Dodane: 15-09-2009 19:46 -
Hejloł!!!
Jak w każdym z tasiemców bez fillerów się nie obędzie. Z reguły są one nudne i pewnie każdy by chciał je wywalić. A jak według was odnosi się sytuacja do One Piece? Ja muszę osobiście powiedzieć, iż w tym anime filery twórcom wyszły najlepiej. Owszem jest spadek akcji, ale praktycznie się tego nie zauważa.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 15-09-2009 19:49
Filtery w One Piece to jeden z cudów świata

Filtery ani nie są nudne ani nie są na siłę

Niekiedy nawet lepsze od odcinków opartych na mandze ;P Twórcy Blicza, Naruto powinni się uczyć od tworców op jak robić dobre filtery
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 15-09-2009 19:55
Powiem szczerze C@rl że w One Piece jest taki klimat gdzie da sie pomysłowo upchnąć takie "zapychacze". No i pewnie to również zasługa twórców. W takim bleachu czy naruto po prostu wsadzane są na siłe, więc powinni je sobie odpuścić.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 15-09-2009 19:59
Filery w OP faktycznie są mało zauważalne. Nie są tak nudne jak w niektórych anime. Wynika to pewno z tego, że tak świetnego pomysłu na anime nie można zepsuć

Jedyne fillery które mnie znudziły są przed sagą Skypia.

Dodane: 10-02-2010 01:56
Ja fillery unikam jak tylko mogę i chociaż słyszałem, że zapychacze w One Piece są bardzo ciekawe to pomijałem je.

Może kiedyś znajdę czas by je obejrzeć, ale wątpię w to
--------------------

Dodane: 07-03-2010 16:56
Fillery w OP są dużo lepsze niż w Naruto cz Bleachu(przynajmniej według mnie).Sa ciekawsze i nie są tak długie.Filler G8 był jak dla mnie najlepszy ,ponieważ było dużo zabawnych momentów.Condorianoo!!

Dodane: 14-10-2010 07:56
Obejrzałem wszystkie dotychczasowe filery,niektóre były naprawdę bardzo ciekawe za co duży plus,najbardziej podobał mi się filer G-8

Dodane: 14-10-2010 13:12
Ja nie oglądałem fillerów bo nigdy ich nie oglądam, po co tracić na nie czas jak można przejść dalej z fabułą, słyszałem jedynie że G8 jest dobry i że szkoda że jego nie oglądnąłem ale trudno, nie będę się wracał do niego

Dodane: 04-12-2010 02:02
A chciałem założyć temat o najlepszym fillerze ale skoro już jest... jaki waszym zdaniem był najlepszy ?
Muszę przyznać, że fillery w OP są naprawdę fajne i przy żadnym się nie nudziłem (co innego przy takim DBF

) Najfajniejszy dla mnie był G-8 gdy wylądowali w bazie marynarki i chcieli się ukradkiem wymknąć ale jak zwykle Luffy zrobił rozpiedziel i trzeba było wiać główną bramą xD Pierwszy filler ze Smokami też był ciekawy, ten w krainie Lodu też był całkiem, całkiem.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 19-03-2011 23:14
Od niedawna oglądam anime, z mangą jestem na bieżąco to wiem co powinno być a czego nie. O ile takie jedno odcinkowe filery takie jakie były na loguetown czyli Dady Masterton czy przygoda Buggyego są fajne, krótkie, śmieszne i nie na siłę. Ale gdy zobaczyłem pierwszy odcinek filera z Apis od razu pomyślałem że daruje sobie tego filera. Nie rozumiem dlaczego zawsze w filerach występują dziewczynki z jakichś wiosek, które są ubrane jak z syberyjskiej wioski. Takie czapki wełniane i futra a wszystko w kolorze szarym. I o ile filery z Apis skipnąłem to inne z chęcią zobaczę.

Dodane: 20-03-2011 00:12
a ja czytam mangę i nie mam problemów z fillerami chociaż także słyszałem że w anime OP są one dobre jak nigdzie

Dodane: 29-11-2011 16:19
Wydaje mi się, że najbardziej charakterystycznym śmiechem w OP było dereshishishi.. Generalnie większość postaci posiada swój unikalny śmiech, z tego poniekąd wyróżnia się One Piece od innych anime.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 23-12-2011 12:46
Nieee może te filery nie są takie złe ale lepiej ich nie oglądać, bo źle wpływają na klimat i w ogóle.Już Te pierwsze filery o Apis mi się nie podobały xd. Po za tym na koniec filera mieliśmy podróż na Grand Line. Takie mieszanie filerów z głównym wątkiem to najgorsze co może być.

Dodane: 23-12-2011 13:57
Nie zgodzę się, w One Piece fillery są tak ładnie wplecione, że jakby nigdzie nikt nie napisał, że to filler to byśmy się nie domyślili. Co innego taki Blicz, Ichigo leci do Ulqa a w następnym epie jest już w szkole, mija 80 odcinków i potem znów leci dalej xD W One piece takich przedziwnych skoków w fabule nie ma, jest ciągłość, płyną z wyspy do wyspy i po drodze trafiają na jakąś inną wyspę
--------------------

Dodane: 23-12-2011 14:09
Darknes napisał/a:
Nie zgodzę się, w One Piece fillery są tak ładnie wplecione, że jakby nigdzie nikt nie napisał, że to filler to byśmy się nie domyślili.
Lol. Wątpię, żeby Oda był w stanie wymyślić historyjki na poziomie G-8, gdzie każdy odcinek to osobna historia. Poziom drastycznie spada i wydać, że wszystko odbiega od pierwowzoru, więc porównanie z Bleachem jest nietrafione, gdyż tam akcja się po prostu urywa, a anime One Piece nie musi podejmować się takiego zabiegu, bo przeważnie chapek odpowiada 1 odcinkowi.

Dodane: 23-12-2011 14:36 -
Davy Back Fight było 2 razy gorsze od jakiegokolwiek filleru więc dlatego uważam, ze fillery w One Piece są dobre, przy żadnym sie tak nie nudziłem jak przy DBF

A G-8 to był świetny filler, i to nie były jedno odcinkowe historyjki, w One Piece nigdy nie było fillerów w stylu jednoodcinkowych historii

Raz chyba była 2 odcinkowa z Lisem Foxy xD No i epek kolaborant z Toriko... ale to wszystko wina Toriko, One Piece dał się w to wrobić
--------------------

Dodane: 16-01-2012 15:12
Davy Black Fight w moim odczuciu nie było wcale gorsze od filerów. Filery G-8 sobie odpuściłem bo po Skypea byłem ciekawy następnej lokacji a nie jakiejś tam bazy marynarki. Ale te z Apis były słabe niedopasowane do klimatu gdzie tam jakieś smoki na East Blue. Takie rzeczy tylko na Grand Line. Pojedyncze filer to w ogóle porażka. Te o kradzieży flagi jakoś dało się oglądać, ale lepiej jest bez filerów. Wole czekać pół roku na następny odcinek, chociaż w sumie jak ktoś chce oglądać filery to niech sobie lecą tylko żeby nie wtryniali ich w główny wątek. Niech będą takie jak w Blechu.

Dodane: 13-02-2012 04:21
Jeśli chodzi o fillery w OP to wyjątkowo mało ich jest i z mojego pkt widzenia praktycznie się ich nie zauważa np ten przed Grand Line z tym smokiem wgl nie wyczułem że to filler dopiero później zauważyłem, w każdym razie plus jest taki że nie nawalają tych fillerow od groma jak np było ostatnio w NS.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.