Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 22:00
OnLine: 95, statystyki
index > Twórczość użytkowników > Rysunki
Temat: Rysunki: kordos
Dodane: 16-10-2009 18:41 - Edytowane przez by_black dnia 14-02-2011 19:57
#kordos - user - max%
na poczatek pare slow wstepu ;p
przegladajac kolejny temat o grafikach usherow postanowilem (w koncu...) sam cos pokazac, nie tyle z checi pochwalenia sie (bo ogladajac prace zamieszczane na forum nabralem jeszcze wiekszego przeswsiadczenia - wiekszego niz mialem, a i tak nie bylo ono male - ze chwalic sie nie ma czym) co po prostu z checi pokazania czegos swojego i wysluchania ocen
jak juz zapewne sie domysleliscie bedzie to rysunek

moja przygoda z rysowaniem zaczela sie... hmm... rysowalem od kad pamietam (tzn. takie zajecie od dziecka, wiekszosc maluchow chyba tak ma ze siedzi z kredkami i cos chce nabazgrac wiec nie jestem w tym jakims wyjatkiem ;p), w ogromnej wiekszosci byly to jakies bohomazy godne wyrzucenia do kosza ew pobiegniecia do lazienki by dac upust checi zwymiotowania jaka nabierala na ich widok
z czasem (przynajmniej z mojego punktu widzenia) troche sie poprawilem w tej dziedzinie ;p

ale jak to bywa, im bylem starszy tym mniej mialem czasu by chwycic za olowek/dlugopis, ostatnio po jednej z dluzszych przerw postanowilem znow cos narysowac (a raczej napadla mnie jakas "wena" ) - i tu juz przechodze do wlasciwego tematu. to moja "praca":

http://www.fotosi...07c37.html

wiem, rysunek dosc prosty i do tego jakosc kiepska, bo zdjecie robione telefonem i to nie takim z najnowszych modeli (skanera nie posiadam), przez co gubi sie troche cieniowanie i proporcje... ale to tylko takie tlumaczenie na krytyke ;p

no to wiecie juz co robic - komentujcie, oceniajcie ;]

Dodane: 16-10-2009 19:01
#dexter86 - user - 70%
Szczerze to mi się podoba^^ A co do techniki wykonania też nie mam zastrzeżeń, tylko ten troszkę krzywy nosek,ale ogólnie jest ok 8,5/10 pozdrawiam^^

--------------------
Dodane: 16-10-2009 20:47 - Edytowane przez by_ikar dnia 16-10-2009 21:13
#kordos - user - max%
zachecny pozytywna ocena (a wlasnie, ten nos jest tak specjalnie narysowany ;p) postanowilem poszukac jakiegos mojego starszego (aczkolwiek niewiele starszego) rysunku, ktory by dotyczyl DB... no i znalazlem " ) :

http://www.fotosi...b2420.html

Dodane: 16-10-2009 20:55 - Edytowane przez Rocky dnia 16-10-2009 21:07
#Rocky - user - 90%
Hehe, ten starszy Vegeta ma lekko zdeformowaną twarz xD PO za tym nawet nieźle. Co do drugiego rysunku to sprawia wrażenie dosyć prostego mimo to jest naprawdę fajny ma w sobie coś. Pozdro

EDIT No lubię xD

Dodane: 16-10-2009 20:57
#kijak13 - user - 30%
No to tak pierwsze zastrzeżenie za długi wstęp xD
pierwsza praca jest calkiem spoko
natomiast druga taka jakas dziwna, krzywe oczy , nos troche za długi i kark jakis taki :p ale ogolnie spoko :)

--------------------

---------------
"Pytasz "dlaczego"? Rzeczy zawsze dzieją się bez ostrzeżenia. Dopiero wtedy wszystko nabiera sensu." Nagato
Dodane: 16-10-2009 21:04 - Edytowane przez kordos dnia 16-10-2009 21:06
#kordos - user - max%
deformacja twarzy - raz, vegeta troche zniesmaczony (a no i lewa brew w gorze prawa w dole itd.) i drzaca reka przy robieniu fotki robi swoje ;p
co nie zmienia faktu ze macie racje - jakos wczesniej mi to sie nie rzucilo w oczy... chociaz moze rzucilo tylko juz niepamietam ;]

