Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:22
OnLine: 35, statystyki
index > Technologia > Internet
Temat: Internet: Twój operator
Dodane: 10-10-2009 19:14 - Edytowane przez by_black dnia 26-03-2012 20:18
#Cheon - user - 90%
Dyskusje na temat różnych firm oferujących interet, chwalimy się naszymi łączami, w tym temacie można też zadawać różne pytania itp., itd.

Aktualnie posiadam internet z TP (512kb), płace za niego 54zł.
Wczoraj zadzwonił do mnie facet, nie pierwszy raz z TP, oferuje mi telewizje, ale w dodatku 1MB - łącznie tylko 59.90zł!
Ma przyjechać z umową do 10 dni, moim zdaniem to ciekawa oferta, ponieważ internet w Tepsie jest bardzo drogi, a to nie jest wygórowana cena z telewizją w dodatku. Warunkiem jest tylko przedłużenie umowy jeszcze o 7 miesięcy.
Zastanawiacie się, dlaczego TP? Ponieważ mieszkam w takiej dziurze, gdzie nawet radiówki nie łapią, miałem też długą historie z Netią, która nie potrafiła mi właśnie przez to zapewnić ustalonego sygnału - były również wielomiesięczne kłopoty z rozwiązaniem z nimi umowy. Dopiero w TP znalazłem ostoje :p
Pozdrawiam

--------------------

Dodane: 10-10-2009 19:16
Ale z tą telewizją to jest lipa... Bo tam nie ma jakiś interesujących szczególnie kanałów... Ja bym tego nie brała. A tak to mam na stancji bezprzewodowy net, a w domu też neo...

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 10-10-2009 19:19 - Edytowane przez Cheon dnia 10-10-2009 19:19
#Cheon - user - 90%
Wiem wiem, że kanały podstawowe są bardzo lipne, jednak do tego mam 1MB, a nie jak wcześniej oferowano 512kb.
Mam laptopa, nie raz zdarzyło mi się nieco uderzyć o adapter, więc zrobiłem sobie to przez WI-Fi.
I jeszcze dodam, iż dostałem drukarkę po podpisaniu umowy na 512kb, z niej też jestem zadowolony;p

--------------------

Dodane: 10-10-2009 19:32
#by_ikar - systemadmin - max%
Ale 1mb za 59zł to jest żenada. Doliczyć do tych 59zł opłatę za utrzymanie łącza jak nie bierzesz telefonu i wtedy płacisz 59+35zł i praktycznie za stówkę masz neta. Po bardzo starej promocji mam 6mb za 100zł, dziele się z sąsiadem (który nie zawsze jest) i płacę połowę z tego. A jak patrzałem w promocje, to za cenę mojego aktualnego neta, jest net 12mb: http://www.dialne...ectID=4082 szkoda zachodu na neostradę. Chociaż chciałbym mieć: http://www.upc.pl...-power-50/ za 120zł 50mb tylko nie w moim województwie :(

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 10-10-2009 19:48
#Cheon - user - 90%
Mam też telefon w TP, więc jest cena internetu po prostu doliczona do rachunku - tak to wygląda. Prawdą jest, iż to żenada, no ale takie jest właśnie podkarpacie, a zwłaszcza zadupia na podkarpaciu:/

--------------------

Dodane: 10-10-2009 19:59
Ja mam 1 mb w Tepsie. Ale są to moje ostatnie dwa miesiące z neostradą. Za tyle właśnie kończy nam się umowa i nie mamy jej zamiaru przedłużać. Z dwóch powodów. 1) Cena. Za 60 minut na rozmowy przez telefon + 1 mb internetu płacimy 116 zł. To jest zdecydowanie za dużo :(
2) W kwietniu będziemy się przeprowadzać do nowego domu :)

Jakoś grudzień będę musiał przeboleć bez neta a później planujemy wziąć iPlus. Szybszy może nie będzie, ale będzie bezprzewodowy :) a to ważne bo planujemy wziąć ofertę z laptopem :) A moja mam nienawidzi kabli więc chociaż to będzie z głowy :) Jeden od zasilacza przeboleje pewnie xD

--------------------

Dodane: 10-10-2009 21:00
#enigma - user - max%
Ja mam neta 256 czy tam 512 kablówki. Kiedyś miałem dużo problemów (głównie podczas gry lagowało), teraz już nie mam żadnych prawie. Fakt faktem filmiki wolno się ładują itp. ale tyle co ja używam to mi wystarczy, chociaż chciałbym mieć chociaż z 1mb. :) Może kiedyś. :)

Dodane: 10-10-2009 21:06
#malpex - user - max%
Ja w domu to znaczy w bdg to mam marne 512 i to z radiówki bo nic innego na mojej wsi nie ma :p ale na stancji gdzie mieszkam studiujac mam 5 mb ale z neostrady;/ nie wiem ile place ale narazie nie mam zadnych problemów z netem :p choc były czasy ubogie :)

--------------------

-------------------------------

Dodane: 13-10-2009 10:47
#Dexteros - user - 80%
W robocie 1/256. Ale tu mi demon prędkości nie jest potrzebny. Nie zawsze jest czas buszowac po sieci ;) W domku 6/512 i tu już mi sie podoba. Wcześniej miałem 1 więc różnica jest baaardzo odczuwalna. I w sumie pasuje mi taka prędkość :) Przynajmniej narazie :d

--------------------
"whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."
Dodane: 13-10-2009 13:11
#pajdek76 - user - 50%
cóż mój internet to tp 1.3 mb za 100zł o.0 ale cóż tak to jest jak sie nie ma kablówki a radiówki się nie chce.

--------------------

Dodane: 13-10-2009 16:25
#Cyrus - user - max%
A ja mam w Vectrze za 55zł 2 Mb/s downloadu, a 512 Kb/s uploadu :d Jestem baaardzo zadowolony :p Do tego od 23 do 11 mam neta x2, a od 1 do 7 - x4 (8 Mb/s) xD Do tego zewnętrzne IP i router w domu, przez Wi-Fi mam drugiego kompa podłączonego.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 13-10-2009 16:56
#BISD - user - 20%
Ja mam neta z kablówki 1mb płacę 50 dych i narzekać nie mogę [cfaniak] sporadycznie tylko "muli" więc nie jest tak źle .

--------------------
Dodane: 13-10-2009 19:05
#by_black - systemadmin - max%
Ja mam iplusa, obecnie to jedyna opcja jaką mogę mieć, ale na szczęście ostatnio zwiększyli transmisję danych z GPRS na EDGE/3G/HSPDA czyli 256kb/s oraz 2-6MB, a jako że mój ojczym ma w plusie abonament od 12 lat, to dostał umowę na 3GB transferu za ~40 miesięcznie.

--------------------
Dodane: 14-10-2009 19:39
#Plastus - user - max%
Ja mam Play online 1mb/ 10gb za 40 złociszy i na razie śmiga jak trzeba. Jedyna wada to że dopiero od 24.00 moge korzystać z Rapida i Torenta, ale daje rade. Wole to niż cały dzień mieć zamulony internet.

Dodane: 14-10-2009 19:42 - Edytowane przez Rocky dnia 14-10-2009 19:43
#Rocky - user - 90%
Ja mam bezprzewodowy od TP i co..? Dno :| Niby 2mega a sranie w banie ;p Jeszcze ledwo co mnie zasięg łapie i często przerywa połączenie... ;/ Ogółem wygląda to źle ale aż tak strasznie nie jest.. Filmiki ładują się czasem wolniej ale też nie zawsze w gry przez neta mogę śmiało grać :p Sam net też taki strasznie wony nie jest :p

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 11-12-2009 15:01
#Karolex - user - 90%
Ja mam stałe łącze w Netii. Jestem zadowolony. Co do płacy to może i średnia oferta, ale inne sieci w mojej miejscowości nie przechodziły. Internet 2 megabity w zupełności mi wystarcza. Transfer wystarczający. W zasadzie nic nie uploaduję więc wysoki transfer wysyłania raczej mi nie jest potrzebny. Strasznie mnie denerwuje przerywanie połączenia. Muszę je wznawiać po przez odłączenie i podłączenie kabla od internetu. No ale to nie wina usługodawcy tylko modemu. Muszę sobie sprawić router. Wcześniej byłem w tp, ale strasznie to było denerwujące. Ciągłe wydzwanianie z nowymi ofertami, jeszcze jakiegoś liveboxa mi wcisnęli, który był nie sprawny. Dlatego zmieniliśmy usługodawcę.

--------------------
Dodane: 11-12-2009 15:52
#by_ikar - systemadmin - max%
To nie wina modemu tylko sposobu działania sieci. Netia ma zmienne adresy IP i podczas zmiany rozłącza ci połączenie, jeżeli miałbyś router sam by ci połączył na nowo, a w przypadku modemu tak nie jest. Zamykasz program który łączy z netem, otwierasz na nowo i dajesz połącz. Problem jest dla tego że neostrada i netia mają bardzo podobny sposób działania, to samo tyczy się orange freedom; mianowicie co 12h zmienia się adres IP, lub co 24h w zależności od usługodawcy. Niby zmienny adres IP to jest coś fajnego, ale ja mam stały i się cieszę, ponieważ nie mam limitów na przykładowo hotfile (bo rapid ostatnio strasznie się popsuł i nawet jak masz zmienne to i tak masz limity) i jakoś większego problemu nie mam.

Jeżeli chodzi o wysyłanie, części z was wydaje się że liczy się tylko pobieranie a to jest że tak powiem gówno prawda, bo jak łączysz się z jakąś stroną to nie tylko pobierasz informacje ale i je wysyłasz, a jak wysyłanie masz kiepskie to wtedy kiepsko ci się strony otwierają.

Jestem zadowolony z dialogu, często jak pobieram to ograniczenie mam przykładowo do 730kb/s, a mam nie jednego screena jak prędkość zamiast spadać to rosła, lub stale pobierało 1400kb/s. Najważniejsze jest to że jest niesamowita niezawodność, dla tego że nic mi nie rozłącza, od prawie 2 lat jak mam neta miałem tylko raz problem z netem na więcej niż jeden dzień. Więc nie ma co narzekać. Ale nie powiem przydałby się net upc 50mb za 120zł ale bym wtedy latał :d

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 15-12-2009 16:36
#wolf444 - user - 0%
Ja osobiscie mam w dialnecie 2mb/s transfer nawet spoko ale pingi w grach srednie, a moj kolega ma 512 i ma np w cs po 4 pingu ale przez to ze ma 2bloki od siebie roznosnie ;p

Dodane: 15-12-2009 16:52
#LendzioN - user - 0%
Ja mam neta z kablówki 4mb/512kb, a w godzinach 00:00-08:00 8mb/512kb za 57zł miesięcznie. Mi taki internet w zupełności wystarcza.

Dodane: 15-12-2009 17:02
No ja mam Multimedię (pakiet komfort + internet "za free" ;) płacę chyba ok. 80zł miesięcznie. Internet idzie przez modem, a później do routera (kupiłem ten, o którym wcześniej pisałem na forum) ten dzieli na 4 kable Ethert (chyba tak się pisze) i 2 sygnały Wi-Fi. Jak na razie router działa bez zarzutu :) No i neta to mam 512KB, albo 1MB xD

--------------------

Moja 1 sygnaturka w gimpie :)
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online