Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:21
OnLine: 35, statystyki
index > Nauka, Historia, Filozofia
Temat: Gdybym mógł cofnąć czas...
Dodane: 14-09-2009 17:38
#Macias - user - max%
Miałem wiele takich momentów, w których przydało by się cofnąć czas. Najlepsze zastosowanie takie coś miało by podczas wpakowania się w kłopoty. Często pakuję się w różne głupie sytuacje i cofnięcie czasu było by bardzo przydatne.

--------------------
Dodane: 16-09-2009 22:33
#Blade - user - max%
Gdybym miał taką możliwość to bym z niej skorzystał, miałem parę błędów w swoim życiu które chciał bym naprawić. Ale z drugiej strony nie chciał bym nic zmienić, życie powinno toczyć się dalej, to co było niech zostanie, przeszłości nie należy rozkopywać i pisać na nowo, a dzięki niektórym błędom mogłem wyciągnąć wnioski które wpłynęły na moje dzisiejsze życie.

--------------------
Dodane: 16-09-2009 22:41
#pacin - user - 90%
Na błędach powinniśmy się uczyć szkoda jednak że niektóre są dosyć bolesne i chciałoby się cofnąć w czasie żeby je naprawić. Gdybym mógł to chętnie wykorzystał bym okazje jakich nie wykorzystałem kiedyś. Cały czas się zmieniam i czasami myślę jak postąpiłbym kiedyś a co zrobiłbym teraz. Wiele jest rzeczy które chciało by się naprawić. :)

--------------------
Dodane: 19-09-2009 03:01
#ruysei - user - 40%
Cofnac czas.. Napewno wielu z nas zrobilo cos co chcialoby naprawic, miec taka szanse, wskoczyc w wehikul i odkrecic. Ale moze byc i druga strona medalu.. Naprzyklad mozemy dostac taka szanse, ale tylko raz. Wrocic w przeszlosc i probowac odczynic cos co uznalismy za zle.. A co jesli wtedy potoczy sie jeszcze gorzej? Jesli spowodujemy 2 razy gorsze skutki niz te ktore byly.. Kazdy z nas chcialby miec tak mozliwosc, ale moze po czesci i dobrze ze jej nie mamy. Musimy wiec uczyc sie na wlasnych bledach i uwazac...

Wiem, latwo powiedziec :p

--------------------
Dodane: 19-09-2009 07:16
#Cheon - user - 90%
Ja również w niektórych momentach bardzo chciałem cofnąć czas, no ale człowiek uczy się na błędach.

Pozdrawiam

--------------------

Dodane: 25-09-2009 22:37
#blade81 - user - 80%
Były takie chwile,że koniecznie chciałem je zmienić,ale wiem że się nie da.Z perspektywy czasu patrzę na to inaczej.Nie wiem czy chciałbym zmieniać niektóre błędy,bo nie wiem jakby się potoczyło moje życie.A postanowiłem niczego nie żałować,więc niech zostanie jak jest,wszystko.O paradoksach czasowych już nie wspominam.

--------------------
Dodane: 10-07-2011 14:03
ciekawy temat. raczej niczego bym nie zmienił. nie oznacza to, że w swoim życiu nie popełniłem błędów ale nie mam myśli żałuje. wydarzenia wpłynęły na psychikę. wyciągnąłem wnioski, poradziłem sobie, nie jestem nieudacznikiem.

--------------------
Dodane: 10-07-2011 14:16
#owerfull - user - max%
Gdybym mógł cofnąć czas to zrobiłbym wiele rzeczy, np lepiej bym się uczył, pojechałbym gdzieś gdzie było ciekawe wydarzenie(np silna burza która mnie ominęła).Niestety nie cofniemy się w czasie, koniec kropka.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 10-07-2011 14:25
#zielony - user - 90%
Może nie tyle co naprawić, ale raczej zyskać. W moim wypadku poczekałbym na ogromną kumulację w lotka poczekałbym na numery (oczywiście w sytuacji gdyby dalej nikt nie wygrał) i pach cofam się w czasie jeden los i kupa kasy czeka ;) .

--------------------
Moje rysunki ;)
Dodane: 10-07-2011 14:29
#Fiend - user - 70%
Ja bym cofnoł się do wieku 6 lat (oczywiście z intelektem jaki mam teraz) i niedość ,że był bym prymusem to pozmieniał bym całe swoje życie.Naprawił bym błędy jakie popełniłem ,wykorzystał niewykorzystane szanse i ogólnie troche pozmieniał bym miał już ustawioną sytuacje.

--------------------

Dodane: 09-09-2011 20:10
#Seneka - user - 80%
Gdy widzę tego typu tematy, to aż się łza w oku kręci ( oczywiście w sensie negatywnym) uświadamiam sobie wtedy ile rzeczy w życiu spieprzyłem, nie dopilnowałem, straciłem szansę w wielu aspektach. No, ale cóż zacznijmy od szkoły, przede wszystkim ukończyłbym technikum ekonomiczne z lepszą średnią, maturę napisałbym lepiej, pokierowałbym lepiej swoim życiem, najgorszy problem jednak istnieje jeśli chodzi o strefę uczuciową. Gdybym wiedział to, co dzisiaj wiem na pewno nie było mnie tu teraz piszącego tego posta, ale niestety nie da się.

--------------------
Dodane: 09-09-2011 21:09
#hlkpl - user - 80%
Gdybym się cofnął w czasie , to nie wiem czy ja bym czasem nie skończył swój żywot kilka ładnych lat temu. I do dziś się zastanawiam czemu ja wtedy nie zakończyłbym swego istnienia. Co do różnych sytuacji życiowych to jest trochę inna sprawa. :p

--------------------
Dodane: 09-09-2011 21:43 - Edytowane przez Hyuuga_Neji dnia 09-09-2011 21:44
Gdybym mógł cofnąć czas naprawiłbym wszystkie błedy do jakich się w życiu przyczyniłem oraz naprawiłbym błedy innych ludzi :)

--------------------
Moje rysunki - komentujcie :p

Dodane: 14-09-2011 17:08
Więc gdybym cofnał czas to na dłuższą metę i tak to nie miałoby sensu bo musiałbym zmienić swoje zachowanie żeby póżniej tych samych błędów nie popełniać a to jest bardzo trudne.

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 14-09-2011 18:19
Gdybym mógł cofnąć czas to bym przeprosił wszystkich u których mam przerypane w teraźniejszości :) No i wykorzystałbym to do wygrania jakiejś w jakiejś potężnej kumulacji lotto :)

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online