Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:20
OnLine: 34, statystyki
index > Nauka, Historia, Filozofia > Edukacja
Temat: Język Angielski
Dodane: 09-09-2009 19:17 - Edytowane przez by_black dnia 18-01-2012 12:38
#by_black - systemadmin - max%
Temat poświęcony zadaniom oraz ich rozwiązaniom z zakresu j.angielskiego. Aby bliżej dowiedzieć się zasad działu, zapoznaj się z tym tematem: O co chodzi?

--------------------
Dodane: 28-09-2009 20:50 - Edytowane przez Blade dnia 28-09-2009 20:55
#Blade - user - max%
Mam taki mały problem który muszę szybko rozwiązać na jutro. Mój angielski nie jest najlepszy, ale może ktoś mi pomoże :)

Muszę odpowiedzieć na pytanie według ilustracji. Przedstawia ona 2 kumpli (chłopak i dziewczyna). Oni czują się komfortowo. Dobrze spędzają czas. Ona relaksuje się na fotelu i pije drinka, on siedzi na sofie i pije piwo.

Z góry dzięki za pomoc ;)

Edit; thank you Kay ;)

--------------------
Dodane: 28-09-2009 20:52
Blade napisał/a:
Mam taki mały problem który muszę szybko rozwiązać na jutro. Mój angielski nie jest najlepszy, ale może ktoś mi pomoże :)

Muszę odpowiedzieć na pytanie według ilustracji. Przedstawia ona 2 kumpli (chłopak i dziewczyna). Oni czują się komfortowo. Dobrze spędzają czas. Ona relaksuje się na fotelu i pije drinka, on siedzi na sofie i pije piwo.

Z góry dzięki za pomoc ;)

The couple seem to feel comfortably. They are having a good time. She is relaxing of sitting on the armhair and drinking, he is sitting on a sofa and drinking beer.

To będzie jakoś tak ;)

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 30-09-2009 18:33
#Zuza - user - max%
Poddaję się, Resztę zrobię, ale z tym muszę was prosić o pomoc ;p
Tak więc czy mógłby mi ktoś podać przeciwieństwa do tych przymiotników?

honest
fit
polite
tidy
lucky
loyal
tolerant

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 01-10-2009 14:52
#Plastus - user - max%
honest - dishonest/unfair
fit - fat ?
polite - unkind/impolite
tidy - dirty
lucky - unlucky
tolerant - intolerant

PS. nie wiem czy dokładnie o to chodziło, ale podałem przeciwieństwa.

Dodane: 01-10-2009 15:46
#Zuza - user - max%
Miałam to na dzisiaj, ale nie sprawdzała xD Więc dzięki Plastek :p

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 04-10-2009 13:40 - Edytowane przez mateuszg44 dnia 04-10-2009 13:41
ehh ja to dopiero mam zadanie... masakra myślę ze ktoś mi pomorze ;)
zeby nie pisac to załączam foty mojego zadania :
zad.1. http://www25.zipp.../file.html
zad.2. http://www25.zipp.../file.html
z góry dzieki :) :d

--------------------

MoJe ŻyCiE ;) mOjA fRaJdA ;D
"Szacunek dla wszystkich ludzi, dzięki którym świat się nie nudzi. :d "
Dodane: 04-10-2009 14:00
mateuszg44 napisał/a:
ehh ja to dopiero mam zadanie... masakra myślę ze ktoś mi pomorze ;)
zeby nie pisac to załączam foty mojego zadania :
zad.1. http://www25.zipp.../file.html
zad.2. http://www25.zipp.../file.html
z góry dzieki :) :d

Haha, a ja mam to zrobione xDD.

Zad. 1
Ann!
Sorry, but I can't take you from the train station, because I'm taking my driving licence exam this day. My mother will take you, she will wait for you on stage 2. And can you send me your actual photo for my mother (she wants to know how you look like). Please and thank you.
See you soon,
XYZ.

Zad. 2
Dear Sir or Madam,
I am writing to you, beacause I saw your offer on the Internet and I would like to ask you if there are vacancy on last two weeks of July.
I want to book a single room with a shower and a TV ser, so please tell me what the price of that room is.
I would like to ask you for sending some information about the location of your hotel and the way I can get there from the centre of town.
And I want to know something about some attracions in this place, like the monuments, countrysides, seasides or shops in the centre of city. Also I want to know if there is possibility of having meals in the hotel.
I am looking forward your reply.
Yours faithfully,
XYZ.

