Dodane: 11-10-2010 22:46
Też się powtórzę że Kreon jest najlepszym wyborem bo jego bym wybrał. Nie wiem czy omawiacie tylko Antygonę czy ogólnie Ród Labdakidów, ale polecałbym dodatkowo przeczytać Króla Edypa, tam też jest dość spory materiał dotyczący Kreona i czytając te dramaty miałbyś o nim sporą wiedzę, wtedy już tylko ładnie to w słowa ubrać i celujący jak się nie patrzy

Dodane: 25-11-2010 16:21
Siema, może ktoś wie cos na ten temat: W jakim stopniu współczesne kino nawiązuje do cech śwaitopoglądowych i stylistycznych romanycznej poznanych w balladach?

Dodane: 07-03-2011 19:06
Napisz rozprawkę, w której przedstawisz i uzasadnisz swoje zdanie na temat tego czy bohaterów Dywizjonu 303 można nazwać współczesnymi rycerzami.
Proszę was o pomoc.
Z góry dzięki.
Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Zadania z "j. Polski"

Dodane: 15-04-2011 19:28
Koledzy naprawdę potrzebuję pomocy
Muszę wybrać wiersz na Polski chwila... analiza pod kątem środków stylistycznych 10 przykładów w tym pięć rodzajów (epitet przenośnia hiperbola i te rzeczy ) To jest chore ale Makałowska jest chora pod tym względem ina 17 kwietnia potrzebuję to napisać. Chociaż wiersz tytuł i autor a resztę bym sam zrobił Help
--------------------
Być neutralnym to nie znaczy być obojętnym i nieczułym. Nie trzeba zabijać w sobie uczuć. Wystarczy zabić w sobie nienawiść.-Geralt z Rivii

Dodane: 19-04-2011 21:47 -
Krzychu5551 napisał/a:Koledzy naprawdę potrzebuję pomocy
Muszę wybrać wiersz na Polski chwila... analiza pod kątem środków stylistycznych 10 przykładów w tym pięć rodzajów (epitet przenośnia hiperbola i te rzeczy ) To jest chore ale Makałowska jest chora pod tym względem ina 17 kwietnia potrzebuję to napisać. Chociaż wiersz tytuł i autor a resztę bym sam zrobił Help
Weź sobie Odysa Staffa

Bardzo fajny i prosty wiersz jeśli chcesz środki stylistyczne to napisz na PW bo to nie jest trudne no chyba że chcesz samemu popracować
PS. UPS Xd na 17 kwietnia teraz do dojrzałem

Dodane: 30-04-2011 09:39
Spoks po kłopocie znalazłem już coś i o wystarczyło
--------------------
Być neutralnym to nie znaczy być obojętnym i nieczułym. Nie trzeba zabijać w sobie uczuć. Wystarczy zabić w sobie nienawiść.-Geralt z Rivii

Dodane: 02-11-2011 20:47 -
Witam! Mam na piątek do napisania rozprawkę...
Wiek XX to...
Napisz rozprawkę, w której wykażesz trafność nazwy nadanej przez siebie XX wiekowi. W uzasadnieniu wykorzystaj wiedzę o ubiegłym stuleciu.
Pomógłby mi ktoś z tym? Nie to, że jestem jakimś leniem albo coś, ale w tej 3 klasie gimnazjum mam tyle tych wszystkich rzeczy, że masakra, naucz sie na to, zrób tamto... po prostu nie nadążam już z tym!
Jak coś to to tak na około stronę papieru podaniowego. Jakby ktoś mógł to chociaż jakieś hasła albo coś, żeby było mi łatwiej to napisać. Liczę, iż ktoś mi pomoże bo bardzo byłoby to dla mnie sporym odciążeniem.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.