Dodane: 09-09-2009 22:52
Zbierać ich zbytnio nie lubię, ale z chęcią je jem, najlepiej smażone. Może i lubił bym te zbieranie, ale niestety jakoś nigdy mi to za dobrze nie szło i gdy wyruszałem z rodzinką na grzybki to mało ich znajdywałem. Bardzo dobre są prawdziwki, kurki oraz pieczarki. Kanie też są pyszne, a halucynków jeszcze nie próbowałem.
--------------------

Dodane: 10-09-2009 22:51
Tak grzybki mniam, mniam.. tylko potem jak za dużo zjem to brzuch strasznie boli
![[umarl] [umarl]](/templates/emoty/umarl.png)
Na patelni to najczęściej pieczarki z cebulką, zaś prawdziwki, bądź podgrzybki to tylko w ocćie
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 11-09-2009 07:25
Podgrzybki w śmietanie są extra

Albo kanie smażone tak jak schabowy xD W occie też lubię podgrzybki

I pieczarki smażone z cebulką

Na grzyby też lubię czasem pójśc
--------------------

Dodane: 12-09-2009 19:19
A ja odpocząłem 4 dni od grzybów i dzisiaj znowu obżeram się kaniami
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 03-10-2009 17:30
Od samego rana dzisiaj byłem na grzybach. Przeszedłem sporo kilometrów, byłem w polskich lasach gdzie chodzą od czasu ludzie i w niemieckich, gdzie niemcy nie chodzą po lasach i znalazłem jednego sporego prawdziwka i aż 12 podgrzybków. Zrobiłem z 10 kilometrów i straszna lipa. Jak już deszcz zaczął padać, to zrobiły się chłodne noce (pełnia) i już kaplica, grzybów w tym roku nie będzie tak jak w tamtym.. W tamtym roku to opady były przed wakacjami już obfite (dla tego była powódź) dzięki temu już przed wakacjami rozpoczął się sezon grzybowy. W tym roku cena grzybów w skupie nie spada poniżej 35zł za prawdziwka, czyli grzybów nie ma, inaczej cena by spadała. Szkoda bo mam ochotę na sos grzybowy, albo na zupę

przynajmniej trochę kani nazbierałem, to z tego chociaż coś jest

Dodane: 03-10-2009 17:52
Kanie! Ja kocham kanie, takie z patelni

Ogółem ubóstwiam grzyby nie lubię jedynie zupy grzybowej. Ale za to uwielbiam sos grzybowy... pycha. Ogółem zjem każdego grzyba o ile jest oczywiście jadalny xD Za to szukanie grzybów mi nigdy nie idzie ;P

Dodane: 04-10-2009 16:06 -
Dzisiaj z rańca z ojcem i sąsiadem byłem na grzybach w jakiś lasach oddalonych od Szczecina o jakieś 50 km. Efekt był zadowalający xD biorąc pod uwagę że ostatni raz byłem na grzybach ponad 2 lata temu to
http://img18.imag...749so.jpg/ można uznać za sukces. Najważniejsze że nie zapomniałem jak grzyb wygląda
Ciekawe tylko teraz kto to obierze xD a później zje, bo raczej nie ja

Jeść zbytnio grzybów nie mogę

boli mnie po nich brzuch i czuję się krótko mówiąc źle...tak więc ja zbieram inni jedzą xD ewentualnie sos grzybowy na wigilie lub pierogi z kapustą i grzybami
--------------------

Dodane: 15-10-2009 13:54
Teraz przy tym załamaniu pogodowym raczej polowanie na grzyby już nie będzie możliwe.. :/ A miałem się wybrać z ikarem na grzyby jak wrócę :/

Dodane: 15-10-2009 14:03
Bardzo nie lubię zbierać za to lubie ję jeść np.kurki,koziabroda, i.......kozaki lub sosik z pieczarkami.

