Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 05:17
OnLine: 27, statystyki
index > Portal
Temat: Portal: Rozmiar Avatarów
Dodane: 04-10-2009 23:07 - Edytowane przez by_black dnia 22-09-2011 15:19
#Gokukai - user - 10%
Proponowałbym o zwiększenie wielkości avatara na stronie. 75x75 to zdecydowanie za mały rozmiar. Czy nie da się zwiększyć do rozmiaru chociażby 100x100?

Dodane: 04-10-2009 23:16
#Wong - user - 40%
Prawdopodobnie avatar jest mniejszy żeby zwiększyć szybkość przeładowania stronki. Dwa razy większy avatar przy tej ilości ludzi to znacznie spowolnienie strony. Ja wolę mieć mniejszy avatar a żeby strona i posty wyświetlały się szybciej na forum.

Dodane: 04-10-2009 23:24
#by_ikar - systemadmin - max%
100x100 przy szerokości całkowitej strony 800, jest lekko głupie. A przy rozdzielczości 1024x768 ten avatar wygląda jak gigant. Specjalnie po to jest nawet ograniczona wielkość i ilość sygnatur na forum przez regulamin. To nie jest galeria tylko forum. Jeżeli uważasz to za dyskomfort, najwidoczniej pomyliłeś strony. 100x100 to zdecydowanie za duży. Tak popularna strona jak deviantart.com używa avatarów o wielkości 50x50, i według mnie to jest bardzo słuszne. Na forum avatary mają zmniejszaną rozdzielczość do 65x65 i to jest absolutny max. Zdania w tej kwestii nie zmienię.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 07-03-2010 17:38
Ja też proponował bym zwiększenie liczby avatar'ów .Bo jest nich jedna strona. No i nie są najlepsze ,ale nie i najgorsze. Proponował bym to.

--------------------

Dodane: 07-03-2010 21:20 - Edytowane przez Pepe dnia 10-03-2010 20:25
#Pepe - user - max%
O czym ty mówisz ? :d Zwiększenie liczby avatarów ? Chyba źle przeczytałeś,a jak Ci avatarów mało to możesz zawsze sobie zrobić. Jak nie umiesz to nawet w paincie można :d Chociaż gdzieś miałem link do strony w której możesz sobie robić avki,jak znajdę to podam .
Wiadomość doklejona:
Tak jak napisałem wcześniej,mało ci avatarów proszę bardzo każdy obrazek możesz sobie zmienić na dowolną wielkość takim sposobem zrobisz sobie jaki chcesz avek ;) http://avatars.qk...

--------------------
iSayumi
Dodane: 13-03-2010 18:56
Ja tam wole mniejsze avki, bo większe zwiększają wolność ładowania strony, a pozatym avek to nie jest jakieś specjalne zdjęcie, ma on służyć (moim zdaniem) żeby pokazać,jaką bajke, anime lub film lubisz. Osobiście wolę, żeby avki były w wielkości 65x65 px. Tak jest najlepiej

Dodane: 28-03-2010 16:32
#by_black - systemadmin - max%
Ostatnio na dbpolsce, musiałem wymienić wszystkie avatary w arcie, bo został mi usunięty prywatny serwer, na którym kiedyś trzymałem avki, więc teraz na pewno znajdziecie też nowe ;)

Dodane: 01-04-2010 21:45
#Maxo - user - 0%
Ja zgadzam się z Ikarem 100x100 to zbyt duży rozmiar i rzeczywiście spowolniłby działanie stronki a ja wolę taką jaka jest

Dodane: 14-04-2010 17:34
Też bym zastanowił się jeszcze nad zmniejszeniem avatarów, do rozmiaru takiego, jaki jest na forum, bo w końcu po co tylko w profilach większe avki, jak na forum dają głównie o sobie znać ;)

Dodane: 14-04-2010 17:41
#pacin - user - 90%
Bardzo dobry pomysł. Przecież to forum reprezentuje nasze profile. Sam, od czasu zmniejszenia avatarów na forum, używam właśnie tych 65x65. Gdy się zrobi większe to potem podpis lub cały obrazek jest słabo widoczny.

--------------------
Dodane: 14-04-2010 17:58
Dokładnie, będę musiał te co są na stronie zmniejszyć do 65x65 bo jednak widać różnicę że są zmniejszone.

Dodane: 14-04-2010 21:37
#Cyrus - user - max%
Jak dla mnie to bez różnicy bo rzadko komuś w profil zaglądam xD Chyba, że jest to Black i patrzę ile dziś naspamił ^^ A tak na poważnie, jeśli to ma w czymś pomóc, np. odciążyć troszeczkę server to nie widzę problemu.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 17-04-2010 11:30 - Edytowane przez Bociak dnia 17-04-2010 11:30
#Bociak - user - max%
Mi tam wszystko odpowiada. I sądzę że taka wielkość avków jest wystarczająca. Owszem może na innych forach 100 x 100 dobrze się prezentuję, ale do tej strony ta wielkość nie pasuje.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 17-04-2010 12:40
#malpex - user - max%
No własnie to jest dość dziwne ze na forum są 65x65 a w profilach sa większe, w sb też sa mniejsze wiec ten większy rozmiar jest nie potrzebny ;p wystarczyło by 65x65 bo na forum przy postach dobrze sie to prezentuje :)

--------------------

-------------------------------

Dodane: 17-04-2010 14:43
#by_ikar - systemadmin - max%
Większy rozmiar jest w profilu z prostego powodu, było dość dużo jęczałek które płakały że avatary są za małe i ich geniusz graficzny nie zmieści się na avku 65x65. Więc zrobiłem pewien myk, w profilu były większe, a na forum trochę zmniejszyłem, w efekcie jęczałki nie zauważyły, przynajmniej nie od razu, że na forum avki są mniejsze :p na deviantart są jak się nie mylę tylko o rozmiarach 50, więc nie wiem czemu niektórzy sądzą że skoro tam na forum jakimś mają 150x200 to tutaj też tak być powinno. Może się zmieni coś, że będzie taki mały avek na forum, a do profilu będzie się ustawiało większego, np takiego jakiego maplex ma na last.fm czas pokaże :p

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 17-04-2010 23:48
Bo głupawe fora pozwalają na takie rozmiary.. Osobiście też mi się podobają avki 50x50, bo dobry grafik i w tym coś poradzi ;)

Dodane: 18-04-2010 10:56
#ja0lek - user - 90%
Mi walsnie sie osobiscie nie podobaja wielkie avatary :p Jak to wyglada w ogole ;) A do tych malych juz jestem tak przyzwyczajony ze innych sobie nie wyobrazam. Gdyby byly wieksze to forum straciloby tylko na swoim wygladzie.

--------------------

Come back? :p
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online