Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:21
OnLine: 35, statystyki
index > Nauka, Historia, Filozofia
Temat: Gdybym mógł cofnąć czas...
Dodane: 12-09-2009 13:29
#by_black - systemadmin - max%
No właśnie, gdybyście mogli raz w swoim życiu cofnąć czas, co chcieli byście zmienić, naprawić? Nie podawajcie przykładów "Zabił bym Hitlera", to temat trochę rodem z sci-fi, ale chodzi o nas samych i nasze sprawy :)

--------------------
Dodane: 12-09-2009 13:37
#aniontko - user - 60%
gdybym mogła cofnąć czas... hmmm...
jest dużo spraw które bym zmieniła... zaczynając od tych błahych na tych powaznych kończąc...
niby niczego w życiu nie żałuję, ale bym pozmieniała. Chociażby nie zadawalabym się z paroma osobami, bo mi na dobre to nie wyszło. Ale dzięki tym przeżyciom jestem taka jaka jestem teraz, heh... trudne pytanie.
Tak... nie zakochałabym się w liceum i bym się więcej uczyła! :) przez to może byłabym studentką medycyny...
ale to wszystko to takie gdybanie...

--------------------
...Love is a force
you can't control...
Dodane: 12-09-2009 20:27
#Darknes - user - max%
Zabił bym Stalina! xD
Ja cofnął bym się do pierwszej gimnazjum i inaczej zaplanował swoją przyszłość bardziej przykładał bym się do nauki i inaczej rozmawiał z koleżanką która mi się podobała ale obraziła się na mnie sam nawet nie wiem dokładnie za co xD nie dał bym się teraz namówić na wódkę przed osiemnastką :p a ogólnie to nie żałuje niczego co zrobiłem w przeszłości i pasuje mi życie takie jakie teraz mam chociaż gdybym sie cofnął może teraz miałbym dziewczynę i chodził do lepszej szkoły :p

No i wcześniej zaczął bym pisać na forum i miałbym teraz 5 tys postów xDD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 12-09-2009 20:34
#Bartek - user - 70%
Szczerz mowiac nie zmienil bym nic w moim zyciu, moze nie mam az tak wspanialego tego zycia ale dzieki temu co przezylem nauczylem sie naprawiac swoje bledy a gdybym tego nie przezyl to by mnie to dopiero czekalo albo bym tego nie przezyl i nie mogl bym pomoc innym w podjeciu roznych decyzji bo nie wiedzial bym sam co robic, nie wiem czy mnie dobrze zrozumiecie.... po prostu ciesze sie z zycia jakie mi dano, zawsze sobie powtarzam ze moglem trafic gorzej, moglem sie zawsze urodzic w strasznie ubogiej rodzinie w afryce i umierac z glodu, takze ciesze sie z tego co mam...

--------------------
"Pozdrawiam wszystkich fanów Metalliki – widzimy się na koncertach! I pozdrawiam fanów Napstera – widzimy się w więzieniu, gdzie zaliczycie na sobie zbiorowy gwałt!" - Lars Ulrich (Metallica)
Dodane: 12-09-2009 20:51
#zadyma - user - 90%
zmienił bym dwie rzeczy cofnął się od 2 gim i poprawił ocenę z muzyki bo przez nią nie dostałem się do liceum i poczekałbym na wysoką kumulację totka spisałbym numery z "6" cofnął się o jeden dzień i skreślił a potem to już reszta życia (ta gorsza) z głowy

Dodane: 12-09-2009 21:10
Gdybym mogła cofnąć czas, chciałabym przenieść się do czasu, kiedy pewien chłopak proponował mi chodzenie.... Nie wiem dlaczego wtedy sie nie zgodziłam... Reszty nie chciałabym zmieniać. Życie powinniśmy cenić takie jakie jest i uczyć się na własnych błędach.

--------------------

"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."

Dodane: 12-09-2009 21:26
#malpex - user - max%
Pozwole sobie zacytowac kawałek piosenki Bez Cenzury: "Gdybym mógł cofnąć czas
Już dawno miałbym ten hajs
Bo znałbym numerki lotto i politykę państw..."

Dokładnie to bym zrobił ;) a poza tym poprawił bym pare błedów ktore popełniłem w młodosci jak naprzyklad nie paliłbym.

Ale tak naprawde człowiek uczy sie na błedach i to kształtuje nasza osobowość. Jak bysmy mogli wszystko naprawic to nie bylibysmy tacy jacy jestesmy teraz.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 12-09-2009 21:33
#Bociak - user - max%
Ja tak naprawdę nic bym nie zmieniał. Dobrze jest mi tak jak jest. Jednak pewnie nie dopuścił bym do paru wpadek, lub to mojego malunku na odwrocie sprawdzianu ;-). Na pewno przydało by mi się cofnięcie w czasie, nawet jeśli nie w swoich celach, to przechytrzył bym wtedy pare osób.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 12-09-2009 21:36
#Plastus - user - max%
nie cofnął bym czasu, nie oszukamy siebie i swojego życia, zmienianie czegoś za pomocą cofnięcia się w czasie nic nie pomoże. Po drugie nie wiemy jakie skutki wywoła w teraźniejszości zmienianie czegoś w przeszłości. Przez swoją chciwość i chęć zabawy w Pana Boga możemy więcej stacić niż zyskać biorąc pod uwagę przyczyny i skutki, których nie będziemy w stanie przewidzieć