Rocky, moze po prostu lubisz spore dekolty u kobiet?? ;p

Dodane: 16-10-2009 21:20
#by_ikar - systemadmin - max%
U tego vegety to tylko ten kark trochę za bardzo odstaje, ale reszta to jest generalnie świetnie. Sam nawet głupiego rysunku nie umiałem narysować (nadal nie umiem) więc dla mnie to i tak szczyt osiągnięć. Co do samego wstępu, heh nie rysowałem w dzieciństwie, bo już od dzieciństwa nie potrafię rysować :p

Co do laski, to akurat nie mam jakichś większych zarzutów, ale ten nos faktycznie, można by poprawić ;) a reszta jest ok :d pokazane trochę ciałko, pokazane usta i to wystarczy xD generalnie świetnie, nie dam ci żadnej oceny, bo to się nie mieści w mojej skali, która jest dopasowana podemnie :p

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 16-10-2009 22:37
#dexter86 - user - 70%
No faktycznie cos nie tak z tym Bejitą^^ ale też nie jeswt źle troszkę sie proporcje posypały np. oczka za bardzo oddalone od siebie, linia szczęki troszkę dziwnie wygląda,no i faktycznie cos z tymi brwiami ma^^ ale to kwestia wprawy i ćwiczeń pozdrawiam^^

--------------------
Dodane: 17-10-2009 10:15
#enigma - user - max%
To prawda, oczy i okolice oczu są mało proporcjonalne, ale po za tym nawet nawet. Gdybyś to poprawił, rysunek wyglądałby dużo lepiej, przynajmniej tak mi się wydaję, przyłóż się bardziej bo zdaje mi się że jesteś w stanie zniwelować wszystkie błędy, wystarczą chęci. :)

--------------------
Dodane: 17-10-2009 14:26 - Edytowane przez kordos dnia 17-10-2009 14:29
#kordos - user - max%
mozliwe - ale mam jakis gumkowstret tj jesli cos narysuje to strasznie nie lubie scierac... mozliwe ze to przez to ze wydaje mi sie to jakims cofaniem sie... albo po prostu za leniwy jestem ;p
ale nastepnym razem - chociaz nie jestem tego pewien - postaram sie to poprawic ;)

to nowsza praca (ostatnio mam "ochote" na taka tematyke):
http://www.fotosi...5da2b.html

a to nastepna wygrzebana ze stosow kartek (wiedzialem ze gdzies mam ten rysunek) i zeszytow w mojej nie pamietam kiedy sprzatanej (ciekawe co jeszcze sie w niej kryje, tak bardziej na dnie? :p na razie tylko no z wierzchu sprawdzam :p ) szufladzie

http://www.fotosi...870e2.html

to chyba jedyny moj rysunek z Sasuke, i ogolnie jeden z nielicznych dotyczacych Naruciaka - ale chyba nie jest tak zle :p

Dodane: 17-10-2009 14:43 - Edytowane przez by_ikar dnia 17-10-2009 15:02
#Olciiak - user - 90%
Co do Vegety, mało jest widoczna różnica między brwiami ("a no i lewa brew w gorze prawa w dole itd." ) no i oczy powinny być mniej-więcej na tej samej wysokości.
Bardzo mi się podobają włosy w pierwszym i trzecim rysunku, pięknie narysowane. Czwarty również świetny, pod względem wyrazu twarzy i tej ręki xD Może oceniam dziwnie, ale dla mnie twoje prace są bardzo dobre. W porównaniu do moich twoje są cudowne xD
Masz świetną kreskę, rysuj często i ćwicz :3

Nie chciałbyś spróbować narysować czegoś na czystej kartce? Według mnie poprawiłoby ogólny efekt pracy.

