Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 05:56
OnLine: 33, statystyki
index > Hydepark > Kulinaria
Temat: Grzyby
Dodane: 08-09-2009 20:02
#Zuza - user - max%
Racja, był temat o grzybobraniu, ale.. nic nie było tam o grzybach xD Jakie lubicie? Czy w ogóle lubicie? Jeżeli tak to jak przyprawione, do czego itp itd?xD

P.S. Temat podsunął mi Darknes, który na kolację poszedł na yy.. te.. kanie?

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 08-09-2009 20:08
#Bociak - user - max%
Ja powiedziawszy szczerze nigdy nie lubiłem grzybów. Nigdy mi jakoś nie podchodziły. Lubie za to je zbierać, jednak o tym pisałem w temacie o grzybobraniu.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 08-09-2009 20:10 - Edytowane przez Bulma 3110 dnia 08-09-2009 20:12
Nie znoszę grzybów!!!! OCHYDA!!!! Nawet zupy grzybowej nie tchnę... A co do pizzy z pieczrkami (jeżeli jestem na niej z paczką znajomnych i wiekszość zadecyduje o smaku pizzy z pieczarkami) tomuszę je wtedy wypierać.... Brrrrrr......

Zapomniałam o pierogach z kapustą i grzybami... Podcza Wigilii jest taka tradycja, że trzeba spróbować wszystkich potraw jakie znajduja się na stole... Zawszę staram się przemycić tego pieroga dla psa jak nikt nie widzi i po sprawie... :) :) :)

Dodane: 08-09-2009 20:14
#Dexteros - user - 80%
Lubie zbierać i lubie je jeść ;] Smażone na patelni czy suszone w bigosie leśne, pieczarki na pizzy czy zapiekance i sowy smażone jak kotlet :d

--------------------
"whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."
Dodane: 08-09-2009 20:24 - Edytowane przez Darknes dnia 08-09-2009 21:20
#Darknes - user - max%
KOCHAM GRZYBY <3 !!! xDDD zbierać mniej ale na samą myśl o tym że będę je jadł mam wielką ochotę iść do lasu :d dzisiaj jak mnie natchnęło to łaziłem po łąkach długie kilometry xD i znalazłem dużooo kań [wesoly] kocham wszystkie rodzaje, prócz muchomorów oczywiście xD marynowane, smażone, duszone wchłaniam wszystko co grzybowe, zupę grzybową uwielbiam chciałbym też lody grzybowe ale nigdy takich nie spotkałem xD

P.S. Halucymów nienawidzę xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 08-09-2009 20:28
Ja lubię pieczarki w pizzy i ogólnie, grzybki marynowane, nie trawię tylko sosu grzybowego :p I zbierać też nie lubię :p

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 08-09-2009 20:32
#Dexteros - user - 80%
Nawet ujdą takie instanty grzybowe ;) Chociaż to sama chemia :d to nawet da sie to zjeść ;]

--------------------
"whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."
Dodane: 08-09-2009 20:53
#malpex - user - max%
Ja lubie grzyby ale jakos specjalnie sie nie zachwycam. Zazwyczaj to pieczarki ale zdarzaj sie tez dania z samych grzybow ;) . Nie maja za duzo wartosci odzywczych wiec za czasto ich nie jadam. Nie znam sie na rodzajach wiec nie wiem jakie jem ale napewno nie trujace XDD

--------------------

-------------------------------

Dodane: 08-09-2009 20:58
#blade81 - user - 80%
Dex,to tak jak ja.Mam teraz w domu pełno zasuszonych grzybów i schowanych.Czy to do zupki,czy na patelni.Sowy też uwielbiałem tak jak schabowe.Grzybki są dobre,a jakie po nich odjazdy xD

--------------------
Dodane: 08-09-2009 21:07
ja lubie grzyby ale nie trujące :d ale najbardziej lubie halucyny bo ostro dają :d

--------------------
Podpis został wyczyszczony z powodu złamania 12pkt regulaminu dotyczącego dopuszczalnej ilości grafiki w podpisie.
Dodane: 08-09-2009 21:16
#Jajkojad - user - 0%
Co ciekawe każdy mówi że grzybki lubi ale rodzajuto już nie poda.
Osobiście polecam smażone kurki(najczęściej spotykane, ale za jeszcze jak smaczne), kowale lub lejki bądż trąbki(jak kto woli :) ) z jajecznicą po prostu full wypas.
Bo kto grzyby zbiera temu nie doskwiera cholera.

Dodane: 08-09-2009 21:19
#Cyrus - user - max%
Ja lubię grzybki mung :d Jak są te torebki do zrobienia dania chińskiego to moja mama zawsze dorzuca parę tych grzybków i papryczki chili :d Obiad pierwsza klasa xD

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 08-09-2009 21:29
#Bartek - user - 70%
Ja kiedys nie lubilem grzybow ale teraz moglbym je stale jesc i jesc :) :) Grzyby i ryby najbardziej lubie :)

--------------------
"Pozdrawiam wszystkich fanów Metalliki – widzimy się na koncertach! I pozdrawiam fanów Napstera – widzimy się w więzieniu, gdzie zaliczycie na sobie zbiorowy gwałt!" - Lars Ulrich (Metallica)
Dodane: 08-09-2009 21:46
#by_ikar - systemadmin - max%
Tak kanie/sowy są dobre, dobre są oczywiście prawdziwki i podgrzybki. Marynowane średnio, bo one są takie gumowante, ale jako dodatek do sosów, czy ogólnie jako podstawowy składnik (grzybowa) to również uwielbiam. Rok temu było ostro z grzybami, jeszcze wakacje było a my lataliśmy z blackiem na grzyby. W tym roku trochę chłodniej jest, ale i w tym roku się pójdzie na grzyby ;)

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 09-09-2009 15:40
Ja preferuję grzybki halucynogenne :) , naprawdę polecam ;) .

--------------------
"Umysł, który rozpoznaje sam siebie, jest pełen miłości.
Umysł, który tego nie potrafi, jest pełen przywiązań."

"Akatsuki" amv - http://www.youtub...F0MGCi2kGs
Dodane: 09-09-2009 15:45
#by_black - systemadmin - max%
W ten weekend chyba razem z ojczymem, mamą i psem przejdziemy się do pobliskiego lasu na grzyby, tak rekreacyjnie xD

Dodane: 09-09-2009 16:37
Oczywiście że rekreacyjnie, na grzyby w pobliżu gubina nie bardzo masz co liczyć, już wszystko powybierane, pewnie nawet korzonki.. :p ja uderzam w nasze miejsce do niemiec, na prawdziwki :d

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 09-09-2009 16:40
#by_black - systemadmin - max%
W te miejsce jeździ mojej mamy znajomy od sierpnia i jest tam rzekomo w ciul Polaków, więc też nici pewnie :p

Dodane: 09-09-2009 17:31
A tam, jakoś rok temu ile razy byliśmy? I co spotkałeś jakiegoś polaka? Jednego niemca na krzyż i to wszystko. Więc w takie rzeczy uwierzę jak ich tam spotkam. Rowery nie giną więc polaków tam nie ma xD

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 09-09-2009 22:04
#Macias - user - max%
Nie przepadam za zbieraniem grzybów, a i znawcą ich zbyt wielkim nie jestem. Jednak niektóre rodzaje grzybów bardzo lubię spożywać. Poza popularnymi pieczarkami chętnie zjadam rydze, podgrzybki i inne rodzaje grzybów, które w specjalny sposób marynuje moja babcia. Są przepyszne! xD

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online