Miałam za to max :p

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 04-10-2009 14:44
Boze # Kayleigh90 wielkie dzieki :) :) nie iem jak ci sie odwdzięczyć ale coś się wymyśli :p :)

--------------------

Dodane: 04-10-2009 15:00
#by_ikar - systemadmin - max%
mateuszg44 napisał/a:
Boze # Kayleigh90 wielkie dzieki :) :) nie iem jak ci sie odwdzięczyć ale coś się wymyśli :p :)

Podam ci adres, wyślesz na niego pizze, dużą peperoni, a ja na pewno jej przekażę xD

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 04-10-2009 18:55
tak tak Ikar :p juz to widze jak by pudelku dotarło to bylo by fajnie xD ale wiesz zamówić moge podaj adres... bo i tak bedziesz płacic [wesoly] :d

--------------------

Dodane: 06-10-2009 20:02
#Darknes - user - max%
No dobra trudne nie jest ale ja nie mam czasu na pierdoły a spisać będzie szybciej :p a przy okazji ktoś może + zarobić.
A wiec mam napisać 5 zdań po anglishu o sobie :d mają dotyczyć:
Holidays (daje wolną rękę)
Studies (to samo co wyżej)
Sport and hobbiest (coś z piłką nożną, mangą i anime :p )
Shopping (piszcie co wymyślicie aby miało sens xD)
The you look (chodzi o to jak będę wyglądał w przyszłości :p tylko nie koloryzujcie za mocno xD)

Wszystkie zdania muszą być z czasownikami modalnymi might/may ponieważ wyrażają prawdopodobną przyszłość :p

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 06-10-2009 20:11
Darknes napisał/a:
No dobra trudne nie jest ale ja nie mam czasu na pierdoły a spisać będzie szybciej :p a przy okazji ktoś może + zarobić.
A wiec mam napisać 5 zdań po anglishu o sobie :d mają dotyczyć:
Holidays (daje wolną rękę)
Studies (to samo co wyżej)
Sport and hobbiest (coś z piłką nożną, mangą i anime :p )
Shopping (piszcie co wymyślicie aby miało sens xD)
The you look (chodzi o to jak będę wyglądał w przyszłości :p tylko nie koloryzujcie za mocno xD)

Wszystkie zdania muszą być z czasownikami modalnymi might/may ponieważ wyrażają prawdopodobną przyszłość :p

I might go to America on next holiday. I might study Information Technology. I may be interested in football, manga and anime. I may buy a sport car and in the future I may be such a handsome, tall man, who have a blonde hair.

Może być?

--------------------

Dodane: 06-10-2009 20:18
#Darknes - user - max%
Musi być xD wielkie dzięki ;) jedna mała poprawka i będzie super :)

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 07-10-2009 16:22
#Bartek - user - 70%
Proszę o sprawdzenie i poprawienie tej pracy, z gory dziekuje.

Jestes nad Bałtykiem wraz z przyjaciolmi.
Napisz pocztowke do kolegi z anglii w ktorej:

a) napisz jak spedzasz czas,
b) napisz ze wypoczywasz wraz z przyjaciolmi,
c) opisz krotko dom wczasowy w ktorym przebywasz,
d) zaproponuj wspolny wypoczynek nad polskim morzem w nastepnym roku.

Ja napisałem tak:

wersja PL

Wypoczywam właśnie z przyjaciółmi nad morzem Bałtyckim. Bawię się tu dobrze, pogoda jest bardzo ładna, ludzie są mili. Mieszkamy w niedużym domku z 2 pokojami, kuchnią, łazienką wraz z ubikacją. Zapraszam Cię na wspólny wyjazd nad morze w przyszłym roku.
Pozdrawiam
XYZ

wersja eng

Im resting with friends at the Baltic sea. I am having a good time here, the weather is very nice, people are kind. We live in the rather small house with 2 rooms, kitchen and the bathroom with toilet. I invite you to a trip to the seaside next year.
Yours
XYZ

--------------------
"Pozdrawiam wszystkich fanów Metalliki – widzimy się na koncertach! I pozdrawiam fanów Napstera – widzimy się w więzieniu, gdzie zaliczycie na sobie zbiorowy gwałt!" - Lars Ulrich (Metallica)
Dodane: 07-10-2009 16:40
bartek0805 napisał/a:
Proszę o sprawdzenie i poprawienie tej pracy, z gory dziekuje.