Dodane: 23-10-2009 11:12
No i stało się, już październik się prawie kończy, a grzybów jak nie było tak nie ma.. Wielka szkoda, bo w tamtym roku to grzybów było pod dostatkiem, jeszcze przed wakacjami można było je zbierać.. Duży wpływ ma pogoda na to czy grzyby będą czy nie, jak widać.. Widać że pogoda się zmienia i to diametralnie

Dodane: 23-10-2009 15:37
Tutaj gdzie teraz jestem też ostatnio mojej dziewczyny ojciec był na grzybach, no i sam zauważył że w tym roku już grzybów nie będzie, znalazł zaledwie dwa kozaki, a trzeciego pies mu rozwalił xD

Dodane: 18-07-2010 18:24
Ja nie przepadam za grzybami, co nie oznacza, że ich całkowicie nie lubię. Jem je tylko do pizzy, zapiekanek itp. Są znaczne w tych daniach.
--------------------

Dodane: 18-07-2010 19:04
Nie lubię zbierać grzybów i to nawet bardzo ,ale kocham je jeść ! xD do pizzy do różnych dań do sosów dla mnie się nadaje do wszystkiego...

Dodane: 29-07-2010 16:00
SanGo napisał/a:
Nie lubię zbierać grzybów i to nawet bardzo ,ale kocham je jeść ! xD do pizzy do różnych dań do sosów dla mnie się nadaje do wszystkiego...
Tak samo!
Jakoś chodzenie po lesie z samego rana i ciągle pochylanie się by przeczesywać zarośla nie za bardzo mi pasuje, za to kocham jeść grzyby - co prawda zupy grzybowej za bardzo nie lubię, jednak sosy z grzybami są świetne, tak samo duszone grzybki, z w pitty itp. a moje ulubione to pieczarki.

Dodane: 29-07-2010 16:07 -
Tak samo!
Jakoś chodzenie po lesie z samego rana i ciągle pochylanie się by przeczesywać zarośla nie za bardzo mi pasuje, za to kocham jeść grzyby - co prawda zupy grzybowej za bardzo nie lubię, jednak sosy z grzybami są świetne, tak samo duszone grzybki, z w pitty itp. a moje ulubione to pieczarki.
Nie wiecie co mówicie.

Ta cisza, spokój, do tego trzeba się przekonać, a to niesamowicie relaksuje. Choć sam nie pamiętam kiedy ostatni raz byłem na grzybobraniu. Ale różni są ludzie, różne upodobania.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 29-07-2010 17:44
Pieczarek to ja mam zawsze całe mnóstwo na łąkach na jesieni, tak samo kanie, mniam! pieczone są zajedwabiście dobre

Chodzić na grzyby lubię ale często denerwujące są kolące gałęzie drzew no i od ciągłego schylania moze kręgosłup zaboleć a ostatnio pagą stały się kleszcze... kiedyś było ich zdecydowanie mniej niż teraz.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 29-07-2010 17:50
Bociak napisał/a:Nie wiecie co mówicie.

Ta cisza, spokój, do tego trzeba się przekonać, a to niesamowicie relaksuje. Choć sam nie pamiętam kiedy ostatni raz byłem na grzybobraniu. Ale różni są ludzie, różne upodobania.
Dla mnie to taka sama przyjemność jak wędkowanie... czyli żadna.
Wolę bardziej twórcze, albo bardziej rozrywkowe zajęcia, bo zrelaksować to ja się mogę i nie ruszając z domu, z reszta jestem typowym mieszczuchem.

Dodane: 23-08-2010 10:50
Wczoraj kupę czasu spędziliśmy w lesie na zbieraniu grzybów no i koniec końców znalazłem tylko duuużego prawdziwka i jednego podgrzybka.. Inni już w ogóle nie znaleźli nic, a zaś moja mama 300 km dalej na samym wejściu do lasu znalazła sześć prawdziwków, normalnie wysyp tylko nie tam gdzie trzeba..

Dodane: 23-08-2010 11:36
Grzyby lubieć lubię ale zależy też w czym, ;p bo na przykład w pizzy mi nie przeszkadzają albo w krokietach ale w niektórych potrawach nie lubię

Dodane: 23-08-2010 18:41
by_black napisał/a:Inni już w ogóle nie znaleźli nic, a zaś moja mama 300 km dalej na samym wejściu do lasu znalazła sześć prawdziwków, normalnie wysyp tylko nie tam gdzie trzeba..
To duży macie las, 300 km
Ja nie lubię lasu, toteż nienawidzę grzybów i wszystkiego co się w nim znajduje
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.