p

--------------------
iSayumi
Dodane: 25-04-2010 22:25 - Edytowane przez kordos dnia 25-04-2010 22:28
#kordos - user - max%
Pepe napisał/a:
Obecne są też takie małe smaczki jak te zwiędnięte kwiaty dodające dramatyzmu

Pepuś zawsze wiedziałem, że ty to mądry chłopiec jesteś! :) Właśnie tym znaczącym, lecz mało widocznym symbolem są te zniszczone, podeptane kwiaty... jak widać koloru zielono-czerwonego; miały one symbolizować (i symbolizują :p ) to, że przecież wiara i pokój to powinni być "bracia" i powinni występować w parze, razem - a to, że podeptane, to chodzi o postawę ludzi zapominających o tym i dążących do samozniszczenia.

Dodane: 25-04-2010 22:33
#pacin - user - 90%
Nie no, pięknie. Nawet nie wiedziałem, że umiesz tak pięknie rysować. Niesamowicie cieniujesz, co nadaje ruskom niepowtarzalności. Ważne jest to że twoje prace zawierają jakąś "ideologię" (jak w ekspresjonizmie xD, tylko że tam obrazy były zniekształcone). Może źle to wyraziłem, ale nic innego mi do głowy nie przychodziło.

--------------------
Dodane: 25-04-2010 22:53 - Edytowane przez Bohnart dnia 25-04-2010 22:55
#Bohnart - user - 40%
Super sprawa, a ja ci polecam jako kolega rysownik po ołówku i kredce ;) (jak lubisz zabawę symboliką) zaadaptuj znaczenie koloru z ikonografii w swoich pracach. Gdybyś nie mógł znaleźć to mogę ci podesłać.

A praca fajna, choć moją uwagę najbardziej zwróciła flaga/sztandar/proporzec. Czemu? A diabli wiedzą, ot tak najcharakterystyczniejsza w tej pracy (o tych w tle mówię).

Dodane: 25-04-2010 23:01 - Edytowane przez kordos dnia 25-04-2010 23:02
#kordos - user - max%
Pewnie bym znalazł gdybym dłużej poszukał, ale skoro już się oferujesz to bardzo proszę. :)

Poza tym czekam na więcej twoich prac, bo oglądając też można się sporo nauczyć, a akurat mam od kogo. ;)

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online