Jestes nad Bałtykiem wraz z przyjaciolmi.
Napisz pocztowke do kolegi z anglii w ktorej:

a) napisz jak spedzasz czas,
b) napisz ze wypoczywasz wraz z przyjaciolmi,
c) opisz krotko dom wczasowy w ktorym przebywasz,
d) zaproponuj wspolny wypoczynek nad polskim morzem w nastepnym roku.

Ja napisałem tak:

wersja PL

Wypoczywam właśnie z przyjaciółmi nad morzem Bałtyckim. Bawię się tu dobrze, pogoda jest bardzo ładna, ludzie są mili. Mieszkamy w niedużym domku z 2 pokojami, kuchnią, łazienką wraz z ubikacją. Zapraszam Cię na wspólny wyjazd nad morze w przyszłym roku.
Pozdrawiam
XYZ

wersja eng

Miałabym zastrzeżenia co do pierwszego polecenia. Bo powiedzieć, że bawię się tu dobrze, to może być za mało, ja bym podała, że np. nie wiem, gram w piłkę. A tak małe poprawki:

Hi, John! (to ma być pocztówka, więc trzeba ją jakoś zacząć)
I'm resting with my friends at the Baltic sea. I'm having a good time here and I'm spending my time of playing a ball, the weather is very nice, the people are kind. We're living (bo ty tu nie mieszkasz na stałe, tylko teraz) in the quite small house with a 2 rooms, a kitchen and the bathroom with a toilet. I'm inviting you to a trip to the seaside next year.
See you soon
XYZ

Tak wygląda styl nieformalny :p Bo troszkę pomieszałeś style. A tak to tyle.

--------------------

Dodane: 07-10-2009 16:49
#Bartek - user - 70%
Ja tych stylow formalnych i nie formalnych dopiero sie ucze takze... mniejsza o to, w kazdym badz razie dziekuje za sprawdzenie i poprawke.

Pozdrawiam.

--------------------
"Pozdrawiam wszystkich fanów Metalliki – widzimy się na koncertach! I pozdrawiam fanów Napstera – widzimy się w więzieniu, gdzie zaliczycie na sobie zbiorowy gwałt!" - Lars Ulrich (Metallica)
Dodane: 07-10-2009 17:08
Ale one w zasadzie są proste. W stylu formalnym nie używa się żadnych skrótów typu "I'm", "you're" ani zwrotów potocznych, jak "Hi", "Hello" i najlepiej list kończyć zwrotem "Yours faithfully" i tyle.

--------------------

Dodane: 08-10-2009 17:33
to teraz moje zadanie [wesoly]
http://www17.zipp.../file.html

mam nadzieje ze ktos je dzis zrobi bo potrzebne jest na jutro [umarl]
z gory wielkie dzieki :) :d

--------------------

Dodane: 08-10-2009 18:03
mateuszg44 napisał/a:
to teraz moje zadanie [wesoly]
http://www17.zipp.../file.html

mam nadzieje ze ktos je dzis zrobi bo potrzebne jest na jutro [umarl]
z gory wielkie dzieki :) :d

Zad.1
ADVERTISEMENT

I am looking for a flatmate (a person non-smoking, nice, calm, male student) in my flat in London. Flat is located on Baker Street, 5 minutes to bus stop. Flat has a two rooms, a kitchen and bathroom with toilet (50 square metres), the Internet in price of rent. For more information, call for XYZ by 123456789.

Zad. 2
INVITATION

We, the students and teachers of High School in Warsaw would like to invite Mr. Headmaster and School Council for our holiday, which will take place on October, 27th. A brief program of the Days of High School:
Day 1:
- the performance of our students and School Talent Show
- the quiz of knowledge
Day 2:
- School match of football
- a party for the ending.
We will be glad if you want to go to our school. We are looking forward your reply,
XYZ

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online