Dodane: 17-02-2010 17:59
Wielka szkoda, że rysunki są kiepskiej jakości, bo ucierpiały na tym twoje dzieła. Prace są na wysokim poziomie tylko szkoda, że zrobiłeś sobie tak długą przerwę od rysowania.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 17-02-2010 21:29 -
Zapomniałem ocenić ostatnią pracę.

Muszę powiedzieć że ma ciekawą tematykę. Wszystko jest w niej porządku, tylko skaner psuje ostateczny efekt. Jednak i tak można określić, iż masz spore możliwości w tej branży.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 16-03-2010 20:30 -
Spojrzałem na datę mojego poprzedniego posta i... naprawdę minęło dużo czasu od ką ostatnio cokolwiek rysowałem! Nawet nie miałem pojęcia, że aż tyle
Ale dziś znów mnie "wena" złapała i - pod wpływem chwili jak i jednego z utworów Nightwish'a, no i jeszcze jednej osoby - postanowiłem narysować coś (a raczej kogoś):
http://www.fotosi...0fa55.html Rysunek prosty i nie tak efektowny jak wcześniejszy (piersi na nim nie widać

) ale uważam go, za najlepszy - przede wszystkim, że jest o konkretnym kimś kogo znam, jednej z ważnych dla mnie osób i niesie przez to w sobie ładunek emocjonalny... niestety jak patrzę na zdjęcie to widzę, że na fotce prawie cały urok z niego ulatuje (niestety - telefon to jednak nie aparat, przynajmniej nie mój telefon :/) ale wrzucam i tak, bo... po prostu, bo chcę, bo dawno nie wrzuciłem nic.
A teraz pora na komentarze.

Dodane: 16-03-2010 20:47
Muszę przyznać że mnie również się podoba, pierwsze co pomyślałem że to o twojej dziewczynie, potem doczytałem że to o kimś kto jest dla ciebie ważny, czyli nie koniecznie dziewczynie, tylko może kimś na kim ci zależy ale z kim nie jesteś. Rysunek świetny, pewnie jeszcze lepiej wygląda w rzeczywistości. Będziesz musiał sobie załatwić jakiś skaner bo inaczej to się pogniewamy xD

Dodane: 16-03-2010 22:31
Ten rysunek jest podobny do sygnatur blacka, jest taki zagadkowy, `tajemniczy`, na prawdę bardzo ładny, mi się podoba, nie jest efektowny jakiś, prostotą nadrabia wszystko. Na prawdę ogromne gratulacje.
--------------------

Dodane: 16-03-2010 22:34
Tak jest ostatni rysunek bardzo ładny. Pomysł bym jednak postawił na pierwszy miejscu. Jest ciekawszy niż 'dzieła' które musimy interpretować na polskim

Tu przynajmniej coś widać i można wywnioskować,a nie kwiaty na parapecie i bądź tu mądry. Z pewnością jest jeszcze ładniejszy,ale to aparat komórkowy,nie skan. Duży plus.

Dodane: 19-04-2010 22:22 -
enigma napisał/a:Ten rysunek jest podobny do sygnatur blacka, jest taki zagadkowy, `tajemniczy`, na prawdę bardzo ładny, mi się podoba, nie jest efektowny jakiś, prostotą nadrabia wszystko. Na prawdę ogromne gratulacje.
Na sygnach blacka się nie wzorowałem, bo nawet nie widziałem ich zbyt wiele (tylko te pod jego postami) ale jeśli mówisz, że mają klimat to muszę je obejrzeć - może mnie tam coś natchnie
No i ten aparat... ech...
Wiadomość doklejona:Zauważyłem, że dużą popularnością cieszą się prace z cycatymi panienkami więc wrzucam to:
http://www.fotosi...3fc6e.html Rysunek jest niedokończony (nie ma nic na drugim planie), ale wrzucam, bo pewnie i tak go nie dokończę - mam sporo nauki i nie cierpię rysować tym typem ołówka, którym teraz rysowałem, a innego nie mam bo się złamał
Od razu mówię, że - chociaż to widać - jest to postać narysowana "na moją modłę" więc za bardzo nie starałem się upodobnić do pierwowzoru.
PS.:
Myśleliście, że to jakaś laska będzie?
Fak de system! i idę pod prąd.
A tą prace narysowałem bo... nudziło mi się teraz trochę - następne pewnie będą już w ogólnie nie trafiały w niczyje gusta.
...a i durex spamerze obejrzyj w końcu ten temat xD

Dodane: 19-04-2010 22:53
Reakcja by me :
Zauważyłem, że dużą popularnością cieszą się prace z cycatymi panienkami więc wrzucam to
Myśleliście, że to jakaś laska będzie?

Fak de system! i idę pod prąd.
Hehe nie no żart ,myślałem że będzie ciekawiej,ale Gin też jest dobry

Ładny rysunek jak reszta twoich,no ale w tej zbroi jakoś tak nie poważnie wygląda

Gdybym nie wiedział że to chłop to chyba bym stwierdził że to baba. A jaka talia osy

Ogólnie jak najbardziej na plus,ale następnym razem będziesz coś musiał pod Kamila narysować

Dodane: 25-04-2010 19:35
Wyjątkowo nie będę się rozpisywał: nowa praca, całkiem inny temat, trochę inny styl i jak zapowiadałem nie to, co chcecie i nie tak jak chcecie

No i pobawiłem się cienkopisami.
Ale to i tak wstęp do najgorszego, mam zamiar parę prac zrobić w podobnym stylu
Podkreślam, ze tylko zamiar mam, nic więcej.
Oto linkacz:
http://www.fotosi...b826d.html

Dodane: 25-04-2010 20:09
Hmm, praca dość mroczna, ale ciekawa :> szkoda tylko, tak jak mówiłem że nie masz skanera, z chęcią każdą z tych prac ujrzałbym w lepszym świetle. Tylko małe pytanie, co to za postać tajemnicza na 2 planie?

Dodane: 25-04-2010 20:26
Żołnierz, specjalnie taki wyciemniony (czajcie symbolikę, nie będę wam ułatwiał

)... z tym, że na zdjęciu nie za bardzo widać zaznaczona na czerwono lufę karabinu i "oko" - ale to i lepiej, pozostawia pole wyobraźni... ostatnio jeszcze bardziej zaczynam doceniać niedopowiedzenia i symbolizm.

Dodane: 25-04-2010 20:29
No proszę, artystą się stajesz xD no ja stawiałem na dwie ewentualności, po lewej stronie jest jakby krzyż i pacyfa, pacyfa jest zielona w oddali widać ludzi z sztandarem z zielonym symbolem - domyślam się że chodzi o pacyfę, manifest wolności. A ta ciemna postać to stawiałem albo na wojskowego, albo na księdza. Księdza z racji tego krzyża

ale ogólnie rysunek świetny

Dodane: 25-04-2010 20:37 -
Trafiłeś bo to walczący w imię wiary zabijają ludzi manifestujących w imię pokoju, na fladze przy czołgu tez jest krzyż, tylko jego nie widać z wiadomych powodów.
Ogólnie chodziło mi o to, że dwie wartości (pokój i wiara) są powodem największej ilości konfliktów, jest to praca o ich upadku wartości, samo to, ze pacyfka jest ubrudzona krwią pacyfisty (tego gościa na pierwszym planie, jak widać ma dłonie we krwi, a na ścianie jest odbicie dłoni)... tak głównie i w skrócie, bo i tak zbyt wiele napisałem.

Dodane: 25-04-2010 20:51
No symbolika jest większa niż mi się wydawało - przepraszam za nie docenienie. Krwi akurat na rękach nie wiele widzę, a teraz jak się dokładnie przyjrzałem to jednak widać

Serio kup skaner ! Bo ci całe GAU się po 1zł złoży i wyśle pocztą!

Dodane: 25-04-2010 22:07 -
by_ikar napisał/a:No symbolika jest większa niż mi się wydawało - przepraszam za nie docenienie. Krwi akurat na rękach nie wiele widzę, a teraz jak się dokładnie przyjrzałem to jednak widać

Serio kup skaner ! Bo ci całe GAU się po 1zł złoży i wyśle pocztą!
Jeszcze jest jeden znaczący symbol, jednak to już sami sobie pomyślcie i się przypatrzcie, bo nie widać go za bardzo
A zrzutka to bardzo ciekawy pomysł

Dodane: 25-04-2010 22:20
Bardzo dobry rysunek . Świetne wykonanie wizualne a i można spotkać tam ciekawe symbole, może jakiś przekaz . Obecne są też takie małe smaczki jak te zwiędnięte kwiaty dodające dramatyzmu,czy chociażby ten krzyż na ścianie robiący atmosferę . Niepowtarzalne niebo,krew , naprawdę super malunek . Coś w nim jest,nie takie bazgroły zwykłe
Zrzutka ? Czemu nie

Dodane: 25-04-2010 22:25 -
Pepe napisał/a:
Obecne są też takie małe smaczki jak te zwiędnięte kwiaty dodające dramatyzmu
Pepuś zawsze wiedziałem, że ty to mądry chłopiec jesteś!

Właśnie tym znaczącym, lecz mało widocznym symbolem są te zniszczone, podeptane kwiaty... jak widać koloru zielono-czerwonego; miały one symbolizować (i symbolizują

) to, że przecież wiara i pokój to powinni być "bracia" i powinni występować w parze, razem - a to, że podeptane, to chodzi o postawę ludzi zapominających o tym i dążących do samozniszczenia.

Dodane: 25-04-2010 22:33
Nie no, pięknie. Nawet nie wiedziałem, że umiesz tak pięknie rysować. Niesamowicie cieniujesz, co nadaje ruskom niepowtarzalności. Ważne jest to że twoje prace zawierają jakąś "ideologię" (jak w ekspresjonizmie xD, tylko że tam obrazy były zniekształcone). Może źle to wyraziłem, ale nic innego mi do głowy nie przychodziło.
--------------------

Dodane: 25-04-2010 22:53 -
Super sprawa, a ja ci polecam jako kolega rysownik po ołówku i kredce

(jak lubisz zabawę symboliką) zaadaptuj znaczenie koloru z ikonografii w swoich pracach. Gdybyś nie mógł znaleźć to mogę ci podesłać.
A praca fajna, choć moją uwagę najbardziej zwróciła flaga/sztandar/proporzec. Czemu? A diabli wiedzą, ot tak najcharakterystyczniejsza w tej pracy (o tych w tle mówię).

Dodane: 25-04-2010 23:01 -
Pewnie bym znalazł gdybym dłużej poszukał, ale skoro już się oferujesz to bardzo proszę.
Poza tym czekam na więcej twoich prac, bo oglądając też można się sporo nauczyć, a akurat mam od kogo.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.