Dodane: 17-10-2009 14:49
#kordos - user - max%
wlasciwie nigdy nie myslalem zeby blok kupic bo rysowaniem zajmuje sie tylko dla przyjemnosci (wlasciwie to nigdy czesniej nikomu swoich prac nie pokazywalem, tylko to tak dla mnie bylo robione :p ), nie rysuje tez czesto - wiec kiedy mam na to ochote to po prostu uszczuplam zeszyt od matematyki o kolejna kartke ;]

ale jesli juz jakos to bedzie wygladac (to moje rysowanie) to moze kupie blok ;)

Dodane: 17-10-2009 20:43
#enigma - user - max%
Te dwa ostatnio dodane rysunki bardziej mi się na pewno podobają niż ten Vegeta. Ten z Sasuke bardzo fajny, chociaż ten z tą kobietą też niczego sobie. To może zacznij trochę częściej rysować, bo widać że masz zadatki na dobrego rysownika. :p

--------------------
Dodane: 18-10-2009 15:13 - Edytowane przez kijak13 dnia 18-10-2009 15:14
#kijak13 - user - 30%
No tak te są super, naprawde ta ziomka świetnie wyproporcjonowana (kurde jak to się pisze?? xD no chodzi mi że jest równa xD) I sasuke również, więc oby tak dalej :)
Ps. Ta ziomka trzyma chusteczkę ?? dobrze rozgryzłem?

--------------------

---------------
"Pytasz "dlaczego"? Rzeczy zawsze dzieją się bez ostrzeżenia. Dopiero wtedy wszystko nabiera sensu." Nagato
Dodane: 18-10-2009 15:55
#olek_mi - user - max%
Wszystkie prace podobne, a zarazem ładne ;) . Myślę, że jak będziesz cwiczył jeszcze się polepszysz, bo masz dobre fundamenty do tego ;) .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 30-11-2009 20:29 - Edytowane przez kordos dnia 30-11-2009 01:43
#kordos - user - max%
ostatnimi czasy (tzn. dzis a wlasciwie to jeszcze wczoraj bo juz po polnocy jest) po tej naprawde dlugiej przerwie postanowilem "pogodzic sie" z olowkiem - nie ze bym byl na niego zdenerwowany tylko po prostu dawno razem nie pracowalismy ;p
z tej dzisiejszej "pracy" wyszlo to:

http://www.fotosi...f44f1.html

jak wczesniej - jakosc slaba, zdjecie z aparatu (skanera nie moge jakos skombinowac) a temat... coz moj ulubiony - to znaczy nasze piekniejsze polowki ;]

moze jutro... nie wlasciwie to jutro nie... ale gdzies za tydzien (no dobra znajac mnie to miesiac :p ) znow cos narysuje a na razie prosze o oceny ;)

...a i jeszcze - skrzydla sa innych ksztaltow calkowicie nieprzypadkowo i w zupelnosci zamierzenie ;p

Wiadomość doklejona:
a zapomialem dodac ze rysunek - co widac - na czystej kartce, faktycznie lepiej wyglada... jednak warto w blok inwestowac ;p

Dodane: 30-11-2009 20:41
#Rocky - user - 90%
No świetnie. Proporcje są zachowane, w nich większych błędów się nie doszukuję. Chmury i skrzydła - genialnie zrobione. Sama dziewczyna (anioł?) też jest świetnie zrobiona. Postępy fenomenalne.

Dodane: 30-11-2009 20:53 - Edytowane przez Bociak dnia 30-11-2009 20:55
#Bociak - user - max%
No cóż.. wciąż rozwijasz swój talent i idzie ci rysowanie coraz lepiej. Nowy rysunek podoba mi się, ale musisz jeszcze popracować. To tylko tyle xD.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 01-12-2009 22:04
#kordos - user - max%
tak, aniol ;]
postepy mozliwe ze przez motywacje - rysunek "dla kogos"... chociaz w trakcie bylem juz troche zmeczony i spiacy i nie chcialo mi sie dopracowywac, ale jakos wyszlo ;)

Wiadomość doklejona:
nie wiem jak to sie stalo... ale stalo sie ;p
powstal kolejny moj rysunek - szybko jak na mnie sie do tego zebralem, ale teraz cos czuje ze musze odpoczac od rysowania przynajmniej do przerwy swiatecznej wiec chcialbym byscie ten ocenili (i przy okazji ten wczesniejszy):

http://www.fotosi...d8cda.html

zawsze to jakas motywacja ;)

Dodane: 01-12-2009 23:05
#by_ikar - systemadmin - max%
Pewnie jakby zdjęcie albo skan był lepszy to i jeszcze lepiej by to wyglądało. Odwzorowanie jest "piersio" rzędne, sam motyw ręki w spodniach jest niezły :d jak da radę chcę zobaczyć to w lepszej jakości :d

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online