Dodane: 24-09-2009 21:18 -
witam. 18 września miały wyjść trzy pierwsze epki dbkai na dvd/blu-ray. Podobno miało nie być cenzury. Czy można będzie pobrać piraty?? Jeśli tak to kiedy mniej więcej mogą one się ukazać w sieci??
--------------------

Dodane: 24-09-2009 21:21
Pytasz się kiedy mogą się ukazać w sieci jakbyśmy mieli do nich dostęp i mogli je wrzucić, albo jakbyśmy byli producentami. Zapewne będzie można pobrać, tyle że pytanie zadałeś jak z kosmosu..

Dodane: 24-09-2009 21:25
no i takiej odpowiedzi się spodziewałem.

Jeśli tylko ukażą się do pobrania to prosiłbym bardzo abyście poinformowali o tym w newsie lub na forum.
--------------------

Dodane: 24-09-2009 21:31
Nie martw się, wydaje mi się że to będzie gratka dla każdego fana, co chodź trochę ma lepsze łącze, a nawet ci z gorszym będą się starali pobrać

Tyle że, nie wiem jak będzie z napisami do tego, no ale to się jeszcze wszystko okażę.

Dodane: 24-09-2009 21:33
a propo łącza. gdy pobieram z megaupload (nie tylko przez dbpolska.net) raz mam prędkość 250kb/s a innym razem 60 kb/s. czy od czegoś to zależy???
--------------------

Dodane: 24-09-2009 21:42
Zależy. Megaupload to jest serwerownia, to nie jest jakiś tam sendspace czy odsiebie, oni mają całą serwerownie. I teraz tak, zauważyłem to sam mając konto premium nie powinienem poczuć że jakiś niższy transfer, a jednak. Ponieważ wszystkie pliki nie są na jednym serwerze, tylko po linkach z których się bezpośrednio pobiera, widać że są to różne serwery, tak więc jest różny stopień obciążenia. Na tych bardziej obciążonych, gdzie po prostu jest już ciągnięte max łączem, nie zrobi się nagle dla ciebie dodatkowa przepustowość. Małe strony takie jak sendspace, czy odsiebie trzymają wszystko można powiedzieć w jednych szafach, a w przypadku megaupload, jest to cała serwerownia, masa serwerów. Magaupload jest pierwszą firmą która udostępniła darmowe przechowywanie plików, od tamtego czasu jest liderem, więc łatwo się domyślić że musi mieć ogromne odwiedziny, a wraz z nimi idzie ogromne obciążenie. Jak ci się pobiera 60kb, to nie pobieraj tego, poczekaj z 10-15min, i spróbuj pobrać jeszcze raz. Przy każdym pobieraniu zmienia się jakby serwer i jest spora możliwość że będzie ci się maxem pobierać. Pozdro

Dodane: 14-02-2011 17:11 -
Już wszystko rozumiem. Właśnie raz mam 60 kb/s innym razem jak odczekam to mam 250 kb/s. Po prostu chciałem się dowiedzieć dlaczego tak jest i się dowiedziałem xD Dzięki.
Wiadomość doklejona:Czy ma ktoś linki do odcinków Dragon Ball Kai DVD BOX?? Chodzi mi o wersje RAW, "czystą", bez zegarów itp. Pierwszy box ukazał się 18 wrześnie 2009r. i dziwię się, że jeszcze nie ma go w sieci, a szukałem i to długo i nic nie znalazłem.

Proszę o pomoc
Wiadomość doklejona:Witam! Ma ktoś może linki do odcinków Dragon Ball Kai z boxów DVD?? Chodzi mi mniej więcej o coś takiego:
http://1.bp.blogs...600/17.jpg Strasznie długo czekałem na odpowiedź, ale nic z tego i dlatego pytam.
--------------------

Dodane: 14-02-2011 19:03 -
Użytkowniku #jozio04 a może chcesz w Blu-ray??