Dodane: 12-09-2009 21:55 - Edytowane przez songomat dnia 12-09-2009 21:55
#songomat - user - 70%
Jak ja bym się mógł cofnąć w czasie to cofnął bym się do takiego okresu w którym efekt pewnej operacji którą przeszedłem byłby o wiele lepszy. Żałuję że jak byłem młodszy to się na to nie zdecydowałem. Miałem czas gdy byłem bardzo zły na to ale nie mogę się ciągle obwiniać. No, to to bym zmienił i parę mniejszych błędów które popełniłem to bym ich nie zrobił jak bym się cofnął. Pozdro :)

--------------------
Dodane: 12-09-2009 22:15
#Spark - user - 40%
Zabił bym Hitlera

Mnie film "Efekt Motyla" doskonale uświadomił, jak mogą skończyć się zabawy w boga, tutaj akurat cofanie czasu. Nie mamy pojęcia, jakie skutki w teraźniejszośći mogą przynieść zmiany w przeszłości. A poza tym, bardzo cieszę się, że moje życie jest jakie jest. Jeżeli w przeszłości popełniłem jakiś błąd to widocznie tak miało być. Nie potrzebuję żadnego cofania czasu, żeby cieszyć się pełnią życia [cfaniak] Pozdrawiam

Dodane: 13-09-2009 10:34
Gdybym mógł cofnąć czas, pewnie i tak bym nic nie zmienił. Życie jest jakie jest i nie przywiązuję się do niego zbytnio.

--------------------

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 13-09-2009 11:59
#by_ikar - systemadmin - max%
Uważam że cofanie się w czasie, lub możliwość cofnięcia czasu byłaby czymś katastrofalnym, możliwe że dla każdego z nas. Wybory jakie podejmujemy, chodź wydaje nam się że są one świadome, że to my decydujemy o nas, tak na prawdę rządzi nami przypadek, nigdy nie wiesz do końca co będzie za 5 sekund. To jest coś jak teoria chaosu.

Nie chciałbym nic zmieniać, nic cofać, uczę się na przeszłości, w zasadzie to ona mówi mi kim jestem. Nie wiem co by zemną było gdybym zmienił chodź jedną najmniej znaczącą chwilę w moim życiu. Nawet gdybym czas pójścia się załatwić do wc, zmienił o 10sekund, skutki mogłyby być katastrofalne. Nikt nie wie co by się stało. Każdy z nas chodź o tym nie wie, chodź tego nie dostrzega, wpływa na siebie, bez względu na to jakie odległości nas dzielą. Każdy z nas oddziałuje na drugą osobę. To czy ty kupisz buty w tym czy w tamtym sklepie, to czy je kupisz tej czy tamtej firmy ma wpływ na wiele innych aspektów. Wpływ na to kto zrobił te buty, kto je transportował, wpływ na kierowce który je transportował, na wszystko.

Jedna wielka machina, ogromna, z setką miliardów zależności, ogromnej pajęczyny powiązań. Ogromna konstrukcja która się może rozsypać kiedy coś się w niej zmieni.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 13-09-2009 12:30
Ja tam bym powiedział dziewczynie ze ją kocham nie nic bym nie mówił :(

Dodane: 13-09-2009 12:38
Ja bym się chętnie cofnął do klasy 0.. Najlepsze czasy były od 0-3 ... Jak wspominam aż mi sie łezka w oku kręci.

--------------------
Dodane: 13-09-2009 13:40
Ja cofnęłabym się do roku 2007 i powiedziałabym samej sobie, żebym czegoś nie mówiła pewnej osobie... :p Choć nie wiem, czy przyszłość bardzo by się zmieniła... A tak to troszkę błędów głupich bym naprawiła. Mogłabym się też cofnąć do lat 90., tak, żeby "pozwiedzać" swoje dzieciństwo, ale nic nie zmieniać. Albo do czasów młodości mojej mamy, czyli lata 70. i wczesne 80., bo lubię te dekady.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 13-09-2009 18:45
#Zuza - user - max%
Ja cofnęłabym czas tylko o półtora roku, wtedy podjęłam decyzję, której bardzo żałuję i nie mogę się z niej otrząsnąć do dziś, ale nic już na to nie poradzę. Ogólnie to chciałabym się urodzić pod koniec lat 60-tych, gdzie nie było takiej sztucznoty jak w dzisiejszych czasach.

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 13-09-2009 18:51
#olek_mi - user - max%
Dobry temat ;) Jakby się zastanowic.. To w moim krótkim życiu jeszcze nie miałem znaczących decyzji :p Więc u siebie bym nic nie zmieniał, ale na świecie to co innego. Chociaż to byłby skok w przyszłośc względem technologi i wynalazków człowieka ;)

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 13-09-2009 19:01
#maslo16 - user - 10%
Ja bym pozmieniał chyba dużo rzeczy
1 Poprawiłbym 1 klasę Gimku żeby mieć pasek
2 Wykorzystałbym niektóre okazje z dziewczynami których nei wykorzystałem
3 Chciałbym zobaczyć swojego tatę który nei zyję od 12 lat (mialem wtedy 2 latka) :(

--------------------
Profil wyczyszczony z powodu przekroczenia dozwolonego rozmiaru sygnatury.
Dodane: 13-09-2009 19:12
#enigma - user - max%
`Gdybym kiedyś mógł prosto tak cofnąć czas to bym połknął kwas i wjebał w żyłe słomką gaz...` VNM :) Teraz coś ode mnie. Nie wiem czy chciałbym cofać czas, bo każda sytuacja jaką przeżyłem czegoś mnie nauczyła, zdobyłem dzięki temu doświadczenie pewne, dlatego nie wiem czy chciałbym cofnąć czas.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online