To jest tylko pierwszy sezon... Na razie. Wszystkie credits'y należą do GameStar'a

. Wersja bez cenzury.
-
http://img196.ima...bluray.png Megaupload:
--------------------

Dodane: 14-02-2011 20:05
No właśnie, a masz może linki do wersji DVD?
--------------------

Dodane: 14-02-2011 20:13
jozio04 napisał/a:
No właśnie, a masz może linki do wersji DVD?
Blu-Ray'ki są o wiele lepsze jakościowo niż zwykłe DvD

, Musiałbym poszukać bo wiem tylko że GameStar wrzucał box'y z Dragon Ball Kai ale on ma w Blu-ray.
--------------------

Dodane: 14-02-2011 20:19
Jeśli możesz to proszę, poszukaj. Poza tym to jest Dragon Ball Z Kai, wersja amerykańska, a ja szukam z japońskich boxów, ale jeśli znalazłbyś jakąś wersję DVD to bardzo proszę
--------------------

Dodane: 14-02-2011 20:26 -
Ta wersja blu-ray ma dwie ścieżki audio: jap. eng. i napisy eng.... DvD też tylko takie znajdziesz z dwoma ścieżkami audio i napisami angielskimi. Już to wprowadzili gdy dali Dragon Ball Remastered i z innymi tytułami jest tak samo

. Więc rób jak chcesz, ale poszukam ci wersję DvD, jednak nic nie obiecuję xD. No i oczywiście Blu-Ray'ki są
Bez cenzury.
--------------------

Dodane: 14-02-2011 20:36
A ja, tak spytam z innej strony. Czym różnią się takie odcinki z płyt Blu-ray Dragon Balla Kai od rawów w TV. Oczywiście rawy mam w 720p, dlatego nie widzę większej różnicy. Ale jeśli są choć trochę lepsze te z boxów to chętnie pobiorę.
--------------------

Dodane: 14-02-2011 20:39 -
Chodzi o to, że RAW'y z TV mają zazwyczaj zegary itp, poza tym czasami wyskakują reklamy w trakcie odcinka, dlatego chcę czystą wersję z japońskich boxów. Wystarczy mi jedna ścieżka, Funimation zmieniło nieco opening, mi wystarczy japońska wersja z DVD, rozdzielczość 16:9, jeśli chodzi o Blu-ray to zazwyczaj jest 4:3.
Liczę na pomoc
Marcin00
--------------------

Dodane: 14-02-2011 20:50 -
Rozdzielczośc DvD jest 640x480 a ta wersja ma rozdzielczość 960x720 więc automatycznie lepiej to wygląda, a jako że jest obie wersje są w HD nic więcej to nie zmienia poza tym, że lepiej się ogląda

. No i to wszystko, a na razie wersję DvD nie znalazłem więc nie mogę powiedzieć jaka jest różnica jak tylko podaję dalej wypowiedzi tych ktorzy mu za tą wstawkę dziękowali

.
--------------------

Dodane: 14-02-2011 20:53
Wydaje mi się, że właśnie wersja z boxów ma rozdzielczość 16;9, samo DBKai jest zrobione w takiej rozdzielczości. Poza tym ja nie chcę wersji amerykańskiej. Chcę wersję oryginalną, japońską z jedną ścieżką dźwiękową. Mam nadzieję, że jednak coś wynajdziesz
--------------------

Dodane: 14-02-2011 21:37
Przykro mi ale nie znalazłem... jedynie istnieją te amerykańskie wersje, ale właściwie dużej różnicy nie ma
![[serce] [serce]](/templates/emoty/serce.png)
zmiany dotyczą jedynie rozdzielczości no i tego że jest dodana dodatkowa ścieżka dźwiękowa i napisy angielskie i nic po za tym, a amerykanie lepiej radzą sobie z jakością obrazu niż Japończycy

.
--------------------

Dodane: 14-02-2011 21:39
Ok, spoko. Wyślij mi może to, co udało Ci się znaleźć, te amerykańskie wersje

Może się do nich przekonam
--------------------

Dodane: 25-02-2011 20:36
jozio04 napisał/a:Ok, spoko. Wyślij mi może to, co udało Ci się znaleźć, te amerykańskie wersje

Może się do nich przekonam
No pierwszy sezon masz wyżej od niego zacznij xD, a resztę wrzucę później bo muszę nadgonić rozdziały Naruto

. Amerykanie wydali jak na razie 2-3 box'y więc dużo nie masz

.
Wiadomość doklejona:Lapcie kolejne sezony aż do odcinka 39 niestety jak na razie, no i nie ma już linków z Megaupload'a bo nie chciało mu się wrzucać xD.
--------------------

Dodane: 25-02-2011 21:59
Ja wiem skąd pobrać odcinki Dragon Ball Kai BluRay Rip do 76 odcinka przez MU. Rozdzielczosc 1440x1080 wersja od Zero-Raws. Jak ktos chce to pisać